Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/bels1.jpg

Zaprvé se musím omluvit, že mi to tak dlouho trvalo. Zadruhé vás nalákat na tuto zpoveď:

Komu vděčíme za to, že je Evelyn nyní mezi námi, co všechno se dá dělat u plotny, po čem touží její romantická duše, co zaviní jedno přeslechnutí a mnohem víc se dozvíte právě teď a tady.

Neváhejte, vymyslete záludné otázky a vrhněte se na Evelyn!

1. Podle tvých povídek a vyjadřování si tě představuju jako hodnou, milou a romantickou holku. Je to tak nebo se pletu?

No, jak se to vezme :-). Romantik rozhodně jsem a občas je to až chorobný stav. I po několikaletém vztahu vyžaduji květiny, večeře při svíčkách, dlouhé procházky po horách hezky ruku v ruce, společné sobotní snídaně v posteli... Hodná a milá jsem snad taky, ale pokud mě někdo nebo něco naštve, umím být hodně nepříjemná a protivná. Můj drahý polovičák by o tom mohl napsat sáhodlouhou esej nebo hodiny a hodiny vyprávět.

Děti ve školce mě milují, tak to, doufám, taky o mé milé povaze něco vypovídá :-)

 

2. Máš spoustu nádherných povídek a každou z jiného soudku, tak by mě zajímalo, kde bereš nápady a inspiraci?

Tak prvně děkuji za pochvalu, od Tebe si jí moc vážím. Nápady přichází většinou při vaření a nejednou už na náhlou inspiraci doplatila večeře, která dopadla tak, že se místo ní musela objednat pizza. Ale třeba Jiná realita mě napadla už při prvním čtení BD. Nějak se mi nezdálo, že by se Belle všechno tak dokonale vyplnilo, a říkala jsem si, že to snad musí být jen její sen. Po dočtení jsem se nad tím víc zamyslela a vznikla Jiná realita.

Jednorázovky mě zase napadají při čtení cizích povídek :-) Stačí jedna věta, která mě zaujme, a hned se mi k ní v hlavě začne odvíjet celý příběh, který většinou nemá vůbec nic společného s povídkou, která mě k psaní „nakopla“.

 

3. Jak ses k FF vlastně dostala? Začínala jsi na Twilight nebo jsi psala už předtím?

Psala jsem už na základce. Velmi intelektuální a až neuvěřitelně nečtivé básně a balady ve stylu Jiřího Wolkera. Když teď nějakou objevím, musím se šíleně smát svým tehdejším myšlenkovým pochodům a vrtět hlavou, jak jsem jen něco takového mohla někdy zplodit. Na gymplu jsme měli výbornou třídní češtinářku, která vyžadovala mnoho slohových prací a pak je kritizovala. Já ji milovala, zbytek třídy nesnášel. Někdy kolem konce prváku jsem zjistila, že mě psaní vážně baví a začala se mu věnovat i mimo povinné práce. Nejraději jsem měla fejetony, ke kterým mě nejčastěji inspiroval náš čtyřnohý a maličko rozmazlený miláček.

Až s TS jsem ale objevila chuť napsat něco delšího, na více částí a třeba to i někde publikovat. Na ten příběh o lásce obyčejné dívky a dokonalého upíra se krásně navazuje a jejich postavy se velmi dobře dají rozvíjet, obměňovat jejich charaktery a nechat je prožívat nová a nová dobrodružství. Psát o někom z TS je jednodušší, než vymyslet si všechno sama.

Nikdy jsem ff psát nechtěla, protože se mi to zdálo neoriginální, ale jednou jsem hledala na internetu něco na etiku a mimo jiné se mi na mé zadání v googlu v seznamu článků o daném problému pojednávajících objevily i jedny stránky s FF o sáze. Ze zvědavosti jsem je otevřela a čirou náhodou narazila na povídku od Texie Padlý anděl a byla jsem lapena. Časem jsem se začetla do povídek více autorů a jen tak pro sebe do šuplíku zkusila taky něco sepsat. Až nedávno jsem Půlnoční stín oprášila a po menších úpravách docela spokojeně vydala. To byla moje první FF povídka. Od té doby mi nápady víří hlavou, a ač už mám občas celé ságy plné zuby, nedá mi to a sepsat je prostě musím :-).

 

4. Vědí tví příbuzní a přátelé, že píšeš? Pokud ano, podporují tě a čtou tvé výtvory?

Ví o tom můj muž. Neumím si představit, že bych psala tajně, to bych toho asi moc nenapsala. Četl ze začátku pod nejrůznějšími pohrůžkami, ale vzhledem k jeho protáčení panenek, kdykoliv se objevilo jméno Edward nebo Bella, a zoufalým povzdechům, co komu udělal, že ho nutím číst něco jiného než Sto plus jedna či Epochu, jsem to vzdala. Rodiče o této mé aktivitě nevědí, a kdyby věděli, maminka by mě asi uškrtila. Celá sága ji prý rozčiluje a souhlasí s jejími kritiky, že je pro náctileté dívky nebezpečná. Loni na dovolené ale tajně přečetla všechny čtyři knihy během tří dnů a nevnímala u toho nic jiného :-). Přátelům se taky moc nechlubím, ale shodou náhod mě mailem žádala jedna čtenářka o dlouho neschválenou kapitolu, a když jsem jí ji poslala, poznala mě podle fotky u mailu a přihlásila se jako má spolužačka z gymplu studující nyní v Olomouci. Svět je prostě malý a Stmívání příliš populární :-)

 

5. Co děláš ve volném čase, když zrovna nepíšeš a nečteš FF?

Momentálně volného času moc nemám, protože jsem na konci srpna začala pracovat. Balzámem na duši jsou pro mě procházky se psem v lese nebo výlety na chatu v Krkonoších. Ráda si přečtu i neupíří knížku. Chodím poměrně pravidelně na jógu a pilates a po cvičení s kamarádkami na zasloužené vínko či kávu. Miluju vaření a pečení, takže i tím si zpříjemňuji den a muž se za to rozhodně nezlobí. A přiznám se, že občas úplně nečinně lenoším a válím se v posteli u seriálů klidně celý den.

 

6. Kterou svoji povídku máš nejraději? Proč?

Tak to je těžká otázka. Kterou cizí mám nejraději, to vím zcela bezpečně, ale svojí? Pravděpodobně bych se nerozhodla mezi Půlnočním stínem a Jinou realitou. Jsou to moje první povídky a asi k nim mám největší vztah. Jinou realitu bych zpětně trošku upravila, je místy docela neohrabaná, ale vcelku jsem s ní moc spokojená. Po dlouhé úvaze by to u mě nejspíš vyhrála. Je to taková moje malá srdcovka.

 

7. Co kdybys nám na sebe něco práskla? Stydíš se za něco, co jsi někdy udělala, zažila nebo za nějaký svůj zlozvyk? Bude stačit i nějaký trapný zážitek. Ne neberu jako odpověď.

Na trapasy jsem expert. Třeba zrovna včera jsem přemlouvala nevidomého chlapečka, aby mi řekl, co je na obrázku na stěně... Nepodívala jsem se do jeho karty a nenapadlo mě to. To jsem se vážně styděla.

Asi největší trapas byl začátek mého vztahu. S přítelem jsem se seznámila na plese a to přes jeho bratra, se kterým jsem hrála amatérské divadlo. Byl tenkrát už trochu přiopilý a ptal se mě, jak se mi líbí bratříček. Mluvil ale už dosti nevýrazně a já mu místo bratříček rozuměla František. Celých pět týdnů jsem si myslela, že se tak má nová láska jmenuje. A mám pocit, že jsem mu Franto i párkrát řekla. No, a on je to Honza :-). Upozornila mě na to až kamarádka, která ho taky znala.

 

8. Nevím, co číst a Twilight mi už leze na mozek. Jakou knihu bys mi doporučila? Nepohrdnu ani filmem.

Já osobně můžu stále dokola číst Betty MacDonnaldovou a její Vejce a já, Co život dal a vzal i Čáry paní Láry Fáry. Jsou to knížky plné pohody, smíchu a skvělý zvedač nálady. Ta paní neměla lehký život, ale píše s úžasným nadhledem a vtipem. Ráda se také vracím ke knihám P.D. Jamesové, ať už jsou to detektivky nebo sci-fi Potomci lidí. Adam Dalglish je podle mě nej detektiv všech dob. Naprosto dokonalé dílo je Alchymista od Paula Coehla. A pak můj zamilovaný příběh – Poslední jednorožec Petera S. Beagla. Ano, je to svým způsobem pohádka, ale i v dospělém věku u jejího konce slzím.

Z filmů bych směle doporučila Faunův labyrint, Seznamte se, Joe Black a Fontánu. Jsem fanynka starých českých filmů a například Eva tropí hlouposti bych mohla sledovat stále dokola. Novější filmy moc neznám a poslední český film, který se mi líbil, taky není zrovna z poslední doby. Perníková věž. Jsem spíše seriálová a ty mi bráška stahuje po celých sériích. Nadšená jsem byla ze Supernatural, Himym a Glee.

 

9. Kdybys mohla mít jedno přání, klidně nerealistické a neuskutečnitelné, jaké by bylo?

Chtěla bych žít v menším skotském městečku kousek od Edimburgu, pracovat v centru pro děti na zkrácený úvazek, mít rozkošný domeček se zahrádkou, báječného manžela, tři děti a psa. To jaksi není jedno přání, že :-). Dobře, tak jedno. Pokud vynechám zdraví pro celou rodinu, moc bych si přála mít hezčí nohy :-).


Povídky od Evelyn

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

11)  Anna43474 (09.09.2010 20:25)

A já čekala odpověď typu "Zaječela bych a vrhla se na něj s kolíkem"

Evelyn

10)  Evelyn (09.09.2010 20:17)

Anni, kdybych měla čas si uvědomit, že je to upír, asi bych strachy zkameněla a nezmohla se ani na křik. Jak se znám, stála bych jako solný sloup, třeštila kukadla, srdce měla v krku a nechala se bez viditelných protestů zakousnout Nejsem zrovna akční typ

9)  Anna43474 (09.09.2010 20:08)

Jů, jdu si taky na skok pro otázku, můžu???

Tak a moje nejoblíbenější:

Co bys dělala, kdybys za novu uprostřed noci v temné postranní uličce, nejlépe slepé, s rozbitými lampami (nejlepší scénář ) narazila na upíra??? A pravdu!!!

Evelyn

8)  Evelyn (09.09.2010 20:01)

Ajj, on je strašně hodný. Ano, lehce hyperaktiv, ale milý. Pozná, když někomu není dobře, a pokud ho hlídám a zdá se mu, že spím moc dlouho, chodí mě kontrolovat - na chvilku položí hlavu k mému obličeji a se zavřenýma očima klidně leží. Když se ujistí, že dýchám, spokojeně odfrkne a zaleze zpět do pelíšku nebo na gauč Je to můj slaďoušek
A nechtěj vědět, na co se mě Ree ještě ptala

Sfingo, děkuji Místečko bych jistě našla pro každého. Osobně Skotsko i Irsko miluju a odstěhovala bych se tam asi hned
K té hudbě - mám absolutní hudební hluch vážně naprostý. Líbí se mi ale šansony a klavírní hudba, takže občas to. Jinak mám ráda ticho a klapot klávesnic na notebooku

sfinga

7)  sfinga (09.09.2010 19:49)

Hani, díky za tvou upřímnou zpověď. Chtěla bych se zeptat, posloucháš u psaní hudbu? a jestli ano, co konkrétně?
Nenašel by se v domečku u Edinburghu malý pelíšek i pro mě?
Miluju Skoty, miluju jejich humor a miluju celý Skotsko. Stačí místo jen na přespání, budu celý dny brouzdat po všech pámátných místech
A jinak moc děkuju za tvé Zapomenuté království a Poslední polibek

Ajjinka

6)  Ajjinka (09.09.2010 19:47)

Jů, hyperaktivní borderka :) Jinak je zvláštní, že mi to u Ree vůbec nepřijde zvláštní

Evelyn

5)  Evelyn (09.09.2010 19:38)

Michale, to jsme rády. Vynasnažím se vyzpovídat jednu milou osůbku co nejdříve

Ree, jsem Glee - začátečník Viděla jsem zatím jen šest dílů, ale naprosto mě to chytlo. Miluju Willa a jeho jen mírně na psychiatrii patřící ženu Terri, půvabnou Emmu a sebevědomou Rachal

Ajji, naši mají Border koliáka Čika. Je to pěkné kvítko, ale rodinný miláček. Nejchytřejší, nejkrásnější a nejmilejší pes pod sluncem, samozřejmě Tajné to není - Ree mě paralelně zpovídá na ICQ ohledně toaletního papíru, takže na otázky o pejskovi odpovídám velmi ráda a bez zábran

Neb, mě moje křivé nohy vždycky trápily - mám vničně rotované kyčle a fakt mé nohy hezké nejsou... Takový můj komplex
Mohla bych denně jíst těstoviny snad na jakýkoliv způsob. A tvarohový nepečený dort jsem schopná sníst na posezení, i kdyby vážil pět kilo
Samozřejmě s Tebou počítám - budeš mít ateliér plný světla, abys měla pohodlí pro psaní

Nebraska

4)  Nebraska (09.09.2010 19:24)

Hezčí nohy? Dokonalá poslední věta, Hani
Když ráda vaříš a pečeš, jaké je tvoje úplně nejoblíbenější jídlo, taková ta stálice, kterou bys mohla klidně denně? a počítáš v domku u Edinburghu s pokojem pro mě? Děkuju!

Ajjinka

3)  Ajjinka (09.09.2010 19:22)

Juch! Hani, píšeš, že chodíte na procházky s pejskem, co je přesně zač a jak se jmenuje? Pokud to teda není tajný.. že

Ree

2)  Ree (09.09.2010 19:13)

Tak schválně, koho z Glee máš nejraději? Pucka s čírem, pohyblivého Mika, trochu nerozhodného Finna, skvělou a hlášek-plnou Sue??? Nebo snad někdo jiný?
A který díl se ti líbil nejvíc?

1)   (09.09.2010 19:09)

Páni Tohle už jsem jednou řekl, ale zopakuju to. Zboužňuju zpovědi. Ať je tu co nevidět další :D :D :D

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek