Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Sn%C4%9Bn%C3%AD.jpg

Poslední oddychová kapitolka tak trochu o ničem. Uživejte klidu, příště to začne, milánkové, muhehe ;-)

Dvojnásobné díky Linfe ♥

Týnko, co bych si počala, kdybych tě neměla :-)

7. Den za dnem

Nemohl jsem zvednout ani ruku, jak jsem byl unavenej. Důvod mý únavy ležel pevně přitisknutej k mýmu boku. Ne, že by se mi to nelíbilo. Tyhle dva dny byly teda fakt hustý. Z postele jsme vylezli jen kvůli jídlu a na záchod. Ale teď už bych se fakt nezmohl vůbec na nic.

Ani nevím proč, ale najednou jsem si vzpomněl na knížku, kterou mi Eve před časem podstrčila. Prý v rámci rozšiřování mejch kulturních obzorů. Bylo to o upírech, což jsem zjistil hned na začátku. Nejprve jsem to po pár přečtenejch stránkách s chechotem odložil. Teda ta spisovatelka má ale fantazii. Dvoumetroví, po zuby ozbrojení upíři, co nesmí na slunce! Představil jsem si vedle nich Edwarda a ostatní Cullenovi a řehtal se jak kůň. A co teprve, když jsem se dočetl, že se živěj krví svejch ženskejch a ony tou jejich. Kdyby tak ta dáma potkala pravý rudooký krvelačný bestie, asi by se podělala strachy.

Jak říkám, chtěl jsem to odložit, ale s ohledem na Eve jsem zatnul zuby a četl dál. A dobře udělal. Jestli se mi něco na tom vyfantazírovaným světě plným bezduchých a upírů líbilo, tak to, jak se tam chlapi chovali k ženskejm. Takhle nějak si představuju svůj vztah s ještěrkou. To, že ji budu hlídat jak oko v hlavě. Chraň bůh, aby jí někdo ublížil a chraň bůh, abych jí ublížil já! Když jsem došel v myšlenkách až sem, došlo mi, proč jsem si na tuhle knížku vzpomněl. Upírky v ní jednou za pár let prodělávají období potřeby, kdy se osmačtyřicet hodin v kuse milujou se svým chlapem. Při čtení jsem si říkal, že to přece není možný, že to ti upíři nemůžou vydržet. Můžou, jak jsem právě zjistil. Zasmál jsem se nahlas.

„Jakeu?“ ozvalo se vedle mě ospalým hlasem.

„To nic, jen jsem si na něco vzpomněl.“

A na co?“ dorážela.

„Že se cejtím jako jeden upír z toho tvýho Bratrstva.“

„A taky mi jednoho připomínáš,“ lísala se.

„Ježíš a koho?“ protočil jsem oči.

„Postavou jsi celej Wrath.“

„To nemyslíš vážně?! To mám bejt i slepej jako on?“ zavyl jsem, protože ten dotyčnej byl slepej jako… jako Eve bez brejlí.

„Říkám postavou, moulo,“ oponovala uraženě a hned pokračovala, „a taky přemýšlím, jak by ti slušely dlouhý vlasy.“

„Já je kdysi nosil, počkej, možná že mám sebou fotku,“ přes bolest celýho těla, jsem se vyhrabal z postele, sehnul se pro bundu a šáhnul do náprsní kapsy pro peněženku. Vytáhnul jsem z ní malou fotku a zalezl si k Eve zpátky do postele.

„Koukej.“

Tvář se jí začala roztahovat do krásnýho úsměvu.

„Ježíš, Jakeu, kolik ti tenkrát bylo? Jsi tady tak sladkej.“

„Šestnáct. Fotil to tenkrát můj kámoš Seth, je to u nás na verandě,“ vysvětloval jsem.

„A ti ostatní s tebou?“ ptala se zvědavě a já ochotně vysvětloval.

„Tohle je můj táta, tohle Sethův táta Harry a jeho máma Sue a náš šerif Charlie.“

„A ta holka vedle tebe?“

„Jeho dcera Bella.“

„TA Bella?“

„Jo.“

Pozorně studovala její tvář. „Moc hezká, hodili jste se k tobě.“

Vzpomněl jsem si na ten večer, kdy to Seth fotil. Charlie si přijel pro Bellu a táta ho pozval na večeři. Harry ještě žil a jeho děti, stejně jako já, jsme nic netušili o prokletí, který nás za pár tejdnů postihne. Ten večer to bylo poprvé, co jsem vzal Bellu za ruku, ještě jsem doufal, že ona a já…

„Nic z toho nebylo. Tohle je focený v době, kdy se odstěhoval její kluk. Byla z toho dost ve srabu a já jsem byl jen kámoš, kterýmu se mohla svěřit. Věřil jsem, že za nějakej čas pro ni budu něco víc, ale on se za pár měsíců vrátil a Bella mě odsunula na vedlejší kolej.“

„A tos ani nebojoval?“ divila se.

„Ale jo,“ zahučel jsem neochotně. „Jenže proti němu jsem neměl šanci. Pro ni byl jako droga. Byla jím úplně posedlá. Tak jsem se s tím musel smířit. Vzali se hned po škole, dokonce jsem byl chvíli na svatbě,“ zamlčel jsem to, že jsem se tam div neporval. „Heleď, Ještěrko, nech to bejt. Měla bys bejt vlastně ráda, že to takhle dopadlo.“

„Taky že jsem,“ lísala se a přimáčkla se ke mně tak natěsno, jak to jen šlo.

O –ou, kdo tady říkal, že už není ničeho schopen???

Byl nedělní večer. Před hodinou jsem se rozloučil s Eve vášnivým polibkem, po kterým jsme se oba chtěli vrátit zpátky do její postele. Ale jakmile jsem zkrotil svoje splašený hormony, dolehla na mě smrtelná únava. Takhle vyřízenej jsem nebyl ani ten den, co si mě vzal poprvé ve fitku do parády Jonah. Tak tak jsem se doploužil na kolej a na postel jsem padnul jako podťatej. Spát… spáát…

„Je z tebe cejtit ženská,“ ozval se Mark a neskrýval pobavení v hlase.

Ani jsem neotevřel oči a zasmečoval: „Z tebe zase chlap!“

Rozesmál se.

„Marku…“

„Co je?“

„Hele, nikdy si mi neřekl… jak vy vlastně poznáte, že ten druhej je…“ nedořekl jsem to, ale Mark to pochopil.

„Že je ten druhej taky na kluky? Kámo, jestli si myslíš, že mám v sobě nějakej radar, kterej mi neomylně ukáže každýho gaye v okolí, tak to sorry, to teda nevlastním. A co vím, tak nikdo z nás.“

„Tak jak ses s Jonahem našel? A co na to vaši?“ dorážel jsem a on se rozpovídal. Poprvé. Vždycky mi házel jen drobky a já věděl jen to, že má bráchu na vozejku a o svý sexuální orientaci ví od patnácti.

„Víš, co vím, tak jsem v naší široce rozvětvený rodině jedinej, jinak jsou to samý „pořádní“ chlapi,“ naznačil prstama uvozovky. „Táta byl pár let v armádě u pyrotechniků a strejda taky. Když se vrátili, založili si spolu firmu na demolice budov. Viděls v televizi třeba, jak se boural hotel Frontier ve Vegas?“

„Jo, člověče, to bylo fakt něco. A ti týpci dokázali, že se ve vedlejší budově nevysypalo ani jedno okno.“ Přisvědčil jsem.

„Vidíš, tak ti týpci jsou můj táta a strejda.“

„Kecáš,“ vyvalil jsem oči.

„Nekecám, fakt. Jsou to machři. Máma si tátu brala, až když už tohle dělal a říká, že i když pokaždý trne strachy, je na něj pyšná. Táta slušně vydělává a prachy cpe do našeho vzdělání. Simon, můj starší brácha, ale blbnul. Taktak dodělal střední a na vejšku ho nevzali. Bavily ho jiný věci. Motorka, ženský, chlast. Táta ho chtěl přitáhnout do firmy, ale jak dopadl, víš.

Já byl vždycky vzorňák a naši byli rádi, že nejsem jako Simon. Když jsem loni přišel domů a vyklopil, že jsem gay, vzali to dost v klidu. Po bráchových divokých úletech a po té jeho havárce si asi řekli, zaplať pánbůh, že je jenom gay. Jonaha znají a líbí se jim, takže jsem spokojenej. A jejich touhu po vnoučatech za pár let uspokojí Michael, můj mladší brácha. Teda aspoň doufám.“

„Ještě jsi mi ale neřekl, jak ses dal dohromady s Jonahem,“ dorážel jsem, protože mě to vážně zajímalo.

„Jednoduše. Chodili jsme spolu do školy, hráli ve stejným školním týmu, líbil se mi a tak jsem ho pozval na oslavu svých osmnáctin. Trochu alkoholu udělalo svý.“ Ušklíbl se.

„To jako… tys ho opil a vojel, člověče?“

Rozesmál se.

„Ne, jen jsem mu dal pusu a zjistil, že mi ji vrací, vole.“

Hodil jsem po něm polštář. Takhle si dělat srandu z kamaráda!

Skvělej Mark. Skvělej kámoš.

***

Tak a je to za mnou. Všechny zkoušky jsem ke svýmu překvapení udělal a přede mnou se rozprostíralo skoro tříměsíční volno. I když… Mechanické, mezifázové a povrchové vlastnosti materiálů jsem zvládl jen taktak, docentka Wangová mi neodpustila ani písmeno.

Nezapsal jsem si žádný letní kurzy, měl jsem za to, že praxe mi dá víc a ve firmě jsem měl dělat celý léto, krom dvou tejdnů, který jsem mínil prolenošit s Eve. Kvůli ní jsem si ani nezamluvil letní bydlení v kampusu, ale pronajal jsem si na léto malej byt na půl cesty mezi ní a firmou. Byla to jen jedna místnost s kuchyní a koupelnou, ale mě to stačilo. Budu si tam moct pozvat Eve, hurá.

Dopadlo to jinak.

Když jsem ji přivedl na prohlídku bytu, využil jsem toho a skončili jsme v posteli a pořádně ji otestovali.

„Tak co, ještěrko, přijdeš mě občas navštívit?“ zeptal jsem se, když jsem zklidnil dech a přesvědčil srdce, aby se mi nepokoušelo vyskočit z hrudníku.

Zakroutila hlavou a mně se protáhl ksicht. Do háje!

„Nechtěl bys mě tady radši na čas ubytovat? Jsem malá, nezaberu moc místa,“ špitla a já cejtil, že se mi na tváři usazuje připitomělej úsměv.

Teda… to… ježíši… sakra… wow…

Vrhnul jsem se na ni a líbal ji a líbal.

„Beru to jako ano,“ smála se.

„A co vaši?“ zeptal jsem se.

„Jsem plnoletá, jestli sis nevšiml, troubo.“

První měsíc uběhl jako voda. Dělal jsem od osmi do pěti, zase ve zkušebně. Střídal jsem zaměstnance, který si brali dovolenou. To samý, ale ve fitku dělala Eve. V létě tam tolik lidí nechodilo a ona se střídala s jednou holkou, která nutně potřebovala peníze a tak brala všechny víkendy, za který byl příplatek. Pro nás dva ideální, měli jsme čas jen a jen pro sebe. Pak přišel ten den, kdy jsme si sbalili pár věcí do auta a vyrazili spolu ven. Jeli jsme nazdařbůh směrem k Olympijským horám. Zastavili jsme se, kde se nám to líbilo, spali jsme někdy v motelu, někdy pod širákem a na odlehlých místech se koupali jen tak. A hlavně se milovali. Eve měla ráda sex a měla ho ráda se mnou. A já už dávno zapomněl na všechny ty Mercy, Veronicy, Izzie… byl jsem do Eve zabouchnutej čím dál, tím víc.

Zbývaly nám poslední čtyři dny, když jsem zaparkoval auto v naší vesnici, vytáhl svou milovanou z auta, postavil před tátu a řekl těch pár slov: „Tohle je moje Eve, tati.“

Pozdravila ho a vztáhla k němu ruku. Chytil ji za obě, stáhl dolů k sobě a dal pusu na tvář.

„Vítám tě, Eve.“

Omotala si ho kolem prstu, jak jinak. A když nám poprvé uvařila, div ji neadoptoval. Mě si vzal stranou a vyhrožoval, jestli jí někdy ublížím, že mi otluče hlavu o schody.

Moje ségra Rachel nebyla doma, vydělávala si na poslední rok studií. Neměla takový štěstí, aby dostala tak štědrý stipendium. Paul odjel s ní. Trouba jeden otištěnej. V rezervaci se toho vůbec hodně změnilo. Sam s Emily čekali první děcko. Byl jsem se za nima s Eve podívat. Tu ránu pěstí mi odpustil. Jo, Sam byl vždycky velkorysej. Embry a Jared dělali v Portlandu a Quill se motal kolem Claire. Měl taky prázdniny. Před Sethem byl poslední ročník střední a Leah si našla místo jako prodavačka. Prostě, smečka byla rozprsknutá po všech koncích a už vlastně neexistovala. Večer před naším odjezdem se v rezervaci ukázal Charlie. Pořád chodil se Sue a táta mi prozradil, že ji přemlouvá, aby se k němu nastěhovala. Zatím úspěšně odolávala.

Seděli jsme na verandě a kecali, Eve zívala čím dál víc a nakonec se omluvila a šla si lehnout. Sotva za ní zapadly dveře, otočil se na mě Charlie.

„Mám tě pozdravovat od Belly, Jakeu. Kdykoliv jedu za ní, ptá na tebe.“

„Počkej, jak, jedu za ní? Ty ji vídáš?“ Oči jsem měl navrch hlavy.

Přikývnul a pak odpověděl. „Jezdím za ní dost často. Já to VÍM, Jacobe,“ řekl významně.

Cože???

Tvářil jsem se asi hodně vyjeveně.

„Vím, co jsi zač a vím to i o Belle. Mimochodem, ty zlaté oči jí sluší. I když přiznám, že jsem rád, že jejich původní barvu má aspoň Re…“ nedořekl a začal kašlat. Nějak podezřele kašlat.

Re? Renné? Její máma?

Charlie se najednou obrátil na tátu a začali spolu probírat návnadu. Víc se už k hovoru o Belle nevrátil. Přemýšlel jsem o tom, ale sotva jsem zalezl do postele k Eve, pustil jsem to z hlavy.

Bože, jak já miluju ten čas, co můžu trávit s ní.

Milostivé léto, dej, ať nikdy neskončíš!

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

19)  Jalle (26.05.2013 20:15)

ejha, Charlie je múdry...

Lenka

18)  Lenka (18.06.2012 23:23)

Moc se těším na pokráčko.
Krásná kapitola.

MisaBells

17)  MisaBells (16.06.2012 22:23)

Včera přečteno, ale jaksi opomenuto komentování... jsem blbec, každopádně jsem tu a napravuju!
Společný byteček? Hnízdečko lásky, jupí! Eve je boží, protože mu hodně pomáhá. Jen mě štve to, že vím a ty víš, že vím... chjo... kéž by ne.
Prokecnutí ohledně Nessie, hm... zajímalo by mě, jestli otisk bude, nebo nebude... ale to se určo dozvím, až se na to zase vrhneš. Moc se těším, četlo se to samo!

16)  marcela (16.06.2012 06:43)

Človíčku,ty mě děsíš. Jak klid před bouří??? CHceš,aby to se mnou seklo??? Krásná kapitola.

GinaB

15)  GinaB (16.06.2012 00:01)

Klid před bouří? Copak na ně chystáš? Cullenovi, Ness, otisk... ??? A co Eve...? Hořím nedočkavostí.

Angel

14)  Angel (15.06.2012 14:29)

nejdřív by jsem se ti chtěla omluvit protože jsem předtím žádnou kapitolu neokomentovala tak doufám že se teda moc nezlobíš jinak ty kapitolky byly úžasné a no wow a tady tahle byla taky taková...jako ticho před bouří a jéjé Ještěrku jsem si dost oblíbila takže doufám že se Jake do Ness neotiskne jinak se těším na další kapitolu

Linfe

13)  Linfe (15.06.2012 11:50)

Ó bože, jak já se na ten konec těším, ne že by tohle nebylo fajn, to bylo a já sem ti to několikrát řekla, ale vážně se těším na ty jejich komentáře, až to na ně vybalíš....začínám si myslet, že naservírováním téhle několikakapitolové pohody to bude o to drsnější :-) Funny těšit se na ty komentáře o malinko víc, něž na povídku. Ale to je daný tím, že já vím a oni ne. MUHEHE Jo užívám si to :-) Tak flusni na prsty, opraš klávesnici, a ať to lítá Sfin!!!

maryblack

12)  maryblack (14.06.2012 23:00)

Aááááááááááá. Ivuško, co mi to děláš? Honem další kapitolku. Jsem zvědavá co se příště semele a jestli se Jacob setká s Ness Díky

11)  Panthea (14.06.2012 22:23)

Wrath - to jako vážně Sfin - WRATH??? tos nemohla vybrat někoho jinýho :-P jinak se budu držet Kami a jejího "slyším, ležím :-D"

wuzinka

10)  wuzinka (14.06.2012 22:09)

Super kapitola. Charlieho přeřek byl zajímavý a jsem zvědavá jestli nad tim bude Jake dumat. No a hlavně jsem natěšená jestli se potkájí s Cullany. Netrpělivě vyhlížím další kapitolu

Kamci

9)  Kamci (14.06.2012 19:34)

ou Charlie se nám málem prokecnul, teď jsem zvědavá jak to bude dál. Najdou se? A otisknou? A co ještěrka?

Marvi

8)  Marvi (14.06.2012 17:32)

Konec klidu jo??? Tak to jsem zvědavá s čím se Jacob bude muset vypořádat. Otiskne se do Re... nebo to funguje jen u vlků? Bude z něj zase vlk??? No otázek mám teda hodně a těším se, až na ně dostanu odpovědi. ;) ;)

Lenka326

7)  Lenka326 (14.06.2012 16:00)

Léto, pohoda, jazz, sexík... koukám, že tento tvůj Jacob má větší výdrž než kluci z Bratrstva s panem generálním dohromady . Ale já mu to přeju, vypadá tak zaláskovaně a chová se k Eve moc hezky.
Jen teda... něco naznačuješ v perexu a ten závěr... nabízí se nástup nových nebo staronových postav na scénu. Jsem zvědavá, co nás čeká. Dějiny praví, že Jacob a "Re..." patří k sobě, ale tato Eve se mi moc líbí. No, nechám se překvapit. Jen mě teda napadla poťouchlá myšlenka, že Jakeův nový koníček by při tomto zvratu povídky jeho tchána asi moc nenadchl.

Bosorka

6)  Bosorka (14.06.2012 15:41)

Jak jako zapomněl! Beru si to osobně! ;)
tohle byla opravdu pohodovka, tak jsem zvědavá, co vymyslíš dál

Kamikadze

5)  Kamikadze (14.06.2012 14:43)

Ivuško, ti dva jsou tak krásně zamilovaní, až by jim jeden záviděl :-) takže mě vlastně dost mrzí, co bude následovat, jasně, slyším, ležím :-D

Empress

4)  Empress (14.06.2012 14:36)

Napadlo ma presne to, čo Adu Aj keď už neni vlkom, čo sa stane keď uvidí Renesme?

3)  ada1987 (14.06.2012 14:34)

úzasné! rychle pokracko ! a nech tolko necakám! (som zvedavá, či sa otiskne do Nessie a čo potom urobí s Eve)

Empress

2)  Empress (14.06.2012 14:32)

No teda Ivuška, som čím ďalej tým zvedavejšia Čo toho nášho vlkúšika len čaká ? Určite sa stretne s Cullenovými, že? A čo Ness?
Neviem sa dočkať nových písmenok, tak šup šup na to, milá autorka

SarkaS

1)  SarkaS (14.06.2012 14:11)

Hm, že by nějaká akce na obzoru??? Takový malý ůpřeřek, jestlipak to bude Jakeovi v hlavince šrotovat, nebo mu to Eve z kebule vysexuje. Ti dva jsou jako králíci.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse poster