Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Rob&Kris2.jpg

Prolog + Kapitola 1 - Nechtěně neznámá

 

Představte si, že je vám sedmnáct let a jste poprvé zamilované. Vaše city stojí na faktu, že muž vašich snů je prostě sexy a na vaší lásce nic nemění ani to, že je to tak trochu arogantní a rozmazlený blbeček. Vy jste prostě tak krásně naivňoučké a stále věříte na pravou lásku na první pohled. Pokud si tohle období pamatujete nebo ho zrovna prožíváte, troufám si předpokládat, že si Bellu, s níž mlátí těžká puberta a nadměrný příval hormonů, oblíbíte. :)

Prolog

Milující muž si vždycky najde cestu, aby mohl vyznat nehynoucí lásku své vyvolené. Ať už ta žena jeho city opětuje nebo ne, on se stále dokola bude snažit uhranout její srdce. Bude jí posílat květiny, skládat pro ni básně, stále dokola se ztrapňovat, i když bude nejednou odmítnut. Bude se rvát o její čest i duši až do vypětí všech svých sil, aby ji mohl říci ta dvě slova: „Miluji Tě“.  Vlastně muž má dost zjednodušené podmínky, pokud je to on, kdo je bezhlavě zamilován. Stačí jen uhánět, uhánět a uhánět a je docela pravděpodobné, že si nakonec svoji milovanou odvede před oltář.

Žena či dívka má v tomto ohledu opravdu velkou nevýhodu. Pokud miluje muže, který o ní nejeví příliš zájem, musí pouze jedno. Vlastně dvoje. V první řadě nesmí nikdy dát najevo, že o něj opravdu stojí. To aby příliš nepodpořila jeho ego. A za druhé musí mít v rukávu umění navlékat situace tak, aby z nich nakonec ona vyšla jako princezna a muž jako princ, který ji vlastně zachránil.

Zamilovaná dívka je jako gangster. Musí podplácet, smlouvat a nenápadně odstraňovat ze svého okolí nepohodlnou konkurenci. A především musí vynikat v přetvařování a diplomacii.

Zamilovaná dívka to opravdu nemá jednoduché.

Například Bella. Je jí sedmnáct let a myslí, že se právě asi poprvé zamilovala. Je to chytrá slečna a moc hezká. Jen trochu naivní. A prostě hodná. A jak je u osudu zvykem, ten jí do cesty přihraje zrovna toho nejhoršího grázla. Edward je jejím pravým opakem. Je mu dvacet pět, pracuje ve firmě svého otce, takže kromě nebývalé krásy, oplývá ještě hříšnými penězi. Je si vědom všeho, co ho činí atraktivním a využívá toho na každém kroku. O holku jako je Bella okem ani nezavadí, protože je to nadutý zbohatlický spratek, který nemá ani páru o tom, co je v životě opravdu důležité.

 

Kapitola 1 - Nechtěně neznámá

 

JULIE

Kde ses tu vzal? A proč jsi přišel? Mluv!

Zahradní zeď je vysoká a strmá,

a toto místo smrt, když uvážíš,

kdo jsi, kdyby tě zastihl někdo z našich.

ROMEO

Na křídlech lásky přeletěl jsem zeď.

Let lásky nezastaví ani hradby.

Co láska může, to i udělá,

a tvojí příbuzní mi nezabrání.

 

Ach, jak jen je tento příběh krásný a plný lásky. Není na světě smutnějšího milostného románu. Žena a muž, dívka a chlapec se vášnivě milují, a přesto není jim dopřáno štěstí. Jsou z jiných světů, a přesto tak stejní.

Ano, vím. Jsem strašně sentimentální a naivní. Ale je mi sedmnáct let a mohu si to dovolit. Zrovna jsem se poprvé zamilovala a tak prostě trochu ujíždím na milostných románech. Je to snad smrtelný hřích, věřit na skutečnou, pravou lásku na první pohled? Podle mé kamarádky Alice rozhodně ano. Zvlášť, když objekt mé touhy je její zhýralý bratr Edward. Nemůže být rozdílnějších sourozenců, než jsou oni dva. Alice je malý ďáblík, který často vystrkuje růžky, ale má obrovské srdce. Pro svoji zamilovanou kamarádku by klidně padla. Proto se taky pořád snaží dohodit mi rande tu s jedním spolužákem, tu zase s jiným, jen abych zapomněla na něj. Protože jestliže je moje nejlepší kamarádka pouze roztomilý ďáblík, on je přesným ztělesněním opravdového ďábla. A to se vším všudy. Dokonce věřím, že pod tou rozcuchanou kšticí schovává rohy. Kromě toho problému s tím, že je to vlastně nesnesitelně rozmazlený a namyšlený spratek (no jo, prvorozený nebo jak si to teď vlastně říká), má náš vztah jeden malý háček. Vůbec mě nezná. Myslím, že mě nikdy ani pořádně neviděl, protože jsem se zatím nedostala jaksi do jeho přímé blízkosti. A z čeho tedy pramení moje nehynoucí láska? Co třeba z toho, že je mi sedmnáct, moc dospělých mužských jsem zrovna nepotkala a tak jsem z něj docela paf. Bůh mi potvrdí, že je to ten nejkrásnější borec pod sluncem. I když je to idiot. Alice se mi směje, ale já bohužel nemám svého vyvoleného už od čtrnácti jako ona. A vůbec, nemá se mi co smát. Jak sleduji jejich dospívání, jsou z něj stejně vedle jako já. Jasper rozhodně, jinak by teď většinu času, který tráví kdekoli s Alice, netrávil sledováním jejích docela pěkně vyvinutých dámských předností. Ha, tolik tam toho ještě loni neměla, co Jaspere? Ale nebudu škodolibá, je to pořádná fuška, ta puberta. I mně dělá celkem problém, přežívat ji ve zdraví. Mlátí se mnou hormony, a tak se obávám, že naši brzy zešílí z mých praštěných nápadů. Zatímco táta Charlie neustále vyhrožuje, že by měl koupit další zbraň, moje pokroková maminka René se neustále snaží řadu rozhovorů zatočit na téma mojí nevinnosti. Neboj mami, jsem pořád čistá jako lilie nebo jak bys to chtěla slyšet. Každopádně, svůj věneček si schovávám pro toho pravého. I když kluci prý věnec nežerou, jak mě už tolikrát upozornila Alice. Tolik k mojí něžné lásce.

Školní dny se pro mě náhle staly těmi nejkrásnějšími. Samozřejmě proto, že jsem vídávala Edwarda. Ehm, teda vídávala. Většinou jsem viděla pouze jeho tvář z profilu a levou ruku vykukující z okénka jeho luxusního fára. Nikdy nevystupoval. Pravděpodobně proto, že jsme mu my, studenti střední školy, připadali jako méněcenní budoucí dělníci, kteří budou stejně jednoho krásného dne pracovat pro lidi, jako je on. Jestli si někdo myslí, že si neuvědomuji jeho nadutou pýchy, tak se mýlí. Bohužel mým zblázněným hormonů stačí jeden pohled na jeho ostře řezanou tvář lehce zarostlou strništěm nebo na to mužné předloktí končící dlaní s nádhernými prsty, v nichž opravdu dospěle drží cigaretu a jsem totálně mimo. Je to prostě M-U-Ž. Ne jako ty trdla, se kterými chodím do třídy, kteří mají ruce i nohy jako párátka a nad horním rtem se jim chvěje jeden ubohý vous. Promiň Jaspere, ale je to tak. Bohužel moje představivost všech možných romantických scénářů končila s výřezem jeho okénka a těmi deseti vteřinami, kterými nás pohostil svou přítomností, neboť vždycky jen kývl na Alice, aby si konečně šla nasednout a on mohl zase vypadnout někam, kde je ho to hodno. Blbce jeden. Zatraceně sexy blbec! Jasně, a já jsem zatraceně zoufalá malá holka. Když Alice vidí tohle moje zoufalství, probíhající každý den před školou, ani se mi nedokáže smát.

„Je to ten největší nadutej mamlas, co znám. Věř mi,“ povzbuzuje mě. Ale moc mi to nepomáhá.

„Ty mě s ním vážně nemůžeš seznámit?“ odpovídám většinou lítostivě a vzhlížím k tomu auto, jako by v něm seděl sám Bůh.

„Zlato, vážně to nestojí za to. A já nechci, abys byla zklamaná, když náhodou na moje ´Ahoj, tohle je Bella´, řekne jenom ´No a co´.“ Alice se opravdu hodně snaží mi ho znechutit a já jsem vždycky dojatá, jak myslí na moje dobro. Bohužel, ani tohle na moje hormony neplatí. Ty ho nestydatě vidí nahého v mé posteli, i když zbytek si můj mozek ještě dost dobře neumí představit.

Dneska je mi trochu do pláče, protože Edwarda neuvidím. Domluvily jsme si s Alice totiž holčičí odpoledne. Teda Alici navrhla, že bychom si mohli zajít někam na oběd a pak jen tak tlachat u nás, což byl signál, když Alice potřebovala nutně něco probrat. Většinou se to týkalo Jespera a toho, na kterém novém a odvážnějším místě se jí tentokrát dotkl. Díky bohu, že spolu ještě nespali, protož já se té chvíli bojím snad více než oni. Je vidět, že pro Alici se dnešní den ve škole táhne opravdu pomalu, tak nedočkavá je. Pizzu v restauraci na rohu naší ulici doslova zhltne a už mě táhne k nám. V pokojíčku za sebou zabouchne dveře, a kdyby mohla, tak snad i zamkne na sedm západů. Netrpělivě čekám, co z ní vypadne.

„Mám dokonalý plán,“ vypálí a jako vždy to nedává žádný smysl.

„Jak vykrást banku?“ kontruju její nadšení mojí ironií.

„Ne! Něco mnohem lepšího!“ usmívá se tajuplně. Těžko skrývá nadšení z toho, až mi to konečně poví.

„Co může být lepší, než dokonalý plán, jak vykrást banku?“ nedávám jí ještě chvilku prostor k mluvení.

„Plán, jak TY,“ na slovo ty dá obrovský důraz a přitom na mě energicky ukáže svým drobným prstíkem. „Sbalíš mého bratra!“ nakonec vykřikne triumfálně.

„E-e,“ vypadne ze mě akorát, a nepřirozeně na ni vykulím svoje už tak velké, hnědé oči.

„Chceš ho pořád sbalit, doufám. Jinak jsem tohle táhla zbytečně,“ kouká na mě podezřívavě, zatímco z kabelky cosi vytahuje.

„Samozřejmě,“ přikyvuji okamžitě a pozoruji, jak se jí v ruce objevuje cosi, co vypadá jako… Ach můj Bože! NE! Katalog kosmetiky a katalog s oblečením.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

eMuska

9)  eMuska (02.04.2012 14:46)

áááááááááááááááááá jo, jo, jo! toto som chcela už od rána dnes! tešujem, bejb, dúfam, že pokračovanie bude čo najskôr a z BE (Blbec Edward) sa stane BE (Bella Edward) Nakop ho všetkými možnými ženskými zbraňami!

Estampida

8)  Estampida (02.04.2012 14:34)

Děkuju holky za komentáře! :) Další kapitolka je už napsaná, jenom čeká na schválení! B) B)

Sabienna

7)  Sabienna (02.04.2012 12:00)

Alice a její dokonalý plán Zaujalo mě to a taky se mi to moc líbilo Takže si počkám na další dílek a zatím buu spekulovat o tom, jak to asi tak dopadne Zajímavý nápad a taky skvělé zpracování!

Twilly

6)  Twilly (02.04.2012 11:57)

vypadá to jako docela fajn oddechovka.. tak sem s další kapčou

Marcelle

5)  Marcelle (02.04.2012 11:54)

Dokonalý plán mě velice zajímá

BlackBeauty

4)  BlackBeauty (02.04.2012 10:39)

honem další ;) vypadá to moc zajímavě

3)  AliceKateCullen (02.04.2012 06:08)

wow vypadá o zajímavě ;) dostala si mě s Aliciným dokonalým plánem sem zvědavá na pokráčko :D

julie

2)  julie (01.04.2012 23:11)

Alice a dokonalý plán?Tak to bude zajímavé!Už se těším na další

Nosska

1)  Nosska (01.04.2012 22:45)

Zajímavý Docela pěkně ten děj odsejpá, těšim se, co z toho bude

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek