Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Rick%20mora.jpg

Brian se nám otiskl, co na to Sam?

Co je upír, vlkodlak a člověk schopen udělat pro svou lásku.

U Sama v La Push a jedna bitva.

Znovu v La Push

„Briane. Briane!“ Nic. Zkusil jsem to znovu.

„Vnímáš mě, člověče?“

Byl totálně mimo. Zíral na Sam a přihlouple se culil. No nazdar. Takhle silnej otisk jsem ještě neviděl. Kam se hrabal oboustrannej Eli a Setha.

Stáli jsme kolem nich a pochechtávali se.

„Sam, nechceš jít dovnitř? Jinak se asi to nemehlo nevzpamatuje,“ řekla Rose.

Sam vyplašeně kývla a pokusila se kolem něj protáhnout dovnitř. Ve chvíli, kdy se ho mimoděk dotkla, Brian se probral. Před zraky nás všech ji chytil do náruče a začal líbat. Sam se po chvíli vykroutila a vrazila mu šílenou facku. O-ou. A potom… potom se na něj vrhla ona a přisála se na jeho rty. Tak to bychom měli. Nechali jsme je stát ve dveřích a přesunuli se do obývacího pokoje. A tam jsme se rozesmáli. Všichni.

„Leah mě zabije,“ dostal ze sebe táta mezi výbuchy smíchu.

„Proč myslíš, Jaku?“ ptala se máma.

„Když se vdávala Eli a Tristan se po lesích toulal se Sam, řekla mi, ať zapomenu na to, že by její dcera žila  s námi. Neměla nic proti upírům, ani Cullenům, ale nechtěla mít svou dceru daleko. Co bude dělat, až se dozví, že se do její Sam otiskl Evropan? Nebo si myslíte, že tu Brian zůstane? Těžko.“

„Sakra, na to jsem nepomyslel,“ zarazil jsem se. „Ale ubalila mu pěknou, co?“

„To nic není, tvoje babička mi kdysi vrazila takovou, že si o mou čelist přerazila ruku,“ smál se táta a mrknul na Bellu.

„Jenomže, Jaku, já o tu pusu nestála,“ ušklíbla se Bella a vyplázla na tátu jazyk.

Rhia koukala střídavě na tátu, Bellu a Edwarda a tvářila se víc než zmateně.

Edward se na ní laskavě usmál. „Já vím, připadá ti to divný, viď? To nic. Na to si zvykneš. Když bylo Belle osmnáct a byla ještě člověk, milovali jsme ji oba.“

„Hm, ale ona dávala přednost Edwardovi a tak jsem se ji pokusil přesvědčit, že jsem pro ni lepší. Nepřesvědčil, jak vidíš.“ Navázal táta.

„Jo, a protože jsem ti řekla, že bych byla ráda, kdybychom byli rodina, otiskl ses do Renesmé, že?“ poznamenala ironicky Bella.

„Teda, vy jste za pár desítek let zažili víc, než my za dvě tisíciletí,“ divila se Rhia. „Ale co uděláme s těma dvěma?“

„Nech to být, možná za pár hodin přijdou dovnitř,“ smál se Seth.

Sotva to dořekl, ozvalo se dvojité ryc. Seběhli jsme se k oknům a zahlídli velkého černého vlka a o trochu menší bílou vlčici, jak bok po boku upalují k lesu.

„Eli, Sam má stejnou postavu jako ty, přines oblečení, bude je potřebovat. Věci nemá ještě vybalený a já se jí nebudu hrabat v kufru. Brian má oblečení v hostinským pokoji, Jacobe, skoč tam.“ Zavelela máma.

„Hele, brácho, budu ráda, jestli si Brian Sam sebou odveze.“ Zakřenila se Eli. „Jinak mi vybrakujete celej šatník. Naposledy jsi mi sbalil džíny a triko, pokud si pamatuju.“

„Eli,“ povytáhla máma obočí a kývla hlavou k Rhie.

„To je dobrý Nessie, on mi to řekl.“ Řekla Rhia a přitiskla se ke mně.

Eli se na mě usmála a pak začala vysvětlovat: „Víš, Cullenovi kluci mají tu smůlu, že se v nejmíň vhodnou dobu objeví nějaká ženská z jejich minulosti a…“

„Hele, jak to myslíš, vlčice?“ vylítnul Emmett.

„Sklapni, strejdo. Nejdřív po vás jela Victoria, potom Jane a nakonec si na strejdu brousila zuby Maria.“

„Takže tím chceš říct, že je dobře, že se Brian otiskl, protože bude od Sam pokoj, že jo?“ smála se Rosalie a my se uvolnili.

Brian a Sam dorazili kolem osmé večer. Na dveřích je přivítal vzkaz, že oblečení mají v otevřené garáži. Ozval se dupot osmi tlap a o pár minut později vstoupili dovnitř. Sam trčel každý vlásek jinam a Brian měl na obličeji šmouhy. Nikdo se jim nesmál, ani Rose ne. Jejich obličeje totiž přímo zářily štěstím.

„Tak co s vámi, uličníci? Sam, máma z toho nebude mít zrovna radost.“ Povzdechl táta, ale usmíval se.

„Domluvili jsme se. Jestli budou Rhia a Tristan pro, mohli bychom se tu zdržet do konce ledna. Sam tu dokončí semestr a přestoupí k nám do Edinburghu. Odvezu si ji sebou.“ Překvapil nás Brian.

„Sam? To myslíš vážně? Ty se přestěhuješ?“ Zeptal jsem se.

„Tristane, on je můj osud. Já vím, řeknete mi, že jsem asi cvok, protože ho vidím dnes poprvé, ale já vím, že on je ten pravej. A na co se budu vzpírat otisku, stejně je to zbytečný. Pamatuješ, co jsem ti kdysi řekla? Kdybych se do tebe zamilovala, totálně a nevratně, neváhala bych ani chvilku, stejně jako Jacob v případě Ness. No a teď jsem si s Brianem stoprocentně jistá.“ Špitla Sam a zamilovaně se na svého Briana podívala.

„Sam, já se ti rozhodně smát nebudu. I když jsem se neotiskl, věděl jsem hned od začátku, že Rhia je pro mě ta pravá.“

„Nápodobně,“ usmála se Rhiannon.

„A co my? Myslíš, že je normální, aby se lidská holka zamilovala do upíra? A měla s ním dítě? A podívej, jsme spolu skoro už půl století a klape to.“ Bella vzala Sam kolem ramen.

„Já se otiskl do svý ženy hned potom, co se narodila, a Larryho mámě byly dva, když se do ní otiskl Quil,“ přidal se táta.

„Já táhla naprosto neznámýho, těžce zraněnýho kluka sto mil, jen aby ho Carlisle přeměnil. Carlisle ukradl Esmé z márnice a Alice se do Jazze zamilovala ještě dřív, než ho viděla, takže tohle neřeš, jo?“ spustila Rosalie.

Sam se usmívala a Brian ji líbl na tvář. Přál jsem jim to, jen jsem se bál, co na to budou říkat Saminy rodiče.

Zatím jsme tuhle otázku odložili a užívali si poslední večer v roce. O půlnoci jsme vyběhli ven na sníh a koukali na ohňostroj, odpalovaný ve městě. Všichni vlci se proměnili a začali jsme řádit jako puberťáci. Takovou koulovačku snad svět ještě nezažil. Vlk Brian porazil Emmetta do sněhu a Rose ho zatím zavalila sněhem, takže se ven hrabal z menší laviny. Blbli jsme snad do tří do rána.

 

Nový rok

Prckové byli u Cullenů, aby se jejich rodiče vyspali. Probudili se o půl šestý a pak se tety mohly přetrhnout, jen aby je zabavily. Larry a Sam měli původně být u Cullenů taky, v jejich domě byly volné pokoje, kde přebývali při svých návštěvách Denalijští, ale nakonec tam spal jen Larry. Sam se s naprostou samozřejmostí nastěhovala k Brianovi.

Rodiče se vyhrábli z postele kolem jedenáctý, Seth a Eli chvíli po nich a naše hrdličky až v jednu. Není divu, podle zvuků, který se ještě nad ránem linuly z jejich pokoje, toho moc nenaspali. Donesli jsme ségře Charlieho a Billyho, kteří byli vzorně opečovaný a zatímco naši do sebe soukali novoroční oběd, měli jsme je na klíně já a Rhia. A pak tu byla další Culleno – Blackovská tradice. Novoroční lov. Sam a Brian se omluvili, prý pohlídají prcky.

Klika, že ti byli z her tak unavení, že po obědě usnuli jako dudci, protože ti dva… nechme toho.

Svátky byly pryč a Sam a Larry se měli vrátit na školy. Před tím jela Sam s našima a Brianem do La Push.

 

Jacob

Nechtělo se mi k Silverfoxům. Vůbec se mi tam nechtělo. Bál jsem se reakce Leah. Jo, já Alfa, se bál ženský. Paradox, co.

Dorazili jsme do Forks a naskládali se do našeho domku. Taky už měl hodně za sebou. Nejdřív to bylo soukromí pro Bells a Edwarda, pak pro mě a Ness a nakonec v něm bydlela Eli a Seth.

Sam byla tak bledá, že by se s úspěchem mohla vydávat za upírku. Taky se mámy bála. Nikdo nevěděl, že jsme přijeli a tak jsem nejdřív zašel k Samovi.

„Jacobe, Renesmé, to je ale překvapení! Jak to, že jste se tu objevili?“

„Máme problém, Same, soukromej problém.“

„Do háje, to zas po vás jde nějakej upír?“ vykulil oči Sam.

„Ne, ale nejspíš po nás půjde jedna vysloužilá vlčice,“ usmál jsem se.

„Leah? Proč Leah, co jste jí provedli?“ divila se Emily.

„Ness, přiveď ty dva provinilce.“ Poprosil jsem svou ženu. Sam a Brian zatím čekali venku.

Když vešli dovnitř, překvapený Sam se zmohl jen na: „Co tu děláš, Samantho?“

Potom si všiml Briana a jejich propletených rukou. Ve tváři se mu usadil chápavý výraz.

„Otisk, co? Tak v čem je problém?“

„V tom, že Brian je Skot a koncem ledna si chce Sam odvézt domů. A další komplikace je v tom, že jejich klan se po léta skrývá před Volturiovými, takže se s mámou moc často neuvidí.“

„A sakra. Leah asi bude hodně zuřit.“

„To mi povídej. Same, Emily, tohle je Brian. Vlkodlak jako my, jen o trochu starší.“

„Co je to o trochu,“ zeptal se Sam.

„Narodil jsem se na přelomu Milénia.“ Odpověděl Brian.

„Tak to nejsi starší. Já jsem se narodil v roce devatenáct set osmdesát šest a Jake devatenáct set osmdesát devět.“

„Jenomže já se nenarodil v roce dva tisíce, ale tisíc,“ ušklíbl se Brian.

Sam si ztěžka sedl na židli. „Já si myslel, že jsem viděl v životě všechno. Leah a Wayne budou mít zeťáka starýho tisíc let.“

„Neber si to tak, mý budoucí snaše je dva tisíce let a taky si nestěžuju.“ Smála se Nessie.

Emily vyjekla a Sam zůstal s pusou dokořán. Věděl jsem, že jim nemůžu prozradit všechno o klanu, ale něco málo jsem říct mohl.

Sam potom zavolal Leah a Waynea a pozval je k nim. Já se nechtěl ve vesnici ukazovat. Slíbili, že se staví k večeru.

Těch pár hodin jsme prokecali, ale na Sam bylo vidět, že je jako na trní. Nebyl se co divit, moc dobře jsem si pamatoval, jaká potvora uměla Leah být. Když se ozval její hlas na verandě, Sam, do té doby tulící se k Brianovi, se pokusila odtáhnout. Nepustil jí, takže je v téhle usvědčující pozici přistihli její rodiče.

Leah se hned do svý dcery obula: „Samantho, co tu děláš? Jak to že jsi ještě neodjela do školy? A kdo…“

„To je Brian, mami,“ nenechala ji domluvit Sam. „A než mi začneš vymlouvat, chci, abys věděla, že je to vlkodlak a otiskl se do mě.“

„No nazdar. To je nadělení.“ Smál se kliďas Wayne.

„To je, protože Brian bydlí ve Skotsku a já se chci přestěhovat za ním.“ Vyklopila Sam.

„Sam, to nemyslíš vážně. Zakazuju ti to! Wayne, řekni jí něco.“ Zuřila Leah.

„A co jí mám říct? Je plnoletá a milá zlatá, ty ses taky mámy neptala, jestli se jí líbím nebo ne.“ Podrazil autoritu své ženy Wayne.

„Wayne, ale ona je na Yale. První z Quileutů. A vůbec, kde jste se vy dva sčuchli?“

„Obávám se, že v tom má prsty můj syn,“ přiznal jsem a čekal bouřku a dočkal se jí.

„Zase jsou v tom Cullenovi. Měla jsem tenkrát smečku nechat udělat, co chtěli a ne tobě a bráchovi pomáhat,“ přestala se ovládat Leah.

A v tu chvíli se Brian projevil jako chlap.

„Paní Silverfoxová, já bych rád taky něco řekl. Zlobíte se na všechny, ale neobtěžovala jste se zjistit, co jsem zač. To vám tak málo záleží na štěstí dcery? Sam vysokou dokončí, jenom ne tady ve státech, ale u nás v Edinburghu a věřte mi, že je to stejně dobrá univerzita, jako vaše Yale. Chci vás upozornit, že sám mám kolem čtyřiceti diplomů. Jestli vám jde o finance, je moje rodina víc než slušně zabezpečena. Sam mám rád a otisk mi znemožňuje, abych jí jakkoliv ublížil. Ano, Skotsko je daleko, ale můžeme za vámi přiletět. Rodina se u nás ctí. Jenom vás informuji, že jsem podstatně starší a pamatuju si Normanskou invazi. To by vám mohlo vadit. Vaší dcery se přesto nevzdám, leda by to chtěla ona sama.“

„Nikdy,“ pronesla vášnivě Sam.

Najednou jsem měl pocit, že jsem se ocitl v době, kdy Bells chodila s Edwardem. Tehdy padala rozdílná slova, ale se stejným významem. Edwarda jsem jí rozmlouval já, můj táta, rozmlouval jí ho Charlie, rozmlouval jí sebe samotný Edward, ale ona si šla za svým. To, co jsem tenkrát považoval za konec světa, totiž její upíří přeměnu, jsem dnes akceptoval. Co mi taky zbývalo, když spávám s polupírkou, že?

Bylo úsměvné pozorovat Leah. Z rozzuřeného pohledu se stal vyděšený ve chvíli, kdy se dozvěděla věk svýho budoucího zetě a potom se jí na tváři objevilo smíření.

Nessie jí vzala kolem ramen a promlouvala jí do duše.

„Leah, spolkni to a přivítej ho. Je to fajn chlap, opravdu. Nám taky Skotka odvádí Tristana, a co máme dělat? Já i ty jsme mámy a svým dětem přejeme to nejlepší. Máš tu ještě Logana, každým dnem se vám narodí druhý vnouče, tak si to užívej, babi. Jsme na tom stejně, já mám přece taky dva vnuky, a že se Tristan zbláznil do Evropanky? Hlavně, že někoho má. Bála jsem se, že zůstane sám tak dlouho, jako kdysi můj táta. Leah, vzdej to, tohle nevyhraješ.“

„Tak dobře, Samantho, ale jestli se ti něco stane, tak, tak mi domů nechoď! A tu školu dostuduješ. Je mi jedno, kde, třeba v Archangelsku, ale dostuduješ ji.“ Pronesla plačtivě Leah a zabořila uslzený obličej do ramene Waynea.

Tak tuhle bitvu jsme vyhráli.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Empress

22)  Empress (01.12.2011 17:16)

Bosorka

21)  Bosorka (22.06.2011 20:53)

Chudinka Leah - jak jen ji chápu ;)

20)  Anna43474 (16.06.2011 19:01)

To je boj
Jsem zvědavá, co bude dál...
TKSATVO

19)   (12.10.2010 14:44)

A odlétá se do Skotska

SarkaS

18)  SarkaS (06.10.2010 21:10)

chudák Leah, zase se ji zborily sny o klidnem zivote...

Iwka

17)  Iwka (10.09.2010 18:18)

To bylo krásný. Taky bych takovou lásku ejdnou chtěla...

Popoles

16)  Popoles (10.09.2010 00:56)

Sfin, ty mě uíš vždycky tak krásně naladit. Z celé téhle povídky sálá láska rodiny.
Ty vztahy jsou mnohdy těžké, s překážkami, ale nakonec je všechny krásně rozmotáš a dopřeješ čtenářům úžasný hezký konec.
A otisk Briana? Ten úvod stál vážně zato - vášivý polibek - facka - polibek...
Tleskám, moc se ti tenhle díl povedl.

Bye

15)  Bye (09.09.2010 22:44)

Já už jsem přišla na to, proč mám ty vlky v takový oblibě!
To ten jejich otisk. On si ji klidně uchňapne a líbá ji. Ona se jako slušná dívka vzepře a velmi správně mu jednu ubalí. Ale pak to na ni taky dolehne a už s tím nic nenadělá.
Hele snad to tady můžu napsat. Já to jednou zažila. Nebyl to otisk, ale něco jako oboustranný vzplanutí. V první sekundě!!! Protože jsem zrovna byla zadaná, vydržela jsem se tomu bránit asi týden... pak už to nešlo
Dík, žes mi ten ojedinělý okamžik mého života připomněla

Alaska

14)  Alaska (09.09.2010 20:05)

No tyhle "pokrevní" svazky mezi dvěma velkýma a zvláštníma rodinama... Jestli se o tom dozví Volterry, tak by se rovnou měla zakopat pod zem a ani nevystrkovat růžky.
Taky jsem zvědavá na situaci až přijedou domů...

sakraprace

13)  sakraprace (09.09.2010 19:17)

Sfin, jsi kouzelnice Naprosto nádherná kapitolka. Taky jsem zvědavá, co řeknou ve Skotsku na Brianův otisk:D a chuděra Leah, zeťe bude mít prastarého a Sam málokdy uvidí, ale vzala to statečně.
Já se tak těším na další

MisaBells

12)  MisaBells (09.09.2010 17:20)

Leah je tvrďoch, co? Ale na ty naše kluky nemá Paráda a ta facka od Sam... a líbačka... no bomba! Ivííííí já potřebuju dalšíííí

Lipi4

11)  Lipi4 (09.09.2010 15:18)

Sfinguško , mockrát Ti děkuji za tuto oddechovou kapitolku. Moc jsem si jí užila. Místy jsem se řechtala jako kobyla:D :D , jelikož mi to někoho připomínalo - ty víš koho myslím :D .. .. .. .. Překvapila jsi mě úžasným, malým shrnutím, co všechno prožily - milenky a to jak jeden našel druhého .. . ... .. .. .. ... .. Kdo by šel na tradičný lov, když může hlídat prcky, že? :D .. . .. . . . A Leah mě úplně dostala ( doufám, že tak to bude vypadat i v reálu - ty víš:p ).

Takže ještě jednou tisíciré díky za tuto skvělou kapitolku a prosím o další, pokud možno, co nejdřívě
:D :D

Amisha

10)  Amisha (09.09.2010 10:26)

To byla nádhera. Chudák Leah. I když může být ráda, že její dcera bude šťastná...

krista81

9)  krista81 (09.09.2010 00:12)

Krása, tak se nám to všechno pěkně páruje
to budou ještě ve Skotsku koukat, co příjde z Ameriky za nový příbuzný
Těším se na další díl.

Abera

8)  Abera (08.09.2010 23:10)

Michangela

7)  Michangela (08.09.2010 21:39)

JEAKS

6)  JEAKS (08.09.2010 20:33)

nádhera jako vždy ;) , už se moc těším na další ;)

Hanetka

5)  Hanetka (08.09.2010 20:14)

To byla taková krása... Myslím, že ten skotský kaln bude ještě koukat, jaké příbuzné si to pustil za vrátka! Moc se těším, vážně strašně moc!

Ivanka

4)  Ivanka (08.09.2010 20:08)

Tak, přiznávám se zcela otevřeně a bez rozpaků. Mám v tom totální maglajz! Upřesněme to, hlavně ve skotech... Navíc si dějovou linii pletu se SvE, dalších excelentním podáním Stmívání, protože jsem to četla součastně. Doufám, že se to časem spraví. Jinak moc krásnej díl a já se hrozně těším na ten příští!

Marketa

3)  Marketa (08.09.2010 20:06)

Nadhera

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek