Sekce

Galerie

/gallery/Volturi-Excl-01.jpg

Princezna a Obrat tak zásadní, že si zaslouží velké písmeno

6. kapitola

 

Demetri zatočil do chodby a hned mu bylo jasné, že jde pozdě. Felix už postával před jejími dveřmi, v dlaních šampaňské a nějaký pytlík s jídlem. Demetri schoval ruce za záda a pomalu, jako by se nic nedělo, k němu došel. Postavil se vedle něj, čelem ke dveřím, a mlčky čekal.

„Klepals’?“ zeptal se po chvíli ticha Felixe. Ten jen zakroutil hlavou. „A na co čekáš?“

Felix konečně zareagoval a otočil se k Demetrimu. „Byli jsme předběhnuti,“ řekl pak šokovaně. Demetri se zmateně podíval na dveře a zpátky na něj. Už se chtěl zeptat, co tím jako sakra myslí, když se za dveřmi ozvala princezna:

„Pane Bože!“ Odpovědí jí bylo tiché vzdychnutí. Dívčí. Demetri vyvalil oči a otevřel ústa v němém úžasu.

„Nahradila nás? Holkou?“ ujišťoval se. Felix zase jen přikývnul. Za dveřmi se ozval smích.

„Já vás slyším, vy pitomci!“ Dveře se otevřely a vykoukla z nich hlava princezny, následovaná zvědavou Alicí. „Co tady děláte?“ vyzvídala princezna a ještě si upravovala šaty.

„Co vy tady děláte?!“ vyhrkl Demetri šokovaně, když ji spatřil. Princezna se narovnala a ošklivě se na něj mračila.

„Módní přehlídku svatebních šatů. Co sis myslel, ty úchyláku?“ Demetri vypadal zprvu zaraženě, ale pak blýskl zuby v oslnivém úsměvu.

„Jen jsme se tady s Felixem naštvali, že jsi nás na ni nepozvala. Ale nevadí. Jelikož je dneska ten veliký den, jsme ochotni ti to odpustit, když to teď napravíš.“ Princezna si je oba s pokroucením hlavy měřila pohledem.

„Když to nejde, kluci. Pořád uvažuju o tý polyandrii, a vy dva jste za Edwardem na prvních místech. A víte přece, že ženich nesmí vidět nevěstu před svatbou. Ani potencionální!“ poučovala je, a přitom se zvládla tvářit jako andílek. Alice se rozesmála.

„Ty jsi opravdu střelená,“ obvinila ji. Najednou ale zaváhala, jestli to princezna opravdu myslela jako žert. Stačilo jí však, aby se podívala na jedny z nejobávanějších upírů, kteří se právě snažili udržet si vážnou tvář, a hned měla jasno. Měla princeznu zase o trochu radši. Celou dobu si s ní povídala a obdivovala jak ji, tak změny, které s hradem provedla. Aro si dokonce nechal zavést internet! A tihle dva hromotluci, se kterými by se ani ona se svou mocí nechtěla dostat do křížku, se tu před ní chovají jako pár šašků. Těšila se, až to vše řekne rodině.

„Panenko skákavá,“ vyjekla s pohledem upřeným na hodinky. Všichni se na ni otočili, Demetri s Felixem se přestali smát a automaticky skřípli Ness mezi sebe a rozhlíželi se po potencionálním nebezpečí. „Klid, nic se neděje,“ mírnila je Alice - a na druhou stranu byla ráda, že reagovali takhle. „Vidím, že je s vámi princezna v naprostém bezpečí, takže vás můžu s klidným srdcem opustit. Úplně jsem zapoměla na čas a musím se vrátit k rodině,“ vysvětlovala.

„Ale zase přijdeš, viď?“ řekla prosebně Nessie. Alice s úsměvem kývla.

„Musím ještě zařídit spoustu věcí kolem organizace svatby. Zatím to vypadá, že to měl v ruce nějaký amatér,“ utrousila a Demetri se rozesmál. Felix jen suše utrousil, že to jestli se dozví, tak ji zabije. Alice se vyděšeně podívala na Ness.

„Neboj, ani jeden z nás,“ řekla s důrazem, „to Jane nepoví.“ Alice se zatvářila ještě vyděšeněji a pro jistotu se začla modlit, aby tomu tak opravdu bylo. Princezna však ještě neskončila. „A ty na oplátku nikomu z rodiny neřekneš, jak vypadám a jak se jmenuju. Od této chvíle jsi pod mojí ochranou, takže ti můj drahý nastávající nebude číst myšlenky. Pomlouvat mě samozřjmě můžeš, to ti nezakazuju,“ dodala s úsměvem, ale Alice si byla jistá, že tu část s mlčením myslela smrtelně vážně. Neměla však důvod neslíbit jí to, sama byla ráda, že bude Edward do poslední chvíle tápat v mlze, než si uvědomí, že tahle svatba je jeho životní výhra.

„Ale neboj, všem vylíčím, jaká jsi strašná potvora,“ mrkla na ni a odkašlala si, aby se zeď z upířích těl, která jí blokovala východ, rozestoupila.

Jen co Alice zmizela za rohem, zeptala se jich princezna, co pro ni mají.

„Já mám čokoládu a šlehačku,“ zavrněl svůdně Demetri. Felixovi však stačilo pouze ukázat na lahev šampaňského a jahody.

„Když už budeš fyzicky dospělá, můžeš si dovolit trochu to zapít.“ Princezna se usmála a vtáhla ho do pokoje. Felix se stihl ještě otočit a provokativně mu připomenout, kdo tu byl první. Dveře za nimi se zavřeli a Demetri čekal. Věděl, co přijde, a nemusel čekat dlouho. Ze dveří se vynořila princezna ruka a vtáhla ho dovnitř.

Po chvíli klečel na měkkém koberci u ní v pokoji a bojoval se zapínáním na DVD-přehrávači. Ness ho z postele napomínala, ať jí to nerozbije ještě víc, ale Felix jí nacpal do pusy jahodu. Se zamračením popadla polštář a bouchla ho po hlavě, ale to s ním ani nehlo. Na televizi konečně naskočil obraz a Demetri se pochválil.

„Bože, to jsem to dopadla!“ povzdechla si, když měla prázdnou pusu. „Princezna upírů, královská krev, a já tady kysnu s váma!“ Demetri se se smíchem svalil vedle ní, ale Felix se zatvářil uraženě.

„Jo, hlavně že ty jsi dokonalá. Co třeba ta dnešní hra na špeha?“ rýpnul si do ní. Princezna znejistěla.

„To jsem byla tak nápadná?“ zeptala se zkroušeně. Demetri se na Felixe zle zamračil a gestem mu naznačil, ať je zticha.

„Ber to pozitivně. Ani v davu upírů se neztratíš,“ usmál se na ni. Felix se však nedal a pod vousy si zašeptal, že to stejně nemění nic na faktu, že o ní všichni vědí.

„Edward o mě nevěděl, a to je hlavní, ne?“ řekla princezna a teď už zněla bojovně. „Špion nepotřebuje, aby ho nepoznali jeho spojenci. Potřebuje zůstat skrytý před nepřítelem. A to jsem zvládla na jedničku!“ Teď se Felix pro změnu usmál, což pro někoho, kdo na to nebyl zvyklý, mohlo vypadat vcelku děsivě.

„Dobře,“ objal ji kolem ramen, narovnal polštáře a opřel se s ní o pelest. „Jen mi slib, že nikdy nebudeš dvojtej agent,“ ušklíbl se. Princezna na něj vyplázla jazyk a otočila se k Demetrimu.

„On je na mě hnusnej,“ žalovala Demetrimu. Ten ji s úsměvem objal a ukradl ji tak Felixovi.

„Neboj, zlato, já tě ochráním před tím zlobrem. Nebude ti přece kazit skoronarozeniny!“ slíbil jí. Měli ve zvyku trávit s ní den před narozeninami a předat jí své dárky a gratulace dřív, než ji obsype celý hrad. Takhle měli klid a chvíli jen pro sebe.

Vždy se jim mohla svěřit s čímkoli a oni jí poradili. Ještě než na hrad přišla Samantha, byli jejími jedinými důvěrníky. Což byl vcelku nebezpečný úkol, zvláště když pak začala řešit holčičí věci. Když však zjistila, že jim to není zrovna dvakrát příjemné, a také jí nejsou s to poradit, přestala s nimi podobná témata řešit a spoléhala se v nich víc na Sam. Jinak ale zůstal klukům stejný úkol. Svatba se řešila snad nejvíce. I proto se Demetri při zapínání filmu automaticky zeptal:

„A co si o Edwardovi myslíš? Líbí se ti?“ Princezna mlčela, čímž si získala jejich pozornost daleko účinněji, než kdyby křičela na celý zámek. Oba se na sebe tázavě podívali a Felix pokrčil rameny. „Ness?“ zkusil to znovu Demetri. Princezna se zhluboka nadechla a váhavě se zeptala:

„Věřili jste někdy v lásku na první pohled?“

Chvíli bylo v pokoji naprosté ticho, přerušované jen občasnými zvuky z televize. První se vzpamatoval Felix.

„No to si děláš prdel!“ zašeptal nevěřícně. Princezna se na něj nejistě podívala a zakroutila hlavou. „No. To. Si. Děláš. Prdel!“ řekl s důrazem na každé slovo. „Nebylas’ to ty, kdy ještě nedávno hlásal ,Radši Rumuny, než svatbu!’“ pošťuchoval ji. Hledala podporu u Demetriho, ale ten jen konsternovaně hleděl před sebe.

„Deme?“ zatřásla jím lehce a ignorovala černovlasého obra vedle sebe. Podíval se na ní.

„Tomu fakt nikdo neuvěří,“ usmál se na ní. Sice nejistě, ale dalo se to považovat za úsměv. Oplatila mu ho a objala jednou rukou jeho a druhou Felixe. Demetri se ale zamračil a odtáhl se. „To myslím vážně. Nikdo by tomu nevěřil. Možná bys to ani neměla nikomu říkat. Nech si to pro sebe,“ rozkázal jí. Dívala se na něj sice vystrašeně, ale slíbila mu, že to nikomu neřekne, dokonce ani Sam. Netušila proč je tak důležité, aby její pocity zůstaly utajeny, ale Demovi věřila. Přesto se nedokázala nezeptat.

Demetri se na ni smutně usmál. „Zlatíčko, já vím, že do svatby je jen pár dní, ale nevíš, co se do té doby může stát. Jestli jsem se za ta staletí něco naučil, tak že není dobré ukazovat svoje slabé stránky. A už vůbec ne tvému nepříteli. A přestože si to asi nechceš přiznat, to Edward pořád je. Můžeš do něj být zamilovaná sebevíc, ale neznáš ho. A on nevypadá, že by změnil svůj postoj ke komukoli na hradu. Je to bohužel zrovna ten typ, co se drží svých zásad. Je mu to vidět na očích,“ zavtipkoval, aby ji uklidnil.

Nefungovalo to. Do očí se jí nahrnuly slzy. Demetri si povzdechl a pevně ji objal. Felix mu za jejími zády ukazoval, že ho čeká něco velmi nepěkného, ale on ho ignoroval a hladil svou malou princeznu po zádech.

„Nechci, aby mě nesnášel. Chci, aby mě měl aspoň trochu rád. Nemusí mě milovat. Já budu milovat za nás za oba,“ vypravila ze sebe během pláče.

„Zlatíčko, to není tak, že by tě nesnášel. Může si to myslet, ale je to jen tím, že tě nezná.“

„Dej mu chvíli času, a uvidíš, že si tě zamiluje,“ přidal se Felix. „Nikdy tě sice nebude milovat tak, jako my dva, jenže to nedokáže nikdo. Ale jsem si jistej, že nám bude aspoň šlapat na paty,“ snažil se ji rozveselit a hladil ji přitom po dlouhých vlasech. Podařilo se mu to a ona se zasmála. Přitulila se pro změnu na jeho hruď a nechala si stírat slzy.

„Mám vás moc ráda, kluci. Nevím, co bych tady bez vás dělala,“ povzdechla si. Demetri se usmál a cvrnknul ji do nosu.

„Zas tak veliký naděje si neděláme,“ přiznal Dem. „Bez nás bys tady nepřežila ani den.“

 

V knihovně mezitím probíhal uvolněný rozhovor mezi Edwardem a Sam. On jí vyprávěl veselé historky o rodině, ona o princezně a ostatních z hradu. Oba se výtečně bavili. Ona toužila poznat Emmetta, který v jeho historkách vyhrával místo nejzábavnějšího vegetariána.

A on se překvapeně přistihl, že chce poznat princeznu. Ze Samina pohledu to byla skvělá dívčina, na něj možná až příliš živá a neposedná. Přesto podle ní byla v jistém aspektu pořád ještě dítě a už teď měla pěkně nakročeno k fascinujícímu staršímu já. Jen výčet knih, které přečetla, a jazyků, kterými mluvila, byl sám o sobě dostatečným důkazem její inteligence. Ale to nebylo vše. Sam občas zmínila, co si princezna myslí o některých věcech.

Najednou si byl jistý, že s ní dokáže žít. Není pravděpodobné, že by k ní něco cítil - on narozdíl od Sam věřil v pravou lásku, a tu už našel. Ale je více než pravděpodobné, že názorově spolu budou vycházet, a také bylo zřejmé, že s ní nebude nuda.

Sam měla pravdu. Bez předsudků to bylo hned lepší. Princeznu znal jen z vyprávění, ale jestli je jen z polovina taková, jak Sam tvrdí, má vyhráno. Věděl, že takhle to bude jednodušší hlavně pro něj.

S Isabellou by to stejně nevyšlo. Vždyť ji viděl jen jednou. Povídali si spolu, líbali se, ale to bylo všechno. Realita jako by je míjela. Vždyť on byl upír a ona člověk. To nikdy nemohlo vyjít. Neproměnil by ji, a nechtěl ji sledovat pomalu stárnout a umírat. Navíc by to pro ni nebyl žádný život. I kdyby akceptovala to, co je, neměla by naději na děti a společné stárnutí. Teď už sice věděl, že upíři mohou mít děti, ale kvůli Carlisleovi znal také některé detaily ze zákulisí. Matka princezny málem zemřela - přežila jen kvůli upířímu jedu, což se pro něj rovnalo smrti.

Tak proč by jí do toho měl vůbec zatahovat. Prostě ji nechá plavat. Ona pochopí, když už se u ní neukáže. S největší pravděpodobností s tím ani nepočítá. To on ji zachránil, nic jí nedluží.

Tak proč se cítí jako ten největší hajzl pod sluncem?!

„A jak jsi se sem vlastně dostala?“ zeptal se Samanthy, aby přišel na jiné myšlenky.

Sam se na něj usmála a začala s vypravováním.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

16)  Jalle (04.10.2012 17:01)

toľko lásky...

monikola

15)  monikola (05.01.2012 11:20)

Felix s Demetri sú zlatíčka a naozaj chápem, že Nessie si každý zamiluje...ale, že sa ona zaľúbi do Edwarda začínam tušiť nejaký zlom, normálne to cítim v kostiach :)

Lenka326

14)  Lenka326 (01.01.2012 17:04)

O-ou, Nessie je čím dál tím větší sympaťačka, dokonce zamilovaná do Edwarda a on je smířený se svatbou s ní. Ale co bude s Bellou? Normální jsi postavila celý TW svět na hlavu. Vlídná Voltera, skvělá princezna, umírněný Aro a Demetri a Felix jako vtipálci a milující ochránci. Co teď s tím??? Jsem pro pravou lásku, ale Ness se mi po čertech začala líbit.... ajajaj...

Janeba

13)  Janeba (31.12.2011 00:13)

Ježkovy zrakany, Rosalinko , zatím sis omotala kolem prstu mě a to se přitom děsím , co jim provedeš! Dokonce bych si přála, aby Isabella a Nessie byla jednou a tou samou osobou!!! Buď na Edwarda hodná, prosím, vždyť si už trochu klidu taky zaslouží! Nevím, jak si to udělala, ale tvá povídka je neskutečně hravá, pohodová a hladící! To, že jsi udělala z Demetriho a Felixe domácí mazlíčky je naprosto geniální nápad! Konečně doznala Voltera změn!!! ;) Skvělé!!!!
Děkuji!!!

Rosalie7

12)  Rosalie7 (30.12.2011 13:47)

Marvi: no, to jsme na tom momentálně stejně. Postavy si začaly dělat, co se jim zlíbí!

Marvi

11)  Marvi (30.12.2011 13:30)

Já jsem z toho zmatená víc a víc jsem zvědavá jak se to celé rozuzlí. Vůbec nemám představu jak by to mohlo dopadnout.

10)  hela (29.12.2011 19:11)

moc krásná kapitolka už se těším na další

HMR

9)  HMR (29.12.2011 14:40)

Tak se nám dvě smrskly na jednu, konečně! Jen, co s těmi zbývajícími slovní spojení Edward a nepřítel mě VYDĚSILO! tak jen dál, dál... písmenka, kdeže jste?

Rosalie7

8)  Rosalie7 (29.12.2011 10:50)

Bye, já kráva si toho Demetriho taky oblíbila, takže už si vůbec nejsem jistá, jestli to dopadne tak, jak jsem chtěla...
To jsem si to zavařila!

Bye

7)  Bye (29.12.2011 09:56)

Ach, Rozinko, to bylo hotový pohlazení. Strašně mě baví už Tvoje vtípky a to, jak stavíš na hlavu všechny předsudky, které jsme o životě na volterrském hradě mylně získali ze Stephiina podání. :-) Ale je jasné, že tu zázračnou proměnu zapříčinila Ness. A zapříčinila ji krásně!
Hele, proč mám pocit, že správně až měla Ness skončit s Demetrim? Případně s oběma svými strážci najednou. To jejich polygamní kamarádství na hraně se mi moc zamlouvá!
Takže ona se na první pohled zamilovala, jo? Tak to jsem zvědavá, co s tím udeláš. Protože Edward už sice plánuje, jak se mu s ní bude skvěle žít, ale uvnitř něj hlodá červíček pravé lásky.
Hmm... A ty jejich rodinné vztahy, to je pěkný propletenec. Tak rozmotávej!

Rosalie7

6)  Rosalie7 (28.12.2011 23:34)

Díky, holky Jsem ráda, že už se zde vaše názory rozbíhají, protože mám v hlavě teď takovou klouzačku akce, a když se mi podaří shodit to domino a hezky to napsat, budu maximálně happy

ambra

5)  ambra (28.12.2011 21:07)

Rose, já vždycky Felixe a Demetriho nesnášela!!! Ty měníš mé životní jistoty!!!:D Úžasná kapitola, jsem strašně napnutá, jak je z toho vysekáš. Z princezniných citů mám radost jen trošku (ano, už jsem ji začala mít ráda, a pokud bude Eda hnusnej, tak je mi jí líto), ale spoléhám na to, že jsi náš malý génius a to zamotané klubíčko krásně rozmotáš ke spokojenosti všech. Těším!

Fanny

4)  Fanny (28.12.2011 19:26)

Nessie by mi už ani nevadila jako jeho manželka, ale... zase se mi nechce ničit Edwardovi lásku. Dem s Felixem jsou skvělí, stejně jako Sam a nemálo jsem si oblíbila Tess. A teď jen trpělivě (no spíš netrpělivě) čekám na další pokračování a nějaké ty odpovědi...

3)  Babča S. (28.12.2011 19:14)

Bosorka

2)  Bosorka (28.12.2011 18:24)

To že se Nessie do něj zamilovala beru jako vcelku velkou komplikaci...tedy pokud nechceš porušit obvyklé E B schéma
Usmivající se Dem? Sakra, to by mohl Aro používat jako zbraň, rpotože z toho pohledu by se určitě protivníkovi stáhly hrůzou půlky
Moc se těším na vyprávění Sam. :)
A matka přežila? No to je špatně řečeno...matka teda má svou existenci? A kde je?

belle

1)  belle (28.12.2011 16:57)

skvělá kapča, Dem a Felda jsou fajn a jsem zvědavá na vypravování Nessiny minulosti
*fworks* *fworks*

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek