Sekce

Galerie

/gallery/felix.jpg

Sami dva...

Angela seděla na posteli a nohou popostrkovala Felixovu hlavu, která sice vypadala jako mrtvá a měla zavřené oči, ale i tak ji zbytek jeho těla zmateně hledal. Jeho ruce šátraly kolem sebe a snažily se najít chybějící část. Vždy, když už se tak tak dotkly nosu nebo vlasů, Angela se zlomyslným úšklebkem špičkou boty odsunula hlavu zase o kousek dál.

Samozřejmě, nejdřív se lekla. Zabila ho a teď bez něj umře! Nebo s sebou bude muset tahat jeho mrtvolu po celém světě, jen aby se nerozpadla v prach! Ale pak se ta větší část Felixe začala hýbat a Angele tak nějak došlo, že zabít opravdového upíra bude možná těžší, než se zdá. Svým způsobem se jí ulevilo. Nechtěla tu zůstat sama, ztracená, jiná, jen se svými zvláštními instinkty, zmatenými pocity a obrovskou žízní.

A taky měla s Felixem ještě nějaké jednání, že.

Jeho žena?

To přesně ten skrček Demetri říkal, že? Jeho žena, jeho problém.

Pokud si dobře pamatovala, nebyla ničí žena. Byla svobodná, single a dost si na tom zakládala. Nepotřebovala žádného chlapa. Neměla čas na to, aby se o někoho starala, nebavily ji ty namlouvací tanečky a navíc se v jejím okolí vyskytovali buď herci, nebo lidi ze štábu, a ani s jednou tou skupinou nechtěla nic mít.

No dobře. Občas, hlavně večer, když pršelo, ležela schoulená v posteli pod dekou, zuřivě k sobě tiskla druhý polštář a fňukala. Představovala si, že není sama. Že má pana Dokonalého, který rozumí jejím pocitům. Který chápe, že pro práci ve filmovém průmyslu je třeba mít ostré lokty a být tak nějak nad věcí. A který ji ujistí o tom, že doma pak může Angela tu tvrdou masku odhodit a stát se zase milou a hodnou Angie, která se bude ráda tulit a poslouchat, jak moc je nádherná a jak jí to ve svitu svíček v té noční košilce sluší...

Felixovo tělo narazilo do postele a tím ji vyrušilo z rozjímání.

Za tu krátkou chvíli, co ho znala, si byla jistá jen jednou věcí.

Felix rozhodně není pan Dokonalý.

Ne. Tohle stvoření nikdy nehodlá pojmout za svého muže, ať si Demetri plácá, co chce.

Postavila se, vzala se štítivým výrazem do rukou jeho hlavu a podala ji rukám.

„Na, ty kreténe,“ řekla s odporem a nebyla si jistá, jestli ji mrtvá hlava slyšela. Ruce ale okamžitě poznaly, co přesně drží, a nasadily hlavu na krk. Byla to scéna jako z hororu, protože ruce hlavou ještě lehounce pootočily, aby k sobě oba díly pasovaly opravdu dokonale. Chvilku se nedělo nic a pak mohla Angela uchváceně sledovat, jak trhlina na Felixově krku najednou hezky po obvodu začala mizet, zacelila se a krk vypadal jako nový.

A pak Felix otevřel oči.

A hned je zase zavřel, protože ho ukrutně bolela hlava. Nevěděl, co se stalo, ale naposledy mu takhle bylo, když mu nechal Aro za trest na dva týdny utrhnout hlavu.

Hlava!

Rychle si na ni sáhl. Byla tam. Otevřel oči a snažil se dostat do normálního stavu, ale pokoj se s ním ještě houpal. Uprostřed pokoje byla postel a na ní se houpala...

Angela!

Teď už to dávalo smysl. Okamžitě byl na nohách a rozzuřeně vrčel.

„Utrhlas mi hlavu?“ zeptal se úplně zbytečně, protože už mu bylo jasné, co se stalo.

„Nestačilo ti to?“ zeptala se posměšně. „Klidně to můžeme zopakovat, aspoň v tom získám praxi.“

Felix nevěřil svým uším. Nebyl si tím úplně jistý, ale tohle vypadalo, jako by si z něj dělala... legraci?

„Nesmíš mi trhat hlavu!“ zahřměl. Angela posměšně zvedla jedno obočí a pak si pohybem, odkoukaným od jedné docela známé herečky, ladně a pomalu přehodila nohu přes nohu. Felix ji pozorně sledoval a bylo vidět, že jeho koncentrace je rozhozena.

„Já jsem tvůj stvořitel!“ snažil se pořád vypadat hrozivě a vážně a taky rozzuřeně, ale Angela se uchechtla:

„A pán a vládce, viď?“

Felix se zarazil. Netušil, co se tu dělo v době, kdy byl mimo, ale Angela už evidentně věděla, jaký jejich vztah. Výborně. Ušetřil si tak zbytečné a zdlouhavé vysvětlování. Takže to všechno dopadlo výborně – tedy až na tu hlavu. Pravděpodobně byla rozrušená a jistě toho litovala, teď spíš už jen pro formu trochu zlobila, ale to se poddá. Řekla, že je její pán a vládce – a přesně to chtěl. Aby jeho milovala a uctívala, ale na ostatní byla pořád pes. Aby mu ji všichni záviděli.

Usmál se na ni.

Úsměv v jeho podání vypadal jako předváděcí akce předních zubů. V podstatě jen ohrnul horní ret. Angela se znechuceně zamračila.

„Tak hele, ty inteligente,“ řekla břitce. Felix se zarazil, protože tohle absolutně nezapadalo do jeho plánů na následující hodiny. No, tedy, spíš minuty, pokud přihlédneme k fakt, jak dlouho byl sám a jak moc se mu jeho vyvolená líbila.

„Co to tu ten mrňavej pazneht říkal o tvé ženě?“

„Ehm,“ udělal Felix. Snažil se získat čas. Ne, nevěděla nic. Když mluvila o pánu a vládci, vážně si dělala legraci. Trochu její smysl pro humor nechápal, ale to nebyla výjimečná situace. V podstatě humor nechápal tak nějak celkově. Kdo potřebuje smysl pro humor? Boj tím nevyhraje!

„Ehm?“ zopakovala po něm Angela posměšně. „No, to jsem víceméně tušila. Nejsi zrovna nejchytřejší, viď?“

Felix zavrčel.

„Takže o co tu jde? Zkus - moc tě prosím! - zkus se zamyslet a vysvětli mi, co tohle všechno znamená. Proč tu jsem. A pak se dohodneme, co se bude dít dál, ano?“

Vážně se snažila na něj mluvit pomalu a srozumitelně. Doufala, že se jí konečně podaří z něj vypáčit, co přesně se jí přihodilo od toho rozhovoru za ateliérem. A že zjistí, co ji čeká dál. Jasně, plavat do Evropy, haha. Ale co kromě toho?

„Prostě jsem si tě vyrobil,“ řekl Felix bez známky jakékoliv emoce v hlase. Zaskočil ji. Vykulila na něj oči a chvíli nemohla najít správná slova. Nakonec jen zopakovala ta jeho:

„Ty sis mě vyrobil?!“

Zase měl pocit, že to nejde úplně přesně podle jeho plánu. Přikývl. Angela na něj ještě chvíli zírala a pak tiše hlesla:

„Proč?“

Felix jí chtěl říct, že důvodem byla její statečnost, výřečnost, taky to, že si od něj nenechala nic líbit a nebála se ho. A že se mu líbila. A že se cítil tak nějak... spokojeně, když byl poblíž. Jenže o takových věcech chlapi nemluví, že. Takže nakonec jen trhl rameny a zabručel:

„Tak. Připadala jsi mi vhodná.“

Angela ještě pár vteřin bez hnutí civěla. A pak vydechla. Zavrčela. Zamračila se. Felix nechápavě zvedl obočí. V podstatě jí vyznal své city, a ona vrčí?

Když po něm skočila, zase to nečekal. Ale naštěstí už dokázal zareagovat včas a pevně ji sevřel, aby mu nemohla zase něco utrhnout.

Angela se chystala ječet, že ho zabije, zase mu utrhne hlavu, a nejen tu, protože hlavně mu utrhne přesně tu část těla, kterou evidentně myslel, když si ji vyrobil.

Jenže i Felix dokázal protivníka, v tomto případě drobnou černovlásku Angelu, zaskočit.

Políbil ji.

Viděl, že se chystá něco říct, nebo možná křičet, a prostě jen chtěl, aby bylo ticho.

 

Nyní je čas, abychom si podrobněji řekli něco o pudech upírů. Možná víte, že nejsilnější je žízeň. Leckdo by řekl, že přes žízeň nejede vlak. U novorozených je pak žízeň absolutní alfou a omegou. Nic jiného neřeší, a kdyby kolem nich proletěla tlaková vlna po atomovém výbuchu a hodila jim na hlavu Sochu svobody, jen by ji rozmrzele odsunuli a šli by najít nějakou živou osobu, která by se dala vypít.

Podle všech předpokladů teď tedy měla Angela netrpelivě čekat, až Felix uvolní její ústa, aby do nich zase mohla nějakým způsobem dostat krev. Jenže Angeliny pudy byly, zdá se, lehce zmatené. A tak se pokusila jen tak pro formu, aby nebyla za lacinou kořist, Felixe odstrčit, ale byla moc ráda, že se nedal. A i když si o něm pořád myslela, že je to imbecil, to jiskření mezi nimi se prostě nedalo ignorovat.

Když se o něco později v zápalu vášně propadli o poschodí níž, došlo jim, že je potřeba se někam přemístit. Majitel hotelu pak podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli totální demolici jednoho apartmá a částečné demolici toho pokoje pod ním. Vyšetřovatel pojišťovny později za jednoznačného viníka označil tornádo o síle F3 až F4 dle Fujitovy stupnice. Jen mu přišlo zvláštní, že mělo tak úzký profil a nezničilo celý hotel.

 

O dva dny později seděla Angela na břehu oceánu na Floridě a zasněně pozorovala obzor a tmavnoucí nebe. Měla v sobě asi půlku transfúzního oddělení a cítila se skvěle. Pak se ale vedle ní ozval Felixův hlas:

„Chm, pěkné, že.“

Protočila oči. Byl vážně idiot. A ona byla chudák, protože nikoho jiného neměla a navíc se od něj nemohla vzdálit. Povzdechla si.

Felix byl opět zmatený. Ještě před chvílí vypadala tak jemně a křehce a poslední zbytky zapadajícího slunce se jí odrážely od vlasů. V něm se cosi hnulo a najednou měl pocit, že celý svět se smrskl do jediného tady a teď, a on věděl, že jediné, co k životu potřebuje, je Angela. Chtěl jí to říct. Chtěl se jí vyznat ze svých citů, poprvé za svůj život říct otevřeně něco o svých emocích, ale zjevně to vzal za špatný konec.

Zkusil to znovu. Nadechl se a řekl:

„Angelo.“

Angela si znovu pozvdechla, tentokrát hodně okatě, a pak hlesla:

„Felixi.“

Znovu se usmál – už potřetí za týden! - a chystal se jí říct, že je docela fajn, ale ona promluvila první:

„Radši drž hubu.“

Felix zklamaně vydechl.

Až se tohle dozví Aro, bude se mu smát ještě v příštím tisíciletí.

„Pardon,“ řekl nakonec prkenně.

A pak po něm, opět zcela nelogicky a nečekaně, Angela skočila. Ne, nechtěla mu ublížit. Sice byl debil, ale v jistých směrech byl neuvěřitelně šikovný. Vynalézavý a neutahatelný. Podle jeho slov před sebou měli věčnost. Věčnost s ním na krku ji trochu děsila, ale když se dala zkrátit skvělým sexem, neznělo to zase až tak špatně.

Jen si nebyla jistá, co udělá, jestli někdy potká pana Dokonalého. Když se nemůže od Felixe vzdálit. Budou tak nějak žít pohromadě? Trochu doufala, že v té Evropě se dozví něco víc. Nemůžou být všichni upíři kreténi, ne? Aspoň jeden s přibližně průměrnou inteligencí se tam snad najde, a s ním si pak bude chtít promluvit...

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

ireen

17)  ireen (16.04.2012 13:54)

Kdo bude PAN DOKONALÝ? Aro? :D :D :D :D :D

ireen

16)  ireen (16.04.2012 13:53)

Řežu se tu celou dobu!
Mám to brát tak, že když sex je úžasnej, může být chlap tak trochu(nebo i víc) pako(chtěla jsm napsat de...)? Asi jde o to, jak dlouho se to dá vydržet!? No a pak se dá vždycky čekat, že se pan dokonalý někdy objeví.
Když jsem byla holka, táta říkával, že chlap může mít maximálně dvě kladný vlastnosti, jinak je to sci-fi. ;) ...pravda je, že neznal upíry!!!!!!!!!!!!!!!

15)   (25.05.2010 17:54)

Parádní, parádní, parádní!
Angela se s Felixem nemaže, a to je asi nejvíc parádní :D

Hanetka

14)  Hanetka (25.05.2010 12:53)

Tedy Nebrasko, kam tohle povede? Angela je skvělá a chudák Felix... toho je mi trochu líto. Jsem zvědavá, jak to s nimi bude dál, vážně nevím, co by se dalo čekat. a už se moc těším, co zase vymyslíš.

sakraprace

13)  sakraprace (25.05.2010 10:52)

Neb, naprosto luxusní
Felix a Angela jsou super dvojka. Už vidím jak ji představuje Arovi. Ta by dostala z apatie i Marcuse.

Silvaren

12)  Silvaren (25.05.2010 10:21)

Ten Felix je ale tupec!:p Ale zamilovanej tupec, je mi ho skoro líto.
Skvěle jsem se bavila!

Ree

11)  Ree (25.05.2010 09:52)

Včera jsem ti tady koment nenechala, a jak jsem slíbila, dneska to napravuji :D
Já nevím, že musíš mít v každé povídce nějakou sarkastickou osobu :D Ale mně se to líbí. Angela je úžasná, s Felixem se k sobě hodí. Ale zajímalo by mě, co udělá, až zjistí, že jí lhal ohledně toho, že se od něj nesmí vzdálit :D
Zabije ho! :D
Těším se na další dílek :)

Bye

10)  Bye (25.05.2010 08:56)

CHYTŘE! jsem si nechala Špatné místo na ráno.
I tak jsem se ale navyhnula několika excesům, z nichž nejzávažnější - poprskání vlastního dítěte vlastní snídaní - se mi přihodil u pasáže: "Nyní je čas..."...
Pak už jsem si do pusy radši nic nestrkala! A to bylo taky CHYTRÝ!
Když Angela utla Felixovo Vyznání - bylo to skoro krutý.

Neb, představ si, že jsem zjistila, že když mám číst COKOLIV od Tebe, úsměv na mé tváři je přítomen dokonce NEŹ začnu číst!
Jsi paní Dokonalá!

dorianna

9)  dorianna (25.05.2010 02:56)

:D:D:D tak právě jsem se sebrala z podlahy , kolínka mám otlučený a to jen díky tobě a tvé Angele

Rosalie7

8)  Rosalie7 (25.05.2010 00:31)

Tak to bylo naprosto úžasnýje to zase něco neotřelýho a naprosto skvěle zpracovanýho, jakožto všechna tvá díla! Moc ti děkuju za poslední rozptýlení před výletem a překrásný večerníček

7)  Leni (24.05.2010 23:59)

Super. Moje bránice dostala zabrat. Felix je chudák stvořitel a Aro se potrhá smíchy. Rozhodně se s ní nudit nebude.

Michangela

6)  Michangela (24.05.2010 23:32)

Musím se smát, protože jinak mi začíná být podezřele líto jistého nejmenovaného upíra s jistou nejmenovanou novorozenou na krku.:D:D:D

AliceBrandon

5)  AliceBrandon (24.05.2010 22:19)

Chudák Felix, ten si ale zavařil na pořádnou kaši. Je mi ho líto, čumáčka, jak jí chtěl vyjevit city...
Při větě: Radši drž hubu, jsem lehla.
Těším se na jejich další osudy.

4)   (24.05.2010 22:17)

Já se tak strašně těšim na to, jak se bude tvářit Aro až jí uvidí
Těma kecama by mohla vyburcovat z letargie i Marcuse

Karolka

3)  Karolka (24.05.2010 22:04)

Ježkovy voči, to bylo výborný! :D On je tak tupej, až je roztomilej! Ale fakt bych nechtěla bejt v jeho kůži, až Angela zjistí, že se od něj vzdálit může. Pravděpodobně mu utrhne hlavu a dá ji na hraní dětem v Austrálii a zbytek těla použije jako věšák na kabáty v Americe. :D:D:D

2)   (24.05.2010 21:52)

Angela je úžasná!!!!! A Felix je fakt dement.... moc hezký díl... ta výroba... Moc se těším na další!!!!:D:D:D:D:D Prosím, rychle

Ajjinka

1)  Ajjinka (24.05.2010 21:37)

Žjuch! :D:D Angela je skvělá a Felix e strašný hovado :D
A jeho "vyznání lásky" bylo parádní; vhodná a vyrobil, ehee :D:D

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek