Sekce

Galerie

/gallery/uprising III.jpg

Ďalšia úžasná pesnička od MUSE (v originále sa volá Uprising) ma prinútila k tomuto songficu. Tentoraz je to celé v Emmettovej réžii...

SO COME ON!



Paranoia is in bloom, the PR / Paranoja je v rozkvete
The PR transmissions will resume / PR vysielanie sa znovu obnoví
They'll try to, push drugs that keep us all dumbed down / Snažia sa do nás natláčať drogy aby nás udržali hlúpych
And hope that, we will never see the truth around / A dúfajú, že nikdy nezbadáme pravdu navôkol



Od chvíle, čo bolo jasné, že príde nevyhnutný boj, som sa nevedel dočkať. Nie, že by som bol vojak ako Jasper. Bol som vždy civil a celkom mierumilovný, ale za Bellu som bol schopný urobiť čokoľvek, aj  spáchať vraždu. Okrem toho, že nášho náladového Edwarda vrátila do relatívneho normálu, bola s ňou nenormálna sranda. Vlastne ona sa ani snažiť nemusela, stačilo už len to, že jednoducho bola. Bella je vlastne rodina. Hoci trochu príliš ľudská, na môj vkus, ale predsa len je súčasťou našej rodiny.

Nikomu ťa nedáme, Bells ani novorodeným a tým priblbým zombie z Volterry už vôbec nie.

Hnusné skostnatelé nádhery na tróne, čo si myslia, že zožrali všetku múdrosť sveta. Tfuj! pomyslel som si.


Another promise, another scene / Ďalší sľub, ďalšia scéna
Another packaged lie to keep us trapped in greed / Ďalšia zaobalená pravda,  len aby nás udržali uväznených v chamtivosti
And all the, Green belts wrapped around our minds / A všetky tie zelené pásy ovinuté  okolo našich myslí,
And endless red tape to keep the truth confined / A nekonečná červená páska, ktorá má urdžať pravdu obmedzenú


Kto si myslíte, že ste? Veď ja vám ešte ukážem! Všetkým... Mal som chuť teatrálne zahroziť päsťou. Miesto toho som sledoval Jaspera ako si premeriava náš „cvičebný ring“. Tu, uprostred lesa, sa pod jeho vedením budeme učiť brániť a útočiť. Budeme tu my, aj tí smradľaví psi, ale je treba posily. To je jasné. Trocha smradu nás predsa nezabije.

Chechtal som sa sám pre seba a Jasper si ma už nejakú chvíľu trochu zvedavo obzeral. Jedným spýtavým pohľadom sa zavŕtal do Edwardovej tváre. Ten sa len zaškeril a zakrútil hlavou, čim Jasperovi naznačil, nech to nerieši. A on len pretočil oči v grimase.

Rose si zhnusene odfrkla. Najprv som na ňu len nechápavo pozrel, ale potom mi smrad udrel do nosa a otázky už boli zbytočné.

Vlci sú tu.

O pár chvíľ neskôr sa už chystajú prvé bojové pokusy. Jasper, pôsobiaci ako učiteľ, s držaním tela ako svieca, prechádzal popred nás. Vyberal si prvého záujemcu, na ktorom by chcel demonštrovať prvé ukážky. Díval sa na mňa a ja sa už chvel akýmsi zvláštnym adrenalínovým vzrušením. Mám chuť to niekomu poriadne ukázať. Mám chuť rozbiť novorodených na prach a ukázať to tým volterrským mumifikovaným obludám za všetko, čo nám robia. Za ten ich nechutný nadradený postoj, za to, že v ostatných dokážu vyvolávať strach a neopodstatnenú pokoru. Ale pred kým, pred nimi? Pche!


They will not force us / Viac nás už neprinútia
They will stop degrading us / Prestanú nás ponižovať

They will not control us / Nebudú nás už kontrolovať

We will be victorious / My budeme víťazi!


Nie sú nič viac, než špiny. Prečo sa navážajú do našej Belly? Prečo ju chcú zniesť zo sveta? Prečo nemôžu jednoducho prijať náš spôsob obživy a dať nám všetkým svätý pokoj? My nechceme byť monštrá ako oni! Rozbijem im hubu! Rozbijem ju každému, kto sa takto správa. Chcem poriadny boj! Armáda novorodených zmizne z povrchu zemského skôr než sa na ňom objaví.


Interchanging mind control / Kontrola vymieňania si názorov
Come let the, revolution take its toll /
Poďte, nech má táto revolúcia význam
If you could, flick the switch and open your third eye, you'd see that /
Keby si zapol vypínač a otvoril tretie oko, videl by si
We should never be afraid to die /
že by sme sa nikdy nemali báť zomrieť



Jasper si vybral ako prvého za súpera mňa. Bol som nažhavený až tak, že by som v tejto chvíli šmahom ruky pobil aj pol sveta. Môj sebavedomý úsmev hovoril za všetko. Jasper mal moju plnú koncentráciu. Na jeho mieste som vo svojej hlave teraz videl Ara, Marcusa či Caia... to je jedno, ktorý z tých zombie raz bude predo mnou stáť. Nebudú mať najmenšiu šancu, ani oni, ani novorodení.

Rozbehol som sa a od  prudkého  nárazu do Jasperovho  kamenného tela sa začal šíriť zvuk podobný tým, ktoré možno počuť len v kameňolome. Jeho telo letelo vzduchom v efektnom oblúčku, no nakoniec aj tak dopadol na nohy, ako mačka. Pochybujem, že neskúsení novorodení alebo papyrusoví volterrskí panáci budú takí mrštní. Otočil som sa mu bleskovo čelom a rozhodol sa pre nový útok. Skapte vy svine! Moja ruka vyletela útočne smerom k Jasperovej tvári, ale nakoniec minula svoj cieľ. Dokelu, je fakt dobrý, preblesklo mi hlavou. A skôr než som sa stihol znova skoncentrovať, našiel som sa prekvapene ležať na zemi. Inokedy by som to bral ako hru, ale tentoraz mi to nebolo príjemné. To sa už viac nesmie stať.


Rise up and take the power back / Povstaňme a vezmime si svoju moc späť

It's time to, fat cats had a heart attack / Je na čase, aby tie tlsté mačky dostali infarkt

They know that, their time is coming to an end / Vedia, že ich čas sa blíži ku koncu

We have to unify and watch our flag ascend / Musíme sa zjednotiť a sledovať ako naša vlajka stúpa


Vtipy stranou, ide do tuhého. Teraz už nemôžeme a chráň nás stvoriteľ!!! ani nechceme cúvnuť. Je načase naučiť sa, ako ich postaviť do laty, odtrhnúť im hlavu a spáliť na uhol. Myslím, že tí, čo to zosnovali, už cítia svoj koniec. Nie je nás veľa, ale s vlkmi sa budeme biť až do konca.


SO COME ON! / NO TAK POĎME!

 

Zhrnutie

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

leelee

30)  leelee (03.07.2011 22:58)

semiska

29)  semiska (14.06.2011 15:21)

Moc dobrý!!!

Twilly

28)  Twilly (09.05.2011 21:33)

Je to v hlavě už delší dobu... a neboj, dám... půjdou tam mršky :D

Kristiana

27)  Kristiana (09.05.2011 21:31)

Jsem zvědavá, co jim provedeš nebo neprovedeš. Hodíš ho brzo na papír(do wordu)?

Twilly

26)  Twilly (09.05.2011 21:09)

Krisi tak to mi vůbec neva... mě akorát nedokážou nadchnout Volturiové, ale pokud oni dají pokoj mě, já dám možná jim... mám na ně v hlavě jeden songfic :D :D

Kristiana

25)  Kristiana (09.05.2011 21:01)

Pravda, dřív jsem Muse nemohla ani slyšet, až teď si k nim začínám nacházet cestičku. Konečně chápu, co na nich všichni mají :D B).
Emm je prostě muž, který si nemá potřebu věčně dokazovat svou sílu a radši se dobře baví - kvůli tomu na někoho může působit jako velké dítě. Ehm...Emmett je nebezpečné téma :D. Jakmile se o něm rozjedu, jsem k nezastavení...:D

Twilly

24)  Twilly (09.05.2011 20:34)

Jo na Muse, to já jsem magor. Přiznávám, je nutno poslouchat je déle abys jim přišla na chuť, ale pak, úplně chápu Steph, že se nechala inspirovat... vždyť celý TW je vlastně o hudbě MUSE, tak proč ne . No a to, že jsem tam práskla TOHODLE Emmetta, já ho takhle vidím, v mých očích to není vůbec žádný blbeček s dětinskými nápady, je to jeden velice silný chlap, pro kterého je rodina vším a to se mi líbí. A má hrozně velké srdíčko, do kterého se vejde mnoho :D :D

Kristiana

23)  Kristiana (09.05.2011 17:40)

Jednou. Dvakrát. Třikrát. Ehm...to by možná mohlo stačit, přece se to nechci učit zpaměti. Nebo chci? :D :D
U Emmetta dominují dvě vlastnosti: smysl pro humor a nadšení pro boj. Ty jsi dokonale vystihla tu druhou.
Povídka se mi hned zalíbila. Většinou se v souvislosti s Emmem dají přečíst hlavně jeho veselou povahu oslavující povídky, jen málokdy se najde něco s jiným námětem. Moc děkuji za tvou originalitu.
A přestože se So come on! zdála spíše vážná, místy mi vylétly koutky vzhůru.
"Hoci trochu príliš ľudská, na môj vkus,"
Báječně jsi vykreslila jeho postoj k Belle, přesně takhle jsem si to mezi nimi představovala. I když spolu většinou dělali jen blbinky, protože oba jsou, co se srandy, týká na stejné vlně, měl ji rád jako vlastní rodinu.
Písnička byla skvělá. Já si snad kvůli tobě ještě zamiluju Muse :D.

Twilly

22)  Twilly (30.04.2011 11:06)

Ivuško na to se už nedá snad ani nic říct... bulím jak stará Vlasta

sfinga

21)  sfinga (29.04.2011 19:04)

Ja vedela, prečo mám Emmetta rada. To, ako chce brániť Bellu pred celým svetom, to je tak ... *fnewk*

Lubim ťa, Emmett, lubim ťa Twilly

Twilly

20)  Twilly (14.04.2011 22:27)

Bože Karolino,já tajuuuuuuuuuu

Karolka

19)  Karolka (14.04.2011 22:22)

Já tě normálně miluju! A já se za to nestydím a vyřvu to do virtuálního světa!!! To bolo geniálne!
Hele, ale nečtu já to třeba ve špatném pořadí? Nenechávám si na později nějaký ťafky? Protože zatím jsem díky tobě lehká jako balónek s héliem.
Přemýšlím, jestli jsem někdy narazila na lepší vyjádření Emmetta (mluvíme o originálním Emmovi). On byl tak... laskavý a láskyplný, zároveň úžasně nabušený, jednoduchý ale vůbec nepůsobil hloupě. Byl v tom i ten jeho věčně pobavený náhled na svět. A víš, co mě dostalo nejvíc? To jak vnímal Bellu. Musela bych sem nakopírovat všechny věty, které si o ní pomyslel. Fakt dokonalost.
Já si létám, já se vznáším... ;)

Twilly

18)  Twilly (08.03.2011 18:47)

Hovnajs Bosi, ty si moje tajná láska :D

Bosorka

17)  Bosorka (08.03.2011 18:44)

A ze mě má akorát srandu ;)

Twilly

16)  Twilly (08.03.2011 18:42)

Ambřičko, ty moje smršťová lásko, takže ty čteš? Mou malilinkou osůbku? Normálně mám trému, ženská :D

ambra

15)  ambra (08.03.2011 17:33)

Prcku, já jsem normálně připravena k boji!!! Tohle... Jak to děláš, že z těch postav do pár řádků vždycky vycucneš esenci, a přitom z nich neuděláš prototyp? Z Emmetta jsi vytáhla to nejlepší, přitom jeho je tak těžké nezkarikovat.
Skvělá pocitovka, skvěle jsi vystihla jeho odhodlání.

Twilly

14)  Twilly (07.03.2011 08:40)

Tak jen do nich, Bosinko SO COME ON! :D

Bosorka

13)  Bosorka (07.03.2011 07:49)

Já si tu písničku pustila až dnes - přez víkend mi jsem měla strašné připojení - a musím souhlasit s Astrid, mám chuť dát někomu přez ústa. Tohle si pustím zítra, až mi příjdou seřizovat okna - není nad ochotné montéry..

krista81

12)  krista81 (07.03.2011 01:04)

Perfektní

Emmettův pohled je skvělej, napřed jsem se hodně bavila a pak jsem úplně viděla to jeho odhodlání do boje

+ parádní písnička

Twilly

11)  Twilly (06.03.2011 20:30)

holky já jsem v šoku, já ani nepomyslela na to, že by právě tenhle "pán-upír" měl takovýhle úspěch. Přiznám se, že od doby co píšu jsem zjistila, že hudba nebo texty - ve mě evokuují obrazy a ty jsou pak zhmotněny do mých jednorázovek. Před tím bych na to ani nepomyslela... . Každý z nás má nějaké dveře zavřené a pak jde za dobrodružstvím, aby je otevřel.
A teď jednoduše musím poděkovat
eMuš: zlato tak krásne sa viem pobaviť na tvojich výrokoch, si neprekonateľná :D je to strááááááášne fajn
Bosi: já vůbec netuším, že jsem dobrá takže nemám z čeho spychnout :D a děkuju
Kytičko: nemám slov jenom snad, jsem moc ráda, že se ti to líbilo
Kamčí, Tery, Julinko - děkuju
Janičko: moje zlatá přezlatá
Evelyn: ano, ta hudba je neskutečná, žejo , tohle prostě nešlo nenapsat
Carloušku: víš, že jsem to vůbec nestopovala ? Tak to je bomba s tím načasováním.. strašně moc děkuju, za komentík
Astrid: ty moja militaristicka pacifistka bez tvojich výrokov by som už snáď ani neprežila

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek