Sekce

Galerie

/gallery/butterfly_tree.jpg

Poslední dílek.

Stala se z Alice upírka?

Jak to bylo dál?

Kdo je George?

+15

Nové město, nový život. Z Mary Alice Brandonové se stala Alice Cullenová a za tři roky, které s nimi žila, se z ustrašeného káčátka stala nádherná a hlavně sebevědomá labuť. Chodila s ostatními do školy a prvně v životě byla obyčejná dívka. Jak zvláštní, že se jí mohla stát až mezi upíry.

Zbožňovala je. Všechny do jednoho. Carlisle byl úžasný otec. Věděla, jak je starostlivý a pečlivý jako lékař. Přesto to nečekala. Když za ní přišel prvně, aby si s ní promluvil, myslela si, že je něco špatně. Ale on chtěl vědět, jak se má. Jestli se jí u nich líbí. Jak se jí daří ve škole.

Další byla Esmé. Ta si dala za cíl ji vykrmit. Vyvářela jí samá její oblíbená jídla. Alice nedokázala pochopit, jak je možné, že je tak skvělá kuchařka bez chuti. Kromě toho byla úžasná designérka. Pokoj, který ji vytvořila v novém domě, byl tak nádherný. Světlý a prostorný s výhledem do lesa.

Kromě rodičů získala šest sourozenců. Vyrůstala jako jedináček, proto se jí líbilo, že nikdy není sama. Vždy se našel někdo… Rosalie ke sledování nejnovějších módních trendů a návštěvám obchodů. Jacob k plundrování lednice. Edward s Bellou k povídání. Nessie s Emmettem k vymýšlení lumpáren a žertíků na jiné členy rodinky.

Ale tím nejdůležitějším pro ni zůstal Jasper. Už dávno jejich vztah nebyl jen platonický. První týdny bez něj nemohla usnout a později ani nechtěla. Milovala ho. Hodně a věděla, že jejich city jsou oboustranné.

Jediné, co jí na něm vadilo, bylo to, že se od ní nehnul skoro na krok. Zajistil si s ní stejný rozvrh. Na obědech seděl vedle ní. Doprovázel ji na nákupy, do kina, na procházky. V noci byl v jejím pokoji. Když se na ni někdo jen podíval, vrčel. Když s někým promluvila, tvářil se ublíženě.

„Bojí se, že se zamiluješ do někoho jiného,“ vysvětlila jí Bella, když si jí večer stěžovala. Byla to jedna z mála klidných chvil. Jasper byl s bratry na lovu.

„Jak bych mohla? Copak necítí, jak moc ho miluju?“ Už dávno znala jejich dary. Stejně jako věděla, že pokud se stane jednou z nich, budou její sny jiné. Možná je bude moci i ovládat.

„Je to jen chlap, Alice. Oni občas žárlí.“

„Myslíš, že by pomohlo, kdybych se nechala přeměnit?“ Tehdy poprvé nad tím začala přemýšlet. Vždyť to vůbec nebylo špatné. Byla by s ním už napořád.

Tu noc se jí zase zdál sen, ve kterém měla bílou pokožku a rudé oči. Tentokrát ale nebyla jen ona a Jasper. Ve snu se objevil i malý chlapeček s černými vlásky a modrými kukadly. Dítě, které nebylo člověk ani upír. Když se probudila, věděla, že se to stane. Některým věcem mohli zabránit, ale tohle se muselo stát skutečností.

 

„Všechno nejlepší k osmnáctým narozeninám!“ Zahulákal Emmett a vpadl do jejího pokoje. V ruce nesl cosi, co asi mělo připomínat dort a neuvěřitelně se šklebil zadržovaným smíchem.

„Emmette, vypadni!“ zakřičel Jasper, který se jak bůh pomsty vztyčil z postele a s dekou omotanou tak, aby nepohoršoval, vyprovodil bratra ven. Otočil se na Alice. Ta jen pokrčila rameny. Nebylo to jejich poprvé. Ale tentokrát chtěli více než se jen milovat. Díky Edwardovi a Belle věděli jednu důležitou věc. Upír s lidskou ženou mohou mít dítě.

„Musel nás slyšet. Narozeniny mám až za týden.“ Posteskla si.

Měli to spočítané. Na oslavě to chtěli všechno oznámit. Dítě, svatbu, přeměnu. Oba doufali, že to budou její poslední opravdové narozeniny.

„Jaká je šance, že to nerozkecá?“

Oba se rozesmáli. Emmett byl drbna. V jejich rodině určitě největší ze všech. Věděli, že v tom je horší než ženská. Taková příšerná tečka za nádhernou nocí. Alice bylo do breku. Chtěla, aby to bylo krásné a dokonalé.

Jasper vycítil její náladu. Posadil se zpátky k ní a políbil ji. Věděl, že by stačilo, aby ji poslal nějaké emoce, ale takhle bez použití daru ho to bavilo víc. Věděl, co s ní dělají jeho polibky. Lehce ji zezadu objal a dotkl se rty jejího krku. Neskutečně ho vzrušovalo líbat ji na tom místě, kde proudila její krev. Cítit tu teplou vůni. Vnímat tep jejího srdce.

,,Co to děláš?" Zeptala se, ale nebránila se.

Otočil si ji k sobě a posadil si ji na klín. „Miluju tě a nedovolím Emmettovi, aby nám zničil naši dokonalou noc.“

Podívala se na hodinky. „Už je ráno.“

„Prázdniny.“ Políbil ji na tvář. „Nemusíme do školy.“ Polibek na ucho. „Můžeme tu proválet celý den.“ Polibek na krk. „Jídlo ti přinesu tak rychle, že ani nepoznáš, že jsem pryč.“ Pomalu se prolíbával níž a níž, až narazil na okraj prostěradla, ve kterém byla zabalená. Lehce zatáhl za okraj. Už tolikrát ji viděl nahou, ale pořád v něm přetrvával ten údiv prvního pohledu.

„Jsi nádherná.“ Nechal svá ústa tančit po její alabastrové kůži. „Jsi moje.“ Zajížděl pořád níž a níž. Užíval si její zrychlený dech.

Zabořila ruce do jeho vlasů. Přitáhla si ho blíž k sobě. Byla neskutečně šťastná, že ho má. Nechala své dlaně, aby obkreslovaly křivky jeho těla. Připomínal jí sochu. Byl stejně chladný, pevný, krásný a dokonalý.

Opatrně ji stiskl ušní lalůček. Ze rtů jí uniklo tiché zasténání.

Jejich laskání se přehouplo v nové milování.

Na Emmetta si už ani nevzpomněli.

 

Příroda si oblékala podzimní háv. Listí na stromech zežloutlo a zčervenalo. Krásně ladilo s kvítky na šatech nevěsty.

„Je nádherná,“ pošeptal Jasper směrem k Edwardovi. Se zalíbením sledoval svou budoucí ženu. Stála s Carlislem kus od nich a čekali na hudbu. Vždy byla pohledná, ale jako upírka byla překrásná. Její vzhled podtrhovaly šaty, které úžasně podtrhovaly přednosti její postavy.

„Jo, brácho, vybral sis dobře,“ pochválil ho a stiskl mu rameno. Možná by dodal ještě něco, kdyby se kolem něj neprohnala malá černá šmouha.

„George, okamžitě se posaď vedle babičky,“ procedil Jasper mezi zuby a z černého fleku se stal černovlasý kluk s modrýma očima. Vypadal tak na deset a měl pusu od ucha k uchu, jak se něčemu smál. Levou ruku schovával za zády. Jasper s hrůzou sledoval Emmetta, který na něj ukázal zvednutý palec. Oni dva se hledali. Jasper chtěl zabránit nejhoršímu.

Už ale nic nestihl, protože se rozezněl svatební pochod. Rosalie se kvůli nim naučila hrát na housle, aby jim mohla hrát i v přírodě.

Pak bylo všechno jak ve snu. Chvíli mluvil oddávající, pak oni přečetli své sliby. Vyměnili si prsteny a políbili se. Jejich nejbližší začali tleskat. Ani si nevšimli, že někdo chybí. George.

Seděl na stromě a v ruce držel igelitovou tašku, ze které začal sypat na hlavy rodičů platanové listy. Emmett mu prozradil, jaký význam má pro jeho rodiče právě tento strom. To byl vlastně důvod, proč chtěli svatbu v parku. Platan byl totiž stromem jejich splněných přání.

 


Povídky od Gassie

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

ambra

1)  ambra (02.01.2011 15:05)

...prvně v životě byla obyčejná dívka. Jak zvláštní, že se jí mohla stát až mezi upíry. Tak tohle mě dostalo hned nazačátku. Když si vzpomenu na to všechno, cos si Tvoje Alice musela odmala protrpět, klidně bych Tvoje krásné popisy spokojeného života u Cullenů snesla i třikrát delší . Jasper... Ehm, tedy... Scéna s Jasperem... Příliš živé čtení. Jsem si to měla nechat na večer
A George!!! To mě vůbec netrklo, že je tu tahle možnost!!! Krásný závěr pro mě skoro osobní povídky.
Děkuju, Gassie

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Jacob - EC promo