Sekce

Galerie

http://www.stmivani.eu/gallery/image.jpg

Poslední klidný večer... Dámy a pánové, tak po téhle kapitolce to už půjde z kopce...

18. kapitola

 


V rytmu písničky jsem se vrtěla v bocích a tancovala přes celou ložnici s teplými ponožkami v ruce. Zítra jedeme s Edwardem stanovat do hor. Sami! Tolik jsem se těšila. Po dlouhé době budeme spolu úplně sami, celé dlouhé tři dny. Ne jen pár ukradených hodin. V batohu jsem měla vše potřebné a nový super stan s vybavením na nás čekal v chodbě.

„Ahoj!“ houkla na mě Quinn a zřítila se na postel. Poslední týden plula na nějakém obláčku. Jsem zvědavá, jak moc si nabije držku, až z něj spadne. Jacob ji ještě nic neřekl, ale podle všeho se chystal.

„Čau, kde jsi byla?“ ptala jsem se, ačkoliv odpověď byla jasná. Pořád se Jakem muchlovali, když je viděl Charlie, málem ho kleplo. Quinn si rychle oblíbil, ale když začala s tím, že by náš dům potřeboval ženskou ruku, trochu barev a zamávala mu vzorníkovou paletou – která obsahovala sto odstínů růžové před obličejem, klidil se a s chutí odcestoval na další seminář sto kilometrů daleko. Před tím mě ale svěřil do péče Edwardovi, kterému nakázal mě střežit jako oko v hlavě přes den, ale i v noci z gauče v obýváku. Pak něco zamumlal a Edwardovi škubly koutky, ale nevytáhla jsem to z něj.

„S Jakem,“ vzdychla Quinn tak teatrálně, že jsem musela protočit oči.

„Nekecej, já myslela, že s arabským šejkem,“ vyhrkla jsem.

„Kam ten se na něj hrabe, Bello. On je tak vášnivý, on…“ začala.

Ne! Tohle vážně poslouchat nechci, je jako můj brácha! Zacpala jsem si uši, zavřela oči a začala falešně krákorat písničku, co právě hrála v rádiu. Za chvilku jsem pootevřela oko a zjistila, že se Quinn tváří nas-štvaně.

„Hele Jake je skoro můj brácha, tohle vážně slyšet nepotřebuju, dáš si zmrzlinu?“ ptala jsem se. Pokývla hlavou.

Seděly jsme v kuchyni naproti sobě a jedly. Quinn se na mě dívala zvláštně. O co jí jde?

„Tak co se děje?“ ptala jsem se ji.

„Víš, včera jsem nemohla spát a tak jsem si půjčila jednu knihu z tvojí knihovny. Do hajzlu! Byly tam i legendy Quileutů!

„Hmmmm,“ dostala jsem ze sebe.

„No a tam se píše,“ začala a zazvonil telefon. Rychle jsem se k němu vrhla.

„Swanovi!“

„Ahoj Bello, přijde na to, ne dneska, ale na výletě, na který pojedete všichni čtyři,“ slyšela jsem Alicin hlas v telefonu.

„Ale my jedeme sami,“ namítala jsem.

„Ale kdepak, pojedou s vámi,“ zacvrlikala Alice a pak jsem slyšela – tůt, tůt, tůt…

Práskla jsem telefoním sluchátkem a Quinn na mě nechápavě zírala.

„Neřeš,“ zavrtěla jsem hlavou a přidala si zmrzlinu. Quinn jen zvedla obočí a pak se rozpovídala o filmu, který jsme viděly včera.

 

 

********************

 

 

Stála jsem na terase před domem a čekala na Edwarda. Quinn se šlechtila v koupelně. Zřejmě si patlala nějaký sajrajt na obličej či vlasy. Pořád mele něco o maskách, zprvu jsem si myslela, že jdeme na maškarní, ale když mi na ksichtík namatlala cosi zeleného – strašně to páchlo – tak jsem se této činnosti vyhýbala jako čert kříži.

Z mého přemýšlení mě vytrhl motor blížícího se auta. Kužely světel osvítily stěnu našeho domu a za chvíli vystupovali dva viníci.

„Bello,“ začal okamžitě Jacob, založila jsem si ruce a čekala. „Víš, chci říct Quinn vše…“ začal. Zalapala jsem po dechu. „Alice si myslí, že to dopadne dobře, Edward mi zase poradil…“

„Odkdy jste s Edwardem takoví kamarádi?“ prohlásila jsem uštěpačně.

„Od té doby, co se nás pokouší dát dohromady jedna medička s proříznutou pusou,“ odpověděl mi s úsměvem Edward. Už se mi na jazyk drala peprná nadávka, když se ozvala rána jak z děla a zakňučení.

Kiki!

Otevřela jsem dveře a z domu vyběhlo naše hyperaktivní štěně. Ona to prostě napálila do dveří. Doufám, že nebude mít otřes mozku nebo tak něco. Je vůbec ve Forks veterinář? Kdyžtak pojedu za Carlislem, no.

Mezitím se Kiki kroutila v jedné velké vlnce a olizovala nově příchozí. Mávla jsem rukou, Tak co, nebude to víkend nás dvou. Bude to dvojité rande s přespáním, doufám, že má Jacob svůj stan. Hlavně chci vidět Quinnin obličej, až ji láskyplně pozve do divočiny, bez záchodu, bez koupelny, bez kafe a hlavně bez skříně plného oblečení! To bude mazec!

„Stejně si myslím, že něco tuší,“ pronesla jsem a zaplula do domu. „Quinn!“ zaječela jsem.

„Jak si to myslela?“ ozvalo se dvojhlasně, ale to už Quinn běžela ze schodů a ječela.

„Hele, myslíš si, že se mu budu líbit víc v růžové podpr…“ zarazila se, „ahoj hafíku,“ vyjekla a utíkala k Jacobovi.

Hafíku?

To netuší, jak blízko je k pravdě!

Začala jsem se nekontrolovatelně smát. Edward mě drapl a odváděl do kuchyně. Já cestou hýkala, z očí mi tekly slzy a skoro jsem se počůrala. Edward se začal smát taky a Kiki kolem nás skákala, že je to bezva hra.

Když sme se po asi dvaceti minutách uklidnili, konečně jsem ho políbila, Vychutnávala jsem si jeho rty, tolik mi chyběly.

„Bello! Edwarde!“ slyšeli jsme Jacoba.

„Už jí to hafík řekl?“ vyhrkla jsem a vyprskla smíchy.

„Ne, čeká, že ho podpoříme,“ zavrtěl na mě hlavou, ať se hlavně nesměju před ním. Pokrčila jsem rameny a vydala se do obýváku.

Jakmile jsem hafíka Jaka viděla, opět se ve mně vzedmul nepřekonatelný řehot.

„Čemu se směješ?“ ptala se Quinn. Jen jsem mávla rukou.

„Quinny, srdíčko, co kdybychom si někam vyjeli, řekněme, tak na dvě noci?“ zeptal se Jake.

„No to by bylo super, mám tady někde leták o lázeňském hotelu. Dělají tam masáže, snídani ti donesou do postele…“ začala.

„No víš, spíše jsem myslel výlet do přírody, spala jsi někdy ve stanu?“ skočil ji do citace letáku z hotelu Jake.

„Ve stanu? Na co, když lidi vymysleli domy,“ vrtěla Quinn hlavou.

„No myslel jsem, že bychom mohli jet kempovat s Bellou a Edwardem, co ty na to?“ tahle otázka visela ve vzduchu asi pět minut. Mezi tím časem Quinn zbledla, zezelenala, zfialověla, zbledla, zezelenala a pak z ní vypadlo:

„Myslíš, že budou mít v obchoďáku růžový spacák?“ A bylo vymalováno.

 

 

***************

 

 

Tak a je to, odjíždíme. Alice, naše dobrá duše, Quinn sehnala jak růžový spacák, tak stan a Quinn byla nadšená, protože byl přesně v barvě fru fru a ladil jí s tričkem.

Když nastala fáze balení – Quinn měla sbaleny tři kufry těžké jako kráva – snažili jsme se ji přesvědčit, že tohle opravdu není to pravé ořechové, že si musí vzít batoh. Alice se přiřítila se značkovým opět růžovým batohem a Quinn byla nadšená. Pak se loučila se lakem na vlasy, lakem na nehty, ovšem make-upu, řasenky a odličovače se nehodlala vzdát. Pak jsme probrali její oblečení a po přemlouvání, že třpytivý top od Diora není to pravé ořechové na kempování, jsme měli sbaleno.

Teď jsme seděli v Edwardově autě, já ospalá, Jacob snídající a Quinn naprosto vzrušená – pořád poposkakovala na sedadle – divím se, že s námi neskákalo celé auto. Kiki jsme předali do rukou Esme, která byla hned oblízána, a jeli jsme.

Cesta trvala asi dvě hodiny. Nasadili jsme si batohy, kluci vzali stany a vyrazili jsme. Asi po sto metrech se Quinn ptala, jak daleko vlastně půjdeme. Když ji kluci řekli, že asi dva a půl kilometru, zalapala po dechu a mumlala něco o běžícím pásu. Podívala jsem se na Edwada, kterému zacukaly koutky, ale nic mi nechtěl říct, mizera jeden.

Když jsme dorazili na místo našeho stanování, naskytl se nám nádherný pohled na louku v plném květu, kterou protékal potůček. Byli jsme nad mraky, takže slunce nás příjemně hřálo.

„Jé, a já si nevzala plavky!“ hořekovala Quinn,

„Postavíme stany, nasbíráme dřevo a pak se porozhlédneme, co vy na to?“ navrhl Edward. Pustili jsme se okamžitě do práce. Den uběhl rychle, skvěle jsme se bavili, Quinn se uvolnila a přestala řešit rozcuchaný účes, poškozenou francouzskou manikůru na nehtech. Byla to vážně sranda. Večer jsme seděli u ohně a povídali si, Quinn, vyprávěla Jacobovi náš romantický příběh a my vzpomínali. Byla jsem schoulena u Edwarda v náruči, když Jake prohlásil:

„Quinn, věříš v nadpřirozeno?“ Ztuhla jsem.

„No, myslím, že existují věci, o kterých ví opravdu málo lidí,“ připustila Quinn. Její odpověď mě přesvědčila o tom, že tuší, že něco tady nehraje.

„A co kdybych ti řekl…“ začal Jake.

„Že existují upíři a vlkodlaci?“ doplnila ho Quinn, málem jsem se zalkla svařeným vínem, které jsme měli v hrníčkách.

„Ty to víš?“ vyjekl Jake.

„Teď už jo,“ kulila oči Quinn a z hluboka se napila.

„Jak?“ kuňkla jsem.

„Možná mám ráda růžovou, nákupy, módu a stanuju poprvé v životě, ale nejsem debil,“ osopila se na mě.

„Quinn,“ začala jsem.

„Já vím, já vím, má to být tajemství, bla bla bla bla bla,“ mávla rukou. „Prostě jsem našla knihu legend ve tvém pokoji a celou ji přes noc přečetla. Pak jsem si začala dávat věci dohromady. Cullenovi, pak La Push, jen nechápu jak se vy dva dokážete nezabít?“ ukázala na Jake a Edwarda.

„To díky Belle,“ ozvalo se sborově.

„Ona se fakt nebojí, Jaku,“ odpověděl na nevyřčenou otázku Edward.

„Tak to je na to líp než já,“ usmála jsem se. Asi bych to víno už neměla chlastat.

„Co jsi udělala?“ zeptala se Quinn.

„Utekla,“ odpověděl za mě Edward a začal ji vyprávět vše o sobě a své rodině. Pak jí také řekl, že upírů je opravdu hodně a že ne všichni se živí zvířaty jako oni. I v slabém světle ohně bylo vidět, jak Quinn zbledla.

„Panáka?“ nabídl  ji Jacob a odněkud vytáhl flašku, jen kývla a pak se ozval šramot.

„Co to bylo?“ vyjekli jsme současně s Quinn. Kluci ztuhli.

To snad ne!

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Janeba

24)  Janeba (21.10.2010 23:18)

Šmankote, co ten konec?! Jak, že to teď půjde z kopce?! Tak teda, díky!

sfinga

23)  sfinga (17.09.2010 00:17)

Quin se mi snad jenom zdá, že? *Čtenářka si mne oči* Nezdá !!!
Růžovej spacáček, růžovej baťužek? Ježíš, nebude chtít obléci Jakea taky do růžového?
A kruci, co je v tom lese?

22)  Aalex (16.09.2010 13:02)

Růžová Quinn musí být vidět na míle - jako maják. Taky se třesu, co je v tom lese. Sem s další kapitolou.

Linfe

21)  Linfe (16.09.2010 10:30)

Ježíši co je to v tom lese?

20)  Lejla (16.09.2010 08:51)

Skvely dilek. S milou Quinn bych se urcite vydala na vylet, ale hafikem kazdopadne zabodovala a Bella je uzasna, ja se u toho taky klatila smichy

Hanetka

19)  Hanetka (16.09.2010 07:51)

al, paráda, ale to už víš. Už jsem ti to komentovala přes ICQ. A máme na sebe smůlu, ale dneska odpoledne budu online, tak už to snad vyjde. Jinak to posílej na mail.

SarkaS

18)  SarkaS (16.09.2010 02:40)

Růžový spacák? Ta holka mě zničí Ale co to zase má být za konec? Doufám, že nebude nějaké zlo, třeba je jen přišla překvapit rodinka

Silvaren

17)  Silvaren (15.09.2010 23:54)

Hafík a růžová fru fru barva mě rozsekali!!! Už jsem psala, že miluju Tvou Bellu? Je naprosto úžasná! A co to na ně chystáš? A jak to myslíš - teď to půjde z kopce?

Ewik

16)  Ewik (15.09.2010 21:53)

Hafík
Moc hezký, reakce Quinn mě tedy dostala.

15)  Ashley (15.09.2010 20:47)

super!!!

14)   (15.09.2010 20:12)

Bezvadné ! Moc jsem se nasmála !

semiska

13)  semiska (15.09.2010 19:54)

Quinn mě dojímá každou kapitolku
Růžový spacák, stan i batoh: :D :D :D
No, kdopak nám to tu přichází na scénu a nedá nám chvíli pokoje? Jsme zvědavka:D Dooufala jsem v romantiku ve dvou, abych měla zase zasněný výraz a ono nic :D
Nádherná kapitolka

eMuska

12)  eMuska (15.09.2010 19:51)

Čo sa deje? Čo sa deje? Čo sa deje? Tomu sa hovorí useknutie, teda... prosím si ďalšiu kapitolu!

11)   (15.09.2010 18:36)

Tak to snad ne! Dúfam, že tam nedorazila svorka, alebo nejaký mizerní upíri!
Tse, a ja som očakávala takú romantiku, že by sa mi hladina cukru v krvi zdvihla na maximum a ono nič. :D
Zato fru fru ma opäť zabilo xD A Quinn takisto. Som zvedavá či jej tá odvaha vydrží:D


piskot94

10)  piskot94 (15.09.2010 18:28)

fru fru stan a fru fru spacák!
Quinn je skvělá, taková druhá Alice...
když už jsme u té Alice, že ona tam náhodou nepřijela i s Jasperem, Emmem a Rose? uvidíme...

9)  belko (15.09.2010 18:06)

miluju Quinn!!!!! fru fru stan ....
PS a tebe milá Al, tebe taky miluju

ChrisTea

8)  ChrisTea (15.09.2010 18:04)

Quinn je Quinn. Co by se o ní jiného dalo říct??? A jinak Kiki mi velmi připomíná mého pejska - černého labradora (které ho jsme museli dát pryč) - ten taky vrážel do všeho, když se rozeběhl byl k nezastavení dveře, židle, jiní psi a lidé byli jeho obětmi a před jeho ocasem se třásly všechny vázy :D :D :D Ale co ten konec??? Rychle další kapču!!!
ChrisTea

Dennniii

7)  Dennniii (15.09.2010 17:57)

okamžitě a co nejrychlejc novou kapitolu co to sakra na konci bylo???? jinak moc see hezká kapitolka, růžový spacák, fru fru stan, růžový baťoh a dotaz jak dalek ještě půjdeme po sto metrech nádhera, moc se těším na další a co myslíš tím že už to půjde z kopce, co se bude dít?!

nikolienka

6)  nikolienka (15.09.2010 17:49)

no ten spacák a stan ma vážne dorazili
som zvedavá čo to zač

5)  Shindeen (15.09.2010 17:24)

Spacák, stan a batoh fru fru? Holka, ty mi dáváš. Quinn je naprosto skvělá, já z ní prostě nemůžu.
Bella a její myšlenky opět nezklamaly, no a Kiki... Chuděrka, napálit to do dveří.
No, ale co ten konec? Hele, že ty mě chceš přivést do hrobu?

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek