Sekce

Galerie

/gallery/Jessica2.jpg

Tak dobře, máte pravdu, skandovací smajlíci působí na každýho, takže i na mě :D

Chcete více Lucka? Tady ho máte.

Jen doufám, že vás nezklame ;)

2. kapitola

Po tom včerejším ranním incidentu si dnes Jessica nařídila budík o půl hodiny dřív.

Jakmile se ozval jindy protivný řev budíku, s úsměvem vstala a protáhla se. Rozjařeně se podívala z okna a s radostí přijala fakt, že neprší.

Čile se vyšvihla na nohy a tentokrát bosa vběhla do koupelny. Tam na sebe natáhla podle sebe to nejlepší, co její skříň obsahovala a po důkladné hygieně seběhla schody.

Dole vesele pozdravila ještě v pyžamu oblečenou mamku, popadla svačinu zabalenou v papírovém pytlíku a stále s úsměvem na tváři si z botníku vytáhla boty.

Vůbec netušila, co se to s ní děje. Měla chuť zpívat, tancovat a všechny objímat. Trochu ji to děsilo, vůbec si nebyla podobná. Opřela se zády o chatrný botník, který se málem převrátil, a zasněně zírala do prostoru. Nebyla duchem přítomná tady. Byla v nebesky vonícím mercedesu, který by předením svého tichého motoru uspal i kotě. Seděla vedle toho nejdokonalejšího kluka, který kdy pod sluncem chodil.

Lucka.

„Budu muset jít,“ kníkla, ale když se podívala z okýnka na proudy vody padající z nebe, nikam se jí nechtělo.

Luck se v sedadle nepřirozeně ošil a tím tak přilákal zase její plnou pozornost. Pobaveně se uchechtl, když se její hlava okamžitě stočila k němu. Dělala mu její neskrývaná náklonnost dobře. Užíval si ji.

„Moc děkuju za společnost. Je to lepší, než pořád jezdit sám,“ jeho hlas jako by zaplnil celé auto. Bylo ho všude plno a Jessica si ho vrývala do paměti.

Vlastně… Proč ho nechat odcházet? Prostě ho unese, zavře doma do sklepa a bude ho chodit krmit. Ta představa se jí vůbec nezdála špatná. Ona. On. A vlhkej zápach sklepu. Ne, tak to by nešlo.

„Těšilo mě,“ vysoukala ze sebe mile a už rukou sahala po otvírání dveří, když si Luck odkašlal. Znovu se otočila. Zdálo se jí to, nebo byl opravdu o kousek blíž než před chvílí? Určitě byl!

„Měj se hezky, Jess.“ Úplně omámená přikývla a vystoupila. Neřešila déšť, mokré oblečení ani vlasy. Bylo jí všechno úplně fuk. Auto ještě jednou rytmicky zatroubilo, než se opatrně rozjelo, aby ji neohodilo vodou.

Pořád tam stála, i když jeho auto dávno zmizelo za rohem ulice. Nemohla tomu uvěřit. Jak se někdo takový mohl dostat sem? Jasně, znal Cullenovy, ale proč se tedy bavil s ní?

„Jess? Jsi v pořádku?“ volal na ni táta schovaný pod střechou jejich verandy. Neodpověděla, jen se automaticky otočila a jako robot došla domů.

Zatřepala hlavou a sehla se, aby si mohla zavázat i druhou botu. Dokonce dnes měla i stejné ponožky. To znamenalo body navíc.

Když s nadšením vyšla před dveře, které se za ní líně zabouchly, zhluboka se nadechla. Dnešek bude stát za to! Něco uvnitř jí to napovídalo a ona tomu věřila. Včera ji před utonutím v potocích na krajích silnic zachránil Pan Dokonalý, tak proč by pro jednou nemohla věřit své intuici?

Před školu došla v rekordním čase a to ani nepospíchala. Plná naděje se rozhlédla po parkovišti, ale červený mercedes nikde. Ramena jí poklesla a očima zase provrtávala popraskaný asfalt pod sebou. Tak tohle jí zase nevyšlo.

Líně se šourala ke vchodu, když se vedle ní ozval znovu ten naprosto úžasný hlas.

„Ahoj.“

Výborně, už mám halucinace, pomyslela si Jessica sarkasticky, ale stejně se otočila. No co, chovat se jako blázen se tu nosí. Bella by mohla povídat.

Jenže když se otočila, stál tam on. V celé své kráse. Každý jeho vlas se odvracel na jinou světovou stranu, na rtech mu pohrával pobavený úsměv a v oku mu lišácky blýskalo. Černou košili vyměnil za volnou mikinu. Ruce měl ledabyle zaháknuté v kapsách a přes rameno mu visel naprosto obyčejný batoh.

„Ahoj?“ zkusila to Jess opatrně. Co když je to přeci jen halucinace, nechtěla nic riskovat.

„Suchá vypadáš ještě líp,“ polichotil jí a ona z něj byla zase úplně hotová. Tohle jí ještě nikdy nikdo neřekl!

„Eh, díky,“ poděkovala a snažila se silou vůle ovlivnit krev ve svých tvářích. Marně.

„Tak to vypadá, že spolu budeme chodit do školy,“ řekl jakoby nic. Jessice to v jeho přítomnosti myslelo pomalu. Škola. Spolu. Chodit.

No, to by šlo.

Cože?!

Vykulila na něj oči a jeho její reakce rozesmála. Krásně se smál.

„Vážně?“ vyjekla až přespříliš nadšeně. To bylo přesně to, co v ní od rána vrtalo. Bude tu! Chvíli myslí nerealisticky nakoukla do budoucnosti. Viděla to naprosto jasně. On. Ona. Krásný dům, pobíhající děti na čerstvě posekané zahradě a bílý plot.

„Už to tak vypadá,“ mrkl na ni a rozešel se směrem ke školním dveřím. „Mám tady příbuzné, tak zůstanu u nich.“ V hlavě jí to zase zašrotovalo. Příbuzné? Cullenovi! uvědomila si během chvíle. No páni, tak to je nářez!

„To je úžasné,“ snažila se mluvit naprosto klidně, uvnitř se jí ale hlas chvěl. „Konečně tu budeme mít někoho nového,“ s tak úžasným zadkem, „jednoho to tu pak přestává bavit.“ Nervózně se zasmála.

„Budu se snažit být dostatečným rozptýlením,“ zasmál se taky a znovu jí gentlemansky přidržel dveře. Prosmýkla se kolem něj a nezapomněla se nenápadně otřít o jeho ruku. Po zádech jí přejel příjemný mráz.

Když vedle sebe beze slova došli až k tabuli s rozvrhy, Luck chvilku očima projížděl papíry visící na ní.

„Matika. Co máš teď ty?“ Dnes byla středa, což znamenalo, že první hodinu má… Angličtinu. Ne!

„Angličtinu,“ dokonale se jí povedlo potlačit zklamání, vážně se zlepšovala. S nadějí se podívala na jeho rozvrh, jaké však bylo její zklamání, když zjistila, že společný mají jen tělocvik. Zrovna tělocvik!

„Tak na těláku,“ chtěla se s ním rozloučit a jít se do třídy politovat, jaké to má dnes štěstí. Vlastně tohle kolem bylo štěstí jako kráva, ale ona chtěla hamounsky víc. Chtěla s ním být v jedné třídě. V jedné lavici. Vlastně by jim bohatě stačila i jedna židle.

„Dřív ne?“ ozvalo se za ní zklamaně. Než se na něho znovu otočila, usmála se. Tohle vypadá vážně dobře. Podívala se na něj, tvářil se božsky. Nevypadal jako většina kluků. Nebyl to žádný pošahaný metrosexuál, ani kulturista a přesto by kvůli němu klidně skočila z požárního žebříku.

Líbilo se jí pozorovat jeho nejistý obličej. Byl roztomilý. Jemně se usmál, nechtěl na ni tlačit. Jessica raději polkla, nebyla si totiž jistá, jestli její pusa pojme takové množství slin. On byl tak dokonalý, že si nemohla pomoct. Už se nadechovala, aby něco řekla, když se vedle Lucka objevil Edward s Bellou. Doteď si Jess myslela, že nemůže existovat hezčí kluk než Edward Cullen, ovšem vedle Lucka vypadal úplně obyčejně.

„Na těláku,“ připomněla mu a dala se na odchod. Za sebou slyšela ještě tiché „tupče!“ Pro sebe se zasmála, tohle rozhodně neřekl Edward.

Hodiny se nesnesitelně vlekly. Málem vyskočila radostí, když odzvonilo na pauzu na oběd. Nabrala tempo, protože tajně doufala, že tam uvidí Lucka. A taky že jo.

Jenže seděl u Cullenových, takže jí nálada zase trochu klesla.

Došla si pro limonádu a nějaký salát a chtě nechtě si přisedla k Mikovi a jeho partě. Ta zrzka ze včera tu byla taky. Podle toho, co z hovoru pochytila, byla v plánu nějaká táboráková akce. A ta holka se jmenovala Katie a podle toho, jak se k ní Mike lísal, spolu chodili.

Přemýšlení o Katie a o tom, zda je zrzavá vážně všude, ji donutilo přestat jíst. Do ruky si vzala jen jablko, které si půjčila od Angely, která seděla vedle ní, a zadívala se ke stolu Cullenových. Což nebyl zrovna dobrý program. Všichni až na Bellu se v jídle jen nimrali a pořádně nejedli. Jsou určitě zhýčkaní z domova, pomyslela si zrovna ve chvíli, kdy Edward šťouchl Lucka do ramene a něčemu se zasmál.

Ten jen zvedl pohled a s mírným úsměvem se na ni zadíval. Když ji viděl, zamával jí. Ve snaze působit elegantně na něj Jessica zbrkle zamávala rukou. Ale tou špatnou. Jablko přemohl zákon akce a reakce a skutálelo se kamsi do pryč. Pár lidí v její blízkosti se zasmálo. No, tak to jí taky nevyšlo.

Celá rudá se otočila zpátky ke stolu a spořádaně se usadila. Takhle jí snad žádná tragédie nehrozí.

„To bude tvoje,“ objevila se těsně vedle ní ruka držící její jablko. Chtěla se otočit a poděkovat, ale předběhla ji Angela.

„Vlastně je moje. Díky,“ usmála se, „a ty jsi?“

„Luck, Luck Cooper.“ Zase ten jeho hlas! Poslouchala by ho donekonečna. To, že to není možné, jí připomněl školní zvonek.

Vůbec se jí na tělocvik nechtělo. Nikdy na něj nebyla příliš zdatná a nechtěla se před Luckem ztrapnit. To by jí tak scházelo.

V šatně narazila na Bellu. To jí trochu zvedlo náladu. Mohla ji vyzpovídat. Nenápadně si věci přišoupla až k ní a začala se převlékat.

„Bello?“ nadhodila naviják a čekala. Bella si povzdychla.

„Tak co chceš vědět?“ Tomu se říká kamarádka! Jessica šťastně vypískla a pak dramaticky ztišila hlas, v šatně zatím sice nikdo nebyl, ale působilo to tak lepším dojmem.

Všechno! „Takže je s Cullenovými příbuznej? Bude tu dlouho? A má ho… psa?“opravila se na poslední chvíli. Bella se zasmála a pak se vědoucně podívala na napnutou Jess.

„Je to Emmettův bratranec, přijel sem z New Yorku. Nějak se nepohodl s rodiči,“ povídala Bella a Jessica visela na každém jejím slovu. „Nevím, jak dlouho se tu zdrží, ale chtěl by tu odmaturovat. No… a jestli má přítelkyni, teda psa, na to se ho spíš zeptej sama,“ dodala s úsměvem a vyšla ke dveřím. „Stejně už tohle slyšel,“ zamumlala si Bella tak potichu, že ji Jessica neměla šanci slyšet.

Když Jessica celá nervózní vstoupila do tělocvičny a uviděla Lucka v kraťasech pod kolena, jen v bílém tílku, málem to s ní seklo.

A co teprve, když zvedl ruku a zamával jí. Podívala se za sebe, ale kromě dveří tam nikdo nestál. Opravdu mával na ni! Polichoceně se usmála a zamávala mu nazpátek.

Když se pak zpocená a naprosto uřícená vracela v doprovodu spolužaček do šatny, slibovala coachovi velmi nepříjemnou smrt. Sprcha jí bodla a cítila se mnohem líp.

A ještě líp, když na ni  Luck s úsměvem čekal před tělocvičnou.

 

Ajjinka

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

ambra

16)  ambra (23.10.2011 23:00)

No co, chovat se jako blázen se tu nosí. Bella by mohla povídat.
Áááááách! Ta holka je tak NORMÁLNÍ, až to bolí . Zrzavá Katie mě dorazila . Klapne jim to? Luck vypadá, že nemá psa a nějakého by si dal líbit:D :D :D .

Kristiana

15)  Kristiana (22.06.2011 17:27)

Jess asi není tak blbá, jak na mě působila v knížkách. Dokonce mi je i docela sympatická. V podstatě je úplně anormální holka, což se v povídkách nevidí moc často, takže za to máš u mě velké významné plus
Luck je k sežrání. Ať si Jess nemyslí, on bude můj! Muhehe...
Jsem zvědavá na vývoj jejich vztahu. Bude vztah?

eMuska

14)  eMuska (25.04.2011 13:51)

ááá, tá baba je skveláá! vôbec to nie je tá ukecaná Jessica - kým neotvorí pusu. Je to perfektné!

Yasmini

13)  Yasmini (10.12.2010 18:25)

Jdu ti to tu zaplevelit. Jess je skvěle popsaná. Ať už fetuje k Luckovu autu nebo když hází jablka po ostatních.
Ona i ta její zvědavost je někdy vtipná (když není aplikována na mě). A navíc on to slyšel.
Y.

Gassie

12)  Gassie (10.12.2010 17:18)

Tak tahle povídka je neuvěřitelně milá a vtipná
A Luka popisuješ opravdu dobře

SarkaS

11)  SarkaS (20.10.2010 08:19)

Teda já nemůžu uvěřit tomu, že ji balí. Nevsadil se on třeba s Emmettem nebo tak? :D Jessica tomu dáva slušně na pr...zadek

Bye

10)  Bye (19.05.2010 13:01)

ÁÁjinkóó, on ji snad balí, nebo co!
Tak to už ten barák se zahrádkou a dětičkama vidím taky :D
Nebo v tom bude nějakej háček?

krista81

9)  krista81 (17.05.2010 23:39)

Moc dobrý, skvěle jsem se pobavila, Jess je mi čím dál tím víc sympatická.;)
Těším se na další doufám, že bude

Ajjinka

8)  Ajjinka (17.05.2010 19:45)

Karolko, vůbec netušim Nějak mi to nejde, ale neboj, Luck se vrátí a s ním... s ním se vrátí zákon!

Karolka

7)  Karolka (17.05.2010 19:27)

Ajj? Jak to vidíš s pokračováním? Já na tebe samozřejmě nechci spěchat. Já vím, škola a tak... Jen abych věděla, kdy asi tak...

sakraprace

6)  sakraprace (17.05.2010 07:40)

Výborný, Jess se nezdá. Těším se na další.


Hanetka

5)  Hanetka (16.05.2010 22:08)

Juj! Tak to je přesné. Ta holka se mi začíná líbit. Kdy že bude další díl?

Karolka

4)  Karolka (16.05.2010 22:05)

Uááááááááá: A všichni: "L" "U" "C" "K" A nekončíme: "K" "A" "R" "O" "L" "K" "Y" Cože? Ehm...
No, jsi úžasná Ajj! To byl fofr! A ani jsem ti nemusela posílat úplatky! A vůec ses nemusela bát. Luck je čím dál úžasnější! Jo jo... Cooper... Úchvatnej... šplouch...

Bosorka

3)  Bosorka (16.05.2010 21:58)

Stejné ponožky? To jako stejná barva i velikost? A v jdëden den na stejných končetinách?..... u nás doma nemožné!

Nebraska

2)  Nebraska (16.05.2010 21:54)

Jéééé
Nejen, že je to vtipné, navíc je to plné životních mouder! Ode dneška začnu nosit obě ponožky aspoň přibližně stejný, když jsou za to body navíc :D

Ree

1)  Ree (16.05.2010 21:45)

Jak jsem říkala, úžasné :D Fakt! :D Chci další, tak rychle! Já tě k tomu dokopu

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still