Sekce

Galerie

/gallery/thumbs/vyk%C5%99i%C4%8Dn%C3%ADk.jpg

Pokud byste rádi publikovali své povídky nebo básně na tomto webu, budete potřebovat dvě věci: talent a autorský kodex. :-)

Ano, i tady platí určitá pravidla, která je třeba dodržovat.

Prosím, čtěte.

- Vkládejte jen svou vlastní tvorbu. Žádné kopírování nebo překládání.

- Dávejte si pozor na češtinu. Víme, že je záludná, takže není nutné se zlobit na ostatní, když napíšou, že máte někde chybu. V případě nejasností se dají použít Pravidla českého pravopisu. Důležitá je také stylistická stránka textu. Pokud si nebudete jistí, nebojte se zeptat!

- Nebudeme publikovat přemíru násilí, vulgarit a sexu. Vnímejte prosím rozdíl mezi vkusně napsanou erotickou scénou a pornem.

- Na našem webu rozhodně netolerujeme jakékoliv náznaky rasové, náboženské nebo menšinové nesnášenlivosti.

- Není dovoleno kopírovat články publikované na tomto webu jinými autory a následně je jinde publikovat.

- Denně každému autorovi publikujeme maximálně dva články. Neomezujeme počet rozepsaných povídek, ale prosíme naše přispěvatele, aby zvážili začínání nového nápadu, pokud mají už několik povídek načatých. V zájmu čtenářů je lepší věnovat se menšímu počtu povídek pořádně, než se nachat zahltit spoustou nápadů, které autor nakonec třeba ani nedokončí. Upřednostňujeme kvalitu před kvantitou.

- Článek nebo kapitola by měly mít minimálně 500 slov (výjimkou je poezie a některé specifické druhy fanfiction). Tři odstavce textu se nedají považovat za kapitolu a vaše čtenáře spíš rozladí než potěší.

- Žijeme v demokracii, na všem se dá dohodnout, ale admini si osobují právo mít poslední slovo. Prosíme, abyste to respektovali.


Za tým adminů

Nebraska

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

31)  MrAles14 (09.08.2017 00:17)

ÚVOD

Leonardo Alexander, Narodil se v roce 1951. Je miliardář, vlastenec, byznysmen a kapitalista. Jeden z nejbohatších mužů na světě. Průmyslník a zakladatel továren na výrobu automobilů, telefonů a letadel. Na kontě má 7 miliard dolarů. Žije se svou manželkou Julií a mají spolu jednoho syna Jana.

Jan Alexander má 19 let. Byl to hodný a slušný kluk. Vždycky poslouchal své rodiče na slovo a nikdy neodmlouval, Byl nejslušnější dítě pod sluncem. Ale až doby než na něj přišla puberta, potom se všechno změnilo. Teď už je Jan nenapravitelný sukničkář, namyšlený frajírek, nezvládnutelný, nezodpovědný drzý rozmazlenec, tráví hodně času s modelky a nesnáší pondělky. Má se jako prase v žitě, vlatně ještě daleko líp.

Píše se rok 1984.

Jan si nenastavuje budík a proto někdy chodí do školy pozdě. Do školy se neučí, protože ho učení nezajímá. Už jednou minulý rok propadl, často chodí za školu a proto má spoustu zameškaných hodin. Tento rok hlavně hrozí že propadne z dějepisu a matematiky.

Ve volném čase se zajímá o drby cizích lidí. Chodí jen s těma nejkrásnějšíma dívkama. Spousta spolužáků ho nemá ráda a pomlouvá ho kvůli tomu že je z bohaté rodiny a že si může dovolit to co oni ne.

Leonardo: "Ahoj Jane, máme pro Tebe dobrou zprávu."

Jan: "Opravdu tati, jakou?"

Leonardo: "Jedeme tyto prázdniny do Egypta."

Jan: "Ano to je dobrá zpráva, že my jedeme do Egypta."

Leonardo: "Cože, ne to si špatně pochopil. My nejedeme do Egypta, jenom já a mamka. Ty se neumíš chovat,zůstaneš doma a nikam nepojedeš."

Jan je hodně zklamaný že nejede do Egypta.

Ve skutečnosti být z bohaté rodiny není taková legrace jak se na první pohled zdá. Musí na příkaz jeho otce si vzít si Lucii Česnekovou, která také pochází z bohaté rodiny. Jan si ji ale vzít nechce, protože se už zamiloval do jiné dívky. Zabouchnul se do Doroty Grohmanové, protože je to nejkrásnější dívka ve škole a také roztleskavačka. Janovi rodiče alesi nepřejí aby si vzal dívku z chudé rodiny.

Může se ale stát že pokud si Jan nevezme Lucii Česnekovou tak pravděpodobně příjde o svoje dědictví, což není zpráva ze které by měl Jan radost.

Jedné noci téhož roku se stane pro Jana velká neočekávaná věc. V uličce ho přepadne banda zlodějů, chtějí mu vzít peněženku, ale Jan se začne bránit. Jeden z banditů ho ze strachu nechtěně zastřellí do srdce. Jan leží na zemi a zloději utečou z místa činu. Rodina zaplatila Janovi velký pohřeb plný smutku a slz. Pro rodiče a spousty slečen nejhorší okamžik v životě.

O několik dní později se Jan probudí v hrobě a zjistí že výstřel přežil a že rána se zvláštním způsobem zahojila a nemá ani škrábanec. Uvědomí si že má nadlidskou schopnost a je nesmrtelný. Naštěstí má u sebe mobilní telefón a zavolá svému nejlepšímu příteli Benovi aby mu pomohl dostat se ven.

Ben jak uslyší jeho hlas tak omdlí a rozbije si hlavu o zeď. Naštěstí se mu nic vážného nestalo a přišel na hřbitov s lopatou a Jana vykopal a otevřel mu hrobku.

Jan jde domů a spousta lidí jak ho uviděla tak nechápali co se děje a dostali šok.

Jan příjde domů a rodiče jak ho uvidí tak nevěří svým očím. Jsou také v šoku jak ho uviděli zase živého.

Další den Jan přemýšlí o tom že by mohl teď pracovat jako superhrdina a mohl by pomáhat Superženě nebo Elektrickému muži. Otec dostane nápad a chce Jana přihlásit do na Střední školu pro superhrdiny. Jan to nebere jako špatný nápad a těší se do nové školy.

Střední škola pro superhrdiny sídlí na tajném místě ve Východní Evropě. Jedná se o šestiletou školu, cílem této školy je aby se studenti naučili ovládat své superschopnosti a mít nad nimi kontrolu. Pokud student dostane vyuční list tak může být nový člen v superhrdinském týmu Ochránci Světa.

Po letních prázdninách Jan jede na tuto školu. Jan má velký zápal do učení. Najde si tam nové přátele a je hodně oblíbený. Seznámí se s kamarády kteří dokážou být superrychlý, neviditelní, umí se zvětšovat i zmenšovat, létat, dokážou létat nebo mají tvrdou neprůstřelnou kůži. Žáci mají zakázano kouřit, pít alkohol protože to ničí jejich schopnosti, opouštět školu bez povolení.

O tři měsíce později se je Jan nejhorší student ve škole. Ve škole se nudí a chtěl by už rád odejít ze školy, bojovat proti zločincům a zažívat nová dobrodružství. Místo učení si v hodině hraje počítačové hry a nebo si píše na internetu se svojí láskou Dorotou Grohmanovou.

Jan: "Vypadáš nádherně."

Dorota: "Děkuji, jsi milej."

Jan: "Hezky voníš."

Dorota: "Díky, jak to víš když jsme od sebe daleko přes půlku světa?"

Jan: "Úplně normálně, taky vím že máš krásné modré oči."

Dorota: "Díky. Sice mám hnědě oči ale to nevadí."

Jan: "Já vím, jen jsem Tě zkoušel. To oblečení co máš teď na sobě ti tak moc sluší."

Dorota: "Díky."

Jan: "A máš nádherný úsměv."

Dorota: "Sice se teďka neusmívám, ale díky."



Ve zprávách a v novinách se mluví o tom že planeta je zase v ohrožení. Superlump Viktor Kraven přezdívaný Kazisvět ničí svět hlavně protože ho to baví a je to jeho koníček. Ani velcí superhrdinové ho nedokážou zastavit. Jan jim chce pomoct ale školní řád to zakazuje. A tak se rozhodne jednat na vlastní pěst. Jan jde zachránit svět i přes zákaz učitele.

Viktor Kraven je ale hodně nebezpečný, začínal jako sňatkový podvodník, potom stahoval filmy které ještě nebyli v kinech a načerno je prodával. Potom zjistil že dokáže z rukou vytvořit elektrickou energii a zabíjet tím lidi. Potom si dal přezdívku Kazisvět.

Jan se se setká s Kravenem a ocitá ve velikém nebezpečí. Kraven se ho snaží usmažit elekttřinou ale Jan je rychlej a elektrickým střelám uhýbá. Kravenovi trvá deset vteřin než si nabije další elektřinu a v tom má Jan náskok.

Jan dostane na frak a zjistí že ho jen tak neporazí. Dostane nápad a zkusí použít vodu. Vylije na něj kýbl vody který je vedle něj a protože je elektřina vodivá tak voda Kravena zničí.

Jan se vrací do školy a spolužáci ho oslavují jako hrdinu. Ředitel mu dá podmínečné vyloučení za to že bez povolení opustil školu. Jinak je všechno zase jako předtím.

Jan si konečně vybral že bude chodit s Dorotou Grohmanovou a že dá Lucii Česnekové friendzone. Jan se rozhodne Dorotě napsat milostný dopis.

"Čauky mňauky Grahame. Víš, chci ti říct že jsi nejkrásnější dívka jakou znám. Jsi krásná jako Scarlett Johansson, vlastně jsi ještě hezčí než ona. Jsi ta nejúžasnější, nejroztomilejší, nejsladší, nejňuňatější dívka měho srdce. Jsi prostě desítka."

Dorota po tom co si to přečte tak Janovi odpoví: "Mám o Tebe taky zájem."

Jan na to řekl: "Konečně, že to tak dlouho trvalo !"

O měsíc později.

Aby toho nebylo málo, tak školu přepadne drak. Škola je teď ve velkém nebezpečí. Drak chrlí oheň a škola je v plamenech. Učitele volají studenty aby se schovali do protidrakového úkrytu. Oni se však rozhodnou i přes zákaz učitelů s drakem bojovat a zachránit zbytek školy.

Miriam, dívka co dokáže létat létá nad školou a chce aby drak letěl za ní. Přesně tak se také stalo a drak letí přímo do pasti. Dominik, kluk s nejtvrdší kůži na světě běží do nejvyššího patra školy a na draka skočí z výšky. Dominik na draka padá a ukopne mu špičatý zub. Roman se dokáže zvětšit a zvětší se na velikost draka a jde s ním na pěstní souboj. Roman má první místo v kroužku karate a jde se s drakem prát. Zničí přitom spoustu věcí co stojí hodně peněž, zničí budovu školy, mezitím se do boje přidá Jan Alexander a Jan neví jak s drakem bojovat. Drak si Jana prostě dá k snídani a spolkne ho. Jan je v těle draka a najde tam jeho srdce. Jan ví že pokud jeho srdce zničí tak Drak zemře. Reman dává drakovi kop s otočkou a i tak žádná bojová umění draka neporážejí. Jan dračí srdce vezme do hrsti a utrhne. Drak okamžitě po vytrhnutí umírá a padá k zemi, škola je zachráněná a všichni se jdou zase učit. Jan je zase oslavován jako hrdina školy a to mu zase dává obrovské ego.

O několik let později.

Jan Alexander oslavuje svoje 118. narozeniny. Prožil mnoho vtahů, bojoval v mnoha válkách, často žil v utajení. Už si řekl že je konečně dost starý a dospělý na to aby už žil svůj život podle svých představ a mohl odjet do světa. Hlavně chce jet do Egypta. Je dědic otcových továren a nejbohatší muž na světě. Jeho sen je jet do Hollywoodu a stát se úspěšným hercem a režiserém. Také chce vydat svojí životopisnou knihu s názvem "Být nesmrtelný je COOL".

Na světě je zavedený světový mír, ten ale nebude trvat věčně.

Své plány Jan musí odložit protože se na svět blíži nečekaná hrozba. Mimozemšťan z nejtemnějšího koutu vesmíru Charcher se vrátil po 3 000 letech zpátky na zem, aby ji dobyl a zotročil i se svou armádou. Jan tohle nezvládne sám a potřebuje tým. Na světě už nejsou atomové bomby, Sověti, superhrdinové. Proti Charcherovi se postaví skupina podvýživených teenagerů.

Největší boj o tento svět a celý vesmír právě nastal.

Pokračování příště.

ambra

30)  ambra (05.05.2016 13:11)

Ahoj prettygirl, zrovna teď visí na titulce dvě povídky 18+ (od emam a od ambry). Podle nich si můžeš udělat rámcovou představu, co je ještě ok. Erotika hraničící s pornografií (dost běžná např. u fanfikce k HP) by sem ale nejspíš moc nezapadla ;) .

29)  prettygirl21 (05.05.2016 13:04)

Ahoj vsem, chci se zeptat, pokud to bude nejak jemne napsane, muze se v sexualnich pasazich objevit i oralni sex a jine veci, nebo proste jen 'Jemne me polozil na postel a splnil mi vechna utajena prani. '. Priklad.. Diky za odpoved.. :-)

28)  Dana Rumlová (30.09.2013 13:48)

Souhlasím s textem.

ambra

27)  ambra (14.04.2012 18:16)

Dsewood, mrkni sem
http://www.stmivani-ff.cz/articles/jak-se-stat-prispevatelem/

26)  Dsewood (14.04.2012 18:05)

A jak tedy mužu mít autorská práva?

Ree

25)  Ree (28.05.2011 11:11)

DarkAngel: Jasně, klidně i dvě. Ono to někdy jinak nejde Co se týče odstavců, je to potom o hodně přehlednější. Každopádně pokud tam máš přímou řeč, rozhodně to odstavce chce, protože každá přímá řeč patří na nový řádek ;)

24)  DarkAngel (28.05.2011 10:42)

Chtěl bych se zeptat může povídka obsahovat 1 sprosté slovo?
A když má článek cca 500 slov ,ale nemám to rozdělený do odstavců ,vadí to?

Twilly

23)  Twilly (16.05.2011 07:11)

Tsssssssssss to byl dost silnej fór na pondělní ráno

Bosorka

22)  Bosorka (16.05.2011 07:05)

A kde se dá sehnat ten talent?
Chci podotknout, že mezirasová nesnášenlivost se tu vyskytuje velice často!!!!

Ajjinka

21)  Ajjinka (09.04.2011 11:43)

AlenaKraska: Pokud chceš zveřejňovat povídku tady, pak se musí týkat někoho z Twilight ságy. Je jedno, jestli to bude Edward a Bella, nebo někdo jiný ;)

20)  AlenaKraska (09.04.2011 11:21)

musí to být vždy o belle a edvardovi cullenovi?:)

Ajjinka

19)  Ajjinka (06.02.2011 14:12)

Someone: Povídka se musí týkat Twilight, pokud máš jiná jména, která nevystupují v sáze, patří na náš druhý web:
http://www.bez-hranic.cz/

18)  Someone (06.02.2011 14:09)

Chtěla bych se zeptat jestli povídky musejí být vždy o Edwardovi a Belle? Já mám totiž povídku která je tím jen inspirovaná a jsou tam jiná jména a příběh je taky trošku jiný, tak jsem se chtěla zeptat jestli bych to tady mohla případně publikovat.

Noth

17)  Noth (19.12.2010 19:16)

Slovenské autory vítáme!

16)  katka147852 (19.12.2010 19:12)

Ja by som sa len chcela spýtať, že či môžem písať po slovensky. Možno to je blbá otázka, ale som tu nová.

Janiseq

15)  Janiseq (11.06.2010 00:42)

AliceBrandon: Děkuju. Určitě si počkám. ;)

AliceBrandon

14)  AliceBrandon (11.06.2010 00:35)

Janiseq: V povídce by měl vystupovat někdo z Twilight ságy, nemusí to být nutně Cullenovi, může to být kdokoli jiný (vlkodlaci, Volturi a tak).
Jinak chystá se nová sekce, bude se jmenovat Bez hranic a tam budou moct být povídky na jakékoli téma, takže když si počkáš budeš moct přispět tam.

Janiseq

13)  Janiseq (11.06.2010 00:29)

Mám jeden dotaz. Musí v té povídce být někdo z Twilight? Nebo může být o někom jiném? Myslím tím jako že by tam nikdo z Cullenů nebyl.

CarlieC

12)  CarlieC (10.06.2010 20:40)

ok tak, ja neco poslem :)

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward & Bella