Sekce

Galerie

/gallery/koření.jpg

Vzal jsem ji do pokoje a... A? A... No, ani se neptejte. Jo a seznámila se s kocourem. Milujou se!

 

15. kapitola - Luciferova nevěsta

Vycházeli jsme zrovna z kuchyně, když jsem se stihl přesvědčit, že ta dračice je slabého rozumu. Cosi mi totiž vteřinu poté, co jsme prošli dveřmi do obýváku, nabouralo zezadu do hlavy a vpletlo se mi do vlasů. Sakra. Zvedl jsem ruku, abych Tarinu vytáhl, ale v té chvilce se na mě otočila Reyes.

„Kudy?“ vyzvídala. Přimáčkl jsem prudce ruku k hlavě a cítil draka v dlani. Druhou paži jsem zvedl a ukázal Reyes směr.

„Tam,“ hlesl jsem. Nervózně se usmála, ale víc se neptala. Prostě šla první a já měl čas vymotat Tarinu z vlasů a znovu ji někam zahodit. Udělala ve vzduchu kotrmelec a přistála na stolní lampě. Vytrčila vztekle ocásek do vzduchu a prskla malou ohnivou kouli.

„Vztekloune,“ sykl jsem na ni a vyplázl jazyk. Naštěstí její oheň ještě nebyl tak silný, aby překonal velkou vzdálenost, takže se ta kulička rozpustila ve vzduchu po pouhých dvaceti centimetrech. To ji rozzuřilo ještě víc. Začala hystericky mávat křídly a chystala se ječet. Naštěstí v tu chvíli vyšla z kuchyně Skye s tácem kouřících hrnků a všimla si jí. Drkla do lampy a rozptýlila Tariny pozornost. Úlevně jsem se na Skye usmál a doběhl Reyes, která se zastavila na chodbě za obývákem, protože netušila, kam dál. „Tady dolů, jdi, dojdu pro ten čaj,“ vybídl jsem ji a metelil zpět za Skye. „Dík, Skylar,“ hlesl jsem.

„Není zač. Petere, vypijte si to a jděte ven. Tarina jinak zešílí. Vidíš, co dělá?“

„Ať si zvyká. Reyes ke mně teď patří.“

„Ale Tarině se Reyes nelíbí. Žárlí.“

„Její problém.“

„Něco tu podpálí, uvidíš.“

„Ale ne. Ví, že by pak měla malér.“

„A ví to i Sage?“ Skye zvedla významně jedno obočí a změřila si mě pohledem ve chvíli, kdy se domem rozlehl Reyesin řev.

„Asi neví,“ uchichtl jsem se a rozeběhl se ke zdroji hluku. Seběhl jsem schody k pokoji. „To jsem si mohl myslet,“ vydechl jsem. Sage barikádoval vchod do mého pokoje. Byl dvakrát tak velký, jak se mu zježily chlupy, a výhružně cenil zuby na Reyes. Ta se tiskla ke zdi schodiště a byla bílá jak stěna. Samozřejmě řvala jako smyslů zbavená. Sage si to užíval. Mizera. „Nech toho!“ zahřměl jsem a oba ztichli.

„Já?“ vyhrkla Reyes.

„Ne. On. Jsi v pořádku?“ vyzvídal jsem.

„Nemám tak velké znalosti biologie, ale něco mi říká, že tohle asi není kočka domácí,“ pištěla Reyes.

„Proč myslíš?“

„Petere!“

„No jo, tak není, ale je neškodný.“ Tentokrát jsem sklidil pochybovačný pohled nejen od Reyes, ale i od dotčeného pantera. „Sage, uhni. Pusť nás tam!“ Kocour znovu prsknul a bucnul si na zadek.

„Já kolem toho nejdu!“ vřeštěla nanovo Reyes.

„Neječ laskavě. Děsíš ho!“ prosil jsem.

„Já ho děsím?“ vyhrkla nechápavě Reyes a ukázala na Sage, který se před dveřmi svalil do klubíčka a zvědavě si nás prohlížel.

„Jo, podívej se, vždyť skoro omdlel.“

„Petere, máš doma pantera! Co budeš dělat, až vyroste? Vždyť tě může zabít!“ vytýkala mi.

„No jo!“ zvolal jsem hraně a Rey mě prokoukla. „Hele, není můj. Je… Manuův. Jo, Manuův je. No a brzy se vrátí do… Do zoo se vrátí a… No… A brzo,“ zakončil jsem své blekotání.

„On je ze zoo? Proč je tady? Proč má Manu pantera?“

„On dělá v zoo a stará se o zvířata. Tohle mládě přišlo o rodiče, víš?“ culil jsem se už naprosto spokojený, jak se mi to povedlo ukecat. „Manu miluje zvířata.“

„Jo, nejvíc pantery,“ sykl za mnou mužský hlas. Prudce jsem se otočil a zíral na pobaveně se culícího Manua. „Plašíte mi tu Sage, takže buď jděte tam,“ řekl a ukázal na můj pokoj, „anebo tam,“ dodal a jeho prst tentokrát mířil z domu.

„Reyes chtěla vidět můj pokoj.“

„Tak jí ho ukaž, ne?“ zasmál se Manu.

„Já přes tu obludu nejdu!“ panikařila Reyes. Sage vytřeštil oči a znovu nabobtnal. Vycenil zuby a začal na Rey vrčet. „Nemá mě rád, vidíš?“

„Sage nemá rád nikoho, pokud tě to uklidní,“ tišil jsem ji a vykročil ke kocourovi. „Jestli na mě vyjedeš, tak se osobně postarám, abys měl vyndavací zuby,“ varoval jsem kotě a chmátl po něm. Schoulil se mi v náruči a začal příst. „Herečko,“ hlesl jsem k němu a podal ho Manuovi.

„Co já s ním?“

„Co chceš,“ sykl jsem.

„Tak pojď, podíváme se spolu do kuchyně,“ zašvitořil ke kocourovi Manu.

„Ne!“ hysterčil jsem. Došlo mi, co tihle dva by mohli spolu dělat v kuchyni. Manu se jen pobaveně smál.

„Proč by nemohli jít do kuchyně?“ nechápala Reyes.

„No… Manu by mu dával něco nevhodnýho. Znám ho. Rozmazluje ho. Sage by tu návštěvu kuchyně taky nemusel jednou přežít!“ křikl jsem Manu směrem.

„No prosím tě,“ řehtal se strejda, ale to Reyes neslyšela, protože zrovna otvírala dveře do mého doupátka. Vzal jsem ze schodů čaj, který jsem tam předtím automaticky a bezmyšlenkovitě odložil a vešel za ní.

„Máš ohromnou postel!“ hlesla s šokem.

„Mám rád pohodlí.“

„Ta musí být rozhodně pohodlná,“ vydechla a skočila na ni.

„Tady máš ten čaj,“ vybídl jsem ji a schválně dal šálky na stůl u okna.

„Dík. Pojď sem,“ prosila.

„Reyes, v domě jsou… lidi.“

„A?“

A jsou schopni slyšet přes tři zdi – minimálně – a k tomu tu být do deseti sekund – maximálně!

Místo toho jsem mlčel a risknul to. Lehl jsem si vedle ní.

„Budeš mít ten čaj studený,“ vydechl jsem nakonec.

„To nevadí,“ špitla a natočila se ke mně. „Hele, chci se omluvit za to, co bylo na té lodi. Já jen… Jsem na to tak zvyklá, chápeš?“

Ne!

„Asi jo.“

„To je dobře. Nebudu říkat, že to nemám ráda…“ začala, ale já ji umlčel. Přiložil jsem jí ke rtům ukazováček.

„Vypekly mě dvě poslední známosti, tak si teď chci dávat pozor a nechat to plynout, chápeš?“

„Jak tě vypekly?“ zajímala se Reyes.

„Jedna mě obvinila ze znásilnění a druhá mi ukradla peněženku i s autem. Nechci něco takového opakovat.“

„Co?“ vyjekla vztekle Reyes.

„Jo, já vím. Je to od nich hnusný a…“

„Jak si můžeš myslet, že bych ti tohle mohla udělat? Já? Tak tohle je to nejhnusnější, co jsi mi mohl říct, Petere! To bylo sprostý!“ křičela na mě. Na chvíli jsem zamrzl, než mi došlo, co se tu děje.

„Tak jsem to nemyslel!“

„A jak teda? Jak!“

„Že si prostě dávám pozor, to je všechno.“

„To je to samé! Jako kdybych… Petere! Já bych tě nikdy takhle hnusně neobelhala,“ vyjekla a hlas se jí zlomil. A sakra, zase brečí! Co s ní?

„Ale kotě, já ti věřím. Vím, že bys to neudělala… Nebreč, ššš. Sakra, co mám udělat, abys nebrečela?“ úpěl jsem. Reyes zvedla prosebně oči. Zhluboka jsem se nadechl. Přece by mě nepodrazila. Jsem s ní dlouho. Čtrnáct dní. Den co den. Hádky – ano, ale malé a pořád stejné. Není mazlící se typ, ale tak to není nemoc, no ne? Dá se říct, že ji znám. Jo, znám ji. Mohl bych. Petere! Na co čekáš?

Vzdychl jsem a naklonil se k ní. Vztáhl jsem ruku a zkusil ji obejmout, když se ozvalo klepání na dveře.

„Do prdele,“ zavrčela Reyes.

„Ano?“ křikl jsem ke dveřím a Skye vešla.

„Omlouvám se, nesu vám to jídlo,“ sykla Skye.

„Děkuju,“ hlesl jsem a usmál se na Skye. Zkusila to samé, ale pak se podívala na Reyes a z neznámého důvodu se zamračila. Otočil jsem se na Rey a ta se šklebila jako hejno čertů. „Co je?“ vyzvídal jsem na Reyes, když Skye odešla.

„Není nám to souzený. Tvoje sestřenka to dělá naschvál. Nemá mě ráda,“ vrčela.

„Ale nech toho.“

„Je to tak!“

„Skye, jsi ukradená. Proč by tě…“

„Vidíš!“ zaječela, až jsem sebou trhl. „No nic, kde jsme skončili?“

„Reyes, tady to prostě nejde. Nechme to na jindy, ano?“ žádal jsem. Ten pohled by se dal popsat jako probodnutí ostrým předmětem, ale možná by mě zvládla v tuhle chvíli probodnout třeba i tupým předmětem a udělalo by jí to větší radost. Vymrštila se z postele a u dveří ven se zarazila.

„Nenecháme to na jindy. Já na to nemám žaludek. Nebudu se neustále vtírat, protože jsi očividně zamindrákovaný. Bůh ví, jestli by ti to nádobíčko vůbec fungovalo.“ Vykulil jsem na ni oči.

„Vypadni,“ zavrčel jsem na ni.

„Však už jdu. Co s tebou?“ metala jedovatá slova dál.

„Reyes, zmiz, než řeknu něco, co nechci.“

„Říkej si, co chceš, protože to je to jediný, co ti jde.“

„Jdi.“

„Ubožáku,“ odplivla poslední slinu a odešla.

„Blondýno,“ ulevil jsem si sám pro sebe a měl vztek. Tohle jsem dělával přece vždycky já! To já byl manipulátor a vyděrač! Já holku dostal za každou cenu! Já jim kradl srdce a věnečky! Ne ony mně auta a peněženky! Já je nutil mít vůči mně výčitky svědomí, když řekly ne. Ne, že budu mimo, když řeknu ne já. Sakra!

„Sage,“ křikl jsem do domu a otevřel dveře od pokoje. Měl jsem pocit, že se ke mně žene stádo slonů a ne malý panter. Vletěl do pokoje jako neřízená střela a vrčel do všech stran, než si uvědomil, že tam Reyes není.

„Už ses vyřval?“ zajímal jsem se a Sage zvedl nohu, aby se zuby podrbal… tam.

„Ježíš! Ještě ty s tím začínej!“ mručel jsem. „Lehni!“ sykl jsem na něj a Sage znuděně zívl, než sebou práskl na mou postel. „Hmf…“ ulevil jsem si a vyběhl schody do obýváku, kde seděla Skye a šišlala na Buchtu.

„Potíže v ráji?“ smála se mi.

„Jaký ráj? Peklo!“

„Když si domů přivedeš Luciferovu nevěstu, nemůžeš se divit.“

„Reyes není tak špatná, Skye.“

„Tak proč se urazila, když jsem vás vyrušila?“

„Protože měla na dosah to, co chtěla?“ zkusil jsem to.

„Hele, tohle si musíte vyříkat vy dva. To ty máš vědět, jestli ta holka za ten sex stojí, nebo ne. Ale poté, co ti tam vpálila ta sladká slovíčka na úplný závěr… No, nevím,“ vzdychla. Buchta se ušklíbla jako Skye. Takový ten pochybovačný a výsměšný pohled.

„Ona se mi směje!“ vyjekl jsem dotčeně.

„Vidíš? I to malé dítě tomu rozumí víc. Viď, srdíčko,“ šišlala na Buchtu Skye. Super. Ještě tohle mi tu chybělo. Možná jsem to tam měl nechat, pche!

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Twilly

18)  Twilly (14.02.2011 16:16)

Miluju buchtu

17)  Lucie (07.01.2011 13:44)

Tak konečně zpátky z lyžáku a čtu ostošest,k tomuhle lze říct snad jen-No,jo-blondýny..(bez urážek na možné blonďaté čtenářky...)

16)  nathalia (04.01.2011 21:03)

Chudak chlap! Proc si uz nenajde nejakou brunetu? :D

Mili

15)  Mili (04.01.2011 19:56)

Fantastická kapitola

14)  Tru (04.01.2011 10:06)

Skvělé, úžasné, takže Buchta? Myslím, že Skylar už si jí pojmenovala jinak:) Manu v Zoo?

sfinga

13)  sfinga (04.01.2011 00:32)

Já toho Petera vážně lituju, copak nemůže mít normální ženskou?
Ovšem je fakt, že ukázat se přede mnou panter, byť malej, tak si asi zahraju na sirénu z Titaniku
Vlastně jsou Skylar a Mannu svatý. Vždyť on jim do domu nastěhoval nejen sebe, ale i draka, pantera, dítě, které našel na ulici a ještě si tam tahá hysterickou ženskou. Světci jsou to, fakt
Mišičko, díky

12)  Alorenie (03.01.2011 22:02)

Strašně se mi líbí, jak jí říká Buchta
Reyes je opravdu divná...fiflena.
úžasná kapitola!

krista81

11)  krista81 (03.01.2011 21:59)

Chudák maličká - to jí bude pořád říkat Buchto?, snad ne.
A Reyes to vážně začíná přehánět zdá se mi nějaká divná
Tarinka pěkně žárlí a Sage je potvůrka chlupatá Njn zvěřinec :D

Gassie

10)  Gassie (03.01.2011 19:51)

9)  Anna43474 (03.01.2011 19:37)

Buchta???
TKSATVO

8)  zuzka (03.01.2011 19:11)

Lenka326

7)  Lenka326 (03.01.2011 18:53)

Miluju tento zvěřinec .
Reyes Luciferova nevěsta? No, každopádně, doufám, že je navždy pryč, protože touha je jedna věc, ale ona už byla posedlá. Kdoví, o co jí fakt šlo...
Ale tvoje Buchta mě skoro zabila. Chúďa malé poloupírče, to si fakt nezaslouží. :D
Těším se na další

6)  ivussinkaa (03.01.2011 18:44)

no ja si myslim ze peter skonci s buchtou ktorej by si uz mohla dat meno. no a tesim sa na dalsiu kapitolu samozrejme kedze pises uzasne. dokonca viac nez to.

semiska

5)  semiska (03.01.2011 18:38)

Nepřehání to ta Reyes nějak moc? Proč tlačí pořád na pilu? A to, jak na něj vyjela kvůli tomu, že jí řekl své poslední zkušenosti, to fakt přepískla. Jsme na oba zvědavá. Tarina nám nádherně žárlí a Sage je báječná herečka :D Sage chci taky domu, aspoň bych se necítila sama samotinka. Skye byla supr a Manu taky. Prý Luciferova nevěsta, se fakt trefili Dnešní díl moc bombovej, hezky jsem se pobavila a těším se na další kapitolku.

4)  kamčí (03.01.2011 18:35)

miluju ty dvě zviřátka . hele a to se ta malá bude jmenovat buchta? neměli by jí už vymyslet něco trvalejšího za jméno? každopádně to byla krásná kapča.

3)  domča (03.01.2011 18:23)

Vsadím svoje životní úspory, že Peter a Buchta=

Kaca

2)  Kaca (03.01.2011 18:18)

Já chci domů Sageho a Tarinu!! Ten panter je prostě dokonalý, to jak se tváří a ty jeho "posunky" prostě ho žeru stejně jako Tarinku, tu malou žárlivku kouzelnou.
Reyes se mi nezdála už od začátku a navíc... zdá se mi to, nebo bude chodit nebo už vychodila nebo má chodit na odvykačku od sexu? Jinak Buchta je taky skvělá. Ave oni!

1)  Iwka (03.01.2011 18:04)


Reyes se ze začátku zdála fajn, ale už to docela přehání, vždyť to není všechno. A Sage pěkně bodoval
Stejně si pořád myslim, že Peter skončí s "Buchtou"
No, uvidíme..

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek