Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Z%C3%BA%C4%8Dtov%C3%A1n%C3%AD.jpg

Bojíte se? Já a Edward ano, ale už jsme konečně přišli na to, proč to takhle je a kdo v tom má prstíky!

„Vypadá to slibně,“ přísahal Carlisle, když se ho Edward už podesáté ptal na její stav. „Antibiotika zabrala a výplach žaludku taky. Ledviny pracují, Edwarde. Vezmeme ji domů,“ usmál se a jeho syn jen smutně přikývl.

Po hádce s vedoucím lékařem a podepsání reversu v zastoupení ( Edward s překvapením zjistil, že Carlisle měl dokonce podepsanou plnou moc od Bellina táty), ji převezli domů a uložili do postele. Nebylo jí dobře. Choulila se v posteli a zimomřivě si přitahovala deku až ke krku. Edward jí přinesl horký čaj, ale nechtěla ho vypít, unaveně ležela zabořená v polštáři, pod očima hluboké kruhy, a pomalu usínala. Když konečně uslyšel její klidný, pravidelný dech, vrátil se za ostatními do obývacího pokoje.

„Edwarde, odpusť mi to,“ prosila Alice. Jako kdyby ona mohla za to, co vidí a nevidí, napadlo Edwarda. Ale tak proč se na ni – na její vize – zlobí? Pořád ji neviděla. Ať udělal jakékoliv rozhodnutí, Bella byla bez budoucnosti. Co když mu s ní zbývalo jen posledních pár měsíců? Dní? Hodin? Minut? Bože, to ne! Ještě ten den ji svíral v náruči a balil do jejích peřin v jejich pokoji.

„Je úplně zmrzlá,“ stěžoval si Carlislemu. „Nemůžu jí udělat něco na zahřátí?“

„Když jsme jí měřili teplotu, měla ji lehce zvýšenou, Edwarde. Je to jen zimnice, zabal ji a přines z chodby přímotop. Pusť jí trochu tepla pod deku,“ nabádal ho. Edward odešel a na chodbě se zastavil nad malým topením. Jak moc by chtěl být místo něj. Místo toho kovu, co ji má zahřát.

„Určitě na něco přijdeme, zlato,“ tišila ho Esmé. Ani si nevšiml, že za ním přišla. Stejně jako si Carlisle nevšiml, že se Bella vzbudila. Sledovala ho a chvilku přemýšlela, kde je. Chtělo se jí hrozně spát a to se právě probudila. Zkusila si odkašlat, ale spíš jen zachroptěla. Účinek to mělo. Carlisle se k ní otočil a po prvním překvapeném výrazu se na ni usmál.

„Jak ti je?“ zeptal se opatrně. Svraštila obočí. „Já vím, bude to dobré. Musíš si odpočinout. Jen buď v klidu, ano?“ Bella pomalu zavřela oči a znovu je otevřela místo kývnutí. Jen se vyspí a bude zase jako dřív. Vytáhla z vypětí posledních sil ruku zpod deky a pokusila se dosáhnout pro sklenici s čajem na stolku. „Počkej, podám ti to,“ vyhrkl Carlisle, ale místo toho ji chytil za ruku a sám svraštil čelo. Na jeho hladké tváři to vypadalo dost nepatřičně. Přejel jí bříškem prstů po konečcích nehtů a hravě je zlomil. „Je ti zima, Bello?“ Když jí sáhl na tváře, hořela. I ruce měla teplé, tak proč jí konečky prstů modrají? Zastrčil jí ruku pod deku a profesionálně se usmál. Edwarda, který právě vcházel do pokoje, vytlačil ven a zavřel za nimi dveře.

„Co se děje!“ panikařil Edward. Ne, ještě není konec!

„Edwarde, Belle modrají konečky prstů,“ začal Carlisle. „Lámou se jí nehty.“ Edward si připadal úplně prázdný. Jako kdyby na něj Carlisle mluvil cizí řečí, kterou on nezná.

„Co to znamená?“

„Přemýšlej. Máš medicínu!“ drkla do něj Alice, která se už na jeho apatické chování nemohla dívat.

„Udělám takový menší test, ale je dost nepříjemný. Hlavně pro Bellu. Potřebuju, abys jí pomohl,“ vybídl ho Carlisle a čekal na Edwardovu reakci. Kývl. Zatímco šel jeho otec do kuchyně, vrátil se k Belle. Dívala se na něj smutnýma hnědýma očima.

„Ahoj, lásko,“ usmál se na ni a posadil se na kraj postele. Pohladil ji po vlasech a strnul. Mezi prsty měl chomáč jejích kadeří. Vytřeštil oči a shodil vlasy z dlaně. Už byl konečně doma. Došlo mu, kam Carlisle míří. Ale to by… Bella se začala třást. Idiot! Zapomněl ten přímotop na chodbě. Ve vteřině byl zpět a pustil jí teplo pod deku. Blaženě vzdychla, ale stále se kroutila v klubíčku.

Když se ve dveřích objevil opět Carlisle, držel v ruce dlouhou hadičku, na jednom konci byla širší než na druhém. Nesl ji na tácku s jakýmsi sprejem a spoustou lékařské gázy.

„Gastroskop? Ty jí chceš…“

„Jinak to nezjistíme, Edwarde. Potřebuju, aby ses posadil za ni a podržel ji, prosím. Anestetikum ji sice umrtví hltan, ale je to dost nepříjemné. Nechceme jí ublížit, ne?“ Edward kývl a udělal, co po něm otec chtěl. Sevřel Belly hlavu v dlaních a lehce jí pootevřel ústa. Upřela na něj překvapený pohled.

„Takhle na mě nekoukej, prosím. Chceme ti jen pomoct,“ úpěl a zavřel oči. Slyšel zvuk rozprašovače na lahvičce a dávivý zvuk, když Belle Carlisle sunul hadičku do krku. Konečky prstů ji hladil po tváři. Byla vlhká. Belle tekly slzy. „Já vím, ty to zvládneš, ještě chvilku vydrž,“ tišil ji.

„Hotovo,“ vydechl Carlisle a zmizel i s táckem. Edward zůstal na místě a nepřestával ji hladit. Alice jí podala sklenici s čajem a brčkem, ale Bella to odmítla.

„Ty nechceš? Ale musíš pít! Aha, to brčko, viď?“ domyslela si to Edwardova sestra.

„Alice, mohla bys mi ji tu ohlídat?“ požádal ji Edward a vstal od Belly. „Jen se podívám na Carlislea,“ dodal a odešel. V kuchyni hořel malý přenosný kahan a Carlisle tam cosi vymýšlel s baňkou usazenou nad ním. Skleněná baňka byla přidělaná k trubičce, kterou Carlisle použil u Belly. Pomalu se to začalo zahřívat a oba sledovali, jak se na stěnách hadičky utváří kovový povlak.

„Myslel jsem si to,“ zašeptal Carlisle a otočil hlavu k Edwardovi. Ten jen kamenně sledoval zrcadlovou plochu trubičky a nevěřil vlastním očím.

„Tak co?“ vyzvídala Esmé s Rose a Emmettem.

„To není možný. Proč?“ vydechl Edward.

„To nevím, Edwarde, ale sám vidíš, že to tak je.“

„A co jak je?“ vrčela Rose.

„Dělej něco, Carlisle,“ prosil Edward a nechal je tam být. Šel k Belle. U její postele seděla Alice s Jasperem. V pokoji bylo unavené a klidné prostředí.

„Děkuju, Jazzi,“ špitl Edward a jeho bratr se smutně usmál.

„Víc neumím, ale usnula.“

„Díky,“ hlesl znovu a stejně to bylo málo.

„Přišli jste na něco?“ vyzvídal Jazz.

„Jo.“

„No a?“ vybídla ho Alice nedočkavě. „Proč Bellu nevidím?“

„Protože ji někdo otrávil.“ Alice vyjekla a Jasper sebou trhl.

„Jak otrávil? Cože?“ nechápala Alice.

„Nemohla to být ona sama? Víš – potom s Damonem. Ten vzkaz a tak…“ nadhodil Jasper.

„Ne. Bella by se neotrávila arsenikem,“ vyloučil to Edward.

„Co s tím?“

„Žaludek jí vypumpovali už v nemocnici, teď jen musíme sehnat protijed a zvednout jí tlak. Jestli tohle přežije, bude mít následky a já si tu bestii, co jí to udělala, najdu a urvu mu každý kousek těla,“ vrčel Edward.

„Jak můžeme pomoct?“ prosil Jasper a poslal mu vlnu klidu. Edward jen vzdychl:

„Pomozte Carlisleovi. Potřebujeme oxid hořečnatý. To je protijed.“ Oba zmizeli a on zůstal se svým strachem sám u spící Belly. „Kdo by ti to chtěl udělat,“ šeptal do ticha a vrtěl hlavou.

K večeru, když Slunce už bylo pryč, vrátili se. Alice mu radostně mávala čímsi před nosem a ihned přiměli Bellu, aby to pozřela.

„Uvidíme ráno,“ usmál se optimističtěji Carlisle. „Nech ji vyspat a pojď,“ vybídl ho. Edward ji políbil do vlasů a nechal otevřené dveře, aby o nic nepřišel. Posadil se vedle Esmé na gauč. Sevřela mu dlaně ve svých a povzbudivě se na něj usmála.

„Nenapadá tě, kdo by to mohl být?“ začal Carlisle opatrně.

„Ne. Vždyť se na ni podívej. Neublížila by mouše.“

„A nechtěl někdo třeba ublížit tobě?“ nadhodila opatrně Rose.

„Kdo?“ vrčel Edward.

„Tanya?“ kuňkla Alice a pokrčila drobnými ramínky.

„Ta tu je, ale proč by mi chtěla ublížit?“ nechápal Edward.

„Protože je to Tanya?“ Emmettova odpověď měla něco do sebe. Ta upírka by udělala cokoliv, aby získala Edwardovu pozornost, ale tohle…

„Dává to smysl, Edwarde. Když hledám její budoucnost, tak je hrozně rozmazaná. Buď si tím není jistá, nebo se brání rozhodnutí kvůli nám,“ přidala se k Emmettovi Alice.

„Tanya je blondýna. Neříkám, že je tupá, ale tohle by ji samotnou nenapadlo a hlavně se k Belle asi sama nepřiblížila, ne? Bella by ti to snad řekla,“ vybízela k reakci Edwarda Rose.

„Neměla šanci s ní být sama. Jediný, kdo s ní byl sám, byl Kevin a ten…“ Edward se zarazil. Jeho hlava byla čistá jak lesní studánka a přesto z něj cítil něco zlého.

„Asi se podíváme za Tanyou, co ty na to?“ navrhla Alice a mrkla na Jaspera s Emmettem.

„Jdu s vámi,“ vyhrkl Edward.

„No nejdeš. Kdo ohlídá Bellu? Až se probere, bude se na tebe ptát,“ durdila se Rose.

„Potřebujete Edwardovu schopnost, já tu počkám,“ nabídla se Esmé.

„Děkuju,“ vzdychl Edward a šel se rozloučit s Bellou. „Přijdu co nejdřív,“ slíbil a zmizel. Vyběhli z domu s naprostým klidem. Byla noc a celé město už nejspíš spalo. Ve stínech se pohybovali ladně a beze strachu.

„Kde bydlí?“ ptala se Rose, když se zastavili v jedné slepé uličce.

„Rose, to jsi upír?“ vysmál se jí Emm. „Jdi po pachu, ne?“ kroutil očima. Vysloužil si tím ránu do žaludku.

Našli ji po dalších dvou hodinách. Kupodivu nebyla v žádném bytě, ale v lese. Nejspíš byla na lovu. Edward šel proti větru a zatarasil jí cestu, zatímco ostatní ji obklíčili zezadu.

„Ahoj, Tanyo,“ usmál se na ni Edward vztekle.

„Edwarde?“ Tanya byla vyvedená z míry a očima střelila mezi stromy za jeho zády.

„Čekáš na někoho?“ křikl Emmett a Tanya se s leknutím otočila.

„Emmette?“

„Na lovu, přítelkyně?“ dobírala si ji Rose a Alice se jen tiše zasmála.

„Co tu děláte?“ vyštěkla vztekle.

„Jdeme si s tebou jen promluvit,“ tišil ji Carlisle.

„Nemám čas, přijďte zítra,“ odbyla je.

„Ne. Teď a tady. Cos udělala Belle?“ vrčel Edwad.

„Já?“

O čem to mluví, probůh! Kdo je Bella?

Edward zaváhal. To není možný. Ta holka je úplně vygu…

„Tanyo, proč jsi přijela sem?“ změnil otázku Edward.

„Já… Co proč? Chtěla jsem,“ sykla. V hlavě přitom hledala pravý důvod, ale nenašla ho. Edwardovi pomalu začínalo svítat.

„Nepozveš nás k sobě?“ navrhl s úsměvem a Tanya nechápavě přikývla. Bydlela v posledním patře novostavby na konci města. Nezdržovali se schody a dveřmi. Vzali to přes střechu a oknem. Když dopadli dovnitř, Edward se zhluboka nadechl a zavrčel.

„Bydlíš tu sama?“ sykl.

„Je tu se mnou jeden člověk. Neví, že jsem upírka, proč? Víš, jak těžce se shání byty s krbem?“ Edward vztekle zavrčel a vykročil k ní. „Zadrž, Romeo! Já jí nic neudělala!“ vyjekla a couvla. Strnul a vzadu v hlavě mu cosi scvaklo. Jako kdyby klíč přesně pasoval do zámku. Romeo mu říkal jen jeden člověk – upír. Jediný to používal s notnou dávkou ironie a výsměchu jeho vztahu s Bellou. Jediný, který se kolem nich motal, aniž by o to stáli.

„Říkáš, že je člověk?“ vyhrkl Edward.

„Ano.“

„Jak to víš? On ti to řekl?“

„No… Asi ano a má jiný oči a vůbec! Je to člověk. Nejsem první den upír, abych nepoznala svůj druh,“ vrčela.

„On ale není tvůj druh, Tanyo. A ty jsi jen upír. Bez ochrany. Jméno Damon ti něco říká?“ zeptal se. V její hlavě se objevilo přesně to, co potřeboval. Bylo to jako útržky ze snů. Rozesmátá Tanya s nožem v ruce, Damon s chlupatým zvířetem v náruči a střih. Tanya laškující s Damonem. Damon a Tanya s Kevinem… Omámili ho a to on podal Belle utrejch! V tom salátu! A v nemocnici znovu!

Dveře bytu se otevřely.

„Zlato, jsem doma!“ křikl Damonův hlas a Cullenovi si mezi sebou vyměnili pomstychtivé úsměvy. Tanya věděla, proč mlčí, a když se v obýváku objevil Damon, Edward vztekle zavrčel.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

16)  Jalle (31.01.2013 17:57)

otrava arzénom ma vôbec nenapadla

Twilly

15)  Twilly (10.02.2011 17:14)

No teda... uaaaaaaaaaaa...

sakraprace

14)  sakraprace (21.12.2010 11:25)

Takže otrava. A Tanya je v tom celkem nevinně, hmm. Nejsem si jistá, že bych nepřála menší výprask A teď doufám, že Damonovi natrhnou pr...

sfinga

13)  sfinga (11.12.2010 20:10)

Bella otrávená! A tentokrát ne přítomností nějakého protivy, ale opravdu uáááá
Tanya + Damon =

12)  nathalia (10.12.2010 12:17)

No nerikala jsem to? :-D
Parada!!!!
Jeste by me zajimalo jak to bude s Belou.. vsadm se, ze po tom to zazitku Edward uz nebude mit takovej problem ji premenit! :)

krista81

11)  krista81 (09.12.2010 23:41)

Já to věděla, že to není jenom chřipka - ať už jakkoliv silná.
Arsenik - ten h...l, doufám, že ho Edward zničí. A Tanya s Kevinem - byly sice omámení, ale i tak.....

A chudák Bella - trvalé následky, snad to nebude tak moc zlé :'-( Snad na to přišli včas a protijed zafunguje

A Damon asi takhle.

Nedočkavě vyhlížím další díl.

10)  Leni (09.12.2010 21:23)

Konečně je to venku. Tak snad ho zlikvidují?

milica

9)  milica (09.12.2010 20:32)

No tak už to snad konečně skončí ne?? Myslím tedy s tím Damonem :) :) :) Zmetek jeden
Jinak krása snad ve dopadne dobře

8)  Lucie (09.12.2010 18:58)

Nosska

7)  Nosska (09.12.2010 18:28)

Že už by se konečně Edward splnil slib? Ať už jde Damon k šípku!!!

semiska

6)  semiska (09.12.2010 15:42)

Já to tušila, že v tom má Damon nějak prsty. Sice byla Tanya i s Kevinem omámení, ale přeci jen to nemuseli udělat. NO, jsem zvědavá, jak si Edward podá Damona. Bude bitka???? Já chci bitku!!!

Lenka326

5)  Lenka326 (09.12.2010 14:41)

Nooo, tak právě dozrál čas na splnění Edwardovy hrozby a pevně doufám, že nezaváhá ani minutu a Damona zničí. Navždycky a definitivně
Ale ani to asi nevrátí úplně Bellino zdraví. Je mi jí fakt líto, otrva arzenikem a trvalé následky, to je fakt svinstvo. Držím jí palce, aby se uzdravovala.

Petik

4)  Petik (09.12.2010 11:43)

POMSTAAAAAAAAAA

3)  witmy (09.12.2010 10:13)

konečně a měli by daimona pořádně roztrhat na kousíčky ........................radši sem to odtěčkovala abych ne byla sporostá

BlackBeauty

2)  BlackBeauty (09.12.2010 10:03)

hej hustýýýýýý !!!!! výýýýýborný dílek fakt tleskám !

1)  AMO (09.12.2010 09:27)

Tak a teď nesmí zaváhat a musí ho okamžitě zničit .
Ten parchant!!!
A Carlisle...zaplať bůh, že přijeli .
Snad už Belle bude lépe. . Tak brzy, je to krásné

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse poster