Sekce

Galerie

/gallery/Nashledanou.jpg

Další část povídky má název Vytesaný osud a závítá do něj další postava, která pomůže celou domácnost u Cullenů převrátit naruby.

;o)

Vytesaný osud

 

9.

 

Emmett přecházel po chodbě sem a tam. Netrpělivě bloudil pohledem ke dveřím. Konečně se v nich objevila Rose a tiše za sebou zavřela dveře.

„Pořád to samé?” hlesl.

Přikývla. Poslední dobou Sarah začala mívat noční můry. Všichni se shodli, že je na čase, aby měla vlastní pokoj. Alice se zaníceně pustila do výběru barev a nábytku, ale hned tu první noc všechny v domě zburcoval její nářek.

Měla noční můru. Srdce jí bušilo jako o závod a celá se třásla. Rose s Esme se ji podařilo uklidnit, ale od té doby se to stále častěji opakovalo. Kdykoliv ji nechali spát samotnou, pronásledovaly ji děsivé noční můry. Nikdy však nedokázala říct, o čem jsou. Nakonec se u ní v noci museli střídat.

Jinak však Sarah byla naprosto šťastná. Vypadala už na devět a uhlídat její zvědavou povahu bylo skoro mistrovské umění. Neustále pronásledovala dědu Carlisla s nejrůznějšími otázkami a Alice měla co dělat, aby měla pořád malá Sarah plnou skříň. Ta se totiž neustále vracela domů špinavá, či s roztrhaným oblečením, jak lozila po stromech.

Edward hlídal malou Sarah stále častěji. Snažil se ostatním dopřát alespoň trochu času sami pro sebe. On se nikdy z Belliny smrti nevzpamatoval a její dovádění pro něj bylo jako živá voda.

Dováděl s ní v lese a hrál na schovávanou. Sarah se na oko pořád rozčilovala, že ji vždycky najde. Znovu si paží zakryl oči a částečně i uši a začal hlasitě počítat. Za zády uslyšel její kroky, jak rychle vyrazila pryč. Stále více mu bylo jasné, že po Rose nezdědila jen krásu, ale i tvrdohlavost.

Když napočítal do dvou set, vyrazil ji hledat.

 

Sarah utíkala, co jí nohy stačily. Tentokrát byla rozhodnutá, že ji nenajde. Zarazila se, až když uslyšela hluk kousek od sebe. V prvním momentě se vyděsila, že už ji strejda Edward zase dohonil, ale to nebyl on.

Na místo toho zůstala zírat do páru čokoládově hnědých očí. Fascinovaně otevřela pusu a nemohla odtrhnout pohled. Ne z těch oči, ale pro toho, komu patřily. Pohledem přejížděla po obrovském vlkovi, který měl hustou rezavou srst. On jí pohled opětoval. Spíše však zmateně.

Dlouho ji však ten klid nevydržel. S očima upřenýma na něj k němu udělala nesmělý krůček. Jen se jí podíval na nohy a jinak se nepohnul. Odvážně tedy pokračovala dál, až k němu byla na dotek ruky.

Zuby si sevřela zaujetím spodní ret a váhavě natáhla ruku. Na tom vlkovi bylo něco, co ji fascinovalo a nenechalo odejít. Prsty drobné ruky mu zabořila pomalu do husté srsti, která byla na omak až překvapivě měkká.

Vlk se po ní při tom doteku prudce otočil...

 

Edward dopočítal a vyrazil za Sarah.

„Už jdu!” zahalekal.

Nejprve poctivě hledal, ale po pár minutách začal být nervózní. Nasál do nosu její vůni a vydal se po ní. Vedla ho stále dál až si s děsem uvědomil, že vede přímo k hranicím rezervace. Když zjistil, že ji opravdu překročila, vyděšeně se dal do běhu.

Její vůně stále sílila, ale brzy se mu smíchala s jinou. S pachem, který až příliš dobře znal. Běžel, co mu síly stačily, bez ohledu na vše ostatní. V dálce zaslechl její hlas a po chvíli také mihnutí jejího světlého trička.

Chvíle úlevy se však velmi rychle opět vystřídala s hrůzou. Jen co doběhl k ní, odkryl se mu výhled na Sarah, která se směje a šplhá zatvrzele na krk obrovskému vlkovi. Sahala mu sotva po plece, přesto se ho ani trošku nebála.

Edward bez dechu zíral na toho vlka. Věděl, kdo to je. Jacob mu pohled oplácel se stejnou „vřelostí”. Jediná Sarah si ničeho nevšimla. Radostně zavýskla, když se jí konečně podařilo se mu vysápat až za krk.

„Sarah,” hlesl tiše.

Překvapeně se po něm ohlédla. Na tváři se jí okamžitě rozlil nadšený úsměv.

„Strejdo Edí, že je rozkošnej!” Znovu zabořila ruku do Jacobovy husté srsti, aby ho podrbala. Edwadovi se z toho pohledu dělaly skoro mžitky před očima.

„Pojď dolů, ano?” snažil se promluvit, co nejklidněji mohl. Při tom nenávistném pohledu dvou čokoládových očí to však bylo skoro nemožné. Jacob kousek couvl zpět i s ní. Edward jen bezmocně natáhl ruku, jako by ho chtěl zastavit.

Sarah už naštěstí lezla dolů. Jen co doskočila na nohy, rozběhla se k Edwardovi. Ten ji okamžitě objal.

„Že je krásnej!” brebentila a pořád se po Jacobovi otáčela. „Pojď si ho pohladit, je moc hodný...”

„Příště, zlatíčko, ano?” zarazil ji třesoucím se hlasem. Stále hleděl na Jacoba, kterému se příliš nelíbilo, že je Sarah teď u něj.

Ta však jako by nic z toho nevnímala. Otočila se k němu.

„Tak příště, ano?” usmála se na Jacoba. Více už nestihla, protože Edward držíc ji za ruku vyrazil pryč. Jacob popošel o pár kroků dopředu a stále zíral za tou malou...

 

Edward kráčel co nejrychleji to šlo. Jen co však byli už kus od Jacoba, popadl Sarah do náruče a rozběhl se co nejrychleji odtud. Nezastavil se ani za hranicemi. Teprve až doběhl k domu. Opatrně ji položil. Chytil ji za paže a začal si ji prohlížet, zda ji opravdu v pořádku.

„Edwarde?” ozvala se mu za zády Rose. Choval se strašně divně. Sotva ji však její dcera uviděla vysmekla se mu a vrhla se k ní. Rose ji automaticky chytila a zvedla. Současně ji však do nosu uhodil zápach. Vyděšeně mrskla pohledem po Edwardovi.

„Mami, mami,” dožadovala se Sarah její pozornosti. „Hráli jsme na schovku a já narazila na oooobrovskýho vlka. Takovýho jsi ještě nikdy neviděla. Byl celý rezavý a moc hodný. Nechal se drbat a hladit. Dokonce na sebe i vylézt, ale to už mě strejda našel. My hráli na schovku, víš. Ten vlk byl ale fantastickej. Já se ho vůbec nebála, ale strejda ano, ani pohladit si ho nechtěl...”

Sarah brebentila a ani si nevšimla, jak Rose úplně ve tváři zbělela a vyděšeně hledí na Edwarda.

Ten se vysíleně vydal k domu. Stále ještě cítil ten děs, který ho ovládal, když ji tam našel s Jacobem. Ani si nechtěl představovat co všechno se mohlo stát.


předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

8)  Didd (13.02.2011 09:40)

Pěkný díl, škoda, že jsi nenapsala co četl Edward v Jacobově mysli

Janeba

7)  Janeba (10.02.2011 07:56)

Texinko, kdopak by si nechtěl pohrát s tak úžasným vlčkem jako je Jacob?;) Sarah je báječné děvče, jenom se bojím, kam míříš s těmi sny!
Děkuji!!

Nosska

6)  Nosska (09.02.2011 19:09)

Teda to bude hukot, jestli bude mít Rose za zetě Jacoba

morningstar

5)  morningstar (09.02.2011 17:31)

Jakob , šmankote, co ten tam zas dělá nemůže si aspoň jednou najít vlčici .... suprovej dílek, těším se na další

4)  mary (09.02.2011 17:19)

úplně suprovej díl, Sarah je bezva holka :D
Moc se těším na pokračování

3)  Lucie (09.02.2011 16:10)

Já se před chvilkou tak rozplývala nad Blodyn a Hectorem a co ty neuděláš?!! Takový šoky!! Už jsem se bála, že jí snad Jacob zahryz!!

2)  bb (09.02.2011 14:02)

Jake... nějak se nám to zamotává, to by mě moc zajímalo, co chystáš skvělá kapitolka, už se moc těším na další

Lenka

1)  Lenka (09.02.2011 11:00)

Tak si lámu hlavu, proč má Sarah ty noční můry, ale nic mě nenapadá.
Ale je to teda pěkný číslo. Po kom to asi má?
Ten Jacob byl pěkně mimo. Že by otisk?
MOc krásná kapitola. Těším se na další.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse Jacob 1