Sekce

Galerie

/gallery/V podmínce.jpg

Bella je naprosto hluchá k tomu, co jí Edward říká. Přijala svoji úlohu a po něm chce jediné, aby odjel. Carlislovi se mezi tím však podaří konečně zjistit, kdo Bella opravdu je a hlavně proč taková je... Jejich odjezd tak pro Edwarda bude ještě bolestnější...

10. kapitola

Edward na ni zůstal hledět. Byla jiná. Ne díky šatům a účesu, ale tím výrazem. Dříve se chovala odtažitě, ale teď jako by postavila mezi sebe a ostatní zeď. Sledovala všechny s tímtéž odměřeným výrazem jako všichni Volturiovi.

„Edwarde,” odpověděla.

Přišel k ní ještě blíže.

„Co se to tu sakra děje?!” rozhodil rukama.

„Slyšels přece uvnitř...”

„Jo, ale... nedává to žádný smysl.”

Chvíli na něj hleděla a zvažovala co mu vlastně říct, ale on si zasloužil pravdu. Dlužila mu to.

„Jsem dcera Ara a Sulpicie, jenže pro něj jsem byla vždycky zklamáním. Nebyla jsem taková jakou mě chtěl, byla to pro něj potupa. Poslal mě tedy pryč, dokud 'nedostanu rozum'. Povedlo se.”

„Co tím myslíš?” Ani trochu se mu její slova nelíbila. Jako by měla v úmyslu tu zůstat.

„Budu dcerou svého otce.”

Nechápavě na ni zíral. Jen pomalu mu docházelo co tím vlastně myslí. Myslí mu opět blesk obrázek celé té 'šťastné' rodinky, jak tam tak stáli a na jejich tvářích se zračil jen chlad a povýšenost nad ostatními. Vědomí, že mají moct rozhodovat o osudech druhých. Tohle byli Volturiovi.

„To ti nedovolím, ty tako...”

„To nezáleží na tobě, vlastně,” odmlčela se, „bylo by asi nejlepší, kdybys odjel.”

„To ne...”

Jeho slova však přerušil nově příchozí.

„Doufám, že neruším,” ušklíbl se Demetri ode dveří.

„Rušíš,” odsekla mu Bella, aniž by se na něj podívala.

„Ani netušíš, jak mě to mrzí.”

Demetrimu pohrával na tváři uštěpačný škleb. Belle však přelétl po rtech úsměv. Obrátila se čelem k němu.

„Demetri, to nebylo konstatování, ale příkaz. Vypadni!”

Edward přihlížel, jak Demetrimu zmizel úšklebek z tváře. Na místo něj se tam objevil vztek. Bella mu však čelila s naprostým klidem. Oba si byli velmi dobře vědomi, že situace se změnila, teď ji musí poslechnout on. Patřila oficiálně ke královské rodině.

„Jistě,” zaskřípal tedy mezi zuby hlasem ostrým jako čepel. Prudce se otočil a zmizel opět v sálu. Edward nedokázal z Belly spustit pohled. Její chování ho děsilo. Bylo v ní z Ara více než bylo na první pohled patrné. Ta demonstrace moci jí očividně dělala dobře.

Teprve po chvíli se k němu obrátila.

„Sbohem.” Jediným slovem ukončila vše, co je k sobě poutalo. Jako rychlý řez. Nechala Edwarda stát na chodbě a šla vstříct novému životu.

„Jak ti je, drahoušku?”

Esme ničilo, když svého syna viděla takhle. Jako by našel a ztratil podstatu svojí existence. Předtím netušil o co přichází, ale když konečně našel někoho, kdo dokázal hnout s jeho nitrem, teprve si uvědomil, jak se život bez toho druhého prázdný.

„Dobře mami,” zalhal.

„Podařilo se mi během pobytu ve Volteře něco zjistit o Belle, chceš to slyšet?” zeptal se ho Carlisle. Edward chvíli přemýšlel, ale nakonec kývl. Byla a bude součástí něho a třeba někdy v budoucnu... Nedokázal ji vyříznout ze svého života, ani nechtěl.

„Podle všeho se narodila 1048. Nikdo neví jak je to možné, ale Arovi se podařilo se Sulpicií zplodit dítě ještě v době, kdy byla člověk. Vkládal do něj velké očekávání a ty se také vyplnila. Bella byla nádherné dítě a měla dokonce dar - štít. Pro Sulpícii bylo těhotenství a porod příšerný, skoro zešílela. Nikdy se tak úplně nevzpamatovala. První roky však své dítě naprosto odmítala. Museli ji proměnit a jediné co dokázala vnímat byla její touha po krvi. Bellu před ní museli spíše chránit. Ujala se jí tedy Didyme. Měla ji ráda jako vlastní, stejně jako Bella ji. Aro s hrdostí sledoval, jak Bella rychle roste a její dar je stále silnější. Zároveň si však všímal i jejích podivných názorů. Hnusilo se jí zabíjení, těžce snášela neustálé boje, které okolo vládly, nesnášela krutost toho místa.

Aro ji tedy chtěl začít formovat po svém, měl pro to toho nejlepšího trenéra, Demetriho. Učil ji boji i přihlížet likvidování novorozených. Vše to bylo ale marné. Bella byla stále napůl člověk a také tak cítila. S tím však chtěl skoncovat. Sám Aro ji kousl a dokončil její proměnu.

Výsledek však nebyl podle jeho očekávání, byla silnější, rychlejší a i její štít zesílil a byl schopen zachytit i fyzické útoky, ale její mysl to nepoznamenalo. Didyme tomu však odmítla dál přihlížet. Chtěla i s Bellou utéct co nejdále od Ara. Marcus by šel samozřejmě se svou ženou. Miloval ji natolik, že by za ní šel i do pekla.

Jejich útěk se ale nezdařil a Bellu za trest uvěznili. Více jak osm set let ji věznili. Stala se Arovým strašákem ve skříni. Jeho vlastní dcera, kterou nedokázal zvládnout, jak by pak mohl vládnout s bratry celému našemu světu?!

Didyme dopadla hůře. Odmítala se podvolit, chtěla Belle pomoct, tak ji Aro nechal ve vší tichosti popravit.” Carlisle zakroutil hlavou, zatím co Edward s Esme vyděšeně poslouchali.

„Nedávno se Aro rozhodl dát Belle novou šanci. Chtěl ji mít ve vší tichosti daleko od Volterry a pod dohledem. Zjistit, zda už se konečně rozhodla chovat, jak jí přísluší. Pokud ne, putovala by zpátky tam, kde ji drželi.”

„Proboha,” hlesl Edward. Tohle bylo rozhodně více, než vůbec chtěl vědět. Představa, čím vším prošla, ho drala na kusy. „Jak po tom všem může chtít ještě být ve Volteřře.”

„Obávám, že nemá na výběr a moc dobře to ví. Konečně to přijala.”

Edward začal kroutit hlavou. Tohle je jako se vrhnout z jednoho vězení do druhého a snad ještě horšího.

„Možná tak bude šťastnější. Vyrostla tam, nemůže změnit to kým je,” snažil se mu Carlisle naznačit také jiný pohled na věc. On to však takhle brát nemohl. Patři k němu a i kdyby uběhlo tisíc let, nic se na tom nezmění. Čekal by na ni i do soudného dne.

 

O pár týdnů později ho však zasáhla další rána. Do školy prosákly informace z Volterry a především zpráva o chystané svatbě Belly s Demetrim...

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Kate

15)  Kate (27.12.2013 13:54)

Carlisleovo vyprávění mě dostalo! Svatba? No to snad ne! Snesou moje nervy ještě víc?

Petronelka

14)  Petronelka (14.12.2010 18:12)

To si děláš legraci, ne? Jak si proboha může vzít Demetriho? To přece nejde, ona ho nemiluje, nemůže si ho jenom tak vzít - i kdyby to měl být další trest nebo součást toho, aby zůstala ve Voltéře.
Doufám, že Edward něco podnikne, přece to tak nemůže nechat. Belle jednoduše patří k němu.

Texie

13)  Texie (20.10.2010 21:57)

krista81: Však ono jí vážně šibne a to kvalitně.

krista81

12)  krista81 (20.10.2010 21:30)

Tak to chudák Bella - napřed ji 800 let vězní a teď si ještě má vzít toho ..... Demetriho - no já bych se zbláznila
A Aro - škoda mluvit - věznit vlastní dceru a tak dlouho
Tak to jsem moc zvědavá jak ji Edward zachrání?
Vůbec to nevypadá dobře.
Vyhlížím další kapitolku

11)  Lucie (20.10.2010 20:18)

10)  hellokitty (20.10.2010 19:59)

no tak na tú svadbu som zvedavá

Carlie

9)  Carlie (20.10.2010 19:08)

Texie , tohle se Ti mega povedlo! Mrazilo mě ze setkání Belly s Edwardem , trnula jsem hrůzou z Carlislova vyprávění...:'-( Jak ji Edward zachrání? :'-(

8)  Anna43474 (20.10.2010 17:32)

Demetri??? Ech...
TKSATVO

Marketa

7)  Marketa (20.10.2010 15:12)

Demetri ne. To by bylo lepší kdyby byla s Alecem než sním ale jinak rychhle další

6)  Ashley (20.10.2010 15:08)

ugh, tak teď ji lituju. Nedokážu si představit být zavřená byť jen týden, natožpak 800 let. A ještě teď demetri... však on ji z toho Edward vyseká :-D

eElis

5)  eElis (20.10.2010 13:01)

Ne, Demetri ne. Chudák Bella! Ať se vykašle na nějakýho pošahanýho Ara a uteče z Volterry zpátky za Edwardem. Jinka kapitolka byla super. Až na toho Demetriho.

Hanetka

4)  Hanetka (20.10.2010 12:22)

Co? Cože? Demetri? NENENE! Tak to teda ne! Bella si takový osud chudinka nezaslouží. A stejně si myslím, že dělají účet bez hostinského... nevypadá to, že by byla ochotná si vzít někoho, kdo jí dával to věznění 800 let sežrat. Ať mu nakope zadnici a vrátí se k Edovi, stejně jinam nepatří!

3)  bb (20.10.2010 12:06)

tak teď jsi teda mě dostala.. jak jako svatba Belly s Demetrim? to přece nejde! jsem zásadně proti!!!!! copak si toho Bella neprožila už dost? no to jsem zvědavá, co chystáš dál jen tajně doufám, že nakonec bude E+B
skvělá kapitolka

2)  Lejla (20.10.2010 09:18)

Jo Bella, rozhodne to nemela ve svem dlouhem zivote jednoduche, ale faktem je ze ta svatba s Demetrim me dorazila Tak jak na to zareaguje Edward??

SarkaS

1)  SarkaS (20.10.2010 08:06)

Tedy, všechno jsem brala s chladnou hlavou, ale svatba s Demetrim? S protivou Demetrim? Chudák holka...:( :(

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still