Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/30dn%C3%AD1.jpg

PĚT DNÍ

Malý obývák ozářilo světlo tak silné, až se Anna zabořila do gauče. Nebála se bouřky, ale lekavá byla. Ty blesky jí bránily ve sledování televize. Ohlušující rána ji přiměla poskočit.

„Sakra,“ zaklela, když si polila klín horkou čokoládou. Proč tu vůbec seděla? Vždyť mohla být v Pekle a slavit narozeniny, jenže… Jít tam? S Bellou se kvůli tomu pohádaly a teď, když do začátku jejich soukromé párty zbývala necelá hodina, přemýšlela Anna, že tam nakonec jít zkusí. Být sama doma? Co na tom sakra viděla?

Když se pokoj znovu rozzářil, měla už jasno. Vstala z gauče a zamířila do pokoje pro oblečení.

 

***

Opíral si bradu o dlaň a sledoval, jak Bella uklízí po posledním hostu. Až se všechno uklidí, může se začít slavit.

„Neusni tu,“ dobíral si ho Joe. „Můžeš třeba vynést odpadky, Ardy. Co?“ navrhl mu. Richard se narovnal v zádech a povytáhl na Joea obočí.

„Pracovat?“ hekl.

„Ježíš! Ty kůže líná!“ smál se Joe a hodil po něm černý pytel.

„Jestli v tom je mrtvola, tak tě udám,“ sykl Richard a líným krokem se táhl ke dveřím, kde stál Edward. „Hlavně nenápadně,“ zamumlal na Edwarda Ardy.

„Co?“ nechápal.

„Sleduj ji nenápadně. Civíš na ni jako dítě do cukrárny.“

„Viděl jsi ji dnes? Málem polila jednoho polévkou, zakopla o nohu židle a urazila si malíček na ruce. Nechápu, jak dokáže s touhle motorikou přežít. Bojím se o ni,“ vyhrkl Edward.

„Když jsem se kopnul do palce já, neřekl jsi jediné slovo!“ řekl dotčeně Richard.

„Ty jsi totiž tele, víš?“

Richard neodpověděl. Nafoukl herecky tváře a zatlačil do železných dveří hospody. Měl chuť mu vysypat pytel na hlavu, ale Edward ho ve vteřině zpražil varovným pohledem.

„Hej! Prší tam!“ vyjekl, když na něj dopadla sprška vody. „Nejdu tam, pytel počká!“

„Do prdele! Prší? Hele, já mám ve dvoře otevřený auto, Richie! Skoč mi tam, prosím!“ řval Joe a hodil mu své klíčky, aniž by čekal na odpověď. Richard zavyl vzteky, ale přitáhl si tričko víc ke krku a vyběhl ven. Dvůr patřil k hospodě a byl obehnán vysokým plotem z plechu. Než tam Ardy došel, byl promočený na kost, a jakmile uviděl auto, vjel do něj vztek.

 

***

„Kam šel?“ vydechla Bella, když se za Richiem zavřely dveře a Edward s Joem se začali smát.

„Zavřít mi střešní okýnko v autě,“ hýkl Joe.

„Ale ty nemáš střešní okýnko!“ vyhrkla Bella nechápavě.

„Ne?“ přehrával Joe a utíral si slzy. Edward se už jen nenápadně culil.

„A ty jsi to věděl, že?“ zavrčela na Edwarda Bella.

„Usínal tady. Potřeboval se probrat,“ bránil se Edward.

„Vtipný. Fakt jo. A nenapadlo vás, že by mohl nastydnout?“

„Bello, pořád jsi naštvaná kvůli Annie? Hele, tohle byl jen fór. Richie to pochopí,“ vysvětloval Joe. Jestli běsnila? Samozřejmě. Kamarádka odmítla jít na oslavu kvůli psovi. Jako oficiální důvod ale Bella Joemu řekla, že se necítila dobře. Možná ji měla prostě naprášit, aby si ji Joe nějakou dobu dobíral. Třeba by si to příště rozmyslela.

„Tak co? Můžeme začít pařit? Kde mám dort, dárky, Annie?“ hulákal Jacob a valil se z kuchyně.

„Nic nedostaneš. Zmršil jsi dnes tři objednávky, takže se kaj,“ usadil ho Joe. Bella se konečně usmála.

Srazili k sobě dva stoly a obložili je židlemi.

„Chci sedět v čele!“ dožadoval se Joe. „Jsem majitel!“

„Já oslavenec!“ překřikoval ho Jacob a strčil do něj bokem, aby se zmocnil židle. Bella jen taktak uhnula, aby do ní nevrazili, ale místo toho sama nabourala do zdi, ze které se nakonec vyklubal Edwardův hrudník. Místo aby ji odstrčil, omotal kolem ní své paže a přidržel ji. Ta chvíli jí přišla jako celý den a rozhodně nehodlala couvnout.

„Dobrý?“ zašeptal jí u ucha. Nikdo si jich nevšiml, protože kluci se pošťuchovali jako malí.

„Zachránil jsi mi život, rytíři,“ zasmála se.

„Jak ti je? Jsi v pořádku?“ Tahle otázka od něj jí přišla dost iracionální. Proč by neměla být? Jen kývla, jelikož netušila, jak to myslel a co by asi měla říct.

„Napadlo mě, jestli bys… Třeba zítra…“ Bella zatajila dech. Fakt se jí pokouší pozvat na rande? Bože, bože, bože – jo!

„Ano,“ vyhrkla a Edward se zarazil uprostřed svého pokusu, načež mu svitlo a zářivě se usmál.

„Ano,“ zopakoval po ní spokojeně.

 

***

„Jen počkej, ty…“ vrčel ďábelsky Richard a se zadostiučiněním otvíral jedno okénko Joeova auta za druhým. „Já ti dám!“

„Hej!“ ozvalo se za ním. „Co děláš s tím autem! Jdi od něj!“ Richard se zarazil a mžoural přes provazy deště k vratům.

„Nestarej se o to. Jdi si po svých,“ křikl. Nikdo mu nebude bránit ve vendetě, to teda ne!

„Není to tvoje! Zavolám na tebe policii!“

„Pojď mi to říct do očí, hrdino!“ štěkl Richard a vylezl z auta. U vrat stála osoba s kapucí přes hlavu, voda z ní tekla v potocích a nejistě přešlapovala na místě. Neustále se ohlížela přes rameno.

„Zůstaň kde jsi! Nepřibližuj se!“ varovala ho osoba.

„Nebo?“ zasmál se Richard a přidal do kroku. Než se stihla osoba otočit a zmizet, byl u ní. Výhoda upíří části. Chytil ji za ramena a zvedl ji pár centimetrů nad zem. „Teď už nejsi hrdina, co, kluku?“ vrčel mu do tváře. Takhle zblízka si konečně uvědomil, že to, co drží, není nejspíš kluk. Instinktivně stáhl cizinci kapuci, načež zkoprněl. „Anno?“

„Richarde,“ vydechla ve stejnou chvíli. „Ty… Ty jsi se vkradl do auta?!“

„Ne. Tak to není.“

„Tak tohle je ta tvoje práce?! Jsi zloděj?!“ vyhrkla a pokoušela se mu vytrhnout z náruče.

„Nejsem. Poslouchej mě.“

„Pusť mě!“ sykla a zapřela se o něj. Odstrčila ho překvapivě lehce, až sama zavrávorala. Nechápal, jak je možné, že tak drobná dívka má takovou sílu. Rozběhla se pryč a on se vydal za ní. Proběhla ulicí a zamířila přesně do Pekla.

 

***

Bylo jí jedno, že se bojí té hospody. Richarda se momentálně bála víc. Zloděj aut. Skvělý. Takovou smůlu může mít jen ona! Rozrazila dveře a napálila to přímo do vysokého kluka.

„Au, z čeho ty jsi?! Z žuly, sakra?“ klela, než jí došlo, že ho nezná. Nelíbil se jí. Šel z něj strach. Instinktivně couvla, ale tam se setkala s hrudí Richarda.

„Už je zavřeno,“ vydechl ten dlouhán.

„Pro mě ne. Jdu za Bellou a Joem. Pusť,“ zavrčela a – znovu překvapivě lehce – ho odstrčila. „Joe! Joe!“ křičela, než si ho všimla, jak sedí v čele stolu a objímá jeho rohy, aby ho Jacob nevystrnadil. Jejich smích ustal, když ji uviděli.

„Annie! Co tě posedlo? Co je?“ zděsil se a hnal se k ní Joe.

„Vykrádal ti auto!“ hlesla a ukázala na Richarda.

„To není pravda,“ vzdychl rezignovaně Richard.

„Annie, poslal jsem ho zavřít okna. To je v pořádku. Pracuje tady, uklidni se.“

„Pracuje?“ Anna byla mimo. Od kdy přijali další lidi?

„Ochranka ke dveřím,“ ujasnil to Joe a objal ji.

„Ty jsi nakonec přišla?!“ vyjekla u nich Bella. Anna se vytrhla Joemu a vrhla se k ní. Připadala si jako idiot. „Co se ti stalo?“ zajímala se Bella. Anna si uvědomila, že tu nebyla, když se přiřítila, tak jí to všechno polohlasem vysvětlila. Po očku kontrolovala Richarda. Stál vedle toho dlouhána a tvářil se smutně. Vzpomněla si na včerejší odpoledne v parku. Ten polibek…

„Jsem debil,“ špitla nakonec Anna.

„Nejsi. Nemohla jsi to vědět, prosím tě…“ vymlouvala jí to.

„Ann, mohl bych s tebou mluvit?“ ozval se u jejích zad Richardův hlas. Bella ji pustila a Anna zamířila ke dveřím kuchyně, kde bylo prázdno. Věděla, že jde za ní.

„Zlobíš se?“ zašeptal.

„Na sebe. Nevím, co to do mě vjelo. Promiň,“ kuňkla a odmítala se k němu otočit čelem.

„Byla jsi v právu, uznávám, že bych si myslel asi to samé, co ty, kdybych to viděl.“

„Fakt?“ vydechla překvapeně a konečně se otočila. Stál a opíral se o zeď vedle dveří. Ruce měl zkřížené na prsou a sledoval ji. Otřásla se.

„Je ti zima? Jsi úplně mokrá, měla by ses převléct,“ vyhrkl a odlepil se od zdi.

„Sednu si k topení, to je v pohodě. Taky jsi mokrý.“

„V žádném případě. Určitě se tu někde najde něco suchého,“ spekuloval a začal otvírat všechny možné dveře, než našel malý kumbál s oblečením. „Hele! No vida!“

„To je ještě z maškarního, neblázni!“ zasmála se.

„Tohle ti bude slušet,“ zavrněl a vytáhl ramínko s dlouhým kostýmem. Pak se ušklíbl a zmizel z kuchyně, aby se v příští minutě vrátil se zbytkem osazenstva.

„Super nápad! Uděláme si maškarní!“ řval Jacob a vrhnul se ke kostýmu Zorra.

„Můžu si nechat jen zástěru a jít za servírku?“ kuňkla nejistě Bella.

„Ne!“ usadil ji Joe a hodil jí břišní tanečnici. Anna to sledovala a pokoušela se vypařit. „Kam se chystáš? Jo, dobrý, ty už máš kostým, tak jdi…“ utnul Annu Joe. Podívala se na ramínko, které ji podal předtím Richard a zrudla.

„Hej, Edý! Chytej!“ křikl Jacob a hodil mu masku Drákuly. Richard se v tu chvíli smíchy skácel k zemi a po tváři mu tekly krokodýlí slzy. Edward zkameněl a nejistě se usmál.

„Netlem se mu a mazej se obléct, na…“ houkl Jake. Richardovi na hlavě přistál kostým vodníka.

„Jak trefné,“ zavrčel Ardy a ušklíbl se. Anna pořád stála v koutě a rudla. „Copak?“ oslovil ji Richard, když si jí všimnul. „Nelíbí?“

„Nevím jak ty, ale… Nepřijde mi to moc vhodné, běhat tady v proužcích látky jako Rusalka,“ špitla Anna.

„To se ti jen zdá. Budeš kouzelná, neboj. Tvůj vodník tě ochrání,“ zasmál se.

„Ták! A já budu za čerta!“ vyhrkl Joe a jako lusknutím prstů se všichni rozutekli, aby se převlékli. Jen Anna a Richard zůstali sami v kuchyni, každý v ruce svůj kostým a nejisté pohledy. Atmosféra se dala krájet.

„Můžeme si to vyměnit, jestli chceš,“ navrhl.

„Chceš sukni a podprsenku?“ zasmála se.

„Asi ne… Ale chci, aby ses cítila dobře.“ Anna zvedla hlavu a vystrčila bradu, což Richard vzal jako jasný signál a nemohl se dočkat, až její přání splní. Udělal dva velké kroky a sevřel ji v náruči, aby nakonec spojil jejich rty v dlouhém sladkém polibku. Pořád z něj cítila tu jahodovo-pomerančovou tříšť.

 

***

Přecházel po obýváku a by nervózní. Za chvíli se má s Bellou sejít. Co jí řekne? Ahoj, za několik dní z tebe bude upír. Jak ti je? Chceš, abych tomu zabránil? Já jsem taky upír, můžeme upírovat spolu. Nesouhlasně zavrtěl hlavou. Chtěl by ji mít navěky, kdyby samozřejmě chtěla i ona, ale copak to mohl udělat? Večer v té hospodě byl utrpení. Měla na sobě jen ty dlouhé balonové kalhoty a blyštivou podprsenku se zlatými mincemi. Až moc holé kůže a vypadala tak… Zavrtěl hlavou, aby odehnal nemravné myšlenky, a vyšel před vilu. Richard ještě spal. Byl omámený nejen z Anny, ale i z toho množství alkoholu, co vypil. Jacob mu nedal pokoj, dokud oba neleželi na stole a Anna jim docela dobře s Joem sekundovala.

Zamířil k Peklu, protože se s Bellou domluvili, že se sejdou tam. Netrvalo mu to dlouho. Mohl běžet a ke všemu bylo nebe zatažené, takže se nemusel vyhýbat slunci.

Když tam dorazil, Bella tam už byla. Přešlapovala na místě a nejistě se na něj usmála, když ho uviděla.

„Ahoj,“ usmál se.

„Ahoj, čekáš dlouho?“ zajímal se.

„Jaká je správná odpověď?“ dobírala si ho. „Máš nějaký plán?“

„S tebou? Snad milion,“ usmál se a nejistě k ní natáhl ruku. Tak to mladí dělají, ne? Když jdou na rande, chodí za ruce. Líbají se, ale to si netroufnul. Zahřálo ho kdesi uvnitř hrudi, že jeho ruku přijala. Měla horkou dlaň a lehce se třásla. „Je ti chladno?“

„Jsi studený,“ postěžovala si, ale usmívala se. Idiot. Mělo mu dojít, že je ledový jako smrt. Zkusil vyprostit ruku z té její, ale Bella se zamračila a stiskla ho pevněji. „Mám ráda zimu,“ lhala.

„Tak to nebudeš nic namítat, když tě vezmu na zimní stadion,“ navrhl Edward.

„V červenci? A co třeba plavecký bazén?“

„Nebo park?“

„Hmm… Co místní les?“ vyhrkla Bella.

„Máš ráda les?“

„Cítím se tam dobře, ano.“

„Tak to tedy jdeme do lesa. Ale pozor na vlky. Koušou.“

„S kousnutím mám už své zkušenosti, Edwarde. Nepřekvapí mě to,“ vzdychla. Zamračil se. Štvalo ho, že jí nevidí do hlavy a netuší, jak jí je. Jediné, co měl, byl výraz její tváře.

„Kousnul tě?“ zašeptal.

„Jo, ale je to už dávno. Nechci o tom mluvit,“ hlesla. Pět dní je dávno? Hm…

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Lenka326

12)  Lenka326 (22.06.2011 21:37)

Takže už se všichni navzájem známe,jen teď poznat kdo je kdo... "můžeme upírovat spolu" skvělé.
Ale zamotává se to pořád dál a dál.

Kristiana

11)  Kristiana (06.06.2011 21:30)

Bellu pokousal vlk? Pěkně se do toho zamotávají.

Jula

10)  Jula (04.06.2011 22:46)

No, je to dost blázinec, to jejich prohození

HMR

9)  HMR (04.06.2011 20:38)

A dál???????????????????????????

8)  Anna43474 (04.06.2011 20:07)

Co??? Kdo zas kousnul Bellu???
Mibelindo, jsem zmatena Jen tak lehce, ale znáš to...
Anna a Richie, pfů
TKSATVO

Bosorka

7)  Bosorka (04.06.2011 16:52)

Je mi jasné, že v té zaměně je úmysl a jádro pudla, ale já bych jim to nejraději omlátila o hlavu, kdo je kdo...

SarkaS

6)  SarkaS (04.06.2011 15:54)

Jojo, mají v tom bordel. Všichni. Ale ten kostým, to mě složilo stejně jako Ardyho

5)  lady sadness (04.06.2011 14:00)

panenka skákavá, kým im dôjde kto bol pokúsaný a kde je sever, tak bude z Annie upírka a Bella...? bude upírovať leda v Edwardových snoch, ale Richard sa sťažovať nebude, nie? no chlapi, no

Twilly

4)  Twilly (04.06.2011 13:57)

No Mišutko... já normálně zírám, kecám, nic jiného bych od tebe ani nečekala... ty si prostě skvělá spisovatleka, kuliočko . U drákuly jsem se tlemila taky... já vím, no ale uznej...

semiska

3)  semiska (04.06.2011 12:33)

Nádhera, Bella s Edwardem budou upírovat spolu v budoucnu,že? :) U jeho myšlenek jsme se musela smát. Krásně jsi mě pobavila. Budu se těšit na příště. :)

eMuska

2)  eMuska (04.06.2011 11:02)

Bejby, ono to ale nie je päť dní...
Joj, blyštivá kapitolka! Tešujem velmo moc, z frapíka aj z čertíka, pretože okienka boli skvelé! Aj vymieňacie prúžky! Samozrejme, to !Áno! skákanie do reči bolo úplne najšpicovejšie! Dúfam, že sa Edward čoskoro dozvie, že Bella je kusnutá nie veľa dozadu jak myslí ale viac. Aj Ardy by na to mohol podľa auta prísť... Tak, tešáám na pokráčko!

1)  barča2 (04.06.2011 10:55)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (na víc se nezmůžu)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek