Sekce

Galerie

/gallery/titulniobrazek.jpg

Bella má sen být zpěvačkou, ale nedaří se jí. Rozhodne se odstěhovat do Forks k otci od nechápavé matky a školu dostudovat tam. Vaše prettygirl17. :)


Prolog:

Měla jsem sen, ale nebyl nikdo, kdo by mi řekl, že to dokážu. Moje mamka byla ten nejúžasnější člověk na světě, ale také dost nechápavá. Nedokázala pochopit, že to „skřehotání" ve vaně nechci schovávat před světem. Chtěla jsem být slavná, chtěla jsem být profesionál, chtěla jsem jí dát důvod k tomu, aby na mě byla pyšná, ale ona mě nikdy nedokázala podpořit. Už jsem to nemohla vydržet. Dusila jsem se. Jednoho dne mě ale napadl spásný nápad, jak před vší tou nedůvěrou utéct.

Táta byl policista v malém městečku jménem Forks poblíž Seattlu. Bylo daleko od Floridy, kde jsem doposud žila s mojí mámou, tak jsem si řekla, že zbytek střední školy dostuduji tam.

Kupodivu táta byl pro, a dokonce velice nadšený, že jsem se rozhodla se k němu na část života přestěhovat a studovat na místní střední škole, která byla tak akorát velká pro přibližně tři sta studentů. Forks jsem znala, protože než se rodiče rozvedli, tak jsme tam všichni společně žili.

Někdo by se možná divil, že se do takového zapadákova těším, ale bylo to tak. Velké město jistě přináší spoustu výhod, ale já Forks měla ráda. Lidé zde byli milí a vlídní, také zde člověk našel mnohem více klidu než na Floridě, kde bylo pořád plno lidí a hlavně všude.

Máma sice nebyla nadšená, ale nakonec se s tím smířila a já ji přemluvila, aby mě nechala jít, takže jsem si zabalila pár svých švestek, pořídila letenku a jen čekala na den D, kdy projdu letištní bránou a vyjdu vstříc svému novému životu. Nikdy by mě však nenapadlo, že ten život se stane chaotičtějším, než byl na Floridě.

1. kapitola

Pohled Belly

Crrr. Cože? Co se to děje?

„Vstávej, Bello, za chvíli musíme vyrazit na letiště," volala na mě máma z přízemí.

No jo, dnes vlastně odlítám do Forks.

„Už vstávám," odpověděla jsem mámě ospale.

Nemůžu tomu uvěřit, již brzy se uvidím s tátou a to téměř po čtyřech letech. Nemohla jsem se dočkat. Rychle jsem vylítla z postele a zamířila do koupelny. Provedla jsem ranní hygienu a zamířila jsem do šatny. Vybrala jsem si mé oblíbené oblečení - modré úpnuté džíny, bílé obyčejné triko a kostkovanou košili. Vlasy jsem si nechala rozpuštěné a jen je jemně prohrábla hřebenem.

Když jsem byla se svojí úpravou hotová, z nočního stolku jsem si vzala mobil a peněženku s doklady a letenkou. Otevřela jsem dveře svého, teď už bývalého, pokoje, otočila se a naposledy se po něm rozhlédla. Nic mi nechybělo. Snad. Poté jsem zavřela dveře a sešla dolů k mámě a Phillovi. Jo, to jsem zapomněla. Máma si místo táty nabrnkla o deset let mladšího chlapa. Phill byl však docela fajn, nesnažil se mi dělat tátu a bral mě tak, jak měl, ale o nic lepší než s mámou to nebylo.

Když jsem došla do kuchyně, máma právě na stůl pokládala mojí oblíbenou snídani. Toasty a kafe. Všechno jsem to do sebe rychle hodila a společně s mámou a Phillem odešla do auta. Tašky jsme naházeli do kufru, usadili se a Phill nastartoval.

Naposledy jsem se ohlédla a neslyšně zašeptala: „Sbohem."

Na letišti jsme byli za půl hodiny, tašky jsme vyndali z auta a zamířili do letištní haly. Letadlo letělo za půl hodiny, takže byl nejvyšší čas nechat se odbavit.

Otočila jsem se a objala mámu, ta se hned rozbrečela, ale já byla klidná. Těšila jsem se na tátu a na Forks. Najednou se letištní halou ozvalo, aby se cestující letu číslo patnáct do Seattlu dostavili k odbavení. Tak jsem naposledy objala Philla a mámu, které jsem ještě dala pusu na líčko se slibem, že hned, jak budu s tátou, zavolám jí, aby byla klidná.

Otočila jsem se, prošla letištním odbavením a nastoupila do letadla.

Shrnutí - 2. kapitola


Tak tohle byl první díl mé první povídky CYD. Doufám, že vás tento nápad zaujal a zanecháte mi pod povídkou nějaké komentáře s vyjádřením, jestli mám pokračovat, nebo ne? Vaše pg17... :)

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

prettygirl17

3)  prettygirl17 (02.05.2017 21:47)

Děkuji Vám slečny, dala jsem už ke schválení 2. kapitolu, tak snad se Vám bude líbit.. :) Hezký večer.. :)

wuzinka

2)  wuzinka (30.04.2017 21:50)

;) ;) ;) ;)

1)  Lucka (30.04.2017 00:50)

pěkné

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek