Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/bels1.jpg

Doháním čtenářské resty, a tak byla chudák Karolka jasný cíl mé zvědavosti. Jsem totiž aktuálně plná silných dojmů ze „Šachů“ a „Zrcadel“…

Taky Vám vždy vrtalo hlavou, zda by porazila Kasparova? A bude mít tohle děvče dost disciplíny, aby si zasloužilo místo v posádce kapitána Picarda? Plánuje rande s manželem? A proč mu žehlí vlasy? To vše a mnohem víc v následujícím rozhovoru!

1) Hraješ šachy? Jak dobře a s kým? Můžeš popsat, co vidíš, když se díváš do zrcadla?

Když jsem byla malá (asi jako Bella v mojí povídce), učil mě základům šachové hry táta. Patřím mezi tu velikou většinu těch, kteří vědí, jak se táhne jednotlivými figurami, ale nedokážu myslet dál než tři tahy dopředu. Nemám dostatečně disciplinovanou mysl.

A když se podívám do zrcadla? Jak kdy. Většinou neupravená, s culíkem nebo drdolem. Nepatřím k těm, kteří ke svému obrazu v zrcadle hovoří. Spíš s tou paní moc nekamarádím. Lepší vztah jsem k ní měla ještě tak před deseti lety. To jsme se na sebe i usmívaly...

2) Na jakém nejhezčím místě jsi zatím byla? Kdyby Tě nic nelimitovalo, kam by ses ráda podívala?

Vždycky jsem milovala teplo a světlo, takže je logické, že ráda vzpomínám na Itálii. Druhá otázka mě poněkud svleče do spoďárů a možná znemožní před celým fórem, protože mou druhou vášní kromě světa Twilight, je svět Star Trek. Kdybych mohla, strávila bych rok na Enterprise NCC-1701-E pod velením kapitána Picarda. (Samozřejmě před setkáním s romulanským vůdcem Shinzonem...)

3) Co dělala Karolka před deseti lety? Co by měla nebo opravdu chtěla dělat za deset let?

Před deseti lety jsem byla zasnoubená a zamilovaná a užívala si své téměř-nezávislosti na rodičích. Pobírala svůj první poměrně skromný plat a žasla nad nedávno objeveným vztahem k Bohu...

Za deset let? Napadají mě dvě věci, které by se mi v mé budoucnosti moc líbily: Chtěla bych psát a živit se tím (což mi připadá skoro stejně pravděpodobné jako moje návštěva Enterprise). A druhá věc (ale co do důležitosti první) - těším se, že děti už budou velké a my budeme s manželem konečně zase pořádně randit.

4) Edward nebo Jacob? A co tvůj domácí „exemplář“, komu se podobá víc?

Edward. To bez debat. Přiznám se ale, že pro Jacoba jsem měla - a vždycky budu mít - slabost. Nejspíš to opět souvisí s tím, že jsem ráda v teple...

Můj manžel se určitě víc podobá Edwardovi a to ve všech směrech. Jen ty vlasy nemá vlnité...

5) Čte Tvoje povídky i někdo z nejbližších? Z rodiny nebo třeba z okruhu přítelkyň, které nejsou přímo spjaté s FF? Jak moc prožíváš jejich názor?

Ještě když jsem začínala, pokoušela jsem se několikrát podstrčit něco manželovi, ale moc se mi to nedařilo. Vlastně ano! Přečetl si mojí básničku o Edwardově svačině. Ta se mu líbila.

Čerstvě je mojí čtenářkou moje třináctiletá sestřička, a to mi dělá opravdu velkou radost.

6) Které lidské vlastnosti upřímně obdivuješ? Vidíš kolem nás ještě skutečné hrdiny nebo už je vše ztraceno a hrdinství je jen výsadou literárních a filmových postav?

Obdivuju obětavost, trpělivost a vytrvalost. To jsou všechno vlastnosti, kterých se mně hrubě nedostává. A hrdinství? Kromě těch několika jedinců, kteří skutečně skočí pro někoho do hořícího domu, je všude kolem spousta mnohem nenápadnějších hrdinů a hrdinek. Jejich činy mají většinou společného jmenovatele – sebezapření.

7) Hoří! Co určitě při útěku nezapomeneš popadnout? (Přičemž děti, manžel, rodinné fotky a první vydání Twilight se považují za samozřejmost!).

Tak to je hodně těžká otázka. Je zajímavé, že v určitých předělových obdobích svého života jsem si pravidelně tuhle otázku kladla. S ubíhajícími roky jsem ale dospěla k naprosto neromantickým praktickým odpovědím: peníze, kreditku a mobil.

 

Děkuji za rozhovor!

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Karolka

40)  Karolka (14.05.2010 08:26)

Hanetka: To se hodně mění. Ráda se dívám na modrou v kombinaci se zelenou, nebo kontrastní červeno- černobílé kombinace. Když si mám něco obléknout, tak aktuálně vede černá. A ohledně první otázky, opravdu uvažujeme o podsekci netwilight povídek. Minimálně já a Nebraska totiž máme v plánu občas odběhnout z tématu. Kdy to ale bude, ještě není rozhodnuto.

Hanetka

39)  Hanetka (14.05.2010 08:17)

Karolko, krásné intervivárium, mám-li mluvit slovy klasika. A mám jednu otázečku - pokud bys napsala něco jiného než ff o Stmívání, kde se to bude poblikovat? Neplánuješ nějakou podsekci těchto stránek, kde by se daly publikovat povídky s tímto tématem nesouvisející? (Ale tohle je množná otázka spíš pro celý tým, a ne pro tebe.Beru zpět.) Jiná otázka - jaká je tvá nejoblíbenější barva? Na všechno další se už zeptaly ostatní...

Bye

38)  Bye (14.05.2010 08:01)

Nene, Tobě stačí šestý smysl.
Je to Tvůj DAR, víš?

Karolka

37)  Karolka (14.05.2010 07:48)

Bye: (autorka pláče a marně hledá mapu...)

Bye

36)  Bye (14.05.2010 07:32)

Karolko, drahoušku, v půli cesty, přece!

Karolka

35)  Karolka (14.05.2010 00:41)

Dobrou noc všem a děkuji za krásné otázky. Ještě tu budu nějakou dobu viset, tak jestli vás něco zajímá, klidně se ptejte a já si to zítra najdu. Ať vás líbá Múzák!

Karolka

34)  Karolka (14.05.2010 00:33)

Popo: a) Bála, ale vím, že dokud je nenapadnu, nebudou si mě všímat...
b) Rozhodně Troy. B´elana ale asi bude dobrá na paření...
c) Rozhodně!!!

Popoles

33)  Popoles (14.05.2010 00:31)

Můžu se taky vtírnout?
Tak předem - krásné otázky a ještě hezčí odpovědi :)

Tak teď jdu do toho na tvrdo...
Kdybys byla v posádce Enterprise -
a/Nebála by ses Borgů?
b/kamarádila by jsi spíš s B´elanou nebo s poradkyní Troy?
c/chtěla bys mít doma Data?

Děkuji předem za zodpovězení techto hlubohomyslných otázek ;)

;)

Karolka

32)  Karolka (13.05.2010 23:54)

Bye: A kde to přesně je? (Já asi neprošla základním Pí Ár školením...)

Bye

31)  Bye (13.05.2010 23:45)

To ne, blázínku. Důležité je, sejít se ve správný čas, na správném místě.

Karolka

30)  Karolka (13.05.2010 23:37)

Bye: No, asi všimla. Proto jsem udělala vstřícné gesto a snažím se je informovat... Jdu na to špatně?
ambra: Já děkuju za krásné otázky! :)

ambra

29)  ambra (13.05.2010 23:32)

Chjo, Karolko, chodí tam jen čtenářky? (viz níže níže), ale to byla jen řečnická, ať zas nemusí Neb tasit kobru:). Znovu děkuji za sebe a určitě za všechny za krááásný a veselý a povznášející rozhovor a pro Ty, co dnes zaspali (či spíše -ly): Ještě ji trochu "zmáčkněte"!!!
(A ke koťátkům nikdy , ale vždy jen!)

Bye

28)  Bye (13.05.2010 23:30)

Karolko, nevšimla sis zjevné skutečnosti. Čtenářky se zoufale snaží navázat vztah s Tebou!!:D

Karolka

27)  Karolka (13.05.2010 23:25)

ambra: Vykeckává... ale to jsou přeci nekomerční věci. Jen se snažím navázat vztahy se čtenářkami. :)

ambra

26)  ambra (13.05.2010 23:23)

Karolko, moc pěkný, jsem z toho celá taková (no popravdě jsem našla nějaké Boží pohádky a tak, a - no - já mám prostě nějaký osmý smysl na hodné lidi).
Bye, to bylo předběžný opatření - všimni si, jak na Shrnutí to všechno vykeckává:D

Bye

25)  Bye (13.05.2010 23:05)

ambro, to byla otázka, na kterou se odpovídá ano/ne, jak Karolka správně pochopila :D

Karolka

24)  Karolka (13.05.2010 23:02)

sakraprace: Moc děkuju za povzbuzení. Já se nejdřív musím vnitřně dokopat k myšlence, že je to opravdu reálné a pak začnu konečně seriozně lovit toho správnýho Múzáka. B)
P.S. Nejvíc mě dostalo Deep Space Nine...

Karolka

23)  Karolka (13.05.2010 23:00)

Bye: Ech... Nemám.
AnneCullen: Mám takový sešit, kam si zapisuju nápady. Jsou to třeba situace, dialogy... Ale nic kompletního, co bych zveřejnila nepíšu. Vlastně (hihi) pracuji na dětské obrázkové bibli a ta je na internetu volně ke stažení. Ale nevím, jestli je tohle zrovna šálek tvé kávy. :D

Karolka

22)  Karolka (13.05.2010 22:57)

Silvaren: Takže - Momentálně na celé čáře Lifehouse. To se ani slovy popsat nedá.:)
Povečeřela: Rozhodně bych si dala nějakou romantickou večeří s manželem, protože těch chvil ve dvou, kdy neřešíme děti, je strašně málo. A kdyby to mělo být mimo rodinu, sbírám odvahu, že se brzy konečně nevirtuálně setkám s Nebraskou.
Nesnáším? Je toho vážně spousta. Když zůstanu u tématu psaní, nesnáším, když musím uprostřed práce vstát a jít dělat něco jiného. A taky nesnáším, když mám rozepsanou sérii a Múzák - místo aby mi našeptal další díl - přinese nápad na nějakou další. Já se pak už těším a těžko se mi soustředí...
Motto: Catch the Day (Jen to ještě umět žít...)
Za málo. :D

Karolka

21)  Karolka (13.05.2010 22:52)

ambra: Má koťátka: Starší Eliška pět let, naprosto se pomamila . Mladší David dva roky, naprosto se potatil.
Slohy ve škole byly za jedna. Jednou - asi v pátý třídě - jsem za pětikačku napsala sloh skoro všem spolužákům a učitelku málem kleplo, že náš klasifikační průměr známek vyletěl náhle do astronomických výšin.:D

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek