Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/srdce.gif

Tuplované přání.

V loňském přání dostala Hanetka jako dárek  Čtvrtou čarodějku. Letos je tu pro Linfe - Žárlivý Snape.

Povídka je i pro ty z vás, kdo to s námi nemůžete oslavit.

Prosím adminky, aby přimhouřily oko (nejlépe však obě) nad tím, že toto přání je převážně Snapeovské.

Cullenovi, Quilleutové i Volturiové, promiňte ;-)


 

Dnešní dvě oslavenkyně představovat, to je jako nosit pavouky do Zapovězeného lesa;-)

První dáma přivedla na svět padlé anděly, roztomilé peklo, krásné čertice i strašlivé pekelné psy. Ano, narozeniny má:

Hanetka

Druhá dáma ví, že i upír může mít zlomenou duši a že jméno není všechno. Tou autorkou je:

Linfe

Spolu ty dvě donedávna pekly jeden plech sušenek za druhým.




 


 

Linfe, přísahám, že to původně měla být humorná povídka, ale nějak se mi to vymklo z hlavy:

 

Žárlivý Snape

„No to je dost,“ ozvalo se zahulákání. „Už sem si myslel, že se neprobereš.“

Linfe zamrkala víčky a otevřela oči dokořán. Původce hluku se nad ní skláněl a ona z bezprostřední blízkosti koukala na rozcuchaný plnovous. Vyjekla a prudce se posadila. Že to byla chyba, zjistila hned v zápětí. V hlavě se jí rozbušilo tisíc kladívek. Dotkla se spánku a zasténala.

„To bych teda nedělal,“ ozval se opět burácivý hlas. „Máš tam pěknou modřinu.“

Linfe si protřela oči a vykoktala: „Ha… Hagride?!“

„No sláva, seš v pořádku. Holka, co tě to jen napadlo vlítnout na stadion ve chvíli, kdy tam Zmijozelští maj trénink? Vždyť víš, že trénujou na turnaj škol a teď se sjeli na soustředění. Mělas kliku, že tě trefil jen jeden potlouk. To sis zase chtěla zkrátit cestu, co? Jako bych tě neznal.“

Koukala na něj jak vyoraná myš. Trénink… potlouk… zkratka…? V hlavě jí to šrotovalo, ale nějak ta fakta ne a ne dát dohromady. Ten zmatek se asi zrcadlil v její tváři, protože Hagrid znejistěl, poškrábal se ve vousech a rozpačitě pronesl: „Heleď, nemáš po tý ráně tu anamnéziju?“

„Amnézii,“ opravila ho automaticky a pokrčila rameny.

„No, já jen, že se neženeš za profesorem a místo toho tady sedíš jak pecka,“ zabručel a vzal ji do náruče.

„Já, vlastně nevím, Hagride. Před chvílí jsem byla ještě v práci a najednou…“ odmlčela se, protože nevěděla, co říct. Opravdu si pamatovala jen ranní cestu vlakem do práce a pak… okno. Jak se vlastně ocitla v Bradavicích? Co to mele Hagrid o profesorovi a vůbec, on tenhle svět existuje? Svět Harry Pottera? V Hagridově náruči jí bylo dobře, jeho spratkový kožich tak nějak zvláštně voněl, ale nebyla to nepříjemná vůně. A právě v tuto chvíli si na všechno vzpomněla.

Před deseti lety ukončila Školu čar a kouzel a na jejím vysvědčení se skvěla samá V. Dostudovala rok poté, co se udála velká bitva o Bradavice. Bitva, ve které Harry Potter přemohl a zabil Voldemorta! Bitva, ve které nenápadná studentka sedmého ročníku zachránila život jednomu výjimečnému čaroději. Už tenkrát byla do něj zamilovaná. Do jeho sarkasmu, věčně zachmuřené tváře, do jeho kouzelnického umění. Ale především do jeho statečnosti, se kterou po dlouhá léta čelil nejstrašnějšímu čaroději všech dob.

Pro něj byla jen slečna Linfe Vitusová, nejlepší studentka Zmijozelské koleje. Tak trochu zrcadlový obraz Hermiony Grangerové z Nebelvíru. Kvůli tomu, co se poslední rok dělo na škole, si se souhlasem ředitelky McGonnagallové ročník zopakovala. Nebyla sama, téměř všichni zvolili tuto možnost. I ve Zmijozelu cítili, že sourozenci Carrowovi nebyli pro učení přínosem. Linfe bylo líto, že se Snape tak lehce vzdal ředitelského postu, ale on prohlásil, že nemá chuť zabývat se administrativou. Dokonce odmítl místo učitele Obrany proti černé magii, i když o něj po léta usiloval. Ten poslední rok, který ji učil, byl zvláštní. Profesor Snape se navenek nezměnil, ale ona cítila pohledy, které na ni při vyučování, ale i mimo něj, upíral. Nerozuměla jim, byla zmatená, ale jen do posledního zvonění na této škole.

První den prázdnin, kdy vybalovala a přemýšlela o tom, co udělá s posledními dvěma měsíci volna, se najednou uprostřed jejího pokoje objevila vysoká, štíhlá postava zahalená do dobře známého černého hábitu. Dodnes si pamatuje každé slůvko, které k ní pronesl. Nejprve omluva za to, že se choval tak odtažitě a poté nádherné vyznání lásky. Severus ji miloval stejně jako ona jeho. Jenže byl její profesor a bál se, že by to nevypadalo dobře, kdyby si začal se žákyní. Ale déle už to nevydržel. On, nepřístupný muž se náhle zajíkal jako školák. Nenechala ho trápit a padla mu do náruče.

Dnes měli oslavit desáté výročí. Deset krásných let plných lásky a milování. V její přítomnosti odkládal masku a stával se šťastným a usměvavým. A Linfe díky němu dál studovala a stala se uznávanou léčitelkou u Svatého Munga.  Nejdříve chtěla, z lásky k němu, nastoupit na místo madam Pomfreyové do Bradavic, ale dostala vynadáno. Ona, se svým talentem, se přece nezahrabe ve škole. Měl pravdu, jako vždy. A to jí právě štvalo, že měl vždycky pravdu. A tak vždy celý rok pracovala přesčas, sloužila za své kolegy, aby si vyšetřila měsíc volna na dobu prázdnin. Ten měsíc byl jen jejich.

„Kruci, Severus!“ zařvala, když v myšlenkách došla až sem. „Hagride, pusť, musím za ním.“

„To je Linfe, jakou znám,“ zabručel a postavil ji na zem. Pak už viděl jen ohon dlouhých blonďatých vlasů, jak se jí při běhu houpe na zádech.

Před jeho komnatu doběhla naprosto bez dechu. Neobtěžovala se zaklepat, ale prostě vtrhla dovnitř. Severus stál u police s knihami a listoval jedním objemným svazkem. Ani se neobtěžoval zvednout hlavu. Divné… moc divné!

„Severusi,“ vydechla.

„Ale, ale, konečně sis na mě vzpomněla?“ řekl s obvyklým sarkasmem v hlase.

„Vzpomněla?“ nechápavě opakovala Linfe.

„Nedělej, že nevíš, o čem mluvím, nebo ti to mám snad připomenout?“ zařval až do té doby klidný Severus a hned pokračoval. „Zahýbáš mi pravidelně, nebo jen ze sportu? A nelži, nebo na tebe použiju Veritasérum.“

Linfe s otevřenou pusou sledovala svého milence, který začal rychlým krokem přecházet z jednoho kouta do druhého a co chvíli po ní vrhnul ublížený pohled. Ne, tohle se mu opravdu nepodobalo. A co to u Merlinových vousů mele o podvádění?

Snape náhle zastavil a vyhrkl: „To už jsem se ti omrzel?“

Řekl to tak smutným tónem, že se mladé léčitelce sevřelo srdce.

„Severusi, miláčku, uklidni se. Já ti nerozumím, s kým jsem tě měla podvést?“

„S tím milionářem, co si hraje na spasitele, s Tony Starkem,“ vyplivl jako jedovatou slinu Severus a pak už jen udiveně zíral, protože se Linfe dala do smíchu.

„Já že ti zahýbám s Iron manem?“

„A ne snad? Co tvoje horující komenty na Facebooku?“

Teď se Linfe zarazila. Jak to, že Severus zná její komentáře na Facebooku? Vysvětlení přišlo v zápětí.

„Kvůli tobě jsem zneužil své kouzelnické znalosti. Nejen, že jsem se naučil ovládat ten mudlovský vynález, co mu říkají počítač, ale dokonce jsem si založil na Facebooku účet a požádal tě o přátelství.“

Linfe se zamračila.

„Blbost, tebe v přátelích nemám.“

„Ale máš tam Hermionu Grangerovou,“ začervenal se Snape.

„Neříkej, že ty se vydáváš za Hermionu?“ zakroutila hlavou Linfe a pak se dala do smíchu. Celá ta situace jí přišla lehce absurdní.

„Jen se směj,“ zavrčel Snape.

Linfe byla v šoku. Kam se poděl ten tvrdý nepřístupný muž, který roztával jen v její přítomnosti? Kde je profesor Severus Snape, postrach několika generací studentů? Muž, v jehož přítomnosti se necítili dobře i jeho mnozí kolegové? Ta skála, pevný bod vesmíru, čaroděj se srdcem lva?

Díky žárlivosti, naprosto neopodstatněné a iracionální, se změnil v bytost, tak moc podobnou ostatním mužům, které ve svém světě potkávala. V naprosto normálního chlapa. Ale ona chtěla zpět svého jedinečného Severuse, před kterým si sebou nebyl jistý nikdo, jen ona.

Rázně k němu přistoupila a plynulým pohybem hůlky ho donutila sednout.

„Tak a teď mě budete poslouchat, pane profesore. Zlobím se na vás a moc. Ne proto, že po mě slídíte, ale protože mě to vaše obviňování uráží. Nikdy, opakuju, nikdy jsem vám nebyla nevěrná. Severusi miláčku,“ přešla zpět do tykání, „to je normální, když se někomu líbí postava z filmu nebo z knížky. Ubezpečuju tě, že bych tě nevyměnila ani za tisíc Starků, tedy kdyby existoval.“

Snape dostal výraz božího hovádka. „On neexistuje?“

„Ne,“ vyprskla smíchy. „Klidně do mě nalej třeba kýbl veritaséra, ale jinou odpověď se nedozvíš, ty můj moulo. Jsi sladkej, když žárlíš, ale teď bych brala radši jedno objetí a pořádnou pusu,“ zaprosila.

Severus jí to vyplnil víc než důkladně. Když na chvíli přestal, aby jim umožnil nabrat dech, sáhnul po své hůlce, neverbálním kouzlem otevřel zásuvku psacího stolu a přivolal malou krabičku. Asi víte, co se v ní skrývalo.

Když Linfe kladně a hlavně s nadšením odpověděla na jeho otázku a prstýnek se zaleskl na jejím prsteníčku, všimla si, že si Snape viditelně oddechl. Popadla proto krabičku a na víčku si přečetla nápis.

Prsten víry.

Jestliže majitel tohoto prstenu podvede svého partnera, zčerná tento šperk a rozpadne se.

„Ty lumpe, ty sis mě pojistil,“ zašklebila se.

Snape se jen usmál.

Důvěřuj, ale prověřuj, znělo jeho motto.


Já vím, romantika až na půdu, tak mě, prosím, bij jen jemně.

Nééé Cruciatus néé aúúúúúúúú



 

Uff, přežila jsem to. Ale, abyste holky neřekly, popřejí vám i jiní obyvatelé Bradavic a Twilight světa:











 


 


 

 

 


Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Alda

27)  Alda (06.06.2012 16:35)

Blahopřeju a přeju happy Birthday!!!!

ireen

26)  ireen (04.06.2012 15:34)

Dodatečně se přidávám ke gratulantům
- VŠECHNO NEJLEPŠÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!!!!!!!!!!

Empress

25)  Empress (04.06.2012 12:42)

Prajem všetko najlepšie

Twilly

24)  Twilly (03.06.2012 11:52)

díky ti, ó hrdino z dálky, přežils šarvátky a války... alespoň se budu kochat, Ivuško

sfinga

23)  sfinga (03.06.2012 11:48)

Bos, reportáž nebude, ale vydrž, jak dorazím domů, vrhnu na FB fotky. To víš, papparazzi zase řádil;)

anetta

22)  anetta (03.06.2012 10:09)

Všechno nejlepší!!!!!!!

Bosorka

21)  Bosorka (03.06.2012 10:08)

Kdy bude reportáž?

leelee

20)  leelee (02.06.2012 23:05)

všecho nejlepší (no a co že přeju několikrát, existujou i jedinci na který vytrvale zapomínám)

maryblack

19)  maryblack (02.06.2012 22:38)

Všechno nejlepší, děvčata

matysekmj

18)  matysekmj (02.06.2012 21:22)

Děvčátka,taky přeji všechno nejlepší

Lenka326

17)  Lenka326 (02.06.2012 20:26)

Milé dámy, přeju Vám oběma všechno nejnejnejlepší, hodně zdravíčka, štěstíčka, pohody a lásky a neutuchajícího tvořivého ducha. Díky za všechna krásná písmenka, která jsem si od Vás mohla přečíst a moc se těším na další.
Užijte si oslavu!

Twilly

16)  Twilly (02.06.2012 19:08)

Holky moje milovaný... nemohla jsem dneska osobně "přiletět" za vámi a moc moc moc mě to mrzí, ale o to víc šťěstíčka, zdravíčka a můzáčků vám oběma přeju. Ať jsou božsky ďábelští, nebo se zlomeným srdcem, nebo sladcí jak krémový hřích, hlavně ať vás ti můzáčci obletují jak komety


miamam

15)  miamam (02.06.2012 19:04)

Tak ještě sem, pro úplnost, když už vám dneska nemůžu popřát osobně - Všechno nejlepší vám oběma
p.s.: Linfe, já ti ho tak závidím...

Sky

14)  Sky (02.06.2012 18:20)

Všetko najlepšie prajem!

Bosorka

13)  Bosorka (02.06.2012 17:02)

Holky moje, moc mě mrzí, že s Vámi dnešní den nemohu trávit. :( Tak jen takto virtuálně - vše nejlepší!

Astrid

12)  Astrid (02.06.2012 16:42)

Holky, všetko najlepšie k narodeninám Vám prajem.

Marvi

11)  Marvi (02.06.2012 14:24)

Připojuji se ke gratulantům a přeji Vám všechno nejlepší!!!

AMO

10)  AMO (02.06.2012 14:06)

Dámy, také se přidávám s přáním všeho nejlepšího a nejkrásnějšího a

Bye

9)  Bye (02.06.2012 13:55)

Přidávám se ke gratulantům.
Hezky si to dneska užijte! ;)
Budu na Vás aspoň myslet...
Mmch - super fotky

SarkaS

8)  SarkaS (02.06.2012 13:07)

Vše nejlepší, ženy! Přeju už tady, co na tom, že si to odpoledne zopáknem.

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Jacob - EC promo