Sekce

Galerie

/gallery/442301_stmivani-nataceni-horor-twilight-forks.jpg

Seznamte se s Forks a jeho obyvateli!

Dobrý den. Jmenuji se Alex Heholder a dovolte mi, abych Vám představil své rodné město a pár jeho průměrných obyvatel.

 

Forks je malé městečko. Zvláštnost? Pořád tu prší! Když neprší, tak krápe, leje, mrholí nebo padají kroupy. Místní prodavač pláštěnek si mne ruce nad tučnými zisky. Jinak je úplně obyčejné, je tu škola, nemocnice a krematorium. Prostě vše, co člověk k životu potřebuje.

Kolem dokola je les. Nepředstavujte si ovšem nějaký ten krotký lesík – občas strom, sem tam křoví a nějaká ta kopřiva. Tohle je prales! Prastaré stromy, lyšejníky nacucané vodou jako houby, plíseň a kam šlápnete, tam něco vyskočí. Zelená barva prý uklidňujě. To bude ale asi úplně jiný druh zeleně. Tahle zelená se vám vryje do sítnice a vy se toho přízračného zabarvení už nikdy nezbavíte. A zelinkavá krupicová kaše není nic hezkého…

Poslední dobou tam mnoho lidí nechodí. Není tam bezpečno. Objevila se tu šílená srna. Někdo říká, že má vzteklinu. Někdo míní, že je to psinka. Místní veterinář mluví o posttraumatické reakci na prožitý stres. Ať tak či onak je to děsivé – šilhá, slintá a útočí na vše, co má zrzavý nádech.

 

Ve městě to má pod palcem šerif Charlie Swan. Vypadá nenápadně, ale nenechte se oklamat jeho nevinně vyhlížejícím knírkem.  Kdo musel navštívit jeho kancelář, ten mi dá za pravdu. Má brutální vyšetřovací metody. Viděl jsem dřevaře, což - jak všichni vědí - jsou chlápci s těly z ocele a s nervy ze železa, kteří od něj odcházeli rozklepaní a uplakaní jako puberťačky po zhlédnutí Titaniku. Nikdo o tom raději moc nemluví.

Já vám ale prozradím, co v tom je. Když si je pozve, začne to nevinně – nechá je posadit a prohlíží si spisy. A mlčí. Dlouho mlčí. Nikdo neumí mlčet tak výhružně jako on, to vám řeknu. Pak odloží papíry a začne si čistit špínu za nehty svým kapesním nožíkem. Jeho půlmetrové ostří se vždy nebezpečně leskne – pečlivě ho totiž leští Sidolem. Pak ho nečekaně zabodne do stolu a začne si propraskávat klouby na rukou. Člověk by neřek', kolik jich tam má. A pak dokoná dílo zkázy – zapne CD přehrávač. The Best of Tyrol - to je jeho tajná zbraň. Když vysléchanému začne cukat levé oko, má Charlie vyhráno. Jodlování tyrolských horalů zlomí i toho největšího tvrďáka. Stačí deset  minut. Pak prozradíte všechno. I v kolika letech jste se přestali počůrávat. Pouze starý MacBean to vydržel minut dvacet – vypnul si totiž naslouchátko.

Charlie velice rád rybaří. Když kráčí po břehu a ryby ho spatří, vědí,  že je to jejich konec. Bránit se nemá cenu a útěk nic neřeší. Raději losují, která mu dobrovolně skočí na háček. Někdy ani nestihně ponořit udičku do vody a už má záběr!

Má úžasnou sbírku rybářských mušek.  Nikam nechodí a tak si je po večerech přerovnává a přepočítává.  Všichni vědí, že ho mezi osmou a devátou večer nesmí nikdo rušit. Jen jednou na to Tony Bourke zapomněl… a už ho nikdy nikdo neviděl!

 

Nedávno se do Forks přistěhovala jeho dcera Isabella. Chce být cool a tak si říká jen Bella. Mluvilo o tom tehdy celé město, byla to druhá nejzajimavější věc měsíce. Hned po zvěřejněné vyhlášce o očkování psů. Bella je takový ten hnědovlasý, bledý a podvyživený typ, samá ruka, samá noha. I přes to se o ni okamžitě začala zajímat celá produktivní mužská populace. Není totiž ničí sestřenice. Degenerace vlivem příbuzenského křížení není problém pouze přešlechtěných psíků. Max a jeho siamské dvojče Mark by o tom mohli vyprávět.

Bella mé veliké probémy s hrubou motorikou. Je schopna klopýtnout o vlastní nohu a tu cizí přerazit. Týmové sporty také nejsou její šálek kávy. Hned první hodinu tělocviku srazila míčem Mike Newtona. Díky bohu měl jen otřes mozku, následky žádné. Divný byl už před tím. Tělocvikář se poučil, vyfasoval pro ni prachovku a jmenoval ji Leštičkou žebřin. A udělal dobře. Ještě nikdy v dějinách forkské střední se žebřiny tak neblýskaly.

Charlie jí zakoupil auto - takové červené monstrum – to aby si pořád nepůjčovala jeho šerifský vůz. Díky bohu, Chevy je dost hlasitý. Všichni tak máme čas nalézt úkryt, než projede kolem.

Má velice ráda zrcadla. Možná si ráda pozoruje kruhy pod očima.  Jedno takové velké monstrum ji Charlie stěhoval do pokoje. Nadával tak, že se staří kořalečníci červenali a zakrývali si uši.

 

Šerifův nejlepší přítel se jmenuje Billy. Žije se svým synem Jacobem v nedaleké rezervaci. Billy je bohužel na vozíku. Všichni mu říkali, ať Charlimu na ty pruty nešahá. Byla to nehoda!

Jacob je velice slušný mladý indián. Ne jako ti chuligáni, co zvlčili, založili si nudistický kroužek a běhají po lesích. Jeho dlouhé lokny mu závídí všechny ženy z Forks. Jeho předci na něj mohou býti pyšní – nikdy nikomu neprozradil, jaký používá kondicioner. Jako malé děti si společně s Bellou rádi hráli na doktora. Charlie jim to zatrhnul po jeho pokusu vyoperovat jí slepé střevo.

Jacob  je velice šikovný – umí opravit auto, motorku, pračku i televizi. Jednou se pokusil modernizovat a motorizovat i Billyho vozík. Jen zapomněl přidat ovládání a Billa chytali na bystře ujíždějícím vozíků šerifové z tří okresů. Benzín mu došel až v Port Angeles. Charlii mu pak musel, ač nerad, napařit pokuty za překročení rychlosti a jízdu na nehomologovaném motorovém vozidle.

 

Mám naše městečko velice rád, i když je malé a nic zvláštního se tu neděje.

 

SHRNUTÍ

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3

Jula

11)  Jula (06.06.2011 17:36)

Útočící šílená srna
Bos, já z Tebe taky zešílím

Ree

10)  Ree (06.06.2011 15:13)

Ženská jedna proklatá! Ty ses mě normálně rozhodla odrovnat smíchem. Charlieho vyšetřovací metody jsou dokonalé Já bych se asi ani nemusela dostat k jódlovačce A konečně nám někdo vysvětlil, proč má Bella Chevyho A jak vlastně ochrnul starej Tesák Billy Prej nehoda! To si vykládej někomu jinému, Charlie!!!
Ovšem:
"Nikdo neumí mlčet tak výhružně jako on,"
"Jen jednou na to Tony Bourke zapomněl… a už ho nikdy nikdo neviděl!"
"Není totiž ničí sestřenice. Degenerace vlivem příbuzenského křížení není problém pouze přešlechtěných psíků. Max a jeho siamské dvojče Mark by o tom mohli vyprávět." Tohle mě prostě odrovnalo na plné čáře!

eElis

9)  eElis (06.06.2011 15:07)

Ježiši, tak toto opravdu nemá chybu!!!! To je naprostá dokonalost sama.
Objevila se tu šílená srna... The Best of Tyrol - to je jeho tajná zbraň... Jacob je velice slušný mladý indián. ... Celou dobu jsem se tu smála jako šílená. Je to opravdu dokonalost sama. A takové nějaké malinkaté pokračování bych určitě neuvítala jen já osobně.

Ivanka

8)  Ivanka (06.06.2011 14:45)

Celé to bylo dokonalé. Začalo to tak nevinně. Ano, srna s posttraumatickým stresem a alergií na zrzavou byla dokonalá. Pak se to stupňovalo. U Charlieho vyšetřovacích metod jsem málem umřela smíchy. A pak Billy a vozíček. Ale naprostá špička byl Jacob: "Jacob je velice slušný mladý indián. Ne jako ti chuligáni, co zvlčili, založili si nudistický kroužek a běhají po lesích." U toho jsem málem umřela! Jmenuji tě královnou vtipu a překvapení!

Twilly

7)  Twilly (06.06.2011 14:29)

A nezapomeňte na ten kondicionér, holky.. je to borec, ten náš Jacob ... ne Bosi je borka

Kim

6)  Kim (06.06.2011 14:24)

Jacob je velice slušný mladý indián. Ne jako ti chuligáni, co zvlčili, založili si nudistický kroužek a běhají po lesích. Jeho dlouhé lokny mu závídí všechny ženy z Forks. luxusní!!!

Bye

5)  Bye (06.06.2011 14:20)

"Nikdo neumí mlčet tak výhružně jako on,"
"Jen jednou na to Tony Bourke zapomněl… a už ho nikdy nikdo neviděl!"
"Jacob je velice slušný mladý indián. Ne jako ti chuligáni, co zvlčili,"

kytka

4)  kytka (06.06.2011 14:11)

Bosi, Tvůj nezaměnitelný styl. Skvělé moc.

Twilly

3)  Twilly (06.06.2011 14:08)

Bosinečko, musela jsem to dát znovu... právě jsem v práci prožila malej šok a tohle je jako balzám... kuju, Macku

Astrid

2)  Astrid (06.06.2011 14:02)

Toto by malo mať pokračovanie, moc dobré. Sedí Ti tento styl humoru. Bavila som sa. piš viac

Linfe

1)  Linfe (06.06.2011 13:59)

Bos to je den, co? :-)

«   1 2 3

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek