Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/MMD.jpg

První školní den. Jablko a bageta. Piercing, který vlastně není piercing. Ruth docházejí slova.

Můj milý deníčku, proč zrovna já?!

Dnes jsem pochopila, že všechno to utrpení není náhoda. Tolik trapných a ponižujících věcí se jednomu člověku v jediném dni prostě nemůže stát. Je to buď spiknutí osudu, nebo mě někdo proklel.

Celou uplynulou noc jsem si lámala hlavu nad tím, jak to zařídit, aby si mě a Setha ve škole nikdo nespojoval. Ráno jsem přemlouvala otce, aby směl jet městskou hromadnou dopravou a poznat tak netušené krásy L.A. (a Seth byl tím návrhem nadšen!), ale hlava rodiny prohlásila, že můj návrh podezřele zavání snobismem a sobectvím. Nařídila mi, že mám našeho blízkého příbuzného odvézt do školy svým (!) autem. Odvětila jsem, že tedy dobrá, ale ať se náš příbuzný laskavě oblékne jako civilizovaný člověk. Jeho rozdrbané džínové kraťasy s vykukujícími trenkami by mě společensky odpravily už na školním parkovišti.

Seth mi věnoval zamyšlený pohled a zmizel ve svém pokoji. Po pár minutách se vrátil oblečený v plátěných kalhotách a poprvé od té doby, co přijel, se mračil. Utrousil, že se kvůli mně uvaří.

 

Cestou do školy jsem se mu snažila vštípit nejzákladnější společenská pravidla platná pro studentskou komunitu, ve které se v následujících měsících bude pohybovat. Bylo samozřejmě zhola nemožné, aby se ke mně nějak hlásil. Nemyslitelné bylo také svlékání horní či dolní části jeho oděvu, konzumace jídla rukama, v jeho případě konzumace jídla na veřejnosti vůbec. Celou dobu mlčel, sledoval cestu a občas zamumlal něco, čemu jsem nerozuměla. Nejspíš to bylo quiletsky. Nakonec se mě zeptal, jestli jsem už skončila, a když jsem přisvědčila, vytáhl z batohu veliké jablko a zakousl se do něj.

Na školním parkovišti jsem zastavila na svém obvyklém místě – po levé straně mercedes Jane Stapletonové, dcery senátora Stapletona, po pravé porsche Roba Newmana, syna bankéře Newmana. Pár vteřin jsem zůstávala sedět, rukama jsem křečovitě svírala volant a bojovala proti propukající panické atace. Hlavou mi běžely ty nejhrůznější scénáře.

 

Seth, který se s povzdechem „Máte tu děsný vedro“ svléká během vyučování…

Seth ve školní v jídelně, který si cpe mačkané brambory do úst holýma rukama.

Milý deníčku, co by udělala Angelina?!

 

„Jsi v pořádku?“ zeptal se mě Seth. Znělo to celkem starostlivě, ale mě neošálil.

Přikývla jsem a otevřením dveří překročila Rubikon. V zrcátku jsem ještě zkontrolovala stav make-upu a účes. Vystoupila jsem.

Seth si hodil na záda batoh, chvíli se na mě díval a nakonec uposlechl mých instrukcí a zamířil pryč, aby mě příliš nekompromitoval. Vydala jsem se ke vchodu. Po pravé straně už na mě čekaly Amanda a Hilary. Chtěla jsem je obejmout, jak bylo naším zvykem, ale záhy mi došlo, že nějak nemám jejich plnou pozornost. Obě se synchronizovaně a zvolna otáčely, oči upřené nejspíš ke stejnému pohybujícímu se bodu. Ohlédla jsem se.

Seth?!

Dívala jsem se na něj a marně přemýšlela, proč na něj tak zírají. Rychle jsem zkontrolovala jeho boty (no nic moc, ale ucházející), kalhoty (žádný flek ani díra), bílé tričko (úplně obyčejné ale momentálně trendy). Ne, nic zvláštního. Pohledem jsem zkontrolovala trajektorii pohledu svých kamarádek. Ano, opravdu sledovaly Setha. Zvláštní…

„Je volnej?!“ Amanda.

„Chodí s někým?!“ Hilary.

„Kdo?“ zeptala jsem se nechápavě.

„On,“ odpověděly jako jedna žena. Vytrčily své pěstěné ukazováky. Bez nejmenších pochybností na vzdalující se pozadí v plátěných kalhotách.

Zamračila jsem se.

„Něco nového?“ nechala jsem jejich otázky odvát větrem.

Splaskly jako nepovedené prsní implantáty.

„Roberts už nechodí s Millerovou. A na biologii bude nový profesor, prý je sexy,“ vzpamatovala se první Amanda.

Zamířily jsme do školy. Svět se zdál být konečně v pořádku. Vnímala jsem všechny ty obdivné někdy až lačné pohledy, které se naším směrem stáčely. V kanceláři jsme si vyzvedly rozvrhy a k naší radosti zjistily, že víc než polovinu předmětů budeme mít společně. Bůh existuje!

Když jsme míjely dívčí toalety, Amanda na nás sykla a kývla hlavou. Zmizely jsme uvnitř.

„Hele,“ řekla, když za námi zapadly dveře a ukázalo se, že v umývárně kromě nás nikdo není. Stáhla si jedno ramínko trička. Na lopatce měla vytetovaného motýla.

„Páni!“ vyhrkla jsem. Samozřejmě, že to bylo pohoršující a otřesné. Zároveň se mě ale zmocnilo příjemné vzrušení a ano, přiznávám, také závist.

„To je nalepovací?“ ujišťovala jsem se.

Hilary si naslinila prst a začala Amandino tetování drhnout.

„Jau! Jsi pitomá!“ vypískla má nejlepší kamarádka. „Je to pravý,“ přiznala se. Na její obhajobu nutno říct, že se trochu červenala.

„Není to tak hrozný,“ řekla jsem po zevrubnější prohlídce. Konec konců, podle nejnovějších vědecky podložených výzkumů zveřejněných v časopise American Girl, mužům připadá decentní tetování na ženském těle atraktivní.

Opustily jsme toalety. Naší první hodinou byla matematika. Jen Hilary se rozloučila a odešla na španělštinu. Vešly jsme do učebny a krve by se ve mně nedořezal. Angelino, ty to vidíš! Seth.

Opíral se o lavici, cpal se nějakou bagetou a kolem něj stálo pět… ne! Kolem něj stálo šest dívek.

Bleskově jsem zanalyzovala situaci. Ne, nikdo se mu nesmál. Dobře, zřejmě žádný trapas.

Zaostřila jsem.

Zaznamenala jsem buclatou ručku Dany Rickmanové na jeho rameni, prsty Hannah Wilsonové na jeho zádech a…

… pazouru Jill Coxové na jeho stehně!!!

Opustila jsem Amandu, která se najednou tvářila, jako by ve výloze viděla kabelku od Gucciho s padesátiprocentní slevou, a vyrazila jsem vpřed. Prosmýkla jsem se k Sethovi a hodila svůj batoh na prázdné místo vedle něj. Shodou záhadných okolností v tom místě spočívala druhá pařáta Jill.

„Jej! Promiň!“ omlouvala jsem se s úsměvem.

Prostor v těsné blízkosti Setha se konečně trochu vylidnil. Velmi neochotně. Přestala jsem se rozhlížet, ignorovala jsem i tázavý pohled bratránka Setha. Soustředila jsem se na obsah svého prázdného batohu. Milý deníčku, radši se mě neptej, jak jsem se cítila. Nemám nejmenší tušení, proč jsem to udělala.

„Myslel jsem, že chceš, abych se k tobě nehlásil,“ nadhodil pobaveně.

„Nehlaš,“ odtušila jsem a posadila jsem se. Dávala jsem při tom velký pozor, abych se ani na chvíli nepřestala chovat jako dáma. Rovná záda, kolena u sebe, lokty nepokládat na stůl.

Ve dveřích se objevila profesorka Khanová. Ruch ustal, Seth si sedl na vedlejší židli. Sebrala jsem odvahu a pohlédla směrem k Amandě. Seděla na našem obvyklém místě, vedle ní prázdná židle. Oči jí plály spravedlivým hněvem. Bleskově jsem vytáhla mobil.

 

Promin. Ten pitomec byl na nejlepsi ceste me znemoznit.

 

Přečetla si to. Zamračila se. Pak se na mě ohlédla a přikývla. Vzala to.

Khanová začala kroužit po třídě jako sup. Svým nakřáplým hlasem na nás chrlila své plány. Hodlala nás zavraždit! Vážně jsem začala uvažovat, že napíšu do nějaké organizace proti týrání dětí a mládeže.

A rovnou nás začala vyvolávat a zadávat příklady na tabuli. Když si jako třetího v řadě vybrala Setha, zastavilo se mi srdce.

Tak.

A je to tady.

Má společenská vražda právě začíná.

Vstal zvolna a líně, podal mi svou nedojedenou bagetu. Má snaha předstírat, že se vůbec neznáme, tak přišla vniveč. Kysele jsem se na něj usmála. Přešel k tabuli, bedlivě sledován každým párem dívčích očí v učebně. Nechápavě jsem se rozhlédla. Dělo se tu něco zvláštního. Nechala si Marshallová udělat diamantový piercing na zuby nebo to jsou… sliny?!

Khanová vyštěkla zadání, Seth ho přepsal na tabuli. Dobře, oddechla jsem si, čísla psát umí. Asi tři vteřiny na to hleděl, o mě se pokoušela mrtvice. Jenže pak přitiskl křídu k tabuli a začal psát. Plynule, bez jediného zadrhnutí. Neskončil, dokud dvakrát nepodtrhl výsledek.

Tak moment…

Ono to bylo…

… správně!

Khanová ho mlčky propustila, smazala jeho příklad a zavolala dalšího. Seth se vrátil na své místo a natáhl se pro svou bagetu.

„Tu pusu máš otevřenou, protože si chceš kousnout?“ zeptal se polohlasně. Oči mu pobaveně zářily, na tváři svůj typický bezstarostný úsměv.

S tichým klap jsem zavřela ústa. Milý deníčku, v hlavě jsem neměla jedinou myšlenku. Takový šok jsem nezažila od chvíle, kdy si Angelina vzala na předávání Oscarů bílé (!) šaty. Nevzpamatovala jsem se až do konce hodiny.

Seth se po matematice zvedl a nenápadně na mě mrkl. Vyvolalo to ve mně velmi zvláštní pocit. Když odešel, doploužila jsem se – zcela emocionálně vyčerpaná – k Amandě. Hleděla ke dveřím, kterými právě zmizel Seth, ve tváři výraz dítěte, kterému oznámili, že společnost Matell zkrachovala.

„Je můj!“ pronesla vážným důstojným hlasem. Znělo to jako přísaha.

Milý deníčku, bylo mi… Ale nic, to bys nepochopil.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Niky

29)  Niky (10.05.2012 19:50)

Ruth mu všechnu tu pozornost jaksi nepřeje, že

maryblack

28)  maryblack (09.05.2012 11:10)

Seth je bezvadnej provokatér Je to úžasný!! Jdu rychle dál .

27)  Nathalia (11.03.2012 21:42)

Dalsi skvely dil!

Ivanka

26)  Ivanka (05.03.2012 14:51)

Ruth je mi šíleně nesympatická, ale vypadá to, že snad dojde alespoň k částečné nápravě. Osobně tyhle typy nenávidím, ale hezky se o nich čte. A Seth je myšák...

ambra

25)  ambra (22.02.2012 20:13)

Tak jsem zvědavá, jak bude Ruth odvolávat to svoje trapné ranní prohlášení o nehlášení se . Je to snobka roku, jo, není tam jediná, to chápu, ale aspoň trochu ji maminčiny geny poznamenat mohly, ne?
Seth je mňam a to ještě skoro nedostal šanci projevit se výrazněji;) . Bude ještě bazének?

Karolka

24)  Karolka (22.02.2012 18:07)

Veliké díky za všechny krásné komentáře. Jsem ráda, že se bavíte stejně dobře jako já. Také se omlouvám, že nebudu děkovat jmenovitě, ale jsem zrovna na dovolené, takže to napravím u některé z příštích kapitol. Trojka se objeví během následující hodiny. ;)

23)  Bee (20.02.2012 20:23)

Kedy bude ďalšia kapitola?hrozne sa mi to zapáčilo:) už sa neviem dočkať na pokračovanie:)

Pospeta

22)  Pospeta (20.02.2012 13:58)

Nemůžu uvěřit, že pravidelná čtenářka či snad dokonce předplatitelka "vědeckého" časopisu American girl neodhalila jako první Sethův potenciál. Že by na ní padla vlčí mha?
Stejně tak si nejsem jistá, že by spolužačky souhlasily s jejím zákazem svlékání horních či dolních částí Sethova oděvu.
Bude to možná poprvé v jejím "dlouhém" životě losangelské zlaté mládeže, ale je úplně mimo!
Ale protože měla "upřímnou" starost o Sethovo stehno a pařátu Jill Coxové trefila "zcela" neúmyslně, není ještě vše úplně ztraceno.
Karolí, je to jízda!!! Že by porsche Roba Newmanna?

miamam

21)  miamam (20.02.2012 07:59)

Nj, co je doma, nám většinou nemusí připadat nic moc... Ale taková pozornost na Setha mě překvapila taky Jak Ruth přichází o iluze - celá škola slintá po něm A u tý tabule mě vážně dostal! :D

kytka

20)  kytka (19.02.2012 23:53)

Ještě aby nakonec Ruth nežárlila.
Její vnitřní hovory jsou naprosto dokonalé.
Karolko, smála jsem se tady. Moc jsem si to užila.

Jula

19)  Jula (19.02.2012 21:41)

Ruth nám do toho asi brzy spadne pěkně po hlavě :D :D :D
Seth je ještě asi relativně v bezpečí, když si odmyslím ty zástupy roztoužených spolužaček, ke kterým se přidává i Amanda. Ale už má hoch namále

Bye

18)  Bye (19.02.2012 15:10)

Haha
Najednou situace začíná jevit jinak, když se z předpokládané školní ostudy a katastrofy začíná klubat touhyhodný objekt, co?
Ruth ještě asi úplně nepochopila, co se to vlastně děje, ale myslím, že po tý poslední Amandiný větě jí začne svítat. ;)
A to by bylo, aby si potom nezačla hájit svoje teritorium Otázkou zůstává, co tomu bude to teritorium říkat, když už si jistě všimnul, že se stal novým druhem obtížného hmyzu...
Ruth by zasloužila pořádnou životní lekci. Trochu se do toho života ponořit, když zatím jen tak klouže po jeho povrchu B)
Opět mistrovské hlášky ze showbyznisu!!! :D :D :D

bb119

17)  bb119 (19.02.2012 11:57)

Karolko, ty prostě víš, jak mi dokonale zvednout náladu Angelino, ty to vidíš!

HMR

16)  HMR (19.02.2012 06:26)

jak říkám, chudák Seth...

Lenka326

15)  Lenka326 (18.02.2012 23:29)

Jééé, to byla jízda. Můj milý deníčku...to bys nepochopil. Ty její hlášky, nečekané majetnické reakce a naprosté nepochopení, cože se to kolem ní děje. Seth? Proč Seth? Co to má znamenat? Ona je tak správně trhlá a přitom si nevidí na špičku nosu. A chudáček Seth, pěkně tam rozvířil tu jejich snobáckou atmosféru. Jen nevím, jestli to nebude nebezpečnější než boj proti novorozeným...
Skvěle jsem se bavila, díky.

Twilly

14)  Twilly (18.02.2012 20:39)

Moje milá Hnědulinko! Krásně prochechtaná sobota mi vyjasnila den. Dokonce jsi mě tak moc zblbla, že jsem - přerušena ve čtení mým drahým manželem - po návratu ke "čtení" připlula před TV a šla hledat ten FILM, co jsem měla rozkoukaný... a on to byl přitom Milý deníček. Ne mám vlasy pořád ještě do tmava, o hodně víc, než když jsi mě viděla (maximálně tak šediny, ale ty půjdou zítra pryč muehehehee), ale ta dřvější blond asi nějak zakořenila.. nebo jsi tak moc dobrá, že po přečtení tvých věcí už má člověk i pocit 3D :D :D :D

Silvaren

13)  Silvaren (18.02.2012 20:39)

Karolko, to je tak prastene pubertacke! Culim se jak mesicek na hnoji-spolecenska sebevrazda, parata, Angelina... A jak se bere Ruth priserne vazne, proste nadhera.

Kamci

12)  Kamci (18.02.2012 20:35)

jo puberta je děs:D :D :D
Seth je perfektní, ostřílenej vlk, kterýho jen tak něco už nerozhodí. Jen jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží:D :D :D

Marcelle

11)  Marcelle (18.02.2012 17:53)

Úžasný. Angelina by se asi divila

sfinga

10)  sfinga (18.02.2012 17:38)

Milý deníčku, díky ti, žes mě nechal nakouknout do duše jedné - ehm, puberťačky Co by na to řekla Angelina? Holka, drapsni ho a nepouštěj se ho. Nebo ti ho vyrvou další

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek