Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/cougar.jpg

Ráno si dám kafe a ještě něco navíc.

Doma nás čeká oběd a trochu vzpomínání na lumpárny.

A já se rozhodnu přijít jedný věci na kloub.

Co když to nebyla puma?

V polospánku jsem ucítila kafe. Propájána, odkdy ho máma vaří k snídani? Vždyť nám vždycky vtlouká do hlavy, že k snídani se má pít čaj, džus, voda, ale nikdy ne kafe. A jak se zdá, uvařila obzvlášť silný, když je cítit až ke mně do pokoje. Zamlaskala jsem. Do mýho snění pronikl hluboký mužský smích. Okamžitě se mi vybavilo, že jsem dneska nespala doma a já s úlekem otevřela oči. U postele klečel oblečený Caine, v ruce držel vonící hrnek a pobaveně se na mě usmíval.

„Dobré ráno,“ pozdravila jsem a očima hypnotizovala obsah hrnku.

„Zdravíš mě anebo to kafe?“ ušklíbl se.

„Kafe,“ vrátila jsem mu a hmátla po hrníčku. Ucukl rukou a já zavrčela.

„Na, nebo mě ještě kousneš.“

Konečně jsem se dočkala a zhluboka se napila. Lahoda.

„Jak ses vyspala, Šípková Růženko?“ zeptal se mě a hladil pohledem. Připomněla jsem si, co všechno jsme v noci vyváděli a proti svý vůli zrudla. Volnou rukou jsem si instinktivně přitáhla deku k hrudi.

Nesmál se mi. Sedl si ke mně, jemně mi vykroutil hrnek z prstů a postavil ho na stolek vedle postele. Zajel mi rukou do vlasů a přitáhl si můj obličej těsně k svému.

„Přede mnou se přece nemusíš stydět, lásko,“ vdechl mi do tváře.

„A co když se stydím,“ špitla jsem.

„To s tím budeme muset něco udělat.“

Jeho ruka opustila mé vlasy a pomalu sjížděla dolů. Kopírovala kontury mého obličeje, sledovala linii krku a dospěla k lemu přikrývky. Nespouštěl ze mě zrak, fixoval mě očima, které mě jako vždy omamovaly. Ucítila jsem chladný vzduch na své hrudi. Deku mi shrnoval níž a níž. A potom studený vzduch nahradil jeho horký dech. To už jsem nevydržela a se zasténáním si přitáhla jeho hlavu blíž. Ztrácela jsem se v jeho dotecích. Byly lehké jak andělská křídla, ale pálily jako samo peklo. Za okamžik jsme se ponořili do našeho soukromého vesmíru. Tentokrát to bylo pomalé, líné milování. Jako bychom si nahrazovali spěch, se kterým jsme se na sebe vrhli včera. Jeho doteky byli jisté, zkušené a já se mu přizpůsobovala ve všem. Porovnávala jsem ho se svým předchozím a jediným milencem, Demetrim. Taky měl zkušenosti a jistě mnohem větší, než Caine. Jenže s ním to bylo víc technické, každé pohlazení bylo vypočítané na efekt. Tenkrát jsem to tak nevnímala, protože Demetri byl můj první, ale po dnešní noci ten rozdíl bil do očí. Prostě nejkrásnější sex zažijete vždycky s tím, kdo vás miluje, komu na vás záleží.

Potom jsme se k sobě tulili a nádherně se mazlili, když v tom se ozval můj mobil.

„Eli?“

„Mibel, nechci tě rušit, ale víš kolik je?“

„Hm…“ zamumlala jsem.

„Je půl dvanáctý a v jednu obědváme. Já vím, že asi máte hlad asi na něco úplně jinýho, znám ten pocit, ale když přijedete na poslední chvíli, tak to nebude vypadat dobře. Znáš naše,“ vysvětlovala a já tu trapnou scénku viděla přímo před očima.

„Elinko, díky, jsi poklad.“

„Ale prosím tě.“

Vypnula jsem mobil a zamžourala na hodinky. Ajaj, fakt je tolik. Skončilo blažený nicnedělání. Švihali jsme oba z postele raketovou rychlostí. Posbírala jsem svý oblečení poházený po celým pokoji a v koupelně se pro jistotu zamkla, aby Cainea náhodou nenapadlo se jít sprchovat se mnou. To bychom zaručeně nestihli nic. Absenci čistýho spodního prádla jsem vyřešila prostě. Kalhotky jsem nacpala do kabelky a džíny si oblíkla naostro. I když se mi zuby nikdy kazit nebudou, chyběl mi kartáček. Tak jsem si pusu vypláchla aspoň ústní vodou, která stála na poličce a pak si blahořečila, že v kabelce se nacházel nejen hřeben, ale i sponky a gumička. Během deseti minut jsme byla upravená a Caineovi to trvalo dokonce ještě kratší dobu.

Seběhli jsme do kavárny. Za pultem stála Cory a vědoucně se na nás usmívala.

„Tak co, hrdličky, co si dáte?“

„Promiň, ale nic. Čeká nás oběd u rodičů Mibel a nechcem přijít pozdě.“

„Oukej, ale něco jim vemte sebou.“ Cory na chvíli zmizela vzadu a pak se vrátila s velkou krabicí.

„Díky, co jsme dlužný?“ zeptal se Caine.

„Nic a ještě ti něco přidám,“ zašklebila se Cory a mýmu miláčkovi přilítnul pohlavek. „Zase se stavte, až se budete chtít schovat.“


Domů jsme dorazili před půl jednou.

„Hele, naši Romeo a Julie jsou tady. A kupodivu celý,“ chechtal se Billy a Charlie si přisadil.

„Tak co, nezmordovala tě ta naše dračice moc?“

„Víte co, vy dva? Co kdybyste vylezli na kostelní věž a skočili si Bungee jumping bez gumy?“ zavrčel na ně Caine.

„To nepomůže. Mají moc tvrdý palice,“ řekl Seth a pěkně se na ně zamračil.

Já hledala očima tátu. Ve tváři měl odevzdanej výraz, typu – Tak jo, ale stejně z toho nejsem nadšenej.

A můj milovanej děda Edward taky nepřekypoval nadšením. Ach jo.

Radši jsem se vymluvila na to, že půjdu pomoct mamce a Eli a zmizla do kuchyně. Zbaběle jsem Cainea nechala napospas smečce.

„Ahoj, Mibelko,“ pozdravila mě mamka, přes rameno a vytahovala z trouby pečínku. „Už jsem si myslela, že nedorazíte.“

„Jak vidíš, jsme tu, mami.“

„Táta počítal, že nastartuje auto a pojede vás vytáhnout za ucho,“ práskla Eli.

„To je zajímavé, že kdysi jeho nikdo za ucho z postele netahal,“ zamračila se Bella.

„Mami, na upírku máš docela krátkou paměť. Ty už jsi zapomněla, co se dělo, když mě s Jacobem načapal táta v posteli?“ rýpla si moje mamka.

„Ty máš krátkou paměť, Ness. Když jste se vrátili ze Španělska, půjčili jsme vám chaloupku a nevadilo nám, že jste snídali až v poledne. A po návratu do Seattlu jste dostali jako svatební dar srub. A pokud vím, první dny jste málem umřeli hlady, protože jste na jídlo prostě neměli čas.“

Sedla jsem si na linku a se zájmem poslouchala. Eli se opřela vedle mě a drkla do mě.

„Tak povídej, ségra. Jakej je?“

Kývla jsem bradou k mámě a Belle, které se vášnivě dohadovaly.

„Ty nás nevnímaj‘,“ šeptla Eli.

„Co chceš slyšet?“ mračila jsem se, protože se mi nechtělo zpovídat. Ani sestře ne.

„Podrobnosti, a hodně podrobný podrobnosti,“ naléhala.

„Elííí,“ zasténala jsem.

„Stejně to z tebe vytáhnu,“ řekla nevzrušeně a šla připravit talíře.

Někdy fakt tu naši sebranku nesnáším. Jako právě teď! Pomyslela jsem si a v tu ránu se z obýváku ozvalo Edwardovo káravé: „Isabelko!“

Vyplázla jsem jazyk na zavřený dveře. I do hlavy jednomu vlezou.

Nevím, co si Caine s chlapama povídali, ale u oběda se nekonaly žádný narážky. Díky bohu.  Když jsme sklidili a Caine se vytasil s krabicí plnou Čokoládové extáze, vysloužili jsme si spokojený mručení. Táta nás sice celou dobu pozoroval, ale jestli se mu něco nelíbilo, nechal si to pro sebe. Měl smůlu, že mezi rodinný stříbro patří i historky o jejich chození. Mámě bylo osm, když si spolu začali a devět, když se ve Španělsku vzali. Takže stačí, aby něco kváknul a omlátila bych mu to o hlavu.

Shora se ozval hurónský řev.

A ty taky sklapni, dědo! Belle bylo osmnáct, když se vám narodila máma. Caine je odpovědnější než ty. Pomyslela jsem si.

„Mibel, to už přeháníš.“ ozval se Edward. Stál nahoře na schodech a z očí mu sršely blesky. O – ou, pán je naštvanej, když mi neřekl,  Isabelko.

„Tak mi nelez do hlavy,“ řekla jsem okřídlenou větu naší rodiny. Zabralo to. Začaly mu cukat koutky a rozesmál se.

„Asi ti zakážeme s Mibel chodit, Caine,“ řekl, když se uklidnil. „Taková hodná holčička to byla a dneska? Drzý to je… skoro jako její táta.“

„To beru jako pochvalu, pijavice,“ zasmál se táta.

„Kámo, lituju tě. Já jsem si za to čtvrt století, co jsem s Eli, už zvykl, ale tys do toho spadl po hlavě. A to máš kliku, že už nebydlíme s ostatními Cullenovými ve Skotsku,“ zašklebil se Seth.

„Ale zase tam byla tam sranda,“ přidal se Billy. „Pamatuješ, jak Tris Edwardovi přikázal, aby… mmm…“ Billy nedořekl, protože Seth s Edwardem po něm skočili a ucpali mu pusu.

„Aby Edward vyznal Sethovi lásku,“ dokončil za svého bráchu Charlie.

„Vrrrr,“ ozvalo se dvojhlasně od Setha a Edwarda a já se rozesmála, když jsem viděla Caineův nevěřícný výraz.

„Víš, můj brácha Tristan má dar, může cokoliv přikázat upírovi. Třeba i to, aby skočil do ohně. Edward si tenkrát bez dovolení půjčil jeho milovanýho Land Rovera, protože své Volvo měl v servisu.  Pomsta byla sladká. Kdybys viděl, jak děda klečí před tímhle hromotlukem, tváři se zamilovaně a pěje o jeho nádherných svalech a hlubokých očích, k popukání. Nebýt toho, že si Bella všimla, jak se brácha chechtá za rohem, tak šla pro Edwarda shánět upířího psychiatra.“

„Škoda, že jsem u toho nebyl. To musel bejt pohled,“ smál se Caine.

„Ještě lepší byl, když potom Edward honil Trise přes bažiny. Ale i v tom měl smůlu, protože Tris je rychlejší,“ dal k lepšímu táta.

„V tom po tobě není, psisko. Tebe by předhonil i šnek,“ nakrčil nos Edward.

„No jo, to mám z toho, že jsem se otiskl do upírovy dcery. Bells, proč sis nevybrala toho lepšího,“ zaskučel táta.

„Já si ho vybrala, Jacobe. A být tebou, tak neprovokuju, nebo z tebe Rennesmé udělá trhací kalendář.“

Rozjelo se obvyklý škádlení a debata o tom, kdo je po kom, kdo je lepší a kdo větší rošťák. Nenápadně jsme s Cainem zmizeli do mýho pokoje.

„Uf,“ odfoukl si Caine a svalil se se mnou na postel. „Miláčku, budeš mi muset rodinu dávkovat, to víš, já jsem jedináček.“

„Zatím si vedeš dobře,“ pochválila jsem ho a nenápadně rukou putovala po jeho těle. Odhalil můj záměr a chytil mě za zápěstí.

„Ty opravdu chceš, aby dole věděli, co se tu děje?“

„Asi ne,“ špitla jsem.

„Mibel, věř, že kdyby nebyli dole nasáčkovaní vaši, tak bych z tebe nejradši všechno serval a pomiloval tě tak, že bys ani nemohla vylízt z postele,“ šeptl a zadíval se na mě pohledem, ze kterého mi bylo horko.

Představila jsem si jeho nahý tělo na mě, žhavý dotyky, polibky, který mě zbavovaly rozumu, a zakňučela jsem. Teda, co se mnou ta divoká kočka dělá, to je neuvěřitelný. Radši jsem vstala a přesunula se k psacímu stolu. Jistota je jistota.

„Uděláme si úkoly, chceš?“

„Nechci, ale co mi zbejvá,“ zamračil se, ale přitáhl si ke mně křeslo. Další dvě hodiny jsme byli vzorní žáčci. Později odpoledne se se mnou rozloučil vášnivým polibkem a odjel. Musí se taky občas ukázat doma. Vrátila jsem se do obýváku a přivítal mě Edwardův zmučený pohled.

No jo, já vím, ale když já myšlenkám poručit nedokážu.

„Věř mi, že tvé myšlenky jsou slabý čajíček proti tomu, na co myslel Caine, holčičko,“ řekl Edward a pokusil se o úsměv. „Je to ještě horší, než když jsem před lety byl v přítomnosti Emmetta a Rose.“

„A uvažoval jsi někdy o tom, jaké by to bylo pro někoho jiného, kdyby měl tvůj dar a byl v naší přítomnosti, miláčku?“ zeptala se Bella a usmála se na mě.

„Já bych potřebovala s něčím pomoct,“ změnila jsem téma a hodila na naše štěněčí výraz, který jsem odkoukala od táty.

„Ven s tím,“ pobídla mě máma.

„Nedalo by se zjistit, co to bylo za zvíře, který zabilo Caineovu maminku? Třeba z policejních záznamů, nebo jinde. Říkejte si, co chcete, ale já nevěřím, že ji zabil on. Strašně se tím trápí a já mu chci pomoct.“

Edward mě pohladil pohledem a potom vzal mobil a zavolal Jasperovi. Domluvili se, že přes své kontakty Jasper získá fotky a zprávu z pitvy a nechá to posoudit Carlisleovi. Kopii nám pošle mailem, protože víc hlav, víc ví.

„Hele, Mibel, co bys dělala, kdyby se to potvrdilo? Kdybys zjistila, že Caine svou mámu zabil,“ zeptal se mě zcela vážně Charlie.

Pokrčila jsem rameny. „To co doteď. Milovala bych ho a snažila se, abych mu jeho trápení co nejvíc ulehčila. Jestli to bylo způsobený přeměnou, nemohl za to.“

„Jsi… dobrá. Taky bych chtěl potkat takovou holku, která by za mnou takhle stála,“ řekl Billy a v jeho pohledu jsem viděla údiv, úctu?

„Tak se snaž s holkama bavit a ne se jen s nima válet,“ poznamenal táta, sedl si ke mně a objal mě kolem ramen. „Seš víc podobná Eli, než si myslíš, Mibel a já jsem na tebe hrdej. Pomůžeme ti. Caine už patří do rodiny a my svou rodinu chráníme, vždyť víš.“

„Díky, tati,“ líbla jsem ho na tvář.

 

V pozdním odpoledni jsem se šla projít do lesa. Normálně chodím sama, ale tentokrát se ke mě připojila Eli. Tušila jsem, že ze mě chce vytáhnout podrobnosti o minulý noci a ani mi to moc nevadilo. Byla to přece moje ségra, a i když jí bylo skoro pětačtyřicet, díky vlčí věci to stále byla dvacetiletá holka. A měla mě moc ráda. A tak jsem jí to všechno vyklopila. I to jak nádherně jsem se cítila po milování.

„Táta měl včera z tebe málem infarkt, ségra,“ vyprskla smíchy Eli, když jsem dopovídala. „Byla jsem u toho, když jsi mu volala, že se zdržíš s Cainem přes noc. Co ti na to řekl, víš, ale mělas‘ ho vidět, když to položil. Koukal na mámu vykuleně a pak z něj jen vypadlo, že jeho malá holčička už dospěla.“

„Ježíš, a jak to, že mu to konečně došlo?“

„Prý jsi mu řekla narovinu, že se chystáš vyspat s chlapem a ani sis nevymyslela nějakou výmluvu. To bylo pro něj dost velký překvapení. A druhým jsi překvapila nás všechny,“ řekla zamyšleně.

„Já? A proč?“ divila jsem se.

„Protože jsi doteď vyrůstala opatrovaná celou rodinou jako skleníková kytka. Měla jsi klidný dětství i dospívání a krom toho debaklu s Demetrim ses ani nezajímala o kluky, což náramně vyhovovalo tátovi a Edwardovi. Bylas prostě poslušná holčička, vlastně až moc. Naši měli strach, že až přijdou skutečný problémy, nebudeš schopná je zvládnout. A ty ses najednou postavila za svýho kluka, snažíš se pro něj něco udělat, věříš mu, dokonce jsi pro něj riskovala život,“ vysvětlovala mi trpělivě.

„Ale jdi, to je přece samo sebou.“

„Já vím, že už ti ty příměry asi lezou krkem, ale ty seš kombinace Belly a táty. A z každýho sis vzala to nejlepší.“

Kulila jsem na ni oči. „Proč zrovna táta a Bella? Všichni vždycky říkali, že se podobám Edwardovi.“

„Kdepak, v týhle situaci se nejvíc podobáš na ty dva. Od táty sis půjčila statečný srdce a schopnost jít do všeho po hlavě.“

„A co Bella?“ ptala jsem se zvědavě.

„Když Bella začala chodit s upírem, kvůli lásce k němu razantně překopala celej svůj život. Obětovala mu všechno, rodinu, přátelé, normální život.“

„Já přece nic kvůli Caineovi nepřekopávám,“ protestovala jsem.

„Ale jsi schopná bránit ho proti celýmu svět, bezvýhradně mu věříš, i když by ses měla bát. Taková byla a je naše babička, truhlíku.“

Díky, Eli,“ zašeptala jsem, protože jsem nevěděla, co na to říct.

„Hej, co se trochu proběhnout?“ zašklebila se moje sestra a už se soukala z oblečení. Zasmála jsem se. Za okamžik jsem už letěla lesem a v patách měla rezavou vlčici. Vzduch mi hvízdal kolem uší a já se cítila tak uvolněně, jako už dlouho ne. Prolítaly jsme míle a míle lesa a domů dorazily až za tmy. Napustila jsem si plnou vanu vody a potom v hřejivé koupeli vzpomínala na mou Pumu. Když jsem se čistá a unavená zachumlala do peřiny, těšila jsem se, že ho zítra zase uvidím.


předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

8)  nathalia (21.03.2011 20:00)

Krasny dil!!!!!

7)  Petris (21.03.2011 19:55)

Parádní kapitolka, Caine je úžasný.
A rodinka si zvyká.
Teď už jen vyřešit minulost.
Opravdu velmi povedené. Díky.:)

6)  Anna43474 (21.03.2011 19:41)

Eli
Vzorní žáčci
Ta poslední věta mě docela děsí...
TKSATVO

Bosorka

5)  Bosorka (21.03.2011 19:34)

Krásný chlap a horké kafe a to najednou v posteli?! JÁ CHCI TAKÝÝÝÝÝÝÝÝÝ

Hanetka

4)  Hanetka (21.03.2011 19:20)

Jé, to jsem zvědavá, na co přijdou. A Caine je mého srdce šampión! Sfinguš... piš rychle, jóóóóó?

Nosska

3)  Nosska (21.03.2011 19:01)


Skvělej díííl, jsi úžasná!!!

Gassie

2)  Gassie (21.03.2011 18:45)

Já chci taky, aby mě budil fešák s kávou a ani nemusí být oblečený
Ale taková rodinka je fakt náročná.

1)  ada1987 (21.03.2011 18:45)

rychle pokracko, bolo to nadherne!

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek