Sekce

Galerie

/gallery/banner_total_film.jpg

Rozhovor s Kristen,

Taylorem a

Robem.

V magazínu Total Film se objevil nový rozhovor s Kristen, Robem a Taylorem, který byl pořízen někdy v době Comic-Conu, takže v polovině července.

„Měli by to natočit jako porno film. To by bylo skvělý," vtipkuje Robert Pattinson, spekulující o potencionálním přetočení Twilight. Tahle sága má opravdu skutečný dopad na diváky, poukazuje na to i hlavní trojice, která kvůli sáze vydělala miliony. Pattinson (26), Stewart (22) a Lautner (20) označil i magazín Forbes jako jedny z nejvíce vydělečných celebrit pod 30 let.

Dnes je Lautner typicky rozjařený, Pattinson nás vítá v baseballové čepici s kšiltem dozadu a pak vzpomíná na svůj první rozhovor s Total Film před čtyřmi roky. „Bál jsem se, že budu mluvit jenom o sobě," vysvětluje po tom, co odloží elektronickou cigaretu. „Takže jsem se donutil zajímat se i o ostatní lidi, i když sám bojujete s tím přijít na to, o čem váš život je."

Kristen sedí uvelebená v hotelovém křesle, na sobě má uplé džíny a vypadá mnohem víc uvolněně, než v předchozích rozhovorech. „Z první tiskovky jsem byla vyděšená," vzpomíná na začátky celé ságy.

Jakou radu bys dala svému mladšímu já pro první den natáčení Twilight?

Kristen: Řekla bych: „Drž se neusmívání se v Twilight. Úzkost je mnohem lepší než rozjařenost, protože to líp vystihne náladu scény (atmosféru) a všichni se o tom za chvíli přesvědčí (crew a režisér)." Všechny ty scény byly tak vážné. Měli se vypořádat (ve filmu) s těžkými záležitostmi. Štáb byl jako „Možná bychom to mohli trochu odlehčit?“ a já na to: „No, takhle to zlehčovat nemůžete.“ To je to, co lidi chtějí – tu syrovost. Taky bych si vzkázala: „V následujících pěti letech se pro tebe budou věci vyvíjet dobře. Jsi víceméně šťastná, tak se prostě uklidni. Relaxuj, Kristen.“

Jaké chvíle ze ságy si nejvíc pamatuješ?

Kristen: Natáčení svatby bylo velmi očistné. Pamatuju si, jak jsem seděla v těch složitých svatebních šatech, zabalená do ošuntělého pršipláště, ve špinavé garáži s celou bandou, kde jsme se snažili nezmrznout, uvědomovala jsem si, že je to pravděpodobně poslední chvíle, kdy jsme všichni pohromadě. Taky si pamatuju, když jsem poprvé potkala Roba s Taylorem. Pamatuju si obě ta setkání. Byly to velké chvíle.

V jakém ohledu tě sága změnila jako herečku?

Kristen: Hraní ve filmech mě víc otevřelo. Byla jsem uzavřená, když jsem byla mladší. Opravdu upřímný způsob, jak hrát Bellu, je ukázat, že nosí své srdce na dlani. Můžu ukázat jen své srdce a své rozpaky. Bylo to zajímavé sledovat. Někteří lidé to nesnáší. Ale já jsem na to hrdá.

Jakým způsobem se Rob změnil od začátku ságy?

Kristen: Rob je směšně náročný. Vidím ten nápor a je to teprve začátek… hlavně teď, když se všechno chýlí ke konci. Neřekla bych, že je to přímo změna, spíš něco, co se dostalo napovrch a co se vyvíjí.

Je smutné nebo osvobozující, že Twilight končí?

Kristen: Obojí. Takový ten prchlivý smutek dorazil a to možná jednou nebo dvakrát po skončení. Jako třeba když najednou ucítíte něco, co vám připomene natáčení. Ale mezi chvílemi, co se vám něco takového stane, to smutné není. Každý si myslí, že je těžko říct sbohem, ale těžší je říct sbohem všem těm lidem a hercům z natáčení, se kterými jsem nestrávila jen pět týdnů. Byly to čtyři roky. Jsem připravená se rozloučit. Jsem naprosto v pohodě. Jednou musel být příběh dovyprávěn, připadá vám, že jste udělali všechno, co jste mohli. Je pak docela jednoduché odejít. Není to tak, že bych to přímo opouštěla. Tahle sága bude navždy mou.

Jakou radu bys dal svému mladšímu já pro první den natáčení Twilight?

Rob: Doslova při první klapce první scény jsem musel běžet a chytit Kristen. A skoro jsem si při tom roztrhl zadkovej sval, moji hýždi, protože jsem si špatně dřepnul. Takže bych si poradil: „Nedřepej si tak nízko."

Jak tě zkušenost s Twilight změnila?

Rob: Asi jsem víc nejistý. Zmenšilo se mi ego (směje se). Po prvním filmu jsem si myslel, že jsem v pohodě. Dokončil jsem film a poprvé jsem z něj měl nějaký peníze. Twilight trailer vypustili ven a měl osm milionů zhlédnutí, takže jsem prožíval všechny ty nejlepší věci, když jste ve filmovém trháku. Setkával jsem se s lidmi, kteří říkali: „Tohle je ta žhavá novinka, co?“ Všichni se o tebe zajímali, ale nikdo nevěděl, kdo mimo film seš. Takže jsem strávil osm měsíců s každým, kdo si myslel, že jsem byl super. Byla to vážně zábava. Na začátku to bylo jiný. Novinky o nás a podobné věci byly v normálu, teď je to šílený. Teď je to velký, stanete se šíleně opatrným. Bojíte se všeho. Teď prostě zůstávám doma.

Nechal sis nějakou upomínku z filmů?

Rob: Při prvním dílu jsem si nechal převážnou část šatníku, protože jsem předtím neměl moc oblečení. Dělal jsem jeden rozhovor – s MTV nebo něčím takovým –, které vedla superfanynka. Měl jsem za ní jít a překvapit ji a asi po deseti vteřinách mi povídá: „Ty nosíš stejný věci jako Edward?“ Úplně jsem zapomněl, ale měl jsem na sobě ty samý hadry!

Kristen tě popsala jako ‘směšně náročného’. Je to Pravda?

Rob: Myslím, že chci být… Rozdíl mezi mnou a Kristen je ten, že ona může celý den pracovat a na jeho konci může říct: „Udělala jsem to nejlíp, jak jsem jen mohla. Jsem spokojená.“ Já si ani nemyslím, že jsem ve svým životě měl den, kdy bych tohle mohl říct. Vždycky domů dorazím podrážděnej a příští den to chci opravit. V tomhle případě nevím, kdo z nás má větší ego. Jestli ona, protože si myslí, že to co odvedla, stojí za to, nebo já, protože si myslím, že jsem tak skvělej, že to nikdy nebude dostatečně dobrý.

Co pro tvoji kariéru sága udělala?

Rob: Udělala toho hodně. Ale zároveň mě i zaškatulkovala. Můžete zmizet stejně rychle, jako někdo, kdo na takové sáze nedělal. Není to žádná vstupenka kamkoliv. Pečlivě přemýšlím, jakým směrem se po tom vydat. Nemůžete dělat, cokoliv se vám zachce. A kdybych někdy přestal hrát, chci, aby si lidi moje filmy pamatovali jako zajímavé i poté, co skončím.

Jak ses změnil od té doby, co sága začala?

Taylor: Já, Rob a Kristen jsme hodně dospěli. Ale jsou to pořád ti samí lidé, jako byli před čtyřmi lety. Nijak je to neovlivnilo. Doufám, že to samé můžou říct oni o mně.

Nechal sis nějakou upomínku z filmů?

Taylor: Nechtěli mi nic dát! Přál jsem si, abych si mohl nechat svou paruku z prvního filmu. Byla by paráda mít ji teď. Ale nasadil bych si ji někdy znovu? Ne. Ta věc je odporná!

Jaký je tvůj nejoblíbenější film ságy?

Taylor: Zbožňuju Eclipse, protože to byla vážně bomba s hodně akce. Bylo temné, ostré. A první část Breaking Dawn, protože to je intimní film a je víc řízený postavami. Poslední film je epický s milým emocionálním koncem, který si fanoušci užijí.

Takže co po Twilight?

Taylor: Hledám role reálnějších postav, které se vyrovnávají s opravdovými lidskými problémy, ne s tím, že se mění ve vlkodlaka nebo tím, že se snaží získat holku, která je poblázněná upírem! Také připravujeme s Gusem Van Santem film.

Jak se díváš na své vlastní výkony?

Taylor: Bylo důležitého dát do něj všechno, co jsem měl, bez rozčilování. A jestli jsou nějaké věci, které bych udělal jinak? Samozřejmě. Ale jsem extra pyšný na celou ságu a všechno, co je v ní. Jsem spokojený s tím, co jsem udělal.

PattinsonLife

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Bosorka

7)  Bosorka (28.09.2012 11:53)

Bye

6)  Bye (27.09.2012 21:47)

Takže bych si poradil: „Nedřepej si tak nízko."
Prostě Robert!
Díky!

Marvi

5)  Marvi (27.09.2012 21:43)

Děkuji za překlad

Empress

4)  Empress (27.09.2012 17:22)

Ďakujem

maryblack

3)  maryblack (27.09.2012 15:48)

2)   (27.09.2012 15:26)

jsem dlužníkem informací díky

Marcelle

1)  Marcelle (27.09.2012 14:38)

díky

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still - Jacob & Bella