Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/tay+Tay.jpg

Takže je všechno jasné, Jacoba a Ness drží v římských katakombách Jane a její přátelé. Ness je v relativním pořádku, ale na Jacobovi si Jane zkouší své ďábelské schopnosti. Vydrží jeho organismus nesnesitelné týrání? Jaký plán asi vymyslí Cullenovi, aby zachránili své milované?

8 . kapitola - Plán

Edward

„Carlisle, já nevím, co to znamená. Vidím tě prostě stát před Arem. Tebe a Esmé. Nevím, proč tam nejsme my ostatní. Zbytek rodiny nevidím. A nevidím ani Jacoba a Renesmé.“

„Alice, to znamená, že to nepřežijeme? Že oni nepřežijí?“ ozvala se Bella.

„Miláčku, to přece nevíme. Víš, že jsou vize Alice nepřesné. Co když si někdo s jejím viděním zahrává? Vzpomeň si na Victorii. Tenkrát přece Alice taky nic neviděla a dobře to dopadlo,“ utěšoval jsem svou manželku, ale sám jsem byl k smrti vyděšený.

Ještě před hodinou bylo všechno v nejlepším pořádku. Všichni jsme seděli v obýváku a plánovali dovolenou. Tentokrát opravdu naši. Právě jsem chtěl okřiknout Emmetta, který v duchu uvažoval o tom, co právě dělají Jacob a Ness, když v tom Alice vykřikla a začala se třást po celém těle.

Viděl jsem to v jejích myšlenkách dřív, než to řekla nahlas. Carlisle a Esmé ve Volteře! A ještě hůř.  Ona nevidí nás ostatní! Jako bychom neměli žádnou budoucnost. Právě tehdy zazvonil Jakův telefon a to, co jsem slyšel, mě srazilo na kolena. Nessie, naše Nessie v drápech Jane. Jakmile jsem slyšel, že Jacob vyrazil dveře, dal jsem telefon na hlasitý odposlech a Jasper k němu pohotově přisunul svou empetrojku, zapnutou na záznam zvuku. Pak jsme jen slyšeli hlas Jane, řev Jaka a výkřik Ness. A potom už jen rozzuřeného Felixe, který objevil Jakův mobil a Jacobovo nesrozumitelné mumlání. Nakonec rána a ticho.

Chvíli jsme strnule seděli a pak vypukla vřava. Emmett se chtěl okamžitě sebrat a odletět do Říma. Bylo mu jedno, že neví, kde jsou. Esmé, Alice a Rose vzlykaly bez slz. Bella mi ležela v náručí a zatínala bezmocně pěsti. Naše dcera! Náš syn! V tuto chvíli mi bylo fuk, co je Jacob, on je mým synem. Jasper se nás snažil klidnit, ale sám byl tak rozrušený, že se mu to nedařilo. Nakonec nás uklidnil až rozvážný Carlisle.

„Takhle jim nepomůžeme, musíme si nejprve utřídit fakta a pak se teprve rozhodnout, co dál,“ řekl, ale také se mu klepal hlas. A tak jsme se tu dohadovali. K ničemu to nevedlo, nevěděli jsme, kde je drží, proč a jakou roli v tom hraje Aro. Když mi zazvonil telefon, trhl jsem sebou. Na displeji svítilo jedno jméno: Jacob. Váhavě jsem přijal hovor.

„Cullen,“ představil jsem se, protože jsem nevěřil, že by na druhé straně byl Jake.

„Zdravím tě, Edwarde.“

Jane.

„Co chceš?“

„Já? Snad co chceš ty, ne? Netoužíš opět vidět svou dcerušku a jejího milence? Mimochodem, je ti hodně podobná.“

„Ptám se tě znova, co chceš?“

„Myslím, že mi bude stačit, když tě uvidím. Tebe, tvou Isabellu a Alici. Popovídám se o starých časech.“

Bylo mi jasné, že se nám chce pomstít. Nevím sice proč, ale chce nás tři.

„Kde a kdy?“

„Pomalu, pomalu. Ani nemáš zájem slyšet Renesmé?“

Slyšel jsem, jak předává telefon. „Na, promluv si s tatíčkem.“

„Tati?“

„Ness, jsi v pořádku?“

„Jsem, ale Jacoba někam odtáhli,“ rozvzlykala se Renesmé. Rvalo mi to srdce.

„Tati, přijeď, prosím tě přijeď, nenechávej nás tu.“

Pak jsem opět slyšel Jane: „Tak, co tatínku, dohodneme se? Přijedeš si pro dcerušku?“

„Stačí říct kam a kdy.“

„Víš co? Zařiď si tři letenky do Říma. Jen tři, to ti povídám. Až budeš vědět, kdy přiletíte, pošli mi na toto číslo textovku. Mobil toho psa se sice rozbil, ale jeho simka je v pořádku. Nepokoušej se nás najít. Mám u sebe jednoho upíra s moc šikovným darem, víš? Dokáže nás schovat tak, že ani ta tvoje Alice nás nevyčenichá. Dokonce ani Arův Demetri. Těším se nashledanou, Cullene.“

„Máme naději,“ vydechl jsem, když jsem převyprávěl rozhovor rodině.

„Jak to myslíš?“ zeptal se mě Carlisle.

„Copak to nechápeš? Jestli má Jane u sebe někoho, kdo je schopný zablokovat Aliciny vize, znamená to, že je tady šance. Alice nás nevidí kvůli jeho daru a ne proto, že bychom to nepřežili. A něco mi nevědomky prozradila. Je to její soukromá akce, Volturijští vládci o tom neví.“

„Edwarde?“ Bella použila moje jméno jako otázku.

„Řekla mi, že nás Alice nevyčenichá, dokonce ani Arův Demetri. Arův Demetri! To znamená, že Demetri slouží Arovi ve Volteře a Jane jedná na svou pěst. Opakuji ještě jednou, máme šanci. Aro je ješitný, jestli se od někoho dozví,“ seknul jsem pohledem po Carlisleovi „že Jane jedná za jeho zády, nebude se mu to líbit. I když se to týká Cullenových.“

„Ty jsi geniální, brácho,“ plácl mě Emmett po zádech.

„Ty si myslíš, že zatímco ty pojedeš s Alicí a Bellou do Říma, já a Esmé budeme informovat Ara. Ale proč mám sebou vzít Esmé? A co ostatní? Zeptal se Carlisle.

„Vždyť je to jasné,“ zajásala Bella. „Esmé není bojovnice a když ji Aro uvidí, pochopí, že jdeš v míru. Ostatní se nějakou oklikou dostanou do Říma, jako naše záloha.“

Do všech jako by vlil novou energii. Moje Bella měla další nápad.

„Nevíme, kolik upírů má Jane k dispozici, co se trochu pojistit?“

„Myslíš vlkodlaky? To není dobrý nápad, Bello. Nikdo z nich nemá pas a já nemám čas nějaký vyrobit,“ zabručel Jasper.

„Ne, vlky, ne. Spíš jsem myslela Denalijské. Eleazar zná Volterru, Kate je dobrá bojovnice a Garrett má zkušenosti nomáda. Carmen a Tanya se hodí taky. Přinejhorším svede Tanya Felixe a bude od něj pokoj,“ moje žena narážela na fakt, že Tanya dostane do postele každého muže i upíra. Teda skoro každého. Na mě si vylámala zuby, a přestože jsem šťastně ženatý, stejně to na mě cvičně zkouší při každém setkání.

Teprve teď jsem si všiml, že Rose někam zmizela a s ní i Jasperova empetrojka. Právě jsem otvíral pusu, že na ni zavolám, když se přiřítila zpět do místnosti.

„Mám to,“ zakřičela.

„Co máš, miláčku?“ optal se Emmett.

„To nesrozumitelné blábolení podvra – Jacoba. Snaží se nám pomoct. Říká: Jane, Alec, Felix, je jich pět. Jen poslednímu slovu nerozumím, zní to jako katakom. Nedává to smysl.“

Rose skočil do řeči Carlisle: „Dává. Jsou v katakombách! Kdysi byly pod vlivem Volturiů.“

Emmett se pyšně nafoukl: „To mám ale šikovnou ženu, co?“

Vytočil jsem Eleazarovo číslo a seznámil ho s tím, co se stalo. Řekl jsem, že pochopím, když se nebudou chtít zúčastnit. Jich se to vlastně netýká.

Eleazar mě přerušil a řekl, že samozřejmě pomohou. Problém je, že Carmen a Tanya a Kate si udělaly nakupovací výlet do Denveru, mají vypnuté mobily, aby je prý jejich chlapi neotravovali, a vrátí se nejdříve v pátek. S ním a Garrettem ať počítáme, zítra k nám přijedou, máme obstarat letenky.

„Takže nás bude pět, bezva,“ zajásal Emmett.

„Počkej, snad osm, ne?“ divila se Alice.

„Ne, pět. S vámi třemi nemůžeme počítat, nevíme, co si na vás Jane vymyslela,“ vysvětlil Emmett.

Všiml jsem si, že jako pokaždé, když o něco šlo, přestali se Cullenovi chovat jako nezvedené děti a semkli se. Do zítřka nemělo cenu řešit nějakou strategii, musíme detaily probrat s Garrettem a Eleazarem. V první řadě jsem zavolal do aerolinek. V letadle do Říma byla volná místa na čtvrteční let, to je za tři dny. Teď musíme naplánovat, jak se tam dopraví ostatní. Bylo mi jasné, že Jane nechá hlídat letiště. Nakonec Carlisle navrhl, že poletí do Palerma. Tam se najmou dvě soukromá letadla. Jedním poletí on a Esmé do Volterry a druhým Jasper, Emmett, Rose, Garrett a Eleazar na okraj Říma, na malé letiště, které určitě hlídané nebude. Litoval jsem, že s námi nepoletí Kate, její schopnost dávat elektrické rány by se nám hodila. Díky aspoň za ty dva. Dopadne to dobře, musí!

Seděl jsem na pohovce plně pohroužen do sebe a dokonce jsem vytěsnil z hlavy myšlenky druhých. Náhle jsem na tváři ucítil lehký dotek. Bella. Zvedl jsem hlavu a zadíval se jí do jantarových očí.

„Edwarde, dnes už nic nevyřešíš,“ řekla jemně s bolestí v hlase. Vzala mě za ruku a odváděla z prázdné místnosti. Ani jsem si nevšiml, kdy ostatní zmizeli. Pomalu, lidským krokem jsme mířili do našeho pokoje. Bella si lehla na postel a mě stáhla sebou. Natáhl jsem se a ona se mi stulila do náruče. Minuty ubíhaly a my se jen mlčky objímali. Před očima jsem viděl Nessii a Jacoba. Přísahám, jestli je z toho dostaneme, nebudu ho už nikdy okřikovat, i kdyby na Ness myslel od rána do večera. Co bych teď za to dal? Pomalu se mě zmocňovalo zoufalství. Jestli je pravda, co říká neustále Bella, a upíři mají duši, dám teď tu svou za život své dcery a syna. Ať prožiju věčnost v pekle, jen když se mi oba vrátí živí a zdraví.

Bella náhle zvedla hlavu a já viděl v jejích očích odhodlání. Jako kdyby mi teď ona dokázala číst myšlenky.

„Dopadne to dobře, lásko. Cítím to. Já… já jsem zavolala Siobhan a poprosila ji, aby si přála, aby to dobře dopadlo. Slíbila mi to. Drží nám palce.“

Siobhan a její dar. Ona ho za dar nepovažuje. Jenže víme, když na něco usilovně myslí, splní se jí to.

Vděčně jsem Bellu políbil. Zprvu nevinný polibek se brzy změnil v něco úplně jiného. V pár vteřinách jsme ze sebe shodili oblečení a přitiskli se k sobě. Naše milování mělo nádech zoufalé touhy, moct alespoň na pár chvil, zapomenout na nelítostnou realitu. Noc se změnila ve svítání a to v jasný den. Ozvalo se nesmělé zaklepání na dveře: „Bells, Edwarde? Za půl hodiny přijedou Eleazar a Garrett,“ ozvala se Esmé.

„Hned jsme dole,“ ozval jsem se a pomohl Belle vstát. Oblékli jsme se a sešli do pokoje. Jako by z nás přes noc vyprchalo všechno zoufalství, všichni se na nás dva dívali s nadějí.

„Takže, letenky do Palerma jsem zajistil. Letíme osm hodin před vámi. Zavolal jsem do Itálie a zajistil dvě malá letadla. Budou nás čekat v Palermu. Poukázal jsem za ně zálohu, zbytek zaplatíme na místě. Dneska se mnou nepočítejte, pojedu ještě něco zajistit do Seattlu,“ jedním dechem na nás vychrlil Jasper.

„Moc ti děkuju, Jazzi,“ dostal jsem ze sebe.

„Neděkuj, nevíš, že ti unesu ženu,“ uchechtl se Jasper.

Proti své vůli jsem zavrčel, což u ostatních vyvolalo smích.

„Mě? Proč?“ udiveně se optala Bella.

„Řekněme, že něco rychle potřebuje od J. Jenkse a s tebou on rád jedná, lásko,“ odpověděl jsem místo Jaspera potom, co jsem si přečetl jeho myšlenky.

„Bello, pojď se mnou, musíš vypadat sexy,“ zareagovala Alice a táhla mou ženu do patra.

„Moc ji netrap, sexy je i bez tvého přičinění,“zavolal jsem na ni.

„Denalijští jsou tady,“ oznámila Rose a pár vteřin na to se dovnitř vstoupili Garrett a Eleazar.

Po uvítání a vysvětlení situace jsme se chtěli usadit v pokoji a probrat strategii, když se na schodišti objevila Alice a Bella.

Páni. Měla na sobě ohnivě rudé minišaty, které ji jen nepatrně zahalovaly a na nohou červené lodičky s vysokými podpatky. Kaštanové vlasy měla vyčesané do uzlu, takže její šíje byla odhalená a přitahovala můj zrak. Vypadala nesmírně křehce. Poslouchal jsem ostatní, jejich myšlenky na mě křičely.

Jasper: Tak jestli tohle na Jenkse nezabere, tak budu celý rok lovit jen králíky. Alice je šikulka. Jen jestli ji Edward pustí, cítím z něj strach o ní.

Rosalie: No to snad ne? Kde sebrala ty šaty? Ta dokonalá postava. Emmett z ní nemůže spustit oči, jak to, že jsem si nikdy nevšimla, že by mi mohla konkurovat?

Esmé: Je nádherná. Můj syn si uměl vybrat.

Emmett: Moc jí to sluší, Alice z ní udělala perfektní návnadu. Ale moje Rose je stejně nejkrásnější.

Zavrčel jsem na Emmetta a pak se obrátil na Alici: „Alice, myslíš, že takhle oblečenou pustím Bellu s tvým mužem samotnou?“

„Pustíš, protože jestli si někdo může být jistý svou ženou, jsi to ty. Takže se nečil, je to pro dobrou věc,“ odsekla mi Alice, ale smála se.

„Vítám vás,“ pozdravila Bella Denalijské. „Mrzí mě, že se setkáváme za takových okolností.“

Eleazar chytil Bellu za obě ruce a zadíval se jí do očí: „Rádi tě vidíme Bello. Neboj se, tvou dceru a Jacoba z toho dostaneme,“ utěšoval ji a pak si ji přitiskl na hruď.

„Tohle mi nedělej Eleazare, nebo začnu žárlit,“ snažil jsem se odlehčit atmosféru.

„Bello, jak můžeš s tím chlapem vydržet?“ zasmál se Garrett.

„Časem si zvykneš,“odpověděla Bella a jemně se usmála. Sklonila se nade mnou, aby mě líbla, ale já ji stáhl k sobě na klín a vášnivě ji políbil.

„Hej, tohle si nechte, nebo s Bellou Jaspera nepustím já,“ zvonivě se zasmála Alice.

„Buď tu hodný,“ zašeptala Bella a vstala.

Doprovodil jsem ji k autu a potom s úsměvem pohrozil Jazzovi: „Koukej ji přivést v pořádku, ručíš mi za ni.“

„Neboj, brácho, povezu ji, jako by byla moje.“

„No právě,“ zašklebil jsem se a vysloužil si od Alice dloubnutí pod žebra.

Celý den jsme připravovali plán. Já zavolám Jane večer před odletem a řeknu jí, kdy přijedeme. Jestli jsou Ness a Jacob skutečně v římských katakombách, máme problém, protože ty se táhnou na kolometry a kilometry daleko. Mohou být vlastně všude. I když nás k nim zavedou, nevíme, jak dáme vědět zbytku. Sledovat nás nemůžou, jejich pach by je prozradil. Věřil jsem, že na něco přišel Jasper, ale nevím na co, protože si perfektně chránil myšlenky. V duchu recitoval Havrana od Edgara Poea.

Nic jsme netušili o schopnostech dvou neznámých upírů, které měla u sebe Jane. Podle jejích slov, jeden dokáže schovat skupinu upírů. Důkazem je, že je Alice nevidí. Jde o to, zda je to čistě mentální schopnost, nebo i fyzická. Jestli jen mentální, není problém. Pokud je fyzická a on dokáže zastřít i jejich pach, bude to komplikovanější. Věřím, že Eleazar jejich schopnost odhalí.

Jazz a Bella se vrátili až v jedenáct večer. Oba rozzáření.

„Chyběla jsem ti?“ zeptala se a sedla si mi na klín.

„Ani trochu, lásko,“ zašklebil jsem se a rty přitiskl na její hladký, odhalený krk.

„Hej, to vás ani nezajímá, co jsme přivezli?“ zavolal Jasper, který v náručí svíral Alici. Přistoupil ke stolu a otevřel kufřík, který sebou přinesl. Na desku vyskládal šestery pánské a čtvery dámské hodinky.

„Tohle by nám záviděl i James Bond. Uvnitř každého přístroje je zabudovaný přijímač a vysílač. Když budeme mít hodinky na ruce, určíme svoji vzájemnou polohu na vzdálenost pěti kilometrů s přesností na dva metry. Funguje to na principu satelitního vysílání. Něco, jako GPS,“ vysvětloval Jasper.

„Jazzi, ty jsi jednička,“ hulákal Emmett a plácal Jaspera po zádech s takovou razancí, že se prohýbal.

„Jednička je Bella,“skromně odporoval Jasper. „Jenks se kroutil a prodat mi to nechtěl. Ona je to dost velká vzácnost, v podsvětí se o to perou a já chtěl hned desatery. Prý to vyvinula CIA pro své agenty. Už jsem chtěl použít svoje obvyklé přesvědčovací metody,“ Jasper se zatvářil jako upír, aby nám bylo jasné, že nic příjemného by to nebylo. „Jenže Bella nasadila medový tón, a tak dlouho s ním flirtovala, až ho umluvila. Řeknu vám, že jsem úplně zíral. Ten chlap tál pod jejím pohledem jako led na slunci. Už se nedivím, že si ji tak hlídáš,“ otočil se na mě.

Vykulil jsem na Bellu oči. Ona ho sváděla? Pokud vím, tak tuhle metodu použila v životě zatím jen jednou – před lety na patnáctiletého Jacoba, ze kterého tak vytáhla tajemství o naší rodině. Proti své vůli jsem zavrčel. Bella se usmála a prohrábla mi prsty vlasy.

„Tak zlé to zase nebylo, Jasper přehání. A ty se o mě neboj, nemohla bych být s nikým jiným, než s tebou. Nikdo mi nedokáže dát to co ty, příliš sis mě rozmazlil,“ a pak přitáhla mé rty na své.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Empress

15)  Empress (28.11.2011 19:53)

...Naše dcera! Náš syn! V tuto chvíli mi bylo fuk, co je Jacob, on je mým synem...

...Jestli je pravda, co říká neustále Bella, a upíři mají duši, dám teď tu svou za život své dcery a syna. Ať prožiju věčnost v pekle, jen když se mi oba vrátí živí a zdraví...


:'-( :'-( :'-( ach, ja toho Edwarda, snáď ešte vďaka tebe začnem mať rada :D

Lia

14)  Lia (09.11.2010 00:27)

Plány se jen hrnou... B) dopadne to nakonec tak, jak by všichni chtěli?

SarkaS

13)  SarkaS (06.10.2010 12:03)

Teda svádějící Bella v rudém. Ani trochu se nedivím, že Eda žárlil. Já bych na jeho místě ucházela jak papiňák

12)  Alorenie (15.09.2010 22:06)

ÁÁááách!

11)   (15.09.2010 19:02)

Jake Edwardův syn... Edwardův syneček se líbal s jeho ženuškou...
Ne, vraťme se k vážnosti... Držím palce, hodinky jsou dóóóst hustý a Bella... ts ts ts, to je ale svůdnice
Nádherné, Sfinguško, tak se je vydejme zachránit!! (tím myslím přečtení další kapitoly)

Mystery

10)  Mystery (30.07.2010 16:17)

Jasper s Bellou jsou prostě jedničky! A ty hodinky od CIA... No sakra!!!
Notak teď už ale šup, ať už jsou Jake s Ness doma!;)

Liri2

9)  Liri2 (23.07.2010 14:48)

husttěěěě dobře tyyy;) ;)

Bye

8)  Bye (13.06.2010 11:16)

Jejda, sfingo, ty z toho děláš normálně akční thriller!
CIA, James Bond, GPS, plány, noví upíři s novýma schopnostma, tajné přesuny...
No obdivuju ty, co dokážou takovou skvadru schopnostma nadupanejch upírů usledovat

MisaBells

7)  MisaBells (05.06.2010 13:48)

tak tímhle sis mě trošku udobřila... Vážně nevím, co mám dělat dřív, jestli se vztekat, nebo smát, nebo dýchat... :p

Nebraska

6)  Nebraska (30.05.2010 07:19)

Jojo, Jane, jen počkej! Budeš zírat, teda jestli to stihneš dřív, než ti někdo utrhne hlavu!
Plánování jsi popsala výborně, nejvíc mě dostala flirtující Bella - chudák pan Jenks :-D
Tak já jdu honem na další díl, jsem pořádně napnutá

krista81

5)  krista81 (29.05.2010 22:06)

Uf, musela jsem přečíst oba díly najednou, byla jsem tak nedočkavá, že nechávám komentář až tady - ta Jane je ale pěkná mrcha, doufám, že ji roztrhají na cucky
Už aby se záchranná mise rozjela, ať to dobře skončí
Netrpělivě vyhlížím další díl

Abera

4)  Abera (29.05.2010 19:39)

Ivanka

3)  Ivanka (29.05.2010 15:59)

Já se tak bojím!!!! O ně všechny. Snad to dopadne dobře. :(

Linfe

2)  Linfe (29.05.2010 15:52)

Bezva záchranná mise teď už jenom na věc. Šup sem s tím :-)

Popoles

1)  Popoles (29.05.2010 13:54)

Plán mají, tak hurá na ně. Ať jim pěkně nakopou zadky!!!

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek