Sekce

Galerie

/gallery/BD-FF.jpg

Poslední novinka přibyla: 15. 10. (23:40)

Jackson propaguje čtení - Read.

Pokochejte se svatebním dortem.

Žádný ze zde zveřejněných materiálů není určen k dalšímu šíření.

JACKSON RATHBONE - READ

15. 10.

Stejně jako předešlé roky je tu plakát podporující četbu knížek. Letos na něm máme Jacksona Rathbonea aka Jaspera Halea. Pro připomenutí přidávám tři předešlé.

POKOCHEJTE SE SVATEBNÍM DORTEM

15. 10.

Na pozadí je navíc pár nových stillek - třeba Reneé s Philem. Snad se brzy dočkáme nějakých kvalitnějších.

@FlyDeeBee

MELISSA ROSENBERG (SCÉNÁRISTKA) O 'BREAKING DAWN'

15. 10.

Oblíbené scény v knížce/filmu?

Líbánkové, jsou velmi romantické a hravé. Je báječné vidět Edwarda s Bellou šťastné.

Procentuálně - jak velká část knihy se dostala do filmu?

Jelikož jsme Breaking Dawn rozdělili na dva filmy, tak jsme dostali mnohem více prostoru, abychom zakomponovali tolik z knihy, kolik to jen šlo. Především v první části. Chtěli jsme tam mít všechny naše oblíbené scény - každý má samozřejmě jiné, ale snad budete spokojeni.

Na co se máme těšit?

Je tam několik ÚŽASNÝCH romantických scén Edwarda a Belly. Opravdu. Svatba je okázalá a dojemná, líbánky jsou vážně sexy. Věřte mi.

O vlcích:

Hodně se diskutovalo o vnitřním vlčím dialogu. Nakonec nás kniha vlastně donutila přistoupit k mluvenému komentáři ve filmu - ale v upravené verzi.

O hudbě:

Hudba je samozřejmě VELIKOU součástí našich filmů. Ale nejdůležitější je příběh. Já u hudby nepíšu. Jediným okolním vlivem při psaní scénáře je pro mě kniha.

O Stephenie Meyer:

Stephenie byla úžasným spolupracovníkem. Ona, stejně jako producenti, režisér a studio, mi dávala odezvu během celého psacího procesu - od nástinu a hrubé verze až po finální verzi. Mimo to, kdykoliv jsem se zasekla u určité scény či dějové linie, tak jsem jí zavolala nebo napsala e-mail, abych se jí zeptala na minulost nějaké postavy, na barvu kůže některého z vlků nebo prostě abych se pohnula dál.

O Edwardovi:

Na začátku BD 1 je Edward velmi rozzářený, uvolněný. Bere si Bellu! Je nejšťastnějším upírem na planetě. A líbánky, ačkoliv nejsou bez… komplikací, jsou hravé a romantické. Ale potom se věci začnou kazit, velmi rychle, a Edward zažije své nejtemnější období.

Viděla už první část Breaking Dawn?

Viděla jsem několik různých verzí a tu poslední uvidím brzy. Seděla jsem v kině s několika lidmi a uslyšela jsem nějaká heknutí - na chvíli jsem se zhrozila, že se smáli (u velmi vážné scény). A pak jsem zjistila, že se nesmáli, ale brečeli. Co, brečeli, vzlykali!

O hercích a jejich rolích:

Koukat se na Kristen a Roba, jak představují tyto postavy je scénáristův (a všech ostatních) sen. Jejich chemie je úžasná a velmi vzácná. Ale psaní pro Jacoba - sledování jeho růstu, přenášení jeho vášně do scénáře, jeho zápalu a smyslu pro humor - to byla zábava.

O scénách, které byly možná vystřihnuty:

Neexistuje scénárista, kterému by nevystřihli nějakou jeho oblíbenou scénu, buď kvůli rozpočtu, nebo při stříhání k lepšímu tempu filmu. Ale upřímně, když jsem viděla ty různé verze filmu, tak mi nechyběly, ani si moc nepamatuji, jak vypadaly!

O její malé roli v první části Breaking Dawn:

Byla jsem na place při nejdůležitější scéně filmu! Na svatbě! Když se podíváte pozorněji, uvidíte mě jako jednoho ze svatebních hostů (spolu s producentem Wyckem Godfreym a Stephenie!)

O scéně porodu:

Potom, co jsem psala čtyři roky pro Dextera, jsem pochopila, že to nejděsivější není nutně to, co vidíte, ale to, co NEVIDÍTE. Kniha udala styl, jakým jsem tu scénu napsala - vše z pohledu Belly. Tlumočí to její teror a rovněž i ten Edwardův a Jacobův. A Bill to natočil s takovou silou, byla jsem uchvácena.

O spolupráci s Billem Condonem:

Za mou dvacetiletou kariéru jsem pracovala s hodně režiséry. A samozřejmě jsem pracovala s několika i na sérii Twilight - VŠICHNI byli jedineční, byla to skvělá zkušenost (a to neříkám jen tak). Ale musím říct, že v mé dlouhé kariéře byla spolupráce s Billem ta nejlepší spolupráce mezi scénáristou a režisérem, jakou jsem kdy zažila. Asi to bude hlavně tím, že on sám je scénáristou (získal Oscara za scénář k filmu Bohové a monstra). Takže mluvil stejným jazykem - příběh, struktura, charakter, námět. Pomohl mi vzít všechny postavy více do hloubky… Je velkorysý a skvělý ve spolupráci. A tak bych mohla pokračovat.

- Lada

RobertPattinson-UK

OFICIÁLNÍ PLAKÁT PRO VOLVO S60

15. 10.

To, že Edward má v Breaking Dawn nové Volvo, jste si již mohli všimnout v traileru, dnes ale Volvo vydalo oficiální plakát právě k tomuto modelu. Edward, Bella, dům Cullenových v pozadí a Just married na zadním skle!:)

A jako bonus společnost uspořádala soutěž o lístky na premiéru v USA a výlet do Ria de Janeira. Více ZDE.

Reklama s novou scénou (asi tří sekundovou:D):

STANOVENO DATUM 'BREAKING DAWN - PART II' V ČR

15. 10.

Už známe datum premiéry druhé části Breaking Dawn v ČR. Společnost Bontonfilm stanovila premiéru na 15. listopadu 2012, tedy den před tou světovou.

4 UKÁZKY ZE SOUNDTRACKU

14. 10.

Máme tu 4 ukázky z Breaking Dawn soundtracku.

Christina Perri - A Thousand Years

The Joy Formidable - Endtapes

The Belle Brigade - I Didn't Mean It

Sleeping At Last - Turning Page

Poslechnout si je můžete ZDE.

TWILIGHT TIME CAPSULE

14. 10.

Summit představil nové internetové stránky pro fanoušky Twilight. Pokud máte Facebook, Twitter, MySpace, ale i Photobucket nebo Flickr účet, můžete se na web přihlásit i vy. A co zde najdete? Oficiální trailery, plakáty, stillsky,...

Každý přihlášený jako bonus může nahrávat vlastní fotky, komentáře a příběhy týkající se Twilight. Instrukce vám ve videu níže barvitě popisuje Nikki Reed:)

Twilight Time Capsule

CELÉ BEHIND THE SCENES BREAKING DAWN

14. 10.

Video, z kterého jsme viděli již dvě ukázky, je konečně venku. Záběry z natáčení a krátké rozhovory s hlavní trojicí.

NA SEZNAM SETKÁNÍ V LA PŘIBYLA DVĚ JMÉNA

13. 10.

6. listopadu, při oficiální fan konverzaci s herci v LA, uvidíme i Tinsel Korey (Emily) a Christiana Camarga (Eleazar). Seznam se může samozřejmě ještě rozšířit

TwilightConvention

DALŠÍ KOUSEK Z BTS VIDEA

13. 10.

Patnáct vteřin - Edward v posteli, Edward a Bella ve vodě, běžící Jacob a sladouš Bill!:')

RobPattinson

30 VTEŘINOVÁ UKÁZKA 'A THOUSAND YEARS' JIŽ DNES!

13. 10.

Dalším interpretem, jehož písničku pro soundtrack si budeme moct poslechnout, je Christina Perri a její 'A Thousand Years'. Song bude stejně jako 'It Will Rain' zveřejněn na iTunes a oficiálním webu Christiny Perri a to 18. října.

A dnes, exkluzivně na oficiální facebookové stránce, bude vyvěšena 30 vteřinová ukázka... A tady samozřejmě nebude chybět:)

UKÁZKA Z BEHIND THE SCENES BREAKING DAWN

13. 10.

Dnes se objevila malá ukázka z Behind the Scenes (záběrů z) natáčení Breaking Dawn. O víkendu Entertainment Tonight představí celou verzi.

 

TV SPOT FANDAGO - S NOVÝMI SCÉNAMI!

12. 10.

Edward: Ještě není pozdě na to si to rozmyslet.

Bella: Vím, že to takhle chci.

Edward: Sejdeme se u oltáře.

Edward: Oh, co by to bylo za svatbu bez trochy drama?

RobStenation

LÍBÁNKOVÝ KLIP V LEPŠÍ KVALITĚ

12. 10.

Při jednom Twilight setkání se některému z fanoušků povedlo natočit líbánkovou scénu v lepší kvalitě. Video je sestřih z traileru, líbánkové scény a scény Jacoba s vlky, který byl také promítán na Comic-Conu.

K 'BREAKING DAWN' BUDOU JEN TITULKY

12. 10.

Možná některé, ty mladší, zklamu, ale podle všeho v kinech uvidíme Breaking Dawn pouze s českými titulky a ne i s dabingem, jak bylo nejdříve zamýšleno.

Zároveň tu máme oficiální synopsi od distributora (která už tu jednou byla přeložená):

V první části závěrečného dílu strhující upíří romance s názvem Twilight sága: Robřesk se Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho. Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Čeká ji tedy bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát. Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.

Twilight sága se jak v knižní, tak filmové podobě stala skutečným fenoménem. První tři díly filmového zpracování vidělo v českých a slovenských kinech přes 900 tisíc diváků.

Doporučená přístupnost: do 12 let nevhodný

Žánr: fantasy, romance, thriller

barevný, české titulky, 111 min

Bontonfilm

TŘI NOVÉ STILLSKY Z 'BREAKING DAWN'

12. 10.

Menší teorie, která se už delší dobu šíří po internetu: V knížce smečka zaúttočí na Cullenovy v době, kdy je Bella těhotná, ale jak tato stillska ukazuje, Edward má košili od krve, takže je dost pravděpodobné, že vlci ve filmu zaútočí až po porodu Renesmee. Tak by i víc dávala smysl Jacobova věta z traileru „Zabijete ji, zabijete i mě."

Fofork.s

ODCIZENÍ ČESKÉHO PLAKLÁTU

12. 10.

Společnost Bontonfilm dělala, co mohla, aby první oficiální plakát mohl do českých kin vtrhnout co nejdříve, ale nějaký příliš horlivý fanoušek nedodělanou verzi plakátu odcizil. Ta teď putuje po českém internetu. My toto chování rozhodně podporovat nebudeme a o to samé poprosíme i vás.

Plakát tu bude zveřejněn až ve finální verzi, kterou studio samo oficiálně představí.

OFICIÁLNÍ TWILIGHT SETKÁNÍ V LA

12. 10.

V neděli, týden před premiérou, tedy 6. listopadu, proběhne v LA oficiální fan konverzace s herci. Potvrzeni zatím byli: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Jackson Rathbone, Ashley Greene, Nikki Reed, Julia Jones a BooBoo Stewart.

TwilightConvention

PRVNÍ SPOT PRO TV

12. 10.

Nic nového, tak uvidíme, co přinesou ty další...

MovieTicket

PRVNÍ TV SPOTY 'BREAKING DAWN' UŽ ZÍTRA

11. 10.

Období, kdy se na nás budou valit TV spoty (ukázky; reklamy) v různém provedení, očividně začne již zítra. Servery Fandago a MovieTicket, na kterých si naši američtí přátelé již teď mohou zakoupit lístky na premiéru Breaking Dawn, je jako první zveřejní hned zítra. Jestli uvidíme nějaké nové záběry, nebo se před námi všechno nové pokusí utajit, teprve uvidíme

SummitEnt

PROMO FOTKY 'BREAKING DAWN'

11. 10.

Creation Entertainment zveřejnilo rovnou několik nových promo fotek k Breaking Dawn. Dočkáme se tak Demetriho a Marcuse. Některé už známe, ale proč si je z dlouhé chvíle nepřipomenout, že?

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com

BrandHeroin

SEZNAMTE SE S DUTCHESS

11. 10.

Že vám jméno Dutchess nic neříká? Vlčice Dutchess patří k vlkům, díky kterým mohou programátoři a grafici z teamu Twilight pracovat na CGI vlcích. Celý programátorský tým úzce spolupracuje s chovateli, sledují chování vlků, jejich motoriku či výrazy. Výsledek jejich práce můžeme v každém filmu posoudit sami.

A ještě... poznáte, kterému vlkovi Twilight ságy byla Dutchess předlohou?:)

Examiner

ALEX MERAZ PRO GLAMOHOLIC

10. 10.

Co tě napadne jako první, když se řekne Twilight?

(směje se) Chladno, mrazivá zima!

Co si budeš z téhle pětiroční Twilight zkušenosti pamatovat nejvíc?

Fanoušky Twilight, určitě.

Jak moc rozdílné to je, natáčet Twilight a jakýkoli jiný film?

Je to nesmírně odlišné, když natáčíme Twilight, tak na nás před hotelem a na place čekají fanoušci, máme tam i paparazzi, u jiných filmů to tak nechodí.

První část Breaking Dawn bude venku později tohoto roku, na co se nejvíc těšíš?

Upřímně - až uvidím sebe (směje se)... Vždycky jsem zvědavý na toho vlka, se speciálními efekty.

Jak se tvoje postava Paula v Breaking Dawn zlepší?

Myslím si, že se nezlepší, je naopak ještě naštvanější a náladovější. V tomhle díle jsem poslán, abych zabil Bellu, takže je to horší, než si umíte představit.

Byla v tomhle filmu nějaká scéna, která vyžadovala více úsilí?

Pořád se musíme hodně snažit, protože je opravdu chladno a my nenosíme moc oblečení, takže to samo zabere hodně úsilí, protože ta úroveň energie klesá.

Jsi si s Paulem v něčem podobný?

Asi bych byl jako Paul, když bych byl hladový, protože se hned naštvu, když mám hlad.

Bude ti Paul chybět, až to skončí?

Ne, rád se pohnu dopředu. Mám hodně plakátů a DVD, abych si ho připomněl.

- Lada

AlexMeraz

JACKSON RATHBONE PRO EW

10. 10.


Hudba na place

S Robem jsme na place jamovali několikrát. Slečna Stewart je rovněž skvělá kytaristka a zpěvačka. Nikki Reed umí psát fantastické texty a umí i výborně zpívat, ale je těžké ji k tomu donutit. Myslím si, že budu jeden z mála, kdo ji donutil zpívat. Dalo mi to dost otravování. Na posledním filmu jsem učil hrát Ashley na ukulele. A Kellan začíná s kytarou… Zažili jsme tak skvělé časy.

Poslední natáčecí den

Poslední natáčecí den byl hořkosladký, těžko uvěřitelný. Bylo asi 3 ráno, pršelo, velká, velká zima. Když zařvali 'střih', bylo tam jádro klanu Cullenových a všichni jsme se na sebe jen podívali a říkali si 'Páni!'

Konala se po skončení natáčení párty?

Měli jsme jich několik! Nemůžete mít ke skončení Twilight jen jednu. Bylo to něco.

Ještě tu jsou premiéry pro oba Breaking Dawn filmy...

Zeptejte se mě, jak jsem na tom, znovu po poslední premiéře a nejspíš budu určitě víc dojatý (předstírá pláč, „Tolik mi všichni chybí!")

- Lada

EW

KTERAK EMMETT JACOBA PŘEPRAL...

9. 10.

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3 4 5

Abera

4)  Abera (10.10.2011 00:51)

LadySadness

3)  LadySadness (10.10.2011 00:49)

on používa toho drobčeka ako činku??? jó, chlapi, a je ten havko vôbec živý, alebo je to vycpávka?

Twilly

2)  Twilly (10.10.2011 00:36)

Ivka, oni sú ňuf obaja!!!!

Astrid

1)  Astrid (10.10.2011 00:15)

Tento... narcis:p
ale čivava je ňuf

«   1 2 3 4 5

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse promo