Sekce

Galerie

/gallery/amor.jpg

Tak, tady je prolog mé nové povídky, napadla mě dnes z ničeho nic, tak se na ni mrkněte a pak mi povězte, jestli stojí zato v ní pokračovat. I když uznávám, že prolog bude ještě takový nic neříkající, víc to objasní až první kapitola. Ale přesto, čtěte, bavte se a komentujte! Vaše SarkaS :)

Co když nám v životě pomáhají různé bytosti? A některé třeba zrovna s láskou? Historie je zná pod různými jmény...

Prolog

Uličkou mezi stromy kráčela dívka v jemných bílých šatech, hebkých jako dotek motýla. Její modré oči jiskřily vším tím štěstím, které měla v srdci, a na tváři jí pohrával jemný úsměv, který se rozšiřoval každým ušlým krokem. Její zlaté vlasy zářily ve svitu slunce a všichni kdo ji spatřili, byli na okamžik osvíceni jejím štěstím a plně jí porozuměli nebo si to alespoň mysleli.

Ona se však celou svou myslí upírala pouze k jedinému bodu a tím byl on. Stál tam jako vytesaný z kamene a pouze jeho oči mohly prozradit, jak se ve skutečnosti cítí. On se soustředil pouze na onu dívku, která k němu pomalu kráčela, a její úsměv se rozšiřoval s každým krokem, kterým se mu přiblížila. Její oči jiskřily štěstí a energií a láska z ní sálala tak, že ji pocítili všichni, okolo nichž prošla. To vše se zrcadlilo v jeho očích. V tom okamžiku ona byla celým jeho světem, nebylo nic, co by pro ni neobětoval, čeho by se nevzdala nebo závazku, který by pro ni nepřijal. Ano, i on ji velice miloval. Jeho rty se zvlnily do jemného úsměvu. Věděl, že byly doby, kdy by si něco takového nepřiznal. Považoval to za slabost a naivitu. Ach jak byl hloupý, jako by nic muže neposilnilo víc než láska ženy. Jeho ženy. Ano, dnes se stane jeho ženou a od toho vytouženého okamžiku ho dělí pouze minuty.

Dívka už došla až k němu a postavila se čelem k němu. Oči jí svítily jako dva lampióny na noční obloze. Byla tak nádherná, a tak šťastná. Dnes se jí splnil sen, ve který už ani nedoufala. Ó, jak toho muže nesnášela, když ho potkala poprvé, ale on ji okouzlil a vzal jí srdce, kterého se nikdy nechtěla vzdát. On ji miluje a to je víc, než vše po čem kdy toužila a o čem snila. Natáhl k ní ruku a stiskl její malou dlaň ve své, velké a teplé. Někdo si odkašlal a oni otočili šťastné pohledy k původci toho zvuku. Starý muž se na ně usmál a pokýval hlavou.

„Tak tedy začněme. Drazí snoubenci, sešli jsme se tu dnes, abychom oslavili…“ začal svou úvodní řeč a oni se zase podívali na sebe. Slova se kolem nich vznášela jako hejno motýlků a stejně tak se jich vůbec nedotkla. Čekali pouze na tu důležitou část,  kde se zaslíbí jeden druhému.

„Táži se Vás pane Jarede Banksi, berete si zde přítomnou Georginu Hillovou, za svou právoplatnou manželku a budete ji ctít a chránit, v dobrém i ve zlém, v nemoci i ve zdraví?“ otázal se kněz. Zadíval se jí zpříma do očí a usmál se.

„Ano.“

„Táži se Vás slečno Georgino Hillová, berete si zde přítomného pana Jareda Bankse, za svého právoplatného manžela, kterého budete ctít a opatrovat, v dobrém i ve zlém, v nemoci i ve zdraví?“ ptal se znovu a otočil se k nevěstě.

„Ano,“ zašeptala, protože jí hlas vypovídal službu dojetím. Kněz přikývl a usmál se.

„Pak Vás tedy prohlašuji za muže a ženu, prosím nasaďte si prstýnky a poté můžete políbit nevěstu,“ pronesl radostně závěr své řeči, oddávající. Oba si nasadili na prsty jednoduché zlaté kroužky a pak si Jared přitáhl nevěstu do náruče, aby ji mohl políbit.

Všichni svatebčané radostně vyskočili ze židlí, tleskali a jásali. Začalo se schylovat ke gratulacím a to už tu nejsem potřeba. Pomalu jsem se zvedla a ustoupila do pozadí. Naposledy jsem si prohlédla pár u oltáře a usmála se.

„Tak, to bychom měli. Další dobře odvedená práce Bello,“ pochválila jsem se, protože nikdo jiný to neudělá. Pomalým krokem jsem se vydala mezi stromky v parku, kde se svatba konala. Jakmile jsem si byla jistá, že už mě nikdo nevidí, sáhla jsem po svém přívěsku a zmizela jsem.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

anetanii

11)  anetanii (29.08.2011 20:30)

Tedy zlatí, po druhé se vdávat? Jen se přiznej, že ty máš zaječí úmysly.

gucci

10)  gucci (27.07.2011 20:05)

Dobře, že jsi pokračovala

Morael

9)  Morael (12.07.2011 00:02)

Přívesek... To se mi líbí, já chci taky takovej, se kterým zmizím... :D

Bosorka

8)  Bosorka (07.07.2011 19:26)

Hezký začátek!

Kristiana

7)  Kristiana (07.07.2011 15:46)

Bella je dala do hromady? Že by nosila lásku?
Vypadá to zajímavě. Jsem zvědavá, jak se to vyvine dál.

6)  Tru (31.10.2010 11:58)

Mířim si to k další kapitolce:)

5)   (25.09.2010 18:37)

Páni, skvělý nápad a úžasně napsané. Teda... ještě mi to vážně není moc jasné, ale zatím mi trochu došlo, že Bella jaksi pomáhá lidem, žeee?? A ona je upírka? Uh, další díl, spisovatelko

eMuska

4)  eMuska (25.09.2010 14:39)

Aaach! je to prekrásne, začína to úžasne! Prosím si 1. kapitolu!!!

MisaBells

3)  MisaBells (25.09.2010 13:48)

holka mám husinu! Dělej další takováhle písmenka!! Nepřestávej Bylo to skvělý Jedem!!

SarkaS

2)  SarkaS (24.09.2010 23:39)

Díky, teď už by to snad mělo být v pořádku. Ráda bych si to nechala jak to je, protože by to spojené nevypadalo dobře...

Ree

1)  Ree (24.09.2010 22:59)

1) Nejde ti perex obrázek,
2) Nechceš si k tomu přidat i první kapitolu, aby to bylo delší?
3) Nedávej si tam ankety!

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still