Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/kristen%20br%C3%BDle.jpg

Jeden malý omyl a jeho následky.

Trocha cukru při večeru.

 

Neděle večer

Od: Bella Swan

Posílám esej dle objednávky. Dohodnutou částku převeď do dvou dnů na můj účet.

 

O pět minut později

Od: Edward Cullen

Na tohle nemám nervy. Víš dobře, že mám problém napsat cokoli, co má víc než tři řádky. Co po mně vlastně chceš, Lauren? Podrobný písemný rozbor mých pocitů? V tom případě posílám další objednávku ujeté brejlaté Swanové, protože tohle je rozhodně mimo moje možnosti. Lauren, od začátku rozhoduješ o všem. Kdy a kde se budeme líbat, kam půjdeme o víkendu, kdy a kam ti můžu sahat a jestli na to mám dostatečně čistý ruce. Rozhoduješ, o čem a jestli se budeme bavit; a teď mi tak nějak dochází, že jsi vlastně rozhodla i o tom, že spolu budeme chodit. Možná je načase, zlato, abys rozhodla o našem případným rozchodu.

 

O dvě minuty později

Od: Bella Swan

Ups! Těsně vedle. Hezký večer přeje ujetá brejlatá Swanová.

 

O 30 vteřin později

Od: Edward Cullen

Kur… Bože, promiň. Jsem idiot.

 

O hodinu později

Od: Bella Swan

Ups! Znovu vedle (tentokrát ne tak těsně). O svém božství už nějakou dobu pochybuju, ale zkusím Bohu vyřídit tvou omluvu (i když se mi posledních pár let zdá, že se mnou moc nemluví). Bylo to dostatečně ujeté?

 

O pět minut později

Od: Edward Cullen

Trvalo ti hodinu, než jsi přišla na to, že aktuálně nejsi Bůh? Tak znovu – fakt se omlouvám. A za tu esej děkuju, je to pecka. Tohle bych nenapsal ani za sto let.

 

O dvě minuty později

Od: Bella Swan

Čas s tím nesouvisí. O svém božství dumám průběžně a ty jsi mě odchytil ve fázi, kdy mi připadá naprosto nereálné. Jistěže bys to nenapsal ani za sto let. Jak jsem řekla – čas nesouvisí skoro s ničím. A je prakticky jisté, že s věkem se naše duševní schopnosti nevyvíjí příliš pozitivně.

 

O 30 vteřin později

Od: Edward Cullen

Ty jsi FAKT ujetá. Je nějaká šance, že bys to teď mohla vnímat jako lichotku?

 

O 18 hodin později

Od: Bella Swan

Vzhledem k tomu, že jsi mě dnes ve škole poprvé pozdravil, jsem ochotná tu možnost zvážit.

 

O 3 hodiny později

Od Edward Cullen

Promiň, byl jsem venku. Už jsi ji zvážila? Tu možnost? Můžeme ujetá zařadit na seznam lichotek? A mimochodem – dnes jsi neměla brýle. Souvisí to nějak s naší nedělní konverzací?

 

O pět minut později

Od: Bella Swan

On to bude seznam? Nebo dokonce už je? Byl jsi venku? Jak se dá být venku, když každou minutu dopadne na čtvereční centimetr 50 mm srážek? Neměla jsem brýle? Ani jsem si nevšimla (možná proto, že bez nich moc dobře nevidím).

 

O dvanáct minut později

Od: Edward Cullen

Bože (ignoruj každé Bože, které napíšu a prostě si místo toho představ Bello)! Tolik otázek za sebou mi pokládá jen Banner, moje terapeutka a můj otec (když se vrátím opilý a nad ránem nebo opilý nebo nad ránem). Ti všichni jsou už smíření, že jim prostě NIKDY neodpovím. Marně dumám, jak jsi přišla na to, že bych měl chuť odpovědět zrovna tobě.

 

O minutu později

Od: Bella Swan

Intuice?

 

O devět minut později

Od: Edward Cullen

Zkoušíš mě z cizích slov? Intuice je pro každého chlapa naprosto cizí slovo, to náhodou vím ;). Uf, tak jo. Přiznávám, že dát do kupy seznam lichotek (aspoň trochu uvěřitelných) k osobě Belly Swanové není úplně snadná práce (vztekáš se teď aspoň trochu? Vztekáš se vůbec někdy? Vypadáš pokaždé až děsivě klidná!). Ale možná, že kdybys jednomu dala párkrát šanci na bližší průzkum, bylo by to jednodušší než napsat esej o kulturních rozdílech mezi starými Římany a Řeky (ještě jednou díky!!!). Kde jsme to skončili? Jak se dá být v tomhle počasí venku? Milá mile ujetá Bello, „venku“ je univerzální termín (taky mám slovník cizích slov!), který obyčejní smrtelní teenageři používají k definici jakéhokoliv prostoru mimo dům, který sdílejí s rodiči, případně s otravnými sourozenci. Takže jo, byl jsem venku. Zašli jsme s Lauren do té nové čajovny v centru. V tomhle počasí celkem dobrá volba.

 

O hodinu později

Od: Bella Swan

Aha.

 

O tři minuty později

Od: Edward Cullen

Aha? Aha??? Donutila jsi mě napsat něco, co mělo rozhodně víc než tři řádky (donedávna moje oficiální maximum) a teď jsi potřebovala 60 minut na Aha??? Isabello Swanová, zklamala jsi mě. Jsi ujetá opravdu ujetým způsobem.

 

O dvanáct minut později

Od: Bella Swan

Tak jo. Bod jedna. Výraz mého obličeje absolutně nevypovídá o tom, co se děje v mé hlavě. Tudíž nic o tom, jak moc a jestli se vztekám, jak moc a jestli jsem šťastná, jak moc a jestli… No takhle to nejspíš stačí. Bod dva. Kdo je onen jeden, kterému bych čistě teoreticky měla dát šanci? Je to jeden konkrétní jeden, nebo je to neurčitá množina potenciálních jedněch? Bod tři. Aha. Co na to taky říct?

 

O čtyřicet minut později

Od: Edward Cullen

Promiň, musel jsem k večeři. Tolik k tématu otravný zbytek rodiny. K bodu jedna. Tři tečky? Co sakra znamenají tři tečky??? Mluvíš s někým, kdo z matiky nikdy nedostal horší známku než A minus a věř mi, že nikde, v žádné rovnici se nevyskytujou podělaný tři tečky!!!

K bodu dva. Jeden byl ještě včera poměrně neurčitý jeden. Ale jak běží čas (a tahle debata postupuje), jeho rysy se překvapivě vyjasňují. Ano, dokonce i mě překvapuje, komu je jeden podobný.

K bodu tři. Aha je skoro tak hrozné jako tři tečky. Proč je pár hodin v čajovně aha?

 

O tři hodiny později

Od: Bella Swan

Promiň, nemám moc času. Píšu další eseje. Vydělávám. Šetřím na studia, víš? Tolik k tématu milých, ale otravně chudých rodičů.

Tři tečky… Miluju tři tečky. Musím se ovládat, abych nepsala tři tečky úplně všude. Samozřejmě kromě příšerných matematických rovnic. V nich bych nejraději psala jenom tečky… A co znamenají? To je na nich právě úžasné. Znamenají přesně to, co chceš. Zkus to, někdy, Edwarde. Zkus dát svýmu matematickýmu mozku volno. Zkus si někdy něco jen představit…

K bodu dva. Je možné (zde se můžeme vrátit k matematice – kde na křivce pravděpodobnosti se nachází možnost?), že by jednoho rysy byly zítra ještě jasnější? Můj jeden mě prostě zajímá. Na tom snad není nic divného.

K bodu tři se mi nechce psát ani aha. Ale napíšu aspoň to, že nemám ráda Lauren. Nemám ji ráda od té doby, co mi v první třídě přebrala nej kámošku. A pak je tu asi tisíc dalších důvodů (a všechny se v pohodě vejdou do třech teček – koukej)… Naštěstí – od toho, aby ji měl někdo rád, jsi tu ty. Tento úkol se tudíž snadno vyhne mým přepracovaným bedrům ;) Dobrou noc. Vlastně dobré ráno.

Upozornění: zítra (vlastně dneska) určitě budu mít brýle. Když jsem nevyspaná, vidím ještě hůř.

 

 

O pět hodin později

Od: Edward Cullen

Pět hodin? Spala jsi pět hodin? Jak to vydržíš?

 

O tři hodiny později

Od: Bella Swan

Celkem dobře. Třeba teď máme dvouhodinovku informatiky. Mám perfektní fintu, jak z ní polovinu prospat.

 

O šest hodin později

Od: Edward Cullen

Už jsi doma? Nechceš jít někam ven? K bodu jedna… Vlastně ne (vidíš? Učím se používat tři tečky!). Rozhodně i k bodu dvě a tři bych ti nutně potřeboval podat obsáhlejší vysvětlení.

 

O patnáct minut později

Od: Bella Swan

Nemyslím, že je to dobrý nápad. Já kámošky nepřebírám. Dokonce ani kámoše. Dokonce ani Lauren, která by si to zasloužila.

 

O dvě minuty později

Od: Edward Cullen

Nenechám se přebrat.

 

O třicet vteřin později

Od Bella Swan

Aha.

 

O dvě minuty později

Od: Edward Cullen

Bello! Nebuď ujetá!

Nikdo mě nepřebere. V té čajovně jsme se rozešli.

 

O patnáct vteřin později

Od: Bella Swan

Aha.

 

O minutu později

Od: Edward Cullen

Bože, Bello! Definitivně jsi ujetá! Ale dneska to nevadí. Dneska ti odpouštím, protože konečně přestalo pršet (všimla sis?) a mě napadlo, že ven by dneska vážně mohlo být ven.

Jdeš se mnou ven, ujetá Bello? Nebo chceš dospat tu minulou noc? (je ti doufám jasný, že na to poslední se ptám jenom ze slušnosti).

 

O pět minut později

Od: Bella Swan

Hrozně si věříš. Trochu mě to irituje.

Ale dneska je tam vážně hezky.

 

O deset minut později

Od: Edward Cullen

Promiň, zase jsem musel listovat ve slovníku (ale irituje se mi líbí! A vlastně se mi líbí i to, že tě irituju).

Máš pravdu. Věřím si. V matice rozhodně.

V kolik tě můžu vyzvednout? (na tohle se nedá říct aha, vezmi to prosím na vědomí)

 

O pět minut později

Od: Bella Swan

Na všechno se dá říct aha. To, že pak můžeš vypadat jako idiot, je věc druhá.

Za dvacet minut.

 

O deset vteřin později

Od: Edward Cullen

Budu tam.

 

 

 

 

O šest hodin později

Od: Edward Cullen

Mám tvoje brýle…

 

O dvě minuty později

Od: Bella Swan

Uf, doufala jsem, že nezůstaly na té louce. Mimochodem – hezká…

 

O minutu později

Od: Edward Cullen

Hezká? Ta louka? Ta pusa? Bello, teď nesmíš dělat tři tečky! Mimochodem – i pro mě to bylo v jistém smyslu poprvé. Když nic jiného – poprvé jsem musel holce sundávat brejle.

 

O minutu později

Od: Bella Swan

Romantiku. Co taky čekat od mistra světa v matice, že?

Mimochodem – k hezká – myslím, že obojí…

 

O třicet vteřin později

Od: Edward Cullen

Ty myslíš? Bello, Bello, asi ti ty brejle nevrátím. Bez nich na mně budeš závislá, ztratíš možnost získat další zkušenosti a všechno, co bude souviset se mnou, bude rozhodně hezké!

Mimochodem – nejsi moc unavená? Chceš už jít spát? (bude ze mě přeborník ve zdvořilostních otázkách)

 

O tři minuty později

Od: Bella Swan

Chci jít spát. Dokonce se o to snažím. Ale popravdě – moc mi to nejde. Popravdě – bojím se. Právě proto, že byla hezká. Nejen louka. Nejen pusa. Dneska to všechno bylo moc hezké, Edwarde. Bojím se, že bych mohla být závislá (a brejle by s tím neměly skoro nic společnýho).

 

O šest minut později

Od: Edward Cullen

Díval jsem se na předpověď. Zítra má zase lejt. Forks je v tomhle vlastně bezva. Dá se na něj spolehnout. Takže když se teď zeptám, jestli chceš jít ven i zítra, možná bude ven znamenat můj pokoj. A můj pokoj znám fakt dobře, takže bych v něm mohl být ještě sebejistější než jinde, tudíž si představuju (vidíš, jak tě poslouchám), že bych tu dnešní pusu mohl trochu prodloužit. Po dnešku se bojím, že mi s tebou „hezká“ nebude stačit.

Héj! Zase o dost víc než tři řádky! Vidíš (i bez brejlí), co se mnou děláš?

Ale zkusím to zkrátit. Mělas mě varovat. Představivost je strašně zrádná, milá Bello. Líbí se mi představa, že bys byla závislá i na něčem jiném než na svých brýlích. Třeba na mně. Nebo na dlouhých pusách ode mě.

 

O pět minut později

Od: Bella Swan

Aha.

Aha.

Aha. (vidíš? Tohle se mnou děláš zase ty – vzpomínáš si na mou zmínku o idiotech, že?)

Začíná pršet. Myslím, že to pár dnů vydrží.

Nechceš jít zítra ven?

 

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Silvaren

18)  Silvaren (16.04.2014 09:04)

ááááááá Dokonalá nádhera! Je to tam hned od prvního řádku. Ženo, tohle se Ti opravdu povedlo. Dokonalost!

Kate

17)  Kate (15.04.2014 23:47)

Milé, rozhodně! Pěkné pobavení a krásná pohádka na dobrou noc. Děkuju, bylo to osvěžující. Velmi. :)

DopeStars

16)  DopeStars (15.04.2014 23:05)

Jeee, to bola FAKT SKVELÁ ODDYCHOVKA!!! Ambík, ty proste nesklameš!
Naozaj skvelý nápad a dej!

SestraTwilly

15)  SestraTwilly (15.04.2014 22:50)

Hanetka si ťa uctila,
keď do komentárov ti báseň vložila.
Aspoň vidíš Maruška,ako s nami zamávaš,
keď na web poviedky po takom dlhom čase pridávaš. ;)

Na Hanetku nemám,ale pointa je, že by si mala viac písať!!!!Prosím,prosím.

leelee

14)  leelee (15.04.2014 22:46)

opilý nad ránem, nebo nad ránem, nebo opilý
tohle prostě nemá chybu
Q

piky

13)  piky (15.04.2014 22:30)

Jé, ambři, taková supr čupr oddychovka na večer

Hanetka

12)  Hanetka (15.04.2014 22:26)

Maruško, ty jsi moje věčná inspirace...
Marně dumám, hlavu si tu lámu,
marně hledám, kam jsem rozum dal,
že jsem léta žil jen v sebeklamu,
tón udával, choval se jek král.

A pak stačí jedna krátká věta,
jeden omyl, náhoda a pech,
jedno aha – a je po mně veta,
už sním jen o jedněch dívčích rtech.

Nikdy nestál jsem o tyhle typy,
malá šedá obyčejná myš,
jenže téhle v hlavě jiskří vtipy,
a já náhle ztrácím zemskou tíž.

Tak se mi teď děsně klepou nohy,
srdce v hrudí svírá se a ví,
že ať bude život jak chce dlouhý,
bude se mnou a já zase s ní.

GinaB

11)  GinaB (15.04.2014 22:22)

Krásná pohádka na dobrou noc. Bude se mi krásně snít. ;)

Rowana

10)  Rowana (15.04.2014 22:17)

Velice příjemná oddechovka.
Nejspíš se k ní v dohledné době zase vrátím, až budu potřebovat zvednout náladu... Nejspíš, i když ji nebudu potřebovat zvednout.

SestraTwilly

9)  SestraTwilly (15.04.2014 21:45)

Taká milá,pekná oddychovka.:) ;)
Maruška,dúfam,že si touto milou oddychovkou konečne zahájila svoju PÍSACIU SEZÓNU...!!!

8)  martisek (15.04.2014 21:36)

Rozhodně jedna z nejúžasnějších jednorázovek! Vážně mě to moc pobavilo

Lipi4

7)  Lipi4 (15.04.2014 21:36)



To chce dalšíííííí

Empress

6)  Empress (15.04.2014 21:31)

Zlaté

5)  miamam (15.04.2014 21:30)

Jů, to byla sladká pohádka na dobrou noc

4)   (15.04.2014 21:29)

Maruško.......děkuji

Hanetka

3)  Hanetka (15.04.2014 21:23)

Jé, to bylo milé!

2)  Niki (15.04.2014 21:18)

jooo tak tohle bylo rozhodně zajímavé... a krásně mě to pobavilo

1)  BabčaS (15.04.2014 21:17)

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek