Sekce

Galerie

/gallery/Bloody%20heart.jpg

Co by se stalo, kdyby Edward nedokázal tak snadno odolávat krvi, nejen té Bellině, ale především té? A co kdyby se navrch objevil někdo, kdo by Edwardovi jeho vnitřní boj znesnadňoval a dokonce se ho pokoušel zlomit?
Edward se musí potýkat se svými vášněmi a prochází si peklem. Vše se to v něm probudí ve chvíli, kdy musí poprvé ochutnat Bellinu krev po souboji s Jamesem...

Obsah:

 

Prolog

  1. Překážka
  2. Zatracení
  3. Tváří v tvář
  4. Slavnost
  5. Ztráta
  6. Propast
  7. Stín
  8. 1922
  9. Aymon
  10. Daylah
  11. Spojenci
  12. Odveta
  13. Pád
  14. Temnota
  15. Rozhodnutí
  16. Východisko
  17. Terapie
  18. Nová síla
  19. Vzkaz
  20. Plameny

Epilog

 


 

Prolog

Stěží jsem mohl myslet, tak strašlivá to byla situace. Nic nebylo jasnější, než to, že to rozhodně chci zastavit. Jen jsem nevěděl jak. Pro všechno na světě, jak? Představil jsem si, jak tisknu svoje rty na její kůži a vysávám její krev. V hlavě se mi okamžitě zatmělo příliš silným pokušením.

Věděl jsem, že musím překazit to, co James začal. Nemohl jsem ji nechat se proměnit. Nemohl jsem dovolit, aby jí takhle ublížil.

Jak to mám ale proboha udělat? Jak ji mám nezabít?

„Ne,“ řekl jsem. „Mám nějakou jinou možnost?“ zeptal jsem se s poslední nadějí Carlislea.

Vložila se do toho Alice. „Vím, že se promění, viděla jsem to.“

Carlisle zakroutil hlavou. „Nemusí to tak být.“

Stále se snažil zastavit její krvácení na noze. Ale já jsem potřeboval jeho pomoc.

„Carlisle!“ zavolal jsem ho zoufale.

Otočil se ke mně. „Zkus ten jed vysát.“

„Ne-do-ká-žu přestat,“ řekl jsem důrazně.

„Musíš najít vůli. Zbývá jen pár minut.“

Opět se prohnula v dalším záchvatu bolesti a její výkřik se podobal řevu zraněného zvířete. Nemohl jsem ji nechat trpět, už ani vteřinu.

„Pomůžu ti, Bello…“ podíval jsem se do jejích zmučených očí a roztřásl jsem se nejistotou. V tu chvíli jsem si uvědomil, že to musím dokázat. Nemám na výběr. A nesmím udělat chybu.

Sklonil jsem se, přisál se k jejímu zranění a ochutnal její krev. V okamžení jsem se propadl do osidel vášně tak silné, tak sladké, tak omračující. Moje mysl zmizela z mého dosahu, zbyla jen nezměrná slast, ve které jsem chtěl setrvat navěky. Bylo to jako utopit se v nejsladším nektaru. Přesně jako dávka drogy, která okamžitě zaplavila mé tělo a odmrštila mé vědomí. Nevzpomínal jsem si, kde jsem, ani proč…

Zdálky se ke mně donesl Carlisleův hlas. „Edwarde, stačí!“ Sotva jsem ho vnímal.

„Přestaň! Najdi vůli!“ ten hlas zněl prosebně a silně zároveň.

„Edwarde, přestaň, zabíjíš ji!“

„Edwarde!“ uslyšel jsem její hlas. „Prosím, zůstaň se mnou…“

Současně s těmi slovy, s tím hlasem, jejím hlasem, který byl víc než cokoli na světě, jsem začal vnímat. Vzpamatoval jsem se. Pustil jsem ji a podíval se znovu do jejích očí. Byla zesláblá a vyčerpaná.

Zaplavilo mě příšerné vědomí, že za to můžu já. Vzal jsem jí příliš mnoho krve. Její nádherné lahodné a slastné krve, která mě přinutila nemyslet.

Zůstal jsem na ni zírat a na jazyku a v hrdle stále cítil její chuť. Byl jsem při vědomí, ale jen napůl. Věděl jsem, že jí nemohu a nechci ublížit, zároveň jsem ale chtěl pít dál. Díval jsem se na ní zatímco ve mně bojovala láska k ní s touhou jí zabít. Sotva jsem se soustředil na něco jiného než na červené skvrnky na jejím předloktí. Ty dvě strany mě stlačovaly a jejich působení bylo drtivé. Moje vůle a moje vědomí se rozpadalo.

Carlisle mi položil ruku na rameno. „Dobře.“ Podíval se na mě s uznáním. Tak vrcholně nevhodným – právě jsem ji málem zabil! A stále jsem balancoval na pokraji pro ní smrtelného pokušení. Těkal jsem očima mezi Belliným předloktím, otevřenou ránou na její noze a Carlisleovým obličejem. Nedokázal jsem zakrýt zděšení, zmatek a nejistotu. Ani jsem si neuvědomil, že mírně couvám.

„Děkuji, Edwarde,“ řekla Bella unaveným polohlasem. Morfin, který jí dal Carlisle, už nepochybně také dělal svoji práci.

Nevěděl jsem, co odpovědět. Moje myšlenky se nedaly utřídit. Jen jsem na ni zíral, v očích zoufalý výraz.

Carlisle se na mě zadíval. „Edwarde?“ zeptal se opatrně.

Nedokázal jsem odpovědět, jed mi zaplavoval ústa, v hrdle mě pálilo a všechno se ve mně svíralo. Krev, kterou jsem vypil mi nestačila, chtěl jsem víc! Polknul jsem.

Carlisle záhy mojí situaci pochopil. Se starostlivým výrazem ve tváři řekl: „Bella musí do nemocnice. Odvezu jí tam.  Odpočiň si. Až se budeš cítit… lépe…“ zadíval se vážně, „přijď za námi.“

Zvedl Bellino tělo ze země a následován Alicí zmizel ve východu.

Couval jsem dál, dokud mě nezastavila zeď, o kterou jsem se opřel. Byl jsem zděšený. Sám ze sebe. Takhle jsem se necítil – snad nikdy. Možná jako novorozený? Váhal jsem. Už dlouho jsem nebyl zvyklý cítit chuť lidské krve a chuť po krvi, rutinně jsem jí potlačoval. Ale tohle, to bylo najednou něco úplně jiného. Něco tak sladkého, tak strhujícího! Jako by se všechno, co jsem v sobě dávno pohřbil, probudilo k životu. A tím víc to mělo chuť žít, čím víc jsem to celé ty roky popíral. Bylo to jako uvolněná lavina, byl jsem proti tomu bezmocný. A za všechno mohla… její krev. Její zpívající krev, která pro mě měla neodolatelné kouzlo. Nikdy jsem ji neměl ochutnat! Jako by se tím otevřely dveře do propasti, ve které jsem najednou vězel, ani jsem nevěděl jak se to stalo.

Chytil jsem se za hlavu, zděšení a hrůza byly větší než jsem dokázal zvládnout. Nedokázal jsem domyslet, co to vlastně znamená. Nedokázal jsem odhadnout co bude dál. Jen jsem věděl, že se musím pokusit dát dohromady. Musím to ovládnout, tak jako dosud.

Zachytil jsem Jasperův zkoumavý pohled a jeho myšlenky. Díval se na mě nevěřícně. Nevydržel jsem jeho pohled a na místo odpovědi jsem v tichém přiznání sklopil zrak k zemi. Hned poté jsem vyběhl ven.

- - -

Propast nelze překonat  dvěma skoky.

I ta nejsilnější odhodlání se ztrácejí v hříšných pokušeních jako sladké řeky ve slaném moři.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

11)  Cathlin (03.10.2011 09:51)

Twilly, tak tě vítám, hurá. :) :) :)
Dialogy jsou podle filmu, ale to je asi všechno, co jsem si dovolila vypůjčit. Od tohoto místa se od Twilight velmi odchýlíme. (I když ze začátku se kolem nich budou dít podobné věci, stav Edwardovy hlavy tím dost zamíchá.)
Snad budeš mít více času, znám to moc dobře. A těším se!

Twilly

10)  Twilly (03.10.2011 00:24)

Musím přiznat, že jsem chviličku nevěděla, jestli je to copyright od Steph, nebo tvoje... zjišťovat to nemíním a ROZHODLA jsem se, že tvoje. Docela povedený styl - páč, tohle jsem už jednou "četla" - co znamená, že SAKRA jo!!! Zatím, Kačenko, jsem toho moc nenačetla, měla jsem víc full víkend, než jsem původně myslela, ale tenhle začátek mě oslnil... těším se na další ZK

ScRiBbLe

9)  ScRiBbLe (10.02.2011 11:13)

Úžasné!!! Krásně se to četlo, protože tohle bylo skutečnější něž v knize! Teď nějak nemám slov, takže děkuji a mažu na další!

Cathlin

8)  Cathlin (07.02.2011 11:47)

Evelyn, to máš pravdu! Přesně nad tím, proč to neudělal sám Carlisle, jsem přemýšlela také! Myslím, že se Stephenie snažila vzbudit dojem, že všichni ostatní měli moc práce a neměli čas, a tak to zbylo na Edwarda. ALE! - kdyby se chtělo, určitě by to šlo i jinak. Nicméně - za sebe musím říct: ještě že tak! ;) Edward tak Bellinu krev ochutnal a mohla tak vzniknout Zpívající krev, která přímo navazuje na Stepheniino Stmívání.

Evelyn

7)  Evelyn (07.02.2011 11:04)

Cathlin, to bylo úžasné! A dokonale uvěřitelné Když jsem prvně četla Stmívání, u scény v baletním studiu mě napadlo, že to, že ochutnal její krev, tu nejlahodnější, jakou kdy cítil, na něm prostě muselo zanechat nějaké následky. Upřímně jsem nechápala, proč jed nevysál Carlisle a podrobil tak Edwarda takové zkoušce. A přiznám se, že se mi v první chvíli ani nechtělo uvěřit, že to Edward tak dobře zvládnul. Nezdálo se mi to. Zatímco tak, jak to popisuješ ty, tak by to dle mého klidně být mohlo... Jsem moc zvědavá, jak bude příběh pokračovat





Janeba

6)  Janeba (07.02.2011 10:54)

Aj jaj, Cathlinko, už je to tady!! Chudáček Edward, lapený do sítě zpívající krve a nastanou problémy! Jsem ráda, že to můžu číst znovu!!
Děkuji!!

Cathlin

5)  Cathlin (07.02.2011 10:15)

Michale7, Kamčí a Nebrasko: Díky a ráda vás poznávám. ;) Doufám, že se budeme setkávat častěji - píšu, až se mi práší od prstů. B)

Nebraska

4)  Nebraska (07.02.2011 07:32)

Děkuju! Ne úplně dokonalý Edward je fajn. Tohle se čte samo

julie

3)  julie (06.02.2011 14:59)

uvolněná lavina se dala do pohybu...co všechno smete?

2)  kamčí (06.02.2011 13:22)

úžasný popis jeho pocitů

1)   (06.02.2011 11:34)

Žjóva, to vypadá zajímavě! Edwardův pohled byl... frustrující. A opravdu pravdivé! Vážně bomba!

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek