Sekce

Galerie

/gallery/Venome.jpg

Dizzy Volturi?

45. KAPITOLA (Dizzy)

 

Šla mi z toho hlava kolem. Sotva skončilo jedno šílenství, začalo druhý. I když pravda je, že to druhý bylo o dost snesitelnější než to první. Chvíli jsem přemejšlel, jestli nestrčit Alici do podzemí, to by totiž bylo asi nejjistější. Teda, aspoň jak jsem to viděl já. Happy na to samozřejmě měla jinej názor – a tak jsme trávili veškerej čas s Alicí, připraveni po ní skočit, kdyby ji napadlo něco vážně šílenýho. Třeba jako utýct do tý bitvy.

Nejdřív se s Happy držely snad sto let za ruku, když se Alice neustále nořila do svých vizí a pokaždé, když se dostala zpátky, zaryla nehty druhý ruky do područky křesla, která pomalu ale jistě ztrácela svůj tvar. Sledovala bitvu, napjatá jak struna, na prášky z toho, že nevidí všechno, co potřebuje. Chvílema propadala děsu, chvílema vydechovala úlevou, když pochopila, že další část bitvy se obrátila na naši stranu. Na spolehlivost mých vizí asi zatím pořád zrovna dvakrát nevěřila.

Nicméně - pro mě to bylo prima zpravodajství. Něco jako přímej přenos. O Jaspera jsem se fakt nebál, ale jak to dopadne celý, to rozhodně byl nervák. Málem jsem nadskočil nadšením, když se ukázalo, že Jasper urval té štěnici hlavu. To bych teda nesved, Jasper byl borec.

Občas přišla taky Esmé. Starostlivě pohlédla na Alici v Happyiných rukou, zeptala se, jak to vypadá, a zase odešla. Hádám, že ustavičně přecházela mezi Alicí a Sue, která byla u Rose v bytě, nejspíš v podobným stavu jako Alice. Vlastně, když to shrnu - všechny ženský byly jak jehlách.

A teď, když tedy bylo po všem, Alice zářila jak tisíc sluncí, strčila do kapsy i Happy. Jasper to zvládnul a jak se zdálo, ani Edward s Bellou v její hlavě zrovna nedělali vlny. A tak byl div, že nahlas neodpočítávala, kdy se Jasper vrátí. Samozřejmě to věděla na minutu přesně. Oblíkla si na sebe fakt dost dobrý šaty – myslím, že „rafinovaný“ je to správný slovo –, vlasy jí trčely snad ještě víc než jindy a pořád se dívala k bráně, jako by snad nevěděla, že je to zbytečný, dokud nebude čas.

Vlastně, no… bylo celkem dobrý to sledovat. Bavil jsem se a zároveň jsem si dost sklesle uvědomoval, že být to Happy, kdo by se odtamtud vracel, choval bych se navlas stejně. Takže jo, chápal jsem Alici a nejspíš jsem chápal i Sue, která na tom byla podobně, jen se to snažila líp skrývat. Jasný: Alice se nesnažila vůbec.

Všechny ženský postávaly před záhonama před vchodem. Happy se stále držela vedle Alice a Sue se stále držela Rose, když se konečně objevil. Tedy vlastně objevili. Jasper a Chester.

V tu chvíli by Alici neudržela ani parta novorozených. Rozběhla se a div Jaspera neporazila, když mu skočila do náruče. Zdálo se ale, že Jasper tak nějak už ví, co čekat – ani nezavrávoral. Esmé si v tu chvíli zvedla sepjaté ruce k obličeji a byla vážně úplně na měkko.

To se Sue to bylo něco úplně jinýho. Rukama si uhladila šaty a sebrala z nich pár neviditelných smítek. Chester přišel až k ní, chvíli na sebe zírali a potom Chester prohlásil: „Kašlu na to…“, strhnul ji do náruče a zuřivě ji políbil.

V tu chvíli jsem najednou nevěděl, kam se koukat, tak jsem mrknul na Happy, která ke mně taky zvedla zrak, a tak nějak si uvědomil, že to vypadá, že se všichni líbají o sto šest, jenom já to mám tak trochu komplikovaný. Tedy - ne že bych Happy nemohl políbit, to ne, ale… sakra práce, bylo to s ní těžký.

„Díky za vzkaz…“ i na tu dálku jsem slyšel Alici, jak mluví polohlasem k Japserovi.

Sue nabírala dech potom, co jí Chester pustil, a vypadala … omráčeně. Jo, fakt. A musel jsem si pogratulovat, když jsem si uvědomil, že podobný výraz znám i od Happy.

Přešlápl jsem z nohy na nohu a Happy se na mě podívala: „Mám dojem, že bys raději šel, ne?“

„No jo,“ odpověděl jsem. „Všichni jsou v pořádku doma, ne? A jak to tak vypadá, Alice už tě nepotřebuje. A já vážně nevím, kam se tady dívat, abych neměl dojem, že koukám, kam nemám.“

Zasmála se, ale potom se na mě podívala káravě. „Blázne. Tohle se nevidí každý den…“ Přesto mě ale chytla za ruku a otočili jsme se ke vchodu. V tu chvíli mi ale na rameni přistála ruka. Co ruka… tlapa. Než jsem se vzpamatoval, stál jsem zase čelem k bráně a naproti mně se usmívala Chesterova pohodová tvář.

Sundal mi ruku z ramene.

„Hej, kluku, chtěl jsem ti poděkovat. Jakže se to jmenuješ?“

„Dizzy…“ vypadlo ze mě.

„Parádní jméno,“ zjevně ho to pobavilo. „Jako ten starej jazzovej machr, co…?“

Nepovažoval jsem za důležité vysvětlovat, že s jazzem to opravdu nemá nic společnýho…

„Takže díky, Dizzy. Ani nevíš, jak to bylo pohodlný rvát se a vědět, že jsem za vodou. Divný, ale pohodlný.“

Otočil se k Sue. „A tobě taky díky, krásko,“ řekl jí zcela jinou intonací, než se kterou mluvil ke mně. Nadzvedl jsem obočí. To jsou proměny… jen jsem zíral.

„Rádo se stalo,“ odpověděl jsem, když mi došlo, že bych měl taky něco říct. „Kdykoliv…“

Zvedl jsem ruku, abych mu dal přátelskou herdu do zad – vždycky jsem to chtěl udělat, mám dojem, že to se mezi takovýma chlapama sluší. A na takovýhleho chlapa to chce pořádnou ránu, aby si toho vůbec všimnul…

Rozmáchl jsem se, ušima mi problesklo Happyino: „Ne!“ a vzápětí jsem ležel na zemi.

Vůbec jsem nechápal, co se to stalo. Ne, že by to nějak moc bolelo, na tohle byly tyhle naše odolný těla celkem dobrý, ale překvapením jsem stejně zapomněl dejchat.

„Sakra, kluku, co to vyvádíš?“ sehnul se nade mnou Chester, když se konečně přestal smát. Podal mi ruku, jako bych ji snad potřeboval, abych se znovu postavil na nohy. Vstal jsem.

Ušklíbl jsem se, když mi došlo, co se stalo. To se samozřejmě může stát jenom mně. Chester zkrátka musel uhnout v tu nejnevhodnější chvíli, a tak jsem si svojí rukou málem rozdrtil rameno. Uvažoval jsem, jestli by někdo jiný na mém místě v takovou chvíli snad udržel rovnováhu. Doufal jsem, že ne, protože to bych vypadal možná aspoň o trochu míň nemožně.

„Dobrý?“ ptala se Happy.

„Jasně, že dobrý…“ odpověděl jsem a snažil se nevypadat jako když mě bolí zuby.

„Tenhle chlapík ještě navíc umí být náramně zábavný. Kluku, líbíš se mi víc a víc,“ usmíval se Chester, od ucha u uchu.

Vrátil jsem mu podobně širokej úsměv, i když ten můj nejspíš nevypadal tak srdečně, načež mi Chester vrazil přátelskou herdu do zad.

Aspoň někdo, komu se to povedlo, pomyslel jsem si, když jsem popadl dech.

 

- - -

 

Zabírali jsme tak polovinu místa, který v salónu vůbec bylo. Namáčkli jsme se tam všichni a seskupili jsme se kolem Jaspera, aby nám neunikl jediný detail toho, co bude říkat.

Přestože bylo jasný, že se svým upířím sluchem těžko něco přeslechnu, napínal jsem uši, co to šlo. Co kdyby náhodou…

„Takže toho… toho Bretta… kdo ho nakonec zlikvidoval?“ ptal se zrovna užasle Emmett, když jsme všichni pochopili, že Jasper ho musel nechat být, v tu nejpitomější chvíli. Brettovy ruce nemilosrdně kosily řady nomádů, když Jaspera napadl Chris a jeho parta. Všiml jsem si, že Happy se kouše do jazyka, oči nalepené na Jasperovi.

„Co vím z doslechu – Mirabel a potom Josh.“

Nakrčil jsem čelo a zamyslel jsem se. Páni… Takže díky tý Mirabel se Brett nejdřív přestal chovat jako Superman mezi upírama… A potom dokonce – málem mě to rozesmálo – neměl větší sílu, než nějakej strejda z Green village… To musel bejt teda pohled!

„Jaspere…“ promluvila potom Esmé tím hlasem, kterej jakoby hladil. Jako na povel jsme všichni ztichli a otočili se na ni.

„Chestere,“ zdvořile kývla i na našeho hosta. „Všechno to nadšení z boje a z vítězství je nádherné. Vychutnávám si ho s vámi, to mi věřte. Chápu, jaké to je vyhrát. A to dokonce nejen nad svými nepřáteli…“ dlouze se zadívala na Jaspera a já jen povytáhl obočí. „Ale to vítězství má mnohem větší hodnotu. To, v co jsme všichni doufali, ale co jsme si vlastně nedovedli představit, je tady. Venome je mrtev. Palác je zničen. Venirové, pokud vím, nepřežili. A síla Stínů se rozpadla v prach.“

V místnosti se rozhostilo ticho, než se Esmé znovu nadechla, aby pokračovala.

„Jsem hrdá na vás na všechny. Jsem hrdá na to, že se svět upírů dokázal sjednotit. A jsem hrdá na svoje děti. Nejen na ty, které patří k mé rodině. Jsem hrdá na ty, kteří přežili stejně jako na ty, kteří... se už nevrátili.“

Carlisle sevřel Esmé kolem ramen, ona na něj pohlédla a s skromným téměř omluvným pohledem pokračovala dál.

„Boj, který jsme začali před lety – boj proti síle, která začala dusit náš svět – nebyl zbytečný. Nejspíš ještě dlouho nedospěje ke svému konci, ale nyní můžeme začít budovat nové základy.“

„Žádný boj není zbytečný, Esmé,“ ozval se Listar. „Ani žádná oběť.“

„Myslím, že minuta ticha za ty, které to stálo život, je na místě,“ doplnil Carlisle. „Patricie, Lynn a ti ostatní, bylo jich mnoho.“

Esmé se pokusila zakrýt vzlyky.

Ponořili jsme se do ticha. I bez Andrého jsme dokázali mlčet tak, že by se to ticho dalo krájet. Až do chvíle, kdy Alice zakroutila hlavou, oči rozšířené a upřeně se zadívala na mě, zatímco všichni ostatní se otočili na ni. Nepochybně právě procitla z nějaké další vize, byl jsem stejně zvědav jako ostatní, co to bude tentokrát.

„Alice?“ zeptal se klidně Carlisle.

Alice vzdychla. „Myslím, že nikoho nepřekvapí, že nás čeká další návštěva. A znovu Volturiovi.“ Potom se otočila na mě. „Ale tentokrát, Dizzy, půjde hlavně o tebe.“

„Bezva,“ zakřenil jsem se nejdřív.

„Kdy?“ zeptal jsem se potom, když jsem ucítil hrot Happyina znepokojeného pohledu.

 

- - -

 

„Ty mě stejně nedáš…“ mumlal jsem do jejích vlasů, zatímco jsem se snažil nepozorovaně strčit prsty pod ty šňůrky, co svazovaly dolní lem její blůzy. Jakmile to zpozorovala, začala si ji tahat dolů, jako vzorná školačka… a moje chuť jejím odmítáním jen a jen rostla.

„Já to myslím vážně, Dizzy…“ snažila se o přísný tón, ale hlas se jí mírně zachvěl, když jsem přitiskl své rty k jejímu krku a hladil jimi jamku vedle klíční kosti.

„Já taky…“ odpověděl jsem a opět nenápadně obkroužil prsty její pas. V představách mi zabubnovala představa jejího bříška, který bych mohl hladit a … no co… třeba i líbat, kdyby mi to dovolila…

„Dizzy!“ pokoušela se mě okřiknout. Bylo mi jasný, že chce, abych se soustředil, ale copak to šlo?

Pokusil jsem se poslouchat a věnovat se vážnému rozhovoru. Trochu jsem se narovnal, pohlédl jí do očí a snažil se nevnímat jistej druh pnutí, který mě už málem stálo zbytky rozumu.

Odkašlal jsem si. „A ty bys třeba… nechtěla odejít?“ zeptal jsem se co možná nejsoustředěněji a hned nato jsem prohrál sám se sebou. Zcela zmámeně jsem znova zanořil svůj nos do jejích vlasů a v hlavě se mi znova všechno vyplo.

„Co tím myslíš?“ snažila se ode mě odsoukat dál, zatímco já ji nenápadně postrkoval blíž k posteli. Dělala kroky jak mravenec, přesto se ale postel za jejími zády blížila.

„No jako…“ snažil jsem se vzpomenout cože jsem to ještě před chvílí myslel. „No… jako…“ znovu jsem ji nenápadně postrčil kýženým směrem, „ty bys nechtěla třeba… no… odejít a bojovat? Nabídnou mi místo mezi nimi, ne? Mohli bychom odejít oba a ty bys mohla konečně uplatnit své výborné zápasnické nadání…“ Zatímco jsem mluvil, narazili jsme na postel.

„Nedělej si ze mě legra-“ konec její věty se změnil v zalapání po dechu, když jsem jí povalil dolů a zároveň s tím pohybem jí spojil ruce nad hlavou a přimáčkl je k posteli.

„Nedělám…“ zamumlal jsem jí do ucha z takové blízkosti, že jsem sotva dokázal vnímat, co říkám, nebo co říká ona.

„Effff…“ nadechla se skrz stažené hrdlo. „Teď nemůžeme… odejít…“ hlas se jí zadrhával a já s potěšením sledoval, jaké úsilí ji stojí pokračovat v debatě. Nebyl jsem v tom sám.

„Nemůžeme tu nechat Esmé… ne teď, když tu není Edward a…“ Zadrhla se, když jsem přitiskl své rty ke jejímu pupíku. Ruce vytažené nad její hlavou poodkryly větší část jejího magnetického bříška. „… a Bella…“ dokončila nakonec.

„Hmmm…“ zamumlal jsem dva centimetry od její kůže a potom jsem se pomalu zvedal, až jsem se přiblížil těsně k jejím rtům. „Happy…“ vydechl jsem, když jsem konečně vzdal jakýkoliv další pokus o konverzaci. Nechápal jsem, proč se o tom musíme bavit zrovna teď a nechtěl jsem nic jiného, než aby se na to teď vykašlala.

„Dizzy…“ zakroutila se pode mnou, jakoby chtěla utéct.

Nedalo se nic dělat, nemohl jsem si ji nechat zmizet - začal jsem ji líbat a vychutnával si ten božský pocit, když jsem ucítil, jak se její tělo pode mnou chvěje. Její reakce mě strhla ještě hlouběji, teď už bych nedokázal říct jediný slovo. Dal bych ruku do ohně za to, že mě jednou připraví o rozum, jestli to takhle bude pokračovat. Šílel jsem touhou po ní. Kam se hrabe Venomovo mučení na to, co dokázala ona…

Strhl jsem ji k sobě do náruče, asi dost prudce… Chtěl jsem ji cítit, vidět její zavřené oči a touhu, kterou jsem probudil, a o které nebylo pochyb. Převalil jsem se na záda, abych si mohl vychutnat váhu jejího těla spočívajícího na mém…

… a oba jsem se ocitli na zemi vedle postele.

Herdek!

Happy toho bleskurychle využila, vyskočila na nohy a nalepila se na stěnu vedle dveří. Hlídala si únikovou cestu.

„Happy!“ vykřikl jsem a zničeně si vrazil rukama do vlasů. „Tys to věděla! A nic jsi proti tomu neudělala…“

„Samozřejmě, že jsem to věděla, tak jako vždycky vím,“ snažila se popadnout dech. „Ale nejspíš to byla moje jediná šance, jak ti…“ zarazila se.

Pozvedl jsem obočí. „Jak mi co?“

„Jak ti nepodlehnout…“ dokončila neochotně.

„A to by se mohlo stát?“ zeptal jsem se pohledem upřeným na ni. Za ty měsíce, co jsem se právě o tohle pokoušel, jsem si už byl skoro jistej, že to je v jejím případě nemožný. Vždycky se vzepřela. Zkrátka vždycky.

„Ano,“ řekla a zapíchla pohled do země.

Projela mnou horká vlna vášně. Už jenom ta představa…! Narovnal jsem se do o něco přijatelnější polohy, abych se tak pokusil zbavit napětí, které ze mě málem začalo unikat jak z tlakovýho hrnce.

„Happy…“ rozhodil jsem rukama… „Jednou budeš moje smrt…“

Podívala se na mě téměř omluvně. „Víš, že to nejde. Ne tady… všichni tady mají uší jako rys! Nedokázala bych se jim potom podívat do očí,“ zapípala znovu vysvětlení, který jsem slyšel snad už milionkrát.

„Jasně, já vím. Tady to nejde. A venku taky ne, protože tam by nás zase mohl někdo objevit… Tak mi řekni, co mám dělat? Chci tě, připadám si jak blázen… divím se, že mi ještě nepřeskočilo…“

Kousla se do rtu a mlčela. Zvednul jsem se a v mžiku jsem byl u ní.

„A vím, že jsi na tom podobně,“ pohladil jsem jí po tváři.

Znovu sklopila zrak v němém přiznání.

„Vím, co udělám,“ řekl jsem nakonec něžně. „Vím o jednom místě. Emmett na něj zpívá oslavné písně, zatímco si mě dobírá za to, jak se mnou máváš…,. Jela bys se mnou? Byli bychom sami, u moře… zeptám se Carlislea, je to jeho dům…“

Zhluboka se nadechla… a vsadil bych se, že kdyby to bylo možný, zčervenala by. „Chceš odjet?“ vymáčkla ze sebe.

„Rozhodně chci. Jen ty a já.“

Polkla a potom přikývla, pohled upřený do země.

„Díky bohu…“ vydechl jsem.

„Ale nejdříve se musíme postarat o Esmé…“ rychle zvedla zrak a její oči byly plné nesmlouvavé rozhodnosti. „Potřebuje mě i tebe, potřebuje všechny z nás, abychom tu byli. Čím prázdnější dům bude, tím hůř pro ni…“

V duchu jsem zaúpěl. A tohle může trvat… jak vlastně dlouho?!

„Ale dočkám se?“ optal jsem se nahlas tak mírně, jak jsem jenom byl schopnej.

Vtiskla mi krátký polibek. „Dočkáš. A do té doby… příměří, ano?“ zeptala se a upřela na mě takový pohled z pod svých řas, že bych jí odkýval cokoli.

„Příměří…“ vzdychl jsem, zatímco jsem znovu zatnul zuby. Byla tak zoufale sexy.

 

- - -

 

Skoro to vypadalo jako čajový dýchánek. Na skleněnou střechu středu bubnoval pořádnej slejvák, když jsme stáli naproti sobě v pracovně. My a oni – Volturiovi společně s některýma z nomádů. A já pomalu začal chápat, co se nám snažili říct. Koukali jsme přímo do tváří nové vládnoucí skupiny.

Potom, co bitva skončila a udělalo se všechno pro ty, kteří během ní přišli k nějakému tomu zranění, nomádi i zbytek Volturiových se domluvili. Dalo by se říct, že to byla ideální příležitost k tomu vytvořit něco jako sněm potulných upírů, těžko jsem si dovedl představit, jak by se to dalo udělat jinak… Než se rozprchli na všechny strany, společným rokováním vytvořili nový pořádek. Volturiovi zůstali v čele, jejich předností byly jejich sakra košatý zkušenosti s podobnými záležitostmi ve světě upírů. K nim se připadali někteří další a všichni z těch, kteří tu dnes byli, patřili k nim. Z rozhovoru, který jsme vedli jsem už pochopil, že je to Mirabel, Darren, Patrick, Tisha,  tři další chlapi, jejichž jméno jsem nepochytil, Jane, Demetri, Felix a Caius. Poslední jmenovaný byl jediným nositelem jména původního vládnoucího klanu, nemýlím-li se…, neměli by se teda jmenovat nějak jinak?

Z mých úvah mě ale vytrhla další část rozhovoru.

„Stínové, kteří uprchli z boje, budou napadat další města,“ poslouchal jsem Darrena. „A dost možná se budou snažit opět spojit a organizovat se proti nám. Budou se snažit najít další způsoby, jak napadat lidi, jak si pro sebe urvat to, co byli vždycky zvyklí mít. Samozřejmě, budou si vědomi, že jejich situace je složitá, ale přesto se nevzdají.“

„Takoví jako oni se nikdy nevzdají,“ ucedila Jane. „Mají rozumu, co by se za nehet vešlo…“

„A právě proto,“ pokračoval Darren, „je třeba dohlížet na to, co se děje. Mnoho nomádů, ještě než každý z nich zamířil svým směrem, na sebe ten úkol vzalo. Bude potřeba každého z nás. Dost možná dojde i na další menší střety, kde se budeme muset znovu spojit… A od toho jsme tu my.“

Carlisle uznale pokýval hlavou. „Zdá se, že takový systém by mohl fungovat…, ale pouze za předpokladu, že vaše sídlo nadále nebude v Itálii.“

Demetri si mírně vzdychnul a odpověděl. „To opravdu nebude. Volterra nejspíš už nikdy nebude to, co bývala…“

Caius tlumeně zasyčel, ale neřekl nic. Demetri na něj pohlédl a potom se zadíval opět na nás. Uchýlíme se na středovýchod, na laskavé Tishino pozvání.“

Darren počkal, až se emoce utiší, potom pokračoval. „Postaráme se o to, aby se lidé dozvěděli, že sídlo Stínů bylo zničeno. Musíme lidi donutit uvěřit, že jejich existence byla ukončena, vlastní silou. A proto musíme být takřka neviditelní, jako jsme byli vždycky. Jinak je ohrožena naše vlastní existence, zvláště když vezmu v úvahu odpor, který se mezi lidmi vytvořil. Z toho důvodu je nanejvýš důležité spolupracovat a učinit neviditelnými i Stíny.“

„To nebude zrovna hračka,“ ozval se Listar.

„To rozhodně ne. A proto jsme tady,“ prohlásil Darren. „Potřebujeme vaši pomoc. Kdyby snad…“ dlouze se po nás rozhlédl, „přece jen někdo z vás se k nám chtěl připojit, uvítáme ho.“ Zvláště zdlouhavě se zadíval na Jaspera, který se ovšem ani nepohnul. Jeho odmítnutí bylo všem jasný.

Když se Darren přesvědčil, že se žádného zájmu z naší strany nedočká, uhnul pohledem stranou a sbíral dech na další proslov, když v tom se ozval Carlisle.

„Neznamená to, že bychom si nevážili toho, co jste udělali, nebo toho, co chcete udělat. Vaše tažení proti Stínům bylo nevyhnutelné a nanejvýš potřebné, těžko si představit, co by bylo dál, kdyby se nevytvořila armáda jako ta vaše. Ale naše místo je… jinde.“

Esmé na něj pohlédla se zjevnou úlevou.

Hned nato se ozval Demetri. „Čekali jsme to. Ale přece jen…“ otočil se přímo na mě a já se přestal opírat o skříň, čímž jsem se mírně napřímil. Zřejmě přišla moje chvíle, jak už hlásila Alice.

„Ty musíš být Dizzy, není tu nikdo tobě podobný,“ odhadnul.

„Jo, to sem…“ vylezlo ze mě.

„Zpráva o tvé mimořádné schopnosti se rozkřikla naším táborem hned potom, co jsem Alici, tobě… a těm dalším… dovolil vstoupit na naše území několik dní před bitvou.“

Nepochyboval jsem, že na tom „rozkřiknutí“ má největší zásluhu Chester.

„Taková schopnost, jako máš ty, použitá v boji proti Stínům by byla nanejvýš užitečná. Mám dojem, že tebe a tvou… družku…“ pohlédl na Happy, jejíž prsty se na začátku jeho proslovu ihned napjatě propletly s těma mejma… „tady toho tolik nedrží. Podle mých informací tu nejste déle než rok a nepojí vás sem žádné rodinné pouto. Dizzy, byli bychom nesmírně poctěni, kdyby ses rozhodl se přidat k nám.“

Tiché pobublávání za mými zády se změnilo v opravdu pořádný řehot. Emmett se zkrátka neudržel. A když jsem se rozhlédl, vlastně i ostatní na naší straně se pobaveně usmívali, zatímco ti naproti nám nechápavě koukali jeden na druhýho.

„He-he… Ha-ha… e-hehe… Mám takový dojem…“ soukal ze sebe Emmett, „že byste měli něco vědět…“

V tu chvíli se se svým parádním smíchem přidal i Chester.

Esmé ovládla svůj výraz, přísně se na Emmetta podívala a potom zamířila svůj zrak na mě.

„Dizzy, drahoušku, pánové jistě chvilku na tvoji odpověď počkají. Malá Anaîs už má hlad,“ pohlédla na spokojené dítě v náruči nic nechápající Sue. „Mohl bys, prosím, dojít do kuchyně a přinést jí talíř s ovesnou kaši a hrnek čaje? Tedy, pokud proti tomu nic nenamítáš.“

Před očima se mi rozsvítila obrovská žárovka. Esmé byla kádr. Málem jsem zapomněl zavřít pusu, když jsem pochopil, kam tím míří. Teď už jenom… se předvést. Poprvé v životě jsem se bál, že zrovna teď nezakopnu.

„Jistě,“ odpověděl jsem a sebejistě jsem zamířil ke dveřím.

Ve chvíli, kdy jsem se chystal z nich vykročit, k mému zděšení bez jediného karambolu, jsem si uvědomil, že vlastně vůbec nevím, co a jak.

Otočil jsem se zpět na Esmé. „A kde to-“

Jedna moje noha beznadějně sklouzla i s cípem koberce, který se připletl do mé střemhlavé otočky. Rozplácl jsem se na zemi, až to mlasklo, a když jsem se potom co nejrychleji zase sbíral, pokusil jsem se dokončit větu.

„A kde to všechno najdu, Esmé?“ narovnával jsem si stržený rukáv.

„Kaše je už hotová, v ledničce. A čaj je v čajníku na kuchyňské lince. Stačí nalít.“

„Samozřejmě,“ kývl jsem na srozuměnou a snažil se nevnímat podivný důraz, který vložila do poslední věty. O poznání pomaleji jsem se otočil zase čelem ke dveřím a zmizel na chodbě.

Fajn. Takže čaj a kaše.

Když jsem o chvíli později stál u kuchyňské linky a pozoroval strukturu kaše, která stála hned vedle hrnku, do kterého jsem nalejval čaj, pochopil jsem, že ten divnej pocit, kterej mi hrozil roztřást ruce, je nervozita.

Nekoordinovaně jsem sebou škubl, když mi to slovo naskočilo černý na bílým. Já a nervozita??? Já jsem přece zvyklej na všechno…

Kruci!

Okamžitě jsem zaregistroval pleskání vody o podlahu. Tedy lépe řečeno čaje. Narovnal jsem konvici v ruce a teprve potom jsem si všimnul podivně chladného vjemu v mých kalhotách. Opíral jsem se o desku kuchyňského stolu a… čaj si evidentně právě v těch místech hledal cestu kudy na zem.

Odskočil jsem od linky, jako bych tím ještě mohl něco zachránit, a potom jsem se rychle natáhl, abych položil konvici zpět na linku. Přitom jsem hmátl po utěrce a pokusil se zastavit proud čaje, tekoucího na zem.

Hlavně… se nepřerazit. Tady to vážně není třeba… snažil jsem se soustředit.

Byl jsem si vědom, že pode mnou je nebezpečně kluzký povrch kuchyňské podlahy. Obezřetně jsem se díval pod nohy, abych zabránil dalšímu nečekanému vlivu, který by mohl ledacos způsobit. Udělal jsem pár opatrných kroků a pořád jsem se opíral o linku, s utěrkou v ruce, abych bránil tý protivný tekutině dostat se dolů.

Okamžitě jsem si uvědomil, co se stalo, když jsem rukou, ve který jsem držel tu proklatou utěrku, o něco zavadil. Kaše! Ani na okamžik jsem nepochyboval, že talíř, na kterým byla, nabral rovněž dráhu směrem k zemi. Bez váhání jsem po něm hrábnul, abych se pokusil zastavit nevyhnutelné.

Kaše skončila napůl na mé košili, napůl na talíři, kterej se mi nějakou nevysvětlitelnou náhodou podařilo vybalancovat v ruce.

Evidentně jsem v tomhle nebyl tak dobrej jako Happy.

Udělal jsem dva kroky dozadu a s pocitem, že v téhle šílené kuchyni se může stát cokoli, jsem se ostražitě posadil na jeho z Esméiných proutěných křesílek. Odevzdaně jsem sledoval dílo zkázy, zatímco jsem svíral talíř se zbývající kaší oběma rukama.

„Kašlu na to…“ procedil jsem mezi zuby. Tohle sice není zrovna to, o co bych stál, ale budiž. Danému účelu to taky poslouží.

Vstal jsem, oklepal jsem z košile slepené cucky kaše a zadíval se na utěrku, která by mi možná mohla pomoci zbavit se zbývajícího nánosu. Odolal jsem tomu pokušení – čaj na kalhotách a kaše na košili byla možná teprve lepší varianta toho, co by ještě mohlo nastat, kdybych se pokoušel se nějak vylepšit. Popadl jsem z poloviny nalitý šálek čaje, polovinu kaše a vypadl odtamtud tak rychle, jak to bylo možný.

„To musí být opravdu zajímavá schopnost, Alice,“ slyšel jsem Caiův zostřený hlas za dveřmi, než jsem se vrátil do pracovny.

Když jsem vstoupil, pochopil jsem. Alice se dusila potlačovaným smíchem, zatímco všichni ostatní jen čekali na můj návrat. Jakmile mě ale uviděli, začali se jeden po druhém smát všichni. Bez výjimky. Mám dojem, že to bylo poprvé, co vůbec kdy kdo viděl Caia se smát – a celkem vod srdce.

Tohle mě nemohlo sebemíň rozházet. Jen ať se klidně bavěj, nic novýho pod sluncem. Vkročil jsem do místnosti a rázným krokem ji přešel. Zastavil jsem se před Esmé a podával jí věci, o který měla zájem.

„Děkuji,“ odpověděla s největší mírou zdvořilosti, které byla schopná, když pohlédla na talíř a hrnek. „A kde je lžička?“ otázala se.

Měl jsem dojem, že by se ve mně krve nedořezal.

Zpátky teda už nějdu.

„Já pro ni dojdu!“ přiskočila Happy, postavila se vedle mě a postrčila mě k psacímu stolu. „Tady se postav, ani se nehni,“ řekla a opustila místnost.

Nálada kolem se pomalu uklidňovala a Alice, která ještě stále dejchala trochu trhaně, mi podala ubrousek.

Chvíli jsem zaváhal, ale nakonec jsem si ho od ní vzal a pokusil se s jeho pomocí odstranit kaši z košile.

Demetri se nenápadně podrbal za uchem a vyměnil si pohled s ostatními.

„Nuže… co nám odpovíš, Dizzy?“ zeptal se nakonec.

„Mám dojem, že raději zůstanu tady.“

Naprosto mě nepřekvapilo, že mě nikdo dál nepřemlouval. Zavládlo podivný ticho.

Darren si odkašlal a byl to on, komu se podařilo vnést mezi nás opět vážnou atmosféru.

„Přesto bychom uvítali vaši spolupráci. Doufali jsme, že byste to mohli být vy, kdo dohlédne na tuto oblast,“ prohlásil.

„Přesně to jsem chtěl navrhnout,“ ozval se někde za mnou pevný Jasperův hlas. „Postarám se o to, bude mi potěšením,“ řekl a nechal kolem sebe proklouznout vracející se Happy.

„Ale rozhodně ne sám, brácho,“ ozval se Emmett. „Taky bych si to konečně rád s někým rozdal,“ uchechtl se a podíval se na Rose.

„Ano, rozhodně ne sám,“ ozvala se Happy až jsem málem nadskočil. „Ráda bych využila…“ začala tiše vysvětlovat, když pochopila, že vyvolala zájem v nás všech. Očima přejela po tvářích, který se na ni upíraly, „Ráda bych využila nenávist k Venomovi a ke Stínům… k něčemu užitečnému. Teď, když konečně můžu něco udělat, chci bojovat.“

Měl jsem sto chutí ji obejmout a pevně stisknout. Moje odvážná Happy.

„Zajisté,“ ozval se poté Darren. „Rád vidím, že o tuhle oblast bude postaráno opravdu dobře. Jaspere, spoléháme na zprávy od tebe.“

Fajn, pousmál jsem se pro sebe.

Takže práce nekončí. A příměří, nepříměří, budu mít důvod se jí pořád dotýkat. V zájmu její bezpečnosti…, že jo. Musíme přece vědět, jestli jí něco nehrozí. Zazubil jsem se.

A pokud bych snad něco uviděl, postarám se o to, aby nevystrčila nos z domu. A nebo ještě lépe – odvezu ji dost daleko vocaď…

„Co je?“ zeptala se Happy a zkoumavě se na mě podívala.

„Nic,“ řekl jsem rychle. „Mám prostě radost, že… nebude nuda.“

Jen zavrtěla hlavou. „Ty jsi vážně blázen…“ Ale přesto se usmívala.

 

- - -

 

„Hej, tak kde to vázne?“ ozval se Emmett z místa řidiče a div se nevysoukal z okna svýho auta, aby viděl za sebe na Chestera, Sue a Any. Any se držela máminy sukně, zatímco Sue se objímala s Listarem, Alicí, Esmé, Rose a nejspíš i s Happy, ale to jsem už neviděl, protože v tu chvíli jsem zrovna utržil další přátelskou herdu do zad a za mnou se ozvalo:

„Kámo, ty mi budeš vážně chybět. Ta cháska ze severu, ke které tak trochu patřím, je sice taky kdejaký úkaz, ale ty jsi prostě machr.“ Chester se postavil přímo naproti mně a jeho zuby se blejskly v úsměvu.

„Jo…“ ušklíbl jsem se. „To nejspíš bude pravda.“ A to mě má jako těšit?

„Ta kaše před Volturiovejma… řekni, to snad bylo schválně, ne? Že tobě se odsud nechtělo, co?“

Ušklíbl jsem se znova. „Ne, to nebylo.“

„Ha-ha-ha…“ rozesmál se Chester, „To snad ne, to mi neříkej ani ve srandě…“

Upřel jsem na něj pohled. „Vo ten koberec jsem zakop schválně, to jo. Ale ta kaše… to bylo sakra vopravdový. Zkrátka, jako vždycky.“

„Zatroleně, Dizzy… Nechceš jet s náma? Ať je nějaká sranda…“

V tu chvíli se vedle Chestera objevila Sue. „Můžeme jet... Máme nejvyšší čas.“

Otočil se na ní. „Tak jedem, krásko,“ a přitočil se k zadním dveřím, které jí dvorně otevřel. Sue nastoupila, i s Any. Esmé vzdychla, když je viděla nasedat.

„Chestere!“ nedalo mi to a křiknul jsem na něj.

Otočil se.

„Můžeš mi udělat laskavost?“

Nadzvedl obočí a věnoval mi plnou pozornost. „Tobě vždycky…“

„Nehýbej se,“ požádal jsem ho, potom jsem se rozmáchl a moje dlaň se zaduněním přistála na jeho zádech.

Konečně úspěch.

„Fajn, díky. Tak se měj,“ pronesl jsem co nejmužněji a opatrně se rozhlédl kolem sebe. No co? Tak už vím, jaký to je…

Prach zvednutý pneumatikami Emmettova auta se pomalu vytrácel ze vzduchu kolem nás, když Happy řekla: „To bylo nečekaně rychlé, že ano? Nikdy bych neřekla, že by Sue mohl někdo takhle uchvátit. Že by mohla s někým po několika málo dnech odjet kamsi daleko, do nového života…“ vrtěla hlavou a žmoulala si u toho prsty na rukou.

„Ale je to krásný…“ dodala nakonec.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Twilly

18)  Twilly (20.10.2011 16:17)

Áááááááááááá tohle bylo rozkošný. To poslední poplácnutí po rameně. Jak si Chastera Dizzy "slovně" přidržel ... Kačenko, nádhera

Cathlin

17)  Cathlin (13.10.2011 21:50)

Elis: No ale víš, jak by vyšiloval??? Mně to tedy přijde nadmíru zajímavé. :) :) :)
A ehe - no jo, no. Ale to už je Edward, jak ho stvořila Steph. Takový úzkostlivý cíťa.... Ale prostě je to náš Edward. B)

eElis

16)  eElis (13.10.2011 21:47)

Cathlin, tak přesně to chci říct!:D :D :D Venome a půst tak to nééé... to tedy není vůbec pěkná představa... už jen to, že ještě pár kapitol a bude po Jedu...:'-( :'-(
Mno, tak na mě je až moc dokonale vykreslenej a co na něm úplně nejvíc nesnáší a za co bych mu nejraději urvala hlavu je to jeho "já jsem ta zrůda,... netvor, který si tě nezaslouží..." pro mě za mě, at se klidně nechá ukřižovat , když si tolik v libuje v té své trpitelské roli:D :D :D :D :D

Cathlin

15)  Cathlin (13.10.2011 21:21)

Elis: Chceš jako říct: no jo Edward vydrží všechno, ten je tepanej, ale na Dizzyho mi nasahej? :D :D :D Hele, a co takhle Venome a půst... hm, zajímavá představa! No, nic to jsem se zase nechala unést.
A jakpakto, že se ti do výčtu oblíbených postav nedostal Edy? Není tvůj typ? B) B)
Jsem ráda, že jsi se bavila!!!

eElis

14)  eElis (13.10.2011 20:54)

Jo, Dizzy nezklamal Miluju hooooo!!! Ale s ním to ani jinak nejde... on je tak roztomile nešikovný a je docela zajímavý, jak se mi dvě naprosto odlišné postavy dostaly tak hluboko pod kůži... Dizzy tou svou šikovností a Venome tou svou temnotou, i když se oba dva od sebe liší, jak noc a den, tak člověk je prostě musí zbožňovat, jinak to nejde...
Jen jsem zvědavá, kdy se Dizzy dočká toho kýženého okamžiku a on odcestuje s Happy na ostrov... chudák takhle ho trápit... Edwarda klidně, ale Dizzyho :D :D :D :D :D

Cathlin

13)  Cathlin (04.10.2011 13:59)

Janebko! Nečekala, viď??? Ale přece - co jiného můžeš čekat od Dizzyho? Jeho způsob vnímání reality a i jeho způsob vytváření reality zkrátka nemůže být jiný! Jen si vzpomeň, co kupříkladu vyváděl v samotném Paláci... :D :D :D Tohle pro něj bylo opravdu snadné.
A já že bych si na něm smlsla? Ale no jo, máš pravdu, to víš, že jo! Už jsem po něm měla absťák! B) B) B)

Janeba

12)  Janeba (04.10.2011 10:23)

Jo a chudák Dizzy! Pořádně sis na něm smlsla!!! :D

Janeba

11)  Janeba (04.10.2011 10:22)

Cathlinko , pozdě, ale přece!!! Musím říct, že mě tahle kapitolka velmi, móóóc a hodně překvapila!!! Že ty sis cucla ty vtipný kaše, co měl Dizzy přinést??! Páni, takhle odlečenou kapitolku jsem od tebe snad ještě nečetla!!! Báječné a nalaďující na další kapitolku!!! :D ;)
Děkuji!!!

Cathlin

10)  Cathlin (27.09.2011 13:23)

Bíbí!

Konečně jsem se tě dočkala, to bylo nekonečné!
A opravdu obdivuji tvé sebeovládání, že jsi dokázala Dizzyho přečíst a ještě i tak poctivě okomentovat, když jsi věděla, že je už další kapitola!!! Úžasný.
Koukám, že se ti toho minulý týden pokazila opravdu hodně a doufám, že už bude vše ok. Máš snad vybráno!
A odhadlas to úplně přesně - ano, Dizzy byl oddech před náročným koncem knihy, která už bude patřit jen E+B. A také jsem potřebovala vyřídit všechny ty věci kolem nového vládnutí a tak... Ale především bych si to neodpustila nedat Dizzymu ještě příležitost! A Happy také. A že ho Happy trápí? Že už má Dizzy pomalu svatozář?! No jo, no! :D Však on se určitě dočká! Souhlasila přece.
Chápu, že kapitolku jsi si nemohla pořádně užít, netrpělivost tě nenechala! Ale doufám, že jsi se aspoň trochu pobavila, protože věř, že to bylo s Dizzym naposledy. :'-( :'-( :'-(
A Chester? Jsem ráda, že má u tebe svůj kredit! Oni jsou se Sue každý úplně jíný, ale i tak k sobě tak nějak pasujou... B)

bb119

9)  bb119 (26.09.2011 21:14)

Ahoj Cath, hlavně se teď nelekni, ale tahle kapitolka byla pro mě opravdovým oříškem, nemyslím tím děj, ale moje naprosto nevycházející plány, tahle kapitolka už visí týden a já se teprve dnes dostala k jejímu přečtení, víš, kolikrát jsem měla naplánováno, že se na to vrhnu, a vždycky se to nějak po... pokazilo - nemocná dítka, nečekaná návštěva, zatoulaný manžel, který se na cestě z práce zapomněl u kamaráda, mobil nechal v práci a já po něm málem vyhlásila policejní pátrání, následovala návštěva tchýně, aby mužíček dostal za své extempore kapky nejen ode mně, ale taky od ní.... jak vidíš opravdu jsem se nenudila a k Jedu se dostala až teď, samozřejmě jsem si všimla, že už visí i další kapitolka a svedla opravdu obrovitánský boj se svým svědomím, že prostě nesmím švindlovat a nemůžu hned skočit na Bellu a Edwarda, ale musím nejdřív na setkání s Dizzym, další vnitřní bitvu jsem svedla hned po přečtení, víš, jak lákavé bylo kliknout na prosvícená písmenka "další kapitola" a prostě číst dál naštěstí mi bylo jasné, že pokud skočím na další dílek o E a B, tak budu ztracená, zažeru se jen do těch dvou a všechno ostatní se mi vykouří z hlavy a už nebudu schopná dát dohromady komentář k předchozímu dílku, no a takhle to zazdít, to bych ti opravdu nemohla udělat
celý tenhle dílek je úžasně oddechový, trošku tě podezírám z toho, že je to záměrné, chtělas nám dopřát trošku pohody než nás převálcuješ Edwardem a Bellou
Dizzy je prostě miláček co k tomu dodat, scéna s kaší a čajem neměla chybu, díky Ti, dokonale jsi mě rozesmála, to je přesně on :D :D :D a k tomu ještě Chester... prostě super, musím říct, že jsem si Chestera strašně moc oblíbila, sálá z něj něco, co působí strašně sympaticky, jsem si jistá, že o Sue bude dobře postaráno, moc jim to přeju ale zpátky k Dizzymu, copak nestačí ta jeho smůla smůlovatá? ty ho ještě ke všemu takhle trápíš! chudák malej roztouženej, doufám, že nám neodepřeš tu radost a naservíruješ nám romantickou kapitolku, kde se Dizzy konečně dočká, romantiky totiž není nikdy dost
tak upíří svět se dává opět dohromady, Esme to řekla moc hezky "Venome je mrtev. Palác je zničen. Venirové, pokud vím, nepřežili. A síla Stínů se rozpadla v prach.“
je to jako nový začátek.... znovu na startovní čáře, snad se novým "vládcům" podaří udržet pořádek, moc bych si to přála
Cathlinko, bylo to nádherné čtení a teď už, když dovolíš, hurááááááááááááá na další dílek a Edwarda s Bellou

Cathlin

8)  Cathlin (22.09.2011 12:40)

Marvi! Odepisuju dost pozdě, ale byla jsem tak zabraná do psaní závěru, že jsem nebyla schopná ani reagovat na komentáře...
Nepochybuji o tom, že se kluk ušatá dočká, Happy přece taky není svatá.. A co se týká Chestara a Sue, tak myslím, že v jejich případě to jinak dopadnout ani nemohlo. A co je také zajímavé: jakého "náhradního tátu" získala Any! Ten rozdíl mezi jejím pravým otcem a Chesterem.... No jo! Myslím, že si polepšila. A samotnou by mě zajímalo, jaká bude její budoucnost.... a co všechno to bude znamenat pro Sue s Chesterem, pokud spolu zůstanou... Ale to už jsme za hranicemi Jedu, to jen má fantasie běží dál.

Marvi

7)  Marvi (19.09.2011 20:21)

Dneska jsem si kupodivu našla klid na tuto skvělou kapitolku a moc se mi líbila.
Dizzy je skvělý, vidím ho přímo před očima, i ty situace co popisoval. Hlavně Alici, ta neměla chybu!
Taky ho trochu lituji ohledně Happy, no snad to vydrží a dočká se kluk jedna ušatá :D :D :D
Překvapilo mě jak rychle Sue s Chesterem to vzali tak rychle, ale na druhou stranu je chápu, jen Esmé možná bude trošku smutná, ale snad jí to Edward s Bellou vynahradí, pořád doufám v šťastný konec. Takže se těším na příští kapitolku!

Cathlin

6)  Cathlin (19.09.2011 20:21)

AMO: Každé tvoje slovo mě potěšilo! Vypadá to, že jsi se bavila a to je mooooc dobře! Potřebujeme se trochu nadechnout, že ano...! :p A kdo jiný, než Dizzy by měl právě teď dostat prostor, kór když se už proboural i do zájmu Volturiových (nebo toho, co z nich zbylo... )
Ech, no jo... takhle přímo bych to neformulovala , ale máš pravdu, Dizzy je na tom fakt špatně, ale já mám roztoužený chlapy ráda, tak jsem ho do toho prostě namočila a užívám si ho... Všimni si, že Edward je na tom úplně stejně... Zkrátka, celá já...
A jo, teď už nás budou čekat jen EaB...

Cathlin

5)  Cathlin (19.09.2011 20:11)

Julo, jsem moc ráda, že jsi se mi ozvala po takové době! Jsem ráda, že pořád ještě čteš...! :) A jo jo, tahle kapitolka byla odlehčením... a pokud jsi se u ní aspoň trochu pobavila, potom to je tak jak má být. ;)

AMO

4)  AMO (19.09.2011 17:39)

Ach, to je krásný konec!!!
Sue s malou odjíždějí... opradu natrvalo? Už tam to batole nebude??:( :( :( Takže Chester si odváží nejen vítězství, ale partnerku. To je lomantické.
Dizzy Dizzy je Dizzy je prostě komik, ne to je špatně, on je šašek spojený se smolařem, obdařený velice zvláštním darem :D :D :D :D
To představení pro Darrena a spol. Chudák malý a mně tady cukaly koutky. A ještě ke všemu je nadrženej... podle jeho popisu i stepní koza to má častěji
A celkově Dizzyho komentáře - nechat zarámovat... Jasper je borec, všechny ženský jako na jehlách, Alice zářila jak tisíc sluncí, Alici by neudržela ani parta novorozených Opravdu perla za perlou.
Vláda rozdělena a úkoly přiděleny...
A my hupky dupky za Edwardem a Bellou!!!

Jula

3)  Jula (19.09.2011 16:42)

Tohle bylo takové hodně příjemné uvolnění v tom napětí kolem Belly a Edwarda, opravdu jsem se hodně pobavila
Ale Bella mě děsí, mám strach, co se objeví příště, ty její kolapsy...
Chudák Edward, který to všechno snáší a snaží se vytrvat...

Cathlin

2)  Cathlin (19.09.2011 10:41)

Evelyn...
Jak už to v knížkách a v životě bývá... Děje se toho spousta a je třeba být u všeho... Ano, mít knihu, mohla bys přelistovat na kapitolu, která tě zajímá (autoři knih by mě asi zabili, ale občas to udělám - Jacobovu knihu v Rozbřesku jsem dodnes vůbec nečetla!!! ), ale tady to prostě nejde... Ale příště už se dočkáš těch našich dvou berušek, neboj!
A nebo možná se boj... Já ti úplně nevím...

Děkuji moc za tvou přízeň a velerychlý komentář! A moc se těším na příště!

Evelyn

1)  Evelyn (19.09.2011 10:32)

Jeden boj je vyhraný a můžeme s našimi hrdiny na Stormdale slavit, ale co ten další velký boj odehrávající se na na bitevním poli, ale v srdci a duši Belly a Edwarda? Vím, že jsem s tím otravná, ale co Bella ví a my ne? Tohle je vážně mučení
Úplně celou dnešní kapitolu vidím před sebou. Alice a její strach o milovaného muže. Obrovská radost a úleva následující potom. Dizzy a jeho nešikovnost. Intermezzo Dizzyho a Happy. Ticho a vzpomínky na ty, kteří nepřežili... Nádhera. Jen se pořád bojím, co přijde dál...

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still