Sekce

Galerie

/gallery/Zrada1.jpg

Edward s Bellou tráví každou minutu a doufá v nějaký pokrok, který se nakonec i dostaví...

8. díl: První reakce

Další krev jsme do Belly zkusili dostat za čtyři hodiny. Celou dobu jsem tam u ní seděl a koukal na ni. Když tedy vešel Carlisle se sklenicí krve, bez jediného slova jsem vstal a přešel k její posteli. Naučeným pohybem jsem si ji přitáhl a opřel o sebe.

Po prvotním zaváhání, kdy jsem měl srdce skoro až v krku, začala už pravidelně polykat malé doušky krve, které jsem jí naléval do úst. S úlevou jsem postavil poloprázdnou sklenici na stolek. Do plic teď nešla ani kapka.

Zůstal jsem takhle ještě chvíli. Nechtělo se mi ji pouštět. Sice jsem pochyboval že moji přítomnost vůbec vnímá, já ji vnímal každým svým smyslem. Cítil jsem známou vůni jejích vlasů a prsty jí přejížděl po hřbetu ruky. Nyní už měla teplotu normální, jako já.

Krmili jsme ji co čtyři hodiny. Nechtěl jsem se od ní hnout a postupně slyšel myšlenky ostatních, jak se začali uklidňovat. Překonali prvotní šok a teď se s tím snažil každý po svém nějak srovnat. Jedno jim bylo totiž jasné, že Bella tu zůstane se mnou.

Velmi brzy jsem také zjistil, že Alice rozhodně nedělá nic napůl. Když jsem šel Belle pro další krev, protože Carlisle musel odjet, našel jsem lednici napěchovanou láhvemi s krví. Stačilo ji jen ohřát.

Položil jsem si ji opět na sebe a odhrnul jí pramen vlasů z tváře. Po trochách jsem jí nalil krev mezi rty. Musel jsem se usmát. Tohle jsme měli už nacvičené. Byli jsme sehraný tým.

Zvedl jsem ji, abych ji zase uložil na postel. Koutkem oka jsem však zahlédl něco, co mě donutilo se zarazit. Držel jsem ji v pažích abych ji položil a ona upírala pohled přímo na mě. Ztuhl jsem jako socha klečíc na posteli.

V očích jí stále pohrával ten vzdálený pohled, ale zároveň mě sledovala. Netušil jsem, jestli tak úplně vnímá co se okolo děje, nebo zda mě poznává. Stačil mi však jen ten pohled, skutečnost, že se zase o trochu dostala z toho nepřítomného stavu.

Ani nevím jak dlouho jsme tam tak byli, než jí víčka pomalu začala klesat a ona zavřela oči.

„Bello,” zašeptal jsem, jako bych ji snad mohl vzbudit, ale bez reakce. Pomaleji a opatrněji než kdy předtím jsem ji položil.

Když byl čas na další sklenice krve, napjatě jsem k ní přišel a pohladil ji po ruce. Trochu zklamaně jsem ji sledoval. Ani nejmenší reakce. Být to možné, tak bych předpokládal že spí. Jenže něco takového už nám bylo navždy odepřeno.

Sedl jsem si tedy vedle ní a přitáhl si ji na klín. Začal jsem jí krev pomalu nalévat do úst a sledoval přitom její profil. Polkla snad dvakrát, když se jí náhle víčka zatřepala a ona otevřela oči. Okamžitě se podívala mým směrem.

Naprosto jsem se v tom pohledu ztrácel a nevnímal nic okolo, jen ten pohled černých očí. Bohužel ani moji ruku. Příliš jsem sklenici naklonil a ona nečekala tolik krve. Překvapeně ji vyprskla zpátky. Okamžitě jsem položil sklenici na stolek a kontroloval ji. Byla v pořádku a taky měla polovinu obličeje posetou kapkami krve.

„Promiň.” Nemohl jsem si pomoct, ale vypadala hrozně legračně. Prsty jsem pár kapek setřel a prsty si olízl. Okamžitě mi bylo jasné, kdo lovil. Byla to krev mladého medvěda. Docela mě až zarazilo, že byl Emmett schopný se o nějakého podělit.

Rukávem jsem jí setřel zbytek kapek z tváře. Celou dobu mě nehnutě sledovala. Natáhl jsem se opět pro krev, aby příliš nevystydla a nezačala se srážet. Bella pootevřela rty a váhavě začala znova polykat malými doušky.

Když vše dopila, jen se sebezapřením jsem ji ze sebe zvedl a položil vedle sebe na postel. Bál jsem se toho okamžiku kdy opět zavře oči. Ona je však nechala otevřené. Stulil jsem se na deku vedle ní a fascinovaně jí do nich hleděl.

Takhle nás našla i Alice. Otevřela dveře a překvapeně přejela prázdné křeslo vedle postele, až mě uviděla ležet na posteli vedle Belly.

„Můžeš mi říct, proč máš vlastně pokoj s nejlepším výhledem, když jsi pořád tady s Bellou?” Viděl jsem v její mysli, že by ho okamžitě brala a nevědomky mi tak nasadila brouka do hlavy.

„Víš, že ani nevím?”

Překvapeně se na mě podívala. Myslela to spíše jako takové pošťuchnutí, protože se jí nelíbilo, že mě pořádně už několik dní neviděli. Jenže na jejích slovech vážně něco bylo. Podíval jsem se na Bellu, která už měla zase zavřené oči.

Zabalenou do deky jsem ji vzal do náručí a zvedl.

„Kam jdeš?” vyvalila na mě Alice oči, když jsem kolem ní prošel.

„Do svého pokoje.” Párkrát zamrkala a usmála se. Stačil jsem jen ustoupit stranou a už se hnala okolo mě. Ve dveřích mého pokoje už jsme se míjeli. Na tváři se jí usadil naprosto spokojený výraz, který mi došel při prvním pohledu na postel. Ležela tam hromádka oblečení.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

18)  kytka (14.11.2010 23:55)

17)  Lucie (14.11.2010 08:09)

16)  Bellina (13.11.2010 21:54)

Sice pomalu, ale aspoň že tak. No jen tak dál už se těším na pokračování :)

Wendy

15)  Wendy (13.11.2010 21:33)

Koukám, že z Edwarda je celkem zručná ošetřovatelka

krista81

14)  krista81 (13.11.2010 21:25)

Tak se Bella začíná zlepšovat, pokroky jsou sice malé, ale jsou a to je důležité.
Edward je zlatíčko jak se o ni hezky stará .
A Alice je starostlivá sestřička
Moc hezký díl, těším se na další

Ewik

13)  Ewik (13.11.2010 21:01)

To se mi ulevilo. Jsem ráda, že se z toho pomalinku dostává. Bylo to nádherné.

12)  Tru (13.11.2010 20:34)

Krásné, romantika, pohladí to po duši:)

Lenka326

11)  Lenka326 (13.11.2010 20:20)

Konečně začíná reagovat. Edward je nejlepší chůvička na světě , doufám, že Belle se bude dařit čím dál líp. Jen jsem zvědavá, jaká bude její reakce, až se úplně probere. Skvělá Alice a skvělý dílek. Jako vždy. A zase jsi mě tak napnula a končila v nejlepším, že se nemůžu dočkat

10)  ada853 (13.11.2010 19:16)

pani ona se probrala uz se tesim na dalsi co se stalo ze bella byla pod tou deskou??...skvely

sakraprace

9)  sakraprace (13.11.2010 18:38)

Uf, to se mi ulevilo, že se začíná probírat Jsem strašně zvědavá, co se stalo, takže jako vždy potřebuji další díl

8)   (13.11.2010 18:10)

Ona se na něj dívala!!!!
Teď si ji nese k sobě!!!
Prosím rychle další!!!!

7)  lacerta (13.11.2010 18:10)

:oDDDDD Ach ta Alice... Parádní zakončení!

6)  bb (13.11.2010 17:52)

super, už se její stav začíná zlepšovat
a Edward a jeho péče ....

jen si tak říkám, jestli to bude tak jednoduché jak to vypadá, Bella se probere a budou spolu ... nebo pro nás chystáš nějaké překvápko

Texie

5)  Texie (13.11.2010 17:33)

Evelyn:
To jsem moc ráda, že už jsme dvě, bála jsem se, že v tom budu sama - založíme si klub?

Baruu

4)  Baruu (13.11.2010 17:27)

3)  mary (13.11.2010 17:15)

v jejím stavu nenastal pokrok, možná minipokrůček jsem zvědavá, kdy se tímhle tempem probere

2)  SofiaN (13.11.2010 16:57)

Evelyn

1)  Evelyn (13.11.2010 16:33)

Texie, mám neskutečně velkou a maličko škodolibou radost, že nejsem jediná, která občas vydí.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek