Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/vyk%C5%99i%C4%8Dn%C3%ADk.jpg

Prosím, všichni si zkontrolujte své perexové obrázky!

A také obrázky, které máte vložené v povídkách.

Dneska mi totiž přišel domů tenhle dopis:

A řeknu vám, docela ve mně hrklo Než jsem si ho přečetla pořádně a zjistila, že tam není nic o doživotním vězení ani mastné pokutě. Pak jsem jim zavolala, přísahala na mou duši a na psí uši, že jsem ten jeden závadný obrázek z perexu smazala a slečna nebo paní mi mile poděkovala a to bylo všechno. (Doufám.)

 

Takže prosím, nepoužívejte obrázky z placených fotobank, jako jsou například právě zmiňovaná Getty Images, Shutterstock, iStockphoto, 123rf, Profimedia a spousta dalších. Respektive používejte ty, které mají v sekci Bezplatné, Zdarma, Free apod. Většinou nějakou takovou sekci mají, obrázky v ní sice většinou nejsou tak krásné jako ty placené, ale mají na perex rozhodně dostatečné rozlišení a dají se použít většinou bez omezení, pokud je to nekomerčně. Tenhle obrázek, o který šlo, byl použit v dubnu, takže na to přijdou, i když se zpožděním.

Nepoužívejte obrázky, u kterých je vysloveně uvedeno, že si to autor nepřeje. Úplně správně by samozřejmě bylo vždy uvádět zdroj, odkud obrázek máte, ale snad nám to bude procházet dál.

Jo jo, to jsou ta autorská práva.

 

Zároveň vás upozorňuju, že kdybychom viděli perex, u kterého nám přijde možné, že je z fotobank, proženeme ho vyhledáváním v Googlu, a pokud se to potvrdí, smažeme ho, abychom té firmě ušetřili peníze za další poštovné (a mně nervy ).

 

Tak. To je všechno. Díky za pozornost a mějte se fajn.

Nebraska

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

3)  aneta (17.05.2014 17:09)

miluju. Edwarda.

2)  teryna (12.12.2013 20:23)

Ty jo!

Rowana

1)  Rowana (12.12.2013 12:55)

Tak to věřím, že takovýhle dopis ve schránce je pěkný šok.
Ještě, že se ta kaše nejedla tak horká, jak se uvařila.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still - Bree