Sekce

Galerie

/gallery/twilight-bella-and-edward.jpg

Toto je moje první povídka. Doufám, že se bude líbit. Děj pojednává o prvním setkání Belly a Edwarda. Jedná se o výplod mojí fantazie nebo vlastně tak trochu sen.

„Dobrou noc,“ zamumlala jsem ještě a padala do říše snů.

Jednoho slunečně krásného, květnového rána jsem jela po silnici autem značky Audi. No, dobře, co si budu nalhávat. Jednoho forkského, jako obvykle deštivého, květnového rána, jsem jela po silnici svým červeným náklaďáčkem. V rádiu hrála písnička It’s raining men, jak trefné, že? Kapky bubnovaly na okna a já přemýšlela o písemce z matiky. Rachotící Chevy „uháněl“ ke střední škole ve Forks.

Zastavila jsem na parkovišti, vzala si tašku ze sedadla spolujezdce a rychle vystoupila. Zničehonic se mi zamotala hlava a já se odporoučela k zemi. Při své obrovské šikovnosti jsem už čekala, že se zase natáhnu jak dlouhá, tak široká, ale nestalo se nic. Jediná věc, co si pamatuji, je, že mě v poslední vteřině zachytily něčí ruce.

Probudila jsem se na gauči v nějakém pokoji. Rychle jsem se posadila, ale bolest hlavy mě navrátila zpátky do polohy vleže.

„Už je ti líp?“ ozvalo se ode dveří.

„Už je to dobré. Mně se vždycky zamotá hlava, když rychle vstanu…“ odpověděla jsem.

Pomalu jsem si sedla a podívala se ke dveřím. Stál tam on! Bronzové vlasy, vypracované tělo, vysoký, ale něčeho jsem si všimla okamžitě. Jeho zvláštní barvy očí! Je hezký, napadlo mě. Ale beztak jsou to moje bludné představy. Vždycky, když se fláknu do hlavy, tak tahle blábolím. I když, pokud si pamatuji dobře, tak mě někdo chytil a já se tentokrát neuhodila. No, i tak jsem dost praštěná na to, abych si zase něco/někoho vysnila.

„Kde to jsem? Co se stalo? To ty jsi mě chytil? Kolik je hodin?“ vychrlila jsem ze sebe na neznámého cizince hned několik otázek.

„Klid, krásko, jsi u mě doma, ničeho se nemusíš bát. Omdlela jsi a já tě chytil. Můj táta je doktor a říkal, že až se probudíš, tak tě přijde zkontrolovat. Jo, a je půl šesté večer.“

„Cože?! To jsem spala tak dlouho?! Musím jít domů, táta bude strachy bez sebe,“ zhrozila jsem se.

„Dobře, tak já řeknu svému tátovi, že přijdeš zítra k němu do nemocnice. Jasné?! Já bych si neodpustil, kdyby se ti něco stalo,“ řekl.

Usmála jsem se. Neodpustil by si, kdyby se mi něco stalo?! To mi ještě nikdy žádný kluk neřekl. Hmm. Musím se na to jít domů vyspat.

„Tak já už budu muset fakt jít,“ rozhlédla jsem se a začala jsem se pomalu sbírat z pohovky.

„Počkej, tak já tě odvezu,“ řekl rychle.

Najednou stál u mě a pomáhal mi se zvednout. Zvláštní chování, pomyslela jsem si. Cesta autem ubíhala rychle a v tichosti. Ani jeden z nás dvou nepromluvil. Zavezl mě až k domu. Jak sakra věděl, kde bydlím? Zdálo se mi to pořád víc a víc zvláštní. Jako kdyby věděl, že dneska proběhne jeden z mých omdlívajících dnů.

„Tak jsme tady. Díky za dovoz a za záchranu života,“ usmála jsem se.

„Nemáš vůbec za co. A jak se vůbec jmenuješ?“ zeptal se se zvláštním zábleskem v očích, jako by to věděl.

„Bella. A ty?“

„Edward Cullen.“

Proč to říká způsobem, jako kdyby sebou opovrhoval? Edward je přece krásné jméno, skoro jako z minulosti. A já měla historii a dějepis vždycky ráda.

„Tak já už musím jít,“ začala jsem otvírat dveře.

Už stál u dveří a otevíral mi je. Pomohl mi z auta a pořád se mi díval do očí, jako kdyby chtěl vědět, co si myslím, ale nedařilo se mu to zjistit.

„Ahoj, zítra ve škole,“ řekl s úsměvem.

 

Crrr…

„Ahoj,“ odpověděla jsem.

„Cože jsi říkala?“ ozval se z kuchyně maminčin hlas.

No, to se mi snad zdá! Zacvakla jsem zvonek budíku a rychle vstala. Byl to jen sen? Venku svítilo sluníčko. Byl květen. Už se těším do školy. Možná, že tam potkám Edwarda.

Povídky od Kate

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Kate

4)  Kate (12.08.2013 20:27)

Taky si myslím. Tak 1. povídka, víš co...

emam

3)  emam (12.08.2013 13:04)

Ahoj, tak to začínám brát odzačátku, myslím tvoje povídky ;) Mám pocit, že takový sen by se líbil každé Edwardově fanynce

Kate

2)  Kate (02.05.2013 21:29)

Díky Ambro. :) Co konkrétně by jsi upravila? ;) Případně nějaké připomínky? :)

ambra

1)  ambra (02.05.2013 19:37)

Kate, nechceš na to ještě mrknout? Dešťové ráno a pár podobných drobností;)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek