Sekce

Galerie

/gallery/vykřičník.jpg

Pravidla, pravidla a zase ta pravidla...

Změněno: 7. 12. 2012 (Návod k vložení videí z YouTube)

Všichni přispěvatelé by si článek měli přečíst. Jak se říká: Neznalost pravidel neomlouvá.

Jelikož doteď byla pravidla víceméně stanovená volně, rozhodly jsme se sepsat ta nejzákladnější do několika jasných bodů.

PŘIDÁVÁNÍ ČLÁNKU:

Doteď byla pravidla přidávání článků celkem jasná, ale kvůli velkému zájmu a narůstajícímu počtu článků, které se za den vydají, přichází změna.

Každý uživatel může na web vložit jen jeden článek denně.

Toto omezení platí pro všechny a nebere se žádný ohled na více rozepsaných povídek. Pokud tedy máte pět povídek, na kterých pracujete, denně můžete vložit jednu kapitolu jen jedné z nich. Zároveň tímto chceme předejít situacím, kdy vychází 13. před 12. kapitolou.

Další změna je u publikací poezie. Protože máme pravé menu, kde se zobrazují všechny přidané články, nebudou stejně jako drabbly zobrazovány na titulní straně.

MINIMÁLNÍ DÉLKA ČLÁNKU:

  • 500 slov: Prology a Epilogy povídek, jednorázové povídky

V případě jednorázových povídek je 500 slov opravdu jen minimum.

  • 1000 slov: jednotlivé kapitoly povídek

Zveřejňování povídek na titulní straně platí pořád stejné – počáteční a závěrečné kapitoly, jednorázovky a novinky. Pokud se nemůžete rozhodnout a máte v plánu povídku zakončit dvěma různými konci, na titulní straně se zveřejní pouze jeden.

  • Jednorázové povídky mohou být rozděleny maximálně na tři části, z nichž každá musí mít minimálně 2000 slov. Pokud se povídku rozhodnete rozdělovat na více částí, řadí se již do povídek kapitolových.
  • Pro vkládání kapitolových povídek je nově dané omezení přidání maximálně jedné kapitoly za den. A to kvůli tomu, že se poslední dobou víc než často stávalo, že v administraci visely víc než tři kapitoly jedné povídky denně, je tohle jediné řešení, jak předejít pozdějším reklamacím.
  • Pokud chcete vložit dřívější kapitoly již rozepsané povídky, můžeme se domluvit.

Cílem přispívání není zveřejnit svou rozsáhlou tvorbu v co nejkratším časovém intervalu.

Stmívání-FF je web zaměřený jen na fanfiction knižní/filmové předlohy ságy Stmívání, nikoliv na jiné knihy či jakékoliv reálné osoby (herci, zpěváci,…). Ani na Bez Hranic nebudeme zveřejňovat povídky týkající se žijících reálných osob, které nemají možnost vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s použitím svých charakterů v povídce.

DRABBLE:

Pokud chcete psát drabble povídky, musíte dodržovat přesný počet slov:

  • Dribble - 50 slov
  • Drabble - 100 slov
  • Double drabble - 200 slov
  • Tripple drabble - 300 slov

Tyto povídky NESMĚJÍ mít JINÝ počet slov, než je tenhle. Pokud najdeme špatný počet slov i u již zveřejněného drabblu, stahujeme ho a posíláme zpátky na opravu. Je lepší si počet slov zkontrolovat jak ve Wordu, tak i přímo při vkládání článku. Pokud se tyto hodnoty budou lišit, je lepší spočítat slova ručně.

Od dnešního dne se drabble povídky NEUMISŤUJÍ na titulní stránku. Posouvá to plnohodnotné povídky níže. V budoucnu, pokud by s tím Wash souhlasil a pokud by to šlo, by se možná pod Aktuální články přidal sloupeček Aktuálních drabblů. Zatím je to však v nedohlednu.

PEREXOVÉ OBRÁZKY:

Každý, který u nás získá práva, si v galerii vytvoří podsložku s vlastním jménem, kam si může nahrát všechny své perexové obrázky, obrázky ke kapitolám či na shrnutí.

  • U nahrávaných souborů používejte podporované formáty (.jpg, .png), nenahrávejte obrázky ve formátu (.jpeg či .bmp)
  • V názvu obrázku nesmí být použito více teček, jen jediná - oddělující vlastní název a formát.

/gallery/perex.jpg

/gallery/perex.bh.jpg X

  • U perexů stále platí omezení výšky: 100px. Pokud si chcete práci ulehčit, při nahrávání obrázku nastavte výšku přímo v administraci.

  • Pozor na užívání zmenšovacího znaku thumbs u takto nahraných obrázků. Může se totiž stát, že systém obrázek nebude moct správně načíst a jeho výška se naopak ještě zvětší.

Ideální tvar tedy zůstává takovýto: /gallery/perex.jpg

VKLÁDÁNÍ VIDEÍ DO ČLÁNKŮ:

Protože YouTube stále dělá nové vychytávky a možnost vkládat videa starým kódem přes HTML už nefunguje, máme tu pro ty z vás, kteří si nyní neví rady s tím, jak do článku vložit video, malý návod. Je to snadné, jednodušší, než bývalo.

1) Najděte si video, které chcete do článku vložit. V liště nahoře si zkopírujte celé URL (odkaz) videa.

2) Přejděte do článku, kam jej chcete vložit, a v liště nástrojů si najděte obrázek "filmu".

3) Když na tento znak kliknete, otevře se Vám tato tabulka (↓), do které jednoduše zkopírujete URL videa. Neměňte jeho typ, vždy nechávejte původní Flash, velikost můžete samozřejmě změnit (největší možná je 600px na šířku (rozměr v prvním políčku), větší rozměry přesahují hranice článku). Pokud chcete mít jen malý obdélníček videa, nezapomeňte se přímo v článku podívat, zda jde přehrát, jakmile totiž přesáhnete danou minimální velikost, přehrávání nebude fungovat.

SCHVALOVÁNÍ SÉRIÍ:

Když si založíte sérii, podle návodu, který najdete zde, musí ji některý z adminů nejdříve schválit, než ji budete moct používat.

Stačí napsat na diskusní fórum název povídky/tedy i série/ a my Vám ji schválíme.

MAZÁNÍ POVÍDEK/UŽIVATELŮ:

Pokud z nějakého důvodu budete mít zájem opustit náš web, stačí poslat žádost na adminský mail (admin(zavináč)stmivani-ff.cz).

 

HODÍCÍ SE ČLÁNKY:

Jak přidat článek?

Jak si vytvořit autorský profil?

Jak si vytvořit vlastní sérii?

Jak správně psát?

PŘIDÁVÁNÍ ČLÁNKU:

Doteď byla pravidla přidávání článků celkem jasná, ale kvůli velkému zájmu a narůstajícímu počtu článků, které se za den vydají, přichází změna.

Každý uživatel může na web vložit jen jeden článek denně. Tímto pravidlem chceme dát větší šanci všem, včetně úplných nováčků, že si jejich článek na titulní stránce pobude delší dobu a ihned nezmizí.

Toto omezení platí pro všechny a nebere se žádný ohled na více rozepsaných povídek. Pokud tedy máte pět povídek, na kterých pracujete, denně můžete vložit jednu kapitolu jen jedné z nich. Zároveň tímto chceme předejít situacím, kdy vychází 13. před 12. kapitolou.

Další změna je u publikací poezie. Dlouho jsme váhali, jak tento problém vyřešit. Nakonec jsme přišli s dočasným řešením. Každý uživatel smí vložit pouze jednu poezii za týden*. Toto pravidlo bude, doufejme, vymazáno s příchodem nového vzhledu.

* Pokud uživatel chce, může vložit několik básní do jednoho článku. V tom mu samozřejmě nikdo nebrání.

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2 3   »

Ajjinka

48)  Ajjinka (09.08.2013 23:26)

IsabellMasen: Ne, tady nemůžeš, koukni se sem: http://www.stmivani-ff.cz/articles/jak-se-stat-prispevatelem/

47)  IsabellMasen (09.08.2013 21:57)

Ahoj,můžu tady žádat o práva přispěvatele? Kdyby jo tak bych o ně rovnou poprosila.

Nebraska

46)  Nebraska (30.12.2011 22:10)

Sharken: začni tím, že se naučíš na stránce srolovat až dolů:
http://www.stmivani-ff.cz/articles/jak-se-stat-prispevatelem/
;)

45)  Sharken (30.12.2011 22:03)

Chtěla bych to taky zkusit...

kytka

44)  kytka (08.03.2011 11:01)

Já jsem taky jen čtenářka, mám to tady moc ráda. Chtěla bych se připojit k tomu, co tak krásně napsala Jenebka. Bos i Twilly. Mluvily mi z duše.

Janeba

43)  Janeba (08.03.2011 10:55)

shocked* Jsem jenom čtenářka, pohybující na těchto stránkách jen půl roku, ale byla jsem a jsem skoro vždy šťastná, že sem mohu utéct od všedního života a nechat se unášet vaší fantastickou tvorbou, která vznikla na základě snu jedné skvělé dámy!
Vše, co tady vzniká je mnohdy lepší, ale někdy i horší, než samotné autorčino dílo, ale v každém případě by byla nebo měla být potěšena, tím co dokážete stvořit s vaším neutuchajícím nadšením, ikdyž to leckdy má do původní myšlenky hodně daleko!
Vesměs všichni jsme tady inspirováni životem jedné báječné rodinky, díky které se nám daří proplouvat životem mnohem snadněji, ale hlavně se máme na co těšit!
Těšíme se navzájem z dobré společnosti a poznáváme se navzájem!!! Není tohle náhodou právě to nejdůležitější?! Mnohem důležitější, než je přesný počet písmen v povídce?! Každý přece nějak začínáme!! Není náhodou důležitější to obohacení, ale i přiblížení nejen jiné tvorby, ale i známých lidí, bez zjevného úmyslu, kohokoliv poškodit na BH?!
Vždyť přece je to BEZ HRANIC?! Každý z nás se nechává inspirovat něčím jiným a jak jsem za tu dobu již postřehla, spousta postav ve vaší hlavě si žije vlastním životem!
Tak proč se nechávat obírat o vaši skvělou tvorbu?!
Každý nebo většina z nás se přece snaží dělat to, co dělá dobře a s tím nejlepším úmyslem!!
Jste skvělé, tak to spatřujte nejen v sobě, ale nacházejte to i v druhých! Prosím!!!

Bosorka

42)  Bosorka (08.03.2011 09:21)

Souhlasím s Twilly. Zdá se mi, že poslední dobou nám tu nějak houstne atmosféra . Nevím, zda-li je to zimou, jarní únavou nebo kýho šlaka, ale mám z toho nedobrý pocit. Mám to tu ráda , ale chápu že každý každému nesedne. Jen nechci, aby se to tu zvrhlo na výčitky, kdo komu rozšlapal bábovičku.

Twilly

41)  Twilly (08.03.2011 09:11)

Tím haněním, jsem myslela, že by se třeba mohli vztekat "žijící" slavné osoby, které neudělili souhlas na cokoliv na tomhle webu :D

Twilly

40)  Twilly (08.03.2011 09:09)

Holky původně jsem se nechtěla zapojit, ale nedá mi to. I když respektuju právo veta a stanovení JASNÝCH pravidel mi přijde úplně normální, myslím, že trocha konstruktivní diskuse - ne hádek - by neškodila. Myslím, že ty technické aspekty pravidel mají pevný základ, ale ohledně témat... Já to beru tak, že jsme tu většinou dospělí lidé s normálním úsudkem a nějaké hanění v povídkach tudíž nepřipadá v úvahu. Nějak jsem ani tuhle tendenci nepostřehla ani jako čtenář ani jako pisatel. Nevím, jestli by nebylo opravu vhodné smazat všechny rozpory, napočítat tolik, kolik kdo potřebuje k vypuštění páry a zkusit diskutovat (myslím, že jsem schopné najít kompromis - ano i přes to admin-právo veta!!!!) ... a prosím, neukamenujte mě za tu olivovou ratolest, ale na ty hádky se vážně nedá koukat

Hanetka

39)  Hanetka (08.03.2011 08:06)

Ree, zrovna tvůj komentář mi nevadil vůbec. A s touhle diskuzí už končím, zjevně nemá smysl.

MisaBells

38)  MisaBells (08.03.2011 07:47)

Že já sem takhle ráno vůbec lezla... no... nic...

Silvaren

37)  Silvaren (08.03.2011 07:35)

Jsem jenčtenářka, takže se mě to vlastně netýká(?), ale chtěla bych se zeptat, co bylo důvodem pravidla:
Ani na Bez Hranic nebudeme zveřejňovat povídky týkající se žijících reálných osob, které nemají možnost vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s použitím svých charakterů v povídce.
Je to z etických důvodů, aby se předešlo např. poškozování "dobrého jména" nebo se obáváte nějakých právních kroků od "žijících reálných osob, které nemají možnost vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s použitím svých charakterů v povídce?"
Přišlo by mi totiž zvláštní nesmět publikovat na webu s názvem "Bez hranic" povídku, ve které se autor/ka zmiňuje o žijících reálných osobách (např. by její postavy nesměly nesnášet písničky od Muse apod.) Díky.

Ree

36)  Ree (08.03.2011 06:21)

Hanetko, jestli ti jako urážka přišel můj komentář, tak je to - promiň - jenom dobře. Chtěla jsem, abys cítila, jaké to asi může být, a uvědomila si to. Jestli těmi urážkami myslíš něco jiného, tak se mi zdá, že trochu přeháníš. Přece jenom se tady představovaly osobní názory a přímo nikdo na nikoho neútočil. Ale budiž, asi mám nějakou pošramocenou mysl, že mi to tak alespoň nepřišlo.

Hanetka

35)  Hanetka (07.03.2011 23:29)

Ambro, souhlasím. A další věc, která mě mrzí, je ta, že se tu nedá vznést slušně míněná i myšlená námitka, aby ten odvážlivec, který ji vznesl, nebyl vystaven osobním útokům a urážkám.

ambra

34)  ambra (07.03.2011 23:20)

Neplánovaně jsem uvízla u dokumentu o holocaustu. Takže mi všechno níže připadá z velké části malicherné. Nicméně mě mrzí, že zapadnul Nebrasčin poslední koment, který je velmi přesný. Dále mě mrzí, že se jméno jedné z autorek použilo velmi neomaleným způsobem.
Američan řekne Gratuluju! Čech řekne Tu nečtu...
Ano, chtělo by to promazat...

Hanetka

33)  Hanetka (07.03.2011 22:36)

Ne, o perlách ne. Já totiž neomalená nejsem. A nemyslela jsem jen Karolku. Vyjadřovala ses o všech zdejších autorkách.

Hanetka

32)  Hanetka (07.03.2011 22:16)

Noth, on Dumase taky asi nečte každý. Máš pravdu, že každý autor má svou cílovou skupinu čtenářů, ale pokud ty nejsi čtenářem zdejších autorů, co sem tedy chodíš dělat, jestli ne číst? Svůj názor na kvality zdejších autorek jsi vyjádřila víc než jasně a je to od tebe přinejmenším neomalené. Co se týká toho ostatního, napadá mě jen jedno velmi známé přísloví.

31)  ada1987 (07.03.2011 21:47)

skoda, že sa drabble poviedky uz neumiestnuju na titulku! a tiez sa mi zdá 1000 slov na kapitolu akosi vela. polovica by uplne stacila.
mimochodom, doteraz som vôbec netusila, ze existuje nieco ako dribble

Hanetka

30)  Hanetka (07.03.2011 21:43)

Noth, co ty víš, třeba Karolka má slibně nakročeno... Rozhodně nemůžeš házet autorky tohoto webu do jednoho pytle. A Dumas, když začínal, taky asi nebyl bůhvíco. Co se týká Ludvíka, oč lepší člověk byl než třeba, co já vím, ať si neberu do huby pořád Roberta,Johny Depp nebo dejme tomu Meryl Streepová? Že byl na trůně? A to je zásluha nebo znak inteligence? Nějak nechápu, proč by se to nemohlo porovnávat... A pokud ti vadí Dumas jako Pan Spisovatel, dobře, stejnou věc provedli Golonovi v Angelice... tu považuješ taky za Vysokou literaturu?

Nebraska

29)  Nebraska (07.03.2011 21:40)

Ok, takže doplníme "žijící reálné osoby, které nemají možnost vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s použitím svých charakterů v povídce" V případě použití mrtvých reálných osob by se pak budeme muset spolehnout na dobrý vkus autora.

1 2 3   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek