Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/bels1.jpg

Doháním čtenářské resty, a tak byla chudák Karolka jasný cíl mé zvědavosti. Jsem totiž aktuálně plná silných dojmů ze „Šachů“ a „Zrcadel“…

Taky Vám vždy vrtalo hlavou, zda by porazila Kasparova? A bude mít tohle děvče dost disciplíny, aby si zasloužilo místo v posádce kapitána Picarda? Plánuje rande s manželem? A proč mu žehlí vlasy? To vše a mnohem víc v následujícím rozhovoru!

1) Hraješ šachy? Jak dobře a s kým? Můžeš popsat, co vidíš, když se díváš do zrcadla?

Když jsem byla malá (asi jako Bella v mojí povídce), učil mě základům šachové hry táta. Patřím mezi tu velikou většinu těch, kteří vědí, jak se táhne jednotlivými figurami, ale nedokážu myslet dál než tři tahy dopředu. Nemám dostatečně disciplinovanou mysl.

A když se podívám do zrcadla? Jak kdy. Většinou neupravená, s culíkem nebo drdolem. Nepatřím k těm, kteří ke svému obrazu v zrcadle hovoří. Spíš s tou paní moc nekamarádím. Lepší vztah jsem k ní měla ještě tak před deseti lety. To jsme se na sebe i usmívaly...

2) Na jakém nejhezčím místě jsi zatím byla? Kdyby Tě nic nelimitovalo, kam by ses ráda podívala?

Vždycky jsem milovala teplo a světlo, takže je logické, že ráda vzpomínám na Itálii. Druhá otázka mě poněkud svleče do spoďárů a možná znemožní před celým fórem, protože mou druhou vášní kromě světa Twilight, je svět Star Trek. Kdybych mohla, strávila bych rok na Enterprise NCC-1701-E pod velením kapitána Picarda. (Samozřejmě před setkáním s romulanským vůdcem Shinzonem...)

3) Co dělala Karolka před deseti lety? Co by měla nebo opravdu chtěla dělat za deset let?

Před deseti lety jsem byla zasnoubená a zamilovaná a užívala si své téměř-nezávislosti na rodičích. Pobírala svůj první poměrně skromný plat a žasla nad nedávno objeveným vztahem k Bohu...

Za deset let? Napadají mě dvě věci, které by se mi v mé budoucnosti moc líbily: Chtěla bych psát a živit se tím (což mi připadá skoro stejně pravděpodobné jako moje návštěva Enterprise). A druhá věc (ale co do důležitosti první) - těším se, že děti už budou velké a my budeme s manželem konečně zase pořádně randit.

4) Edward nebo Jacob? A co tvůj domácí „exemplář“, komu se podobá víc?

Edward. To bez debat. Přiznám se ale, že pro Jacoba jsem měla - a vždycky budu mít - slabost. Nejspíš to opět souvisí s tím, že jsem ráda v teple...

Můj manžel se určitě víc podobá Edwardovi a to ve všech směrech. Jen ty vlasy nemá vlnité...

5) Čte Tvoje povídky i někdo z nejbližších? Z rodiny nebo třeba z okruhu přítelkyň, které nejsou přímo spjaté s FF? Jak moc prožíváš jejich názor?

Ještě když jsem začínala, pokoušela jsem se několikrát podstrčit něco manželovi, ale moc se mi to nedařilo. Vlastně ano! Přečetl si mojí básničku o Edwardově svačině. Ta se mu líbila.

Čerstvě je mojí čtenářkou moje třináctiletá sestřička, a to mi dělá opravdu velkou radost.

6) Které lidské vlastnosti upřímně obdivuješ? Vidíš kolem nás ještě skutečné hrdiny nebo už je vše ztraceno a hrdinství je jen výsadou literárních a filmových postav?

Obdivuju obětavost, trpělivost a vytrvalost. To jsou všechno vlastnosti, kterých se mně hrubě nedostává. A hrdinství? Kromě těch několika jedinců, kteří skutečně skočí pro někoho do hořícího domu, je všude kolem spousta mnohem nenápadnějších hrdinů a hrdinek. Jejich činy mají většinou společného jmenovatele – sebezapření.

7) Hoří! Co určitě při útěku nezapomeneš popadnout? (Přičemž děti, manžel, rodinné fotky a první vydání Twilight se považují za samozřejmost!).

Tak to je hodně těžká otázka. Je zajímavé, že v určitých předělových obdobích svého života jsem si pravidelně tuhle otázku kladla. S ubíhajícími roky jsem ale dospěla k naprosto neromantickým praktickým odpovědím: peníze, kreditku a mobil.

 

Děkuji za rozhovor!

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Karolka

20)  Karolka (13.05.2010 22:50)

Ajj: 1) Mám rok starý strašně špinavý chňapky.
2) Je to asi velmi neoriginální, ale růže.
3) Je mi to celkem jedno. Jen mě krká, když to po týdnu přestane svítit. :/
4) Jestli jeho máma ví, co dělá...

Karolka

19)  Karolka (13.05.2010 22:40)

Ivík: 1) Fakt těžko. Zanedbávám kvůli tomu objektivně důležitější věci. (strava, hygiena, rodina...)
2) Takhle by to asi neřekl, ale myslím, že tiše doufá, že mě to snad konečně přejde...
Tvojí ségru? To si nemůžu vzít na svědomí...

sakraprace

18)  sakraprace (13.05.2010 22:39)

Ahoj Karolko, za Star Trek se nidko stydět nemusí, já začala už kapitánem Kirkem, následoval Jean-Luc zvládala jsem i Voyager a občas i Deep Space Nine.

A teď mi prozraď kdy a kde něco vydáš? A ty to zvládneš, protože za a)máš talent a za b)máš úžasný styl a nápady a za c) vím že by to šlo na dračku.

AnneCullen

17)  AnneCullen (13.05.2010 22:02)

Píšeš i jiné povídky než fanfiction na Stmívání? Jestli ano, je možné si je někde přečíst?

ambra

16)  ambra (13.05.2010 22:02)

Bye, jako agent musím protestovat proti marnotratnému zveřejňování námětů. A to platí i pro Tebe, mmch:D. Karolko, buď silná!

Bye

15)  Bye (13.05.2010 21:52)

Karolko, už máš námět na tu svoji knihu?

Silvaren

14)  Silvaren (13.05.2010 21:38)

Souhlasím s AnneCullen, na tvých povídkách se mi nejvíc líbí, že jsou originální. A třpytící se Edward ve vodopádu ...

A protože jsem strašně zvědavá opice, tak:
Tvá momentální hudební, literární či jiná inspirace?
S kým bys ráda povečeřela a proč?
Co opravdu, ale opravdu nesnášíš? (např. strašně zvědavou
Silvaren)
Tvé životní motto?

díky a díky za Tvé povídky
P.S. Stále poctivě oprašuji

ambra

13)  ambra (13.05.2010 21:38)

Karolko, prosím Tě, všechny (dvě) jsme před Tebou ta svoje koťata malinko přiblížily. Můžeš i Ty? (věk, počet, pohlaví - když přidáš charakteristiku temperamentu, získáváš malé bezvýznamné plus:D).
Jo a ještě - co Karolka a škola. Bylas ve slohu za hvězdu? Nebo snad v TĚLOCVIKU?!

Ajjinka

12)  Ajjinka (13.05.2010 21:26)

Tak, Karolko! Teď se zapotíš, přicházím já se svýma všetečnýma otázkama! :D
1) Používáš při vaření chňapku nebo utěrku? (V případě, že máš ruce z azbestu, neodpovídej)
2) Jednou jsem ti chtěla poslat puget, takže... Jaký by tě nejvíce potěšil? (Pokud jsi alergik, neodpovídej, aspoň ušetřím)
3) Preferuješ moderní zářivky šetřící energii, nebo dáváš přednost staré dobré kulaté klasice? (Jestli jste doma po tmě, neodpovídej)
4) Kdyby u tebe doma zaklepal Harry Potter a požádal by tě, zda by u vás mohl použít letaxovou síť, co mu odpovíš?

Ajjinka

11)  Ajjinka (13.05.2010 21:09)

ivv: Pokud máš zase rejpavou, nevylévej si ji tady. Jak napsala Ree, tohle je veřejný systém. Jestli se nudíš, řeš si tohle jinde.

10)  Ivík (13.05.2010 20:33)

Ahoj Karolko,
nechci otravovat, ale něco by mě zajímalo.
1)Jak to prosím tě můžeš zvládat?
2)Nemyslí si o tobě tvůj manžel, že si blázen?
A ještě něco, nechceš překecat mou starší segru (29) aby byla taky taková?;)

Karolka

9)  Karolka (13.05.2010 20:26)

Teď právě nastává to mé odběhnutí, ale klidně pište, já se tu ještě v noci objevím.

Karolka

8)  Karolka (13.05.2010 20:24)

AnneCullen: Děkuju. Ono je to pokaždé něco jiného. Mám to jmenovat? SvE je v podstatě výcuc mých osobních fantazií o Edwardovi. A pokračování bylo ušité na míru Davidovi, který mi úplně ožil pod rukama (pod klávesnicí). Zrcadla opravdu netuším, najednou jsem E a B viděla stát proti sobě u zrcadla. A Šachy mě napadly, když jsem byla v kině na nejnovějším zpracování Alenky v říši divů. K povídce, kterou chystám teď, mě inspirovala jedna písnička od skupiny Lifehouse.

Karolka

7)  Karolka (13.05.2010 20:20)

ambra: Mám konečně hrubou představu, jak na to, ale ne vždycky se mi to daří dodržovat. Ráno dám vařit vodu na čaje a mezi tím se na ICQ pozdravím s Nebraskou. (Divný, já vím, ale už je to můj rituál. Ona už je skoro jako člen rodiny.) Mezi snídaní a spánkem mé mladší ratolesti dělám veřejně prospěšné práce (úklid apod.) a jak ho uložím, metelím psát. Odpoledne je zatím divočina a zahanbeně přiznávám, že rodinu dost okrádám o svou přítomnost.

AnneCullen

6)  AnneCullen (13.05.2010 20:20)

Karolko, mě by hrozně zajímalo, kde bereš inspiraci, co tě nakopne? Tvoje povídky jsou vždycky neuvěřitelně originální

ambra

5)  ambra (13.05.2010 20:15)

Můžeš popsat (přibližně) svůj typický den? Nebraska u mě hledala inspiraci co číst dětem, já hledám inspiraci jak přežít s dětmi a psaním ff.:D

Karolka

4)  Karolka (13.05.2010 20:11)

Nebraska: Kuks je pěknej, ale ta Dobříš má přece tradici. (A předpokládám, že bude nejspíš i líp vybavená...) ambra: Z teologického hlediska je samozřejmě TW nesmysl. V podstatě patří do stejné kategorie jako princezna Zlatovláska nebo Rumburak. (Vy víte, že miluju TW a nechci ho tímhle shazovat.) Nemám problém s fantaziemi, dokud nenabádají lidi dělat věci, které někomu - nebo jim samotným - ubližují. Psát nebo číst o bájných bytostech mi špatné nepřipadá. A samozřejmě, přirovnávat upíry k andělům je docela síla. To si může dovolit jen zmámená dívka Bella, která nikdy žádného anděla neviděla. ;)

ambra

3)  ambra (13.05.2010 20:05)

Karolko, já se snažila slušně počkat, ale Ty mi utečeš! Před svými ortodoxnějšími známými moc TW nerozebírám - přece jen - Bella jako nesmrtelný upír, to moc neodpovídá křesťanskému ideálu. A přirovnávat upíra k andělovi? Jak ses srovnala s tímhle? Je to "jen" knížka, ale má obrovský vliv na spoustu lidí...

Nebraska

2)  Nebraska (13.05.2010 20:04)

Karolko, už jsi sehnala sponzora pro ten zámek na Dobříši? Případně pokud by nedopadla Dobříš, miluju Kuks, tak tam bychom se mohly usadit ;-)

Karolka

1)  Karolka (13.05.2010 19:45)

Mám ještě něco času, tak klidně klaďte. Kdybych musela odběhnout, zodpovím si to později... ;)

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek