Sekce

Galerie

/gallery/index.jpg

Další pohled nad obláčky

„Kdo si dá ještě ambrozii?“ zeptala se Afrodita a obrátila se na své přítelkyně. Athéna i Artemis odmítavě zavrtěly hlavou.
„Tak co se stalo od posledně u vás nového?“ pokračovala Afrodita.
Ty tři byly dobré přítelkyně a pravidelně se scházely na kus ambrozie a trochu toho čaje. Občas se připojila i Persefona. Jeden čas mělo přátelství mezi Afroditou a Athénou na kahánku a jen včasný Artemidin zásah to napravil.

To byla tenkrát ta lapálie s Paridovým zlatým jablkem. Athéna napadla bohyni lásky, že vyhrála tu neoficiální Miss Olymp, pomocí úplátku. Afrodita se bránila tvrzením, že jen Paridovi dobře poradila. On byl totiž Meneláos barbarský král, jak se patří a Ares z něj měl opravdu radost, když drtil své nepřátele pod podrážkami svých vysoko vyvázaných sandálů, ale co se týče umění tělesné lásky… No, žádná sláva. Erotogenní zóny vlastní manželky mu byly stejně neznámé, jako základy tělesné hygieny. Takže stačilo, aby dostal Paris od Afrodity zevrubné školeníčko doplněné obrázky,  pak na něj aplikovala ještě kouzlo zvané „deodorant“ a Helena neměla šanci odolat.

Artemis byla hodná holka, i když drbna. Brala s nadhledem, že se většina jejich uctívaček dostane na druhou stranu barikády. Věděla totiž, že si při porodu na ni každá z těch žen vzpomene.
Po této drobné mezihře bylo jejich přátelství pevnější, než kdy dřív a každý smrtelník, který si dovolil jednu z nich urazit, toho litoval až do konce svého impotencí a debilitou vyplněného zbytku života.

„Už jste to slyšely? řekla Artemis, a aniž by čekala na jejich reakci, pokračovala bez nadechnutí dál.

„Orel chcípnul!“ Zahleděla se na své přítelkyně a čekala, co ony na to.
„Orel? Jaký orel?“ Nechápavě se na ni obrátila Afrodita.
„Ten velký,“ odpověděla za Artemis Athéna, „ten co provádí…teda prováděl… Prometheovi každý den heparectomii. No ten, co mu žral játra,“ dodala, když viděla Afroditin nechápavý výraz obličeje.
„Ti ptáci dneska nic nevydrží.“ podotkla k tomu Artemis.
„No mně to říkej!“ Pokývala hlavou zachmuřená Afrodita.
„Já se mu ani nedivím,“ řekla zamyšleně Athéna, „ představte si to - den, co den játra!“

Všechny tři bohyně se s odporem otřásly a synchronizovaně zabořily své lžičky do horkých malin s vanilkovou zmrzlinou.
„Jak to vypadá s Edwardem?“ zeptala se Artemis po chvilce ticha, kdy každá z nich přemítala o tom, jak nelidským osudem bylo pro toho orla každodenní požírání jater.
Afrodita se usmála, tohle téma jí vyhovovalo více než stravovací návyky ptactva. Nadechla se, aby odpověděla, ale Athéna jí do toho skočila.
„Jaký Edward?“
Afrodita se chopila slova a jala se Athénu seznamovat s jeho příběhem.
„Víš, on je upír a ona člověk, ale on nežere lidi,“ podotkla rychle, když viděla, že se Athéna nadychuje k otázce. Athéna zase vydechla a Afrodita mohla pokračovat.

„Teda, kdysi dávno je žral, ale teď už ne. No to je jedno, já ti půjčím z archivu jeho životopis, když budeš chtít… No a ona mu voní, moc voní, ale stejně se do ní zamiloval. Koukneme se na to, ne?“

Nečekala na odpověd a luskla. Ve vzduchu před nimi se objevilo velké zrcadlo se zlatým rámem zdobeném amorky, kteří měly dost kyselý výraz v obličeji. Trčet na tomhle zrcadlu bylo totiž za trest.
Zrcadlo se rozjasnilo a v něm se objevila učebna biologie.
„Víte, já jsem ho pro jistotu poslala na čas do Afriky, teda Austrálie nebo to byla Amazonie?“ řekla zamyšleně.

Její přítelkyně se na sebe s pochopením podívaly. Jo, Afrodita a její znalosti zeměpisu a navigace. Chudák Odysseus by o tom mohl vyprávět…a velice dlouho!
Afrodita pokračovala ve svém proslovu.

„No prostě někam, kde by se ta zamilovanost mohla v klidu rozhořet v lásku, bez toho, aby ji šel po krku! No a on se teď vrátil.“
Bella se v zrcadle právě posadila vedle Edwarda.
„Hele,“ ozvala se Athéna, ve které se bohyně modrosti a vzdělanosti nezapřela, ani při romantickém setkání dvou aktérů osudové lásky, „oni probírají mitózu, to je dost dobrá látka!“
Afrodita jen protočila nechápavě oči. Proč by měla ztrácet čas dělením buňěk, když přiroda poskytuje mnohem příjemnější rozmnožovaci metody?
Chtěla se ponořit do děje, když v tom ji někdo vyrušil.

„Afrodito, máme problém,“ zašeptal Eros usmívající se bohyni do ucha. Té úsměv jen lehce ztuhl a natočila obličej směrem k němu.
„Tak co se děje?“ sykla naštvaně. Neměla ráda žádné vyrušení při těchto božských sedánkách. Eros to věděl, ale situace byla vážná a tak to risknul.  
„Amorci očesali Hesperidkám všechny jablka a hráli s nima kuželky.“
„Posbírat a okamžitě vrátit! Provinilce potrestat! Ne, počkej, zítra mi je pošli, potrestám je sama!“  rozhodla se Afrodita a podezřívavě přihmouřila oči. Tohle bylo moc jednoduché, tuto záležitost přece mohl vyřešit sám. Pravomoce na to měl. Vyčkávala, co bude dál.  Eros se zimomřivě ošil.

„A pak…ehm…nad střední Evropou jsme chytli nějakého dezertéra. A pacifistu!“ Afrodita se nechápavě zamračila, až si  její hedvábné obočí dalo rande přímo nad jejím nosem. Eros rychle pokračoval.
„No, neměl ani luk a šípy a nechce si vzít nové!“ vyhrkl rozhořčeně. „Teď mi tam sedí v kanceláři, brečí a říká, že se jmenuje Ježišek a že chce k tatínkovi. Znáte toho týpka?“ zeptal se s nadějí v hlase.
Afroditin úsměv se vytratil docela. Pravačkou si přitáhla Erota za togu až k sobě.
„Okamžitě ho pusť a pamatuj si – NIKDY se to nestalo, NIKOHO si neviděl! Jasný?!“ řekla ledově chladně. Její tón nepřipouštěl protesty. Eros zvládl jen polknout a přitakat. I když měl svá křidélka už jenom na ozdobu, měl je rád a nechtěl o ně přijít.

Afrodita se vrátila zpět k svému zrcadlu. Hlavní aktéři se právě stáli na opačných stranách parkoviště. Edward pozoroval Bellu. Bella pozorovala Edwarda.
„To je nuda,“ řekla Artemis, „chtělo by to nějakou akci!“
Afrodita se zamračila, ale souhlasila s ní. Teď by to chtělo něco efektního, velkolepého, odvážného… No jasně, už to má! Efektně luskla a Taylorova dodávka dostala smyk…

„Nachytala jsem ho!“ ozvalo se naštvaně z obláčku, z kterého se vyloupla do běla vytočená Persefona.
„Zase jsem ho nachytala s tou potvorou v posteli. Kolikrát jsem mu říkala, ať Kerbera k nám domů netahá! Ale to né! Pak se není, co divit, že se Herkules fláká po podsvětí sem a tam.  To jsem zase nebyla půl roku doma, a jak to tam vypadá?!  Tantalovi zase někdo počmáral kámen sprostými obrázky. Jenže to by někdo musel hlídat, že jo?! Já jim ale zvednu mandle.  A Cháron? Ten si s největší pravděpodobností ulívá oboly do vlastní kapsy. Jestli si myslí, že jsem si nevšimla těch jeho pohledů na obrázek Queen Mary II, co má nalepený v loďce, tak to se plete. Pošlu na něj audit, posvítím si na to jeho účetnictví. Se bude ještě divit.“
Persefona stále nadávala a vztekle vyšlapávala ve vysokém chlupu koberce, ve kterém by se mohlo ukrýt několik rodin Pygmejů, né cestičku, ale přímo dálnici.
„Hádes a Kerberos. Jo,to je dvojka. Hnusnej uslintanej převít a jeho pes!  Kdyby ho aspoň vykoupal.“
Po tomto proslovu se konečně nadechla a klidně pokračovala dál. „Na co se to koukáte?“

Kývla hlavou směrem k zrcadlu.
Bohyně uvedly Persefonu krátce do děje. Ta si luskla prsty, posadila se na právě vyčarované křesílko a dívala se s nima. Edward právě lezl Belle do okna.
„Tady někdo asi viděl Dowsonův svět,“ podotkla Persefona kysele a nad kolektivním „Pšššššššššt“  jen mávla rukou.
„Už to bude, už to bude, už to bude!“ nadšením přímo nadskakovala Afrodita, když se ústa Edwarda a Belly spojily ve vášnivém polibku a postel pod nárazem jejich těl radostně zaskřípala.
Její radost ovšem neměla dlouhého trvání.

„Co to… ? Jak to…? Proč?“ nešťastně zafňukala, když Edwardovo tělo vyrobilo efektní otisk sebe sama na stěně Bellyna pokojíčku.
„Artemis?!“ zavrčela na bohyni, která se nervozně usmála a uhla pohledem. „Nemáš s TÍMHLE,“ mávla směrem k Edwardovi, který právě vysvětloval zklamané Belle, že prostě nic nebude, „NĚCO společného?“
„Já? Proč já?“ našpulila pusu Artemis. Pod Afroditiným upřeným pohledem její výraz rychle změknul a rezignovaně si povzdechla.

„No jo…když on mi tenkrát sežral moji oblíbenou laň. Naštvalo mě to! Tak jsem si tak trochu luskla,“ naznačila pohyb prstů pravé ruky, „a ono se mi to trochu zvrtlo. Takže asi až po svatbě si za…“

Mluvila tišeji a tišeji až se její hlas vytratil docela.
Afrodita už jen frustrovaně zafuněla.

„Tak a máme po kulturní vložce, holky!“



Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

HMR

32)  HMR (04.07.2013 19:20)

já taky!

Bosorka

31)  Bosorka (04.07.2013 19:18)

Díky ;) Tak si můžeš dát i záležitosti ;)

Kate

30)  Kate (04.07.2013 19:15)

Jéééééé! Jak já zbožňuju tyhle Olympské náležitosti.

Pilly

29)  Pilly (29.06.2012 16:32)

Skvelé

maryblack

28)  maryblack (30.01.2012 02:05)

Paráááda

maryblack

27)  maryblack (16.01.2012 18:00)

jj mám berusa85@seznam.cz mám ti to poslat a díky moc :)

Bosorka

26)  Bosorka (16.01.2012 17:21)

Mary - máš mejla :-)

maryblack

25)  maryblack (16.01.2012 15:08)

Ahoj, chtěla bych tě poprosit jestli by ses nemohla podívat na moji povídku píšu poprvé a potřebuji to zkontrolovat.Díky moc a dej mi prosím vědět.

Cathlin

24)  Cathlin (14.01.2012 10:42)

Probůh, ženská, co ty všechno nevymyslíš! Jako olympských poměrů neznalá (no jo, holt mě ve škole na tyhle věci nenalákali... ) v tom malinko plavu, ale tvé fantasii a neuvěřitelným kombinačním schopnostem tleskám!

23)  Nikki (12.01.2012 21:38)

krásné a vtipné

22)  hela (11.01.2012 20:49)

tak to je dokonalé se tu asi počůrám smíchy

miamam

21)  miamam (10.01.2012 14:01)

Chudák Ježíšek a Orel!!!

Twilly

20)  Twilly (10.01.2012 06:52)

Myslíš tou (des-)orientací?

HMR

19)  HMR (10.01.2012 06:46)

Odyseus by mohl vyprávět?????? hm, o tom orlově problému jsem takhle nikdy neuvažovala... hm, otázkou je, kdo byl vlastně potrestán, že?

Bosorka

18)  Bosorka (09.01.2012 21:55)

Holky, děkuju
LadyS - mé dvě dioptrie snad odpovídají za mě ;)

Jula

17)  Jula (09.01.2012 21:40)

Tak tohle byla úžasná kulturní vložka!

16)  simush (09.01.2012 17:29)

milujem tieto bohyne

15)  Anna43474 (09.01.2012 14:50)

Chudák Ježíšek

LadySadness

14)  LadySadness (09.01.2012 14:05)

Bos, ktorá z tých bohýň si ty? a nevrav, že amorek č. 47
"Orel chcípnul, představte si to - den co den játra" a Cháron tuneluje prevoznícke odbory
ahá, tak Artemis, ta stará drbna, je zodpovedná za Edwardovu sexuálnu ostražitosť, chudák Bella dezertér a pacifista
Bosinka, že si ty čínskeho boha srandy dokonalé dieťa

julie

13)  julie (09.01.2012 13:37)

A Cháron? Ten si s největší pravděpodobností ulívá oboly do vlastní kapsy. Jestli si myslí, že jsem si nevšimla těch jeho pohledů na obrázek Queen Mary II, co má nalepený v loďce, tak to se plete. Pošlu na něj audit..

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek