Sekce

Galerie

/gallery/thumbs/audinka.jpg

Esmé jako řidič-zajíc, poslední díl z řady volně navazujících jednorázovek

 

Moje rodina a jiné katastrofy 5 aneb Esme, doprava – to je ta druhá levá!


Carlisle se nemohl zbavit plíživého dojmu, že se garáž jejich rezidence právě pokouší rozbít sbíječkami celá parta dělníků. No nebyl daleko od pravdy, jen místo dělníků se snažila plnit plán na 120 % partička decibelů linoucích se z reproduktorů Esmeina nového vozu (kabrioletu Audi A5 v barvě cappuccina).
Zaškolující se budoucí řidička Esme si pobrukovala společně s Olivií Newton-John: „I´m carried away (jsem unešená)…“
„No, miláčku, to je skvělý, že jsi unešená z toho, že řídíš, ale mohla by ses víc soustředit a zkusila konečně z garáže vyjet, ať tvé nové auto vyzkoušíme i na silnici?“ pronášel trpělivě Carlisle, zatímco se opatrně usazoval na sedadlo spolujezdce a ihned si pro jistotu zapínal bezpečnostní pás.

Esme poraženecky povzdechla, vypnula CD přehrávač, zavřela oči a optala se manžela: „Takže, jak to bylo? Přidávat plyn a pomalu pouštět spojku?“
Carlisle pohladil ženu povzbudivě po paži: „Správně. Ale vždyť už jsi to trénovala.“ (Vzpomněl si s pousmáním, jak Esme seděla na gauči v obývacím pokoji, v ruce vařečku coby řadicí páku, pod nohama polštáře plnící funkci pedálů a kolem všechny své děti, přičemž Emmett s Jasperem dělali zvukový doprovod tůrujícího motoru, Alice ubíhající stromky za okny Esmeina imaginárního vozu, Edward s Bellou stopaře a Rosalie hysterickou spolujezdkyni.)
„A ještě jednu maličkost, prosím,“ ozval se po chvíli Carlisle „otevři oči!“
Esme se rozpačitě usmála na manžela, a pak s odhodláním upřela zrak na výjezdovou cestu z garáže: „Tak jo, pravou na plyn, levou na spojku, pozvolna přidávám plyn, opatrně pouštím spojku…“
Auto se ani nepohnulo.
Carlisle zadržoval smích: „Jde ti to báječně! A teď to zkusíme s nastartovaným motorem…“

Konečně vše klaplo a po mírném hupsnutí se Esmeino nové vozítko rozjelo vstříc nic netušícím silnicím.

 

☼☼☼


Později toho odpoledne ozářila interiér garáže zadní světla Esmeina auta.
„Neboj se, jen couvej, máš parkovacího asistenta,“ promlouval na svou ženu mile Carlisle a v hlase se mu zračila úleva, že ručička tachometru se opět drží pěkně při zemi.
„Parkovacího asistenta?“ zopakovala nechápavě Esme a rozhlédla se kolem sebe „Edwarde?“ zvolala nakonec na syna, který právě o čemsi diskutoval s Rosalií, jež v montérkách ležela pod Edwardovým Aston Martinem.
Carlisle si skousl ret, aby zadržel smích: „Ne, Edwarda jsem nemyslel, parkovací asistent je to, co ti tu celou dobu pípá, a tady ti ukazuje, jak daleko jsi od překážky,“ poklepal na malý monitor na palubní desce, na němž se objevila do stále větší výšky narůstající škála čárek.
„Aha,“ povzdechla Esme a pomalu couvala.
„Stop, bacha, sloup!“ vyjekl Carlisle.
„Oops, no to je taky rozum, dávat do garáže sloup,“ brblala Esme, zatímco opatrně popojela dopředu a stočila volant, aby auto couvalo kolem sloupu lehkým obloukem.
Carlisle se rozesmál: „No on je opěrný, takže se docela hodí… ale jestli chceš zase dělat nějakou přestavbu domu, jak je libo…“
Esme zuřivě zatáhla ruční brzdu, vypnula motor, vložila do CD mechaniky jiné album a otočila ovladačem volume řádně doprava, to vše s provokativním úsměvem upřeným na manžela. (Can´t we try… Nemůžeme zkusit…)
Carlisle rezignovaně opustil vůz: „Ale ano, zkusíme to znovu, šlo ti to hezky!“

Jasper, který vstoupil do garáže za ruku s Alice (chystali se na večerní projížďku na motorce), s úsměvem podotkl: „Za pár dní ti to půjde skvěle a můžu ti vyzvednout řidičák u Jenkse.“
Carlisle dodal polohlasně: „A já marně doufal, že aspoň jeden z nás by mohl mít papíry legálně, no nic. Někde jsem musel ve výchově udělat chybu…“

 

☼☼☼


„Kde jsi tak dlouho?“ zakňourala Bella, která si došla pro Edwarda do garáže „věnuješ se tomu autu víc jak mně!“
„Myslel jsem, že mě nepostrádáš, když si čteš ty povídky na netu!“ škádlil ji manžel.
„No, četla, ale realita je lepší,“ přitulila se Bella k Edwardovi a zulíbala celé jeho rty od jednoho koutku úst k druhému a zase zpět. „A taky teď nikdo nějakou dobu nic nepřidal,“ dodala s poťouchlým úsměvem.
Edward se zhrozil: „No to jsem dopad´, to jsem jen reklamní přestávka?“ Rozhodl se ženu „potrestat“ zavrčením a polibkem na krk.
„Hmmm, tenhle výrobek stojí za to, to si možná pořídím domů,“ zavrněla Bella.

Edward se se smíchem od ní odvrátil a s rukou kolem manželčina pasu se otočil zpátky na Rosalii, která stále cosi vylaďovala v motoru vozu.

 

☼☼☼


Bella se opět nenápadně vytratila k notebooku v Edwardově pokoji.
Pohodlně se posadila a začala psát e-mail Renesmé, o tom, jak se její babička učí řídit, co se děje ve Forks a jak se jim po Nessie i Jacobovi stýská.

Závěrem napsala: „Kdyby naše maily někdo četl, řekl by si, že to s tou fantazií přeháníme, to snad není ani možné, kolik se toho v naší rodině semele. Jsem ale moc hrdá, že je to moje rodina - i se všemi těmi katastrofami“.
Pustila si CD, založila ruce za hlavu a s očima zavřenýma vzpomínala na vše, co již s Edwardem prožili.

„A co pro nás šílený scénárista Osud ještě přichystá?“ zašeptal Belle měkce do ucha Edward a ženu objal.


Povídky od Carlie

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Kate

26)  Kate (05.10.2013 00:59)

Jaktože tady ještě nemáš můj koment? Někde jsem musel ve výchově udělat chybu… Jako vždy skvělé hlášky a prostě vše bylo na nejvyšší úrovni zábavy. Děkuji!

kajka

25)  kajka (25.03.2012 14:59)

Carlie, čtení tvé povídky po obědě je jako završit dokonalou krmi lahodným dezertem nejvyšší kvality.;) Prostě mňamózní!!!!! Děkuju, bylo to super (koneckonců jako vždycky).

Cathlin

24)  Cathlin (12.12.2011 14:58)

Bella a povídky na netu... Hehe - dobrý námět na povídku...! A Edward coby reklamní přestávka! No ještě že je realita podle Belly lepší! Skoro bych se nedivila, kdyby se i ona sama zamilovala do jiných verzí Edwarda z netu... :D :D :D A pak by si mohla doma stěžovat... No nic.
Carlie,

kytka

23)  kytka (15.04.2011 22:15)

Písničky nádherné, vtípky kouzelné, atmosféra luxusní, relax dokonalý. Autorka skvělá.

Carlie

22)  Carlie (25.03.2011 16:36)

Aldi:

Alda

21)  Alda (24.03.2011 20:01)

Wow, to bylo super! Bomba!!!!!! To nic, to byla jen sranda . Já se snažím na tvém profilu číst povídky tak, jak jsou za sebou a docela se mi to vede. Děkuju moc !!!

Carlie

20)  Carlie (07.01.2011 22:33)

Díky, Broky

19)  Broky3581@seznam.cz (Terry) (06.01.2011 22:28)

muzu rict ze sem chodim uz denne a miluju presne jedorazovky tohohle typu ajeste bych rada pozadala o dalsi dilky :D:D:D ja vim jednorázovka ale muzu rict ze tohle je skvelý

Carlie

18)  Carlie (04.01.2011 19:31)

Ambři, Ty moje platino (zlato mi přišlo málo :-)) , díky... Určitě mám zájem se k podobnému stylu vrátit, ale povídky v tomhle duchu se rodí těžce...

ambra

17)  ambra (02.01.2011 23:31)

Otevři oči . OMG, já chtěla jít brzo spát a tak jsem si na ráno šla vyšťourat všechny resty, co u Tebe mám. Dopadlo to tak, že mám za sebou čtení skoro všech povídek, co už jsem od Tebe četla, bolí mě bránice a cítím se až nepřirozeně šťastná .
Carlie, doufám, že se ke své verzi Cullenů co nevidět vrátíš. Je to naprosto nepřekonatelné. Romantika plus smích je těžká disciplína. Ty bys ji mohla vyučovat...

Carlie

16)  Carlie (09.12.2010 09:03)

Karoli, s ohledem na to, že kávu zbožňuju, tak taková metafora způsobila, že jsem povyrostla minimálně o deset centimetrů (a už nejsem tedy podměrečná :D) ;-)
Tu písničku taky můžu, jj :-)
Díky

Karolka

15)  Karolka (08.12.2010 08:11)

Jéééééééééé! Co budu dělat? Já dočetla katastrofy! Pomoc!
Víš, co se mi na nich líbí nejvíc? Jasně - miluju tvůj humor, ale pro mě je nej ta pohodová a milá atmosféra, která z každého dílku přímo sálá. Byla to úžasná jízda, fakt. Snadno jsem si zvykla. Ráno kafe, snídani a utíkat ke compu za Carlie - dokonalá protistresová prevence.
Protože mě momentálně lepší přirovnání nenapadá, je to jako dokonalý koktejl a nebo - když zůstanu i snídaně - nějaká ta super káva, ve které nechybí smetana, koňak, čokoláda a skořice.
Bylo to fakt skvělý. No, a zítra už mě čeká poslední...
P.S. Ta poslední píseň Joshe Grobana mě úplně rozložila na molekuly.

Carlie

14)  Carlie (31.10.2010 18:46)

Díky, Gassie, ona se Esmé odhodlala sama, Audinka je slušný přesvědčovací prostředek :D

Gassie

13)  Gassie (18.10.2010 17:35)

Carlie, nádhera. Při popisu nácviku jsem se dusila smíchy.
Jsem ráda, že ses odhodlala.

Carlie

12)  Carlie (17.10.2010 20:56)

Ivanko , díky :-) Remember je i moje oblíbená skladba, i když Tróju jsem viděla jen z rychlíku :-)
Autíčko jsem pro Esme vybírala na googlu ;-) dlouho, ale to se to "kupuje", když máte Carlislovu kreditku , původně chtěl sice Esme učit v Bellině náklaďáčku, ale co by neobětoval něco málo přes miliónek (teď mluvím samozřejmě o korunách), aby i Esme měla svoji kvalitu

Byla jsem v pokušení pořídit jí Smarta, ale nebudu podceňovat její řidičské schopnosti (a pošlapávat tak ženy za volantem obecně :-)).

Ivanka

11)  Ivanka (17.10.2010 20:35)

Jako vždy krásná povídka plná humoru. Musím ti pochválit výběr auta, je super. A hlavně ti musím pochválit výběr té polední písničky, je velmi krásná!

Carlie

10)  Carlie (17.10.2010 20:17)

eMusko a Lostri S: díky i vám
eMusko: máš pravdu, neudělal chybu, takhle nevychované už děti dostal ;-)
Lostri S: tady čerpám z vlastního života, takhle jsme blbli s bráchou, když jsme v dětství jezdili na rotopedu ;-)... ještě jsem chtěla přidělit Carlislovi funkci stěračů, aby měl každý nějakou roli, ale ofrňoval se, že je hlava rodiny a žádný tajtrlík, tak nic :-)

9)  LostriS (17.10.2010 20:12)

při představě Alice, jak dělá ubíhající stromky jsem málem spadla ze židle smíchy.. :D:D:D

eMuska

8)  eMuska (17.10.2010 19:57)

Carlisle a Esmé sú perfektná dvojka a vzhľadom k všetkým dielom Carlisle niekde určite chybu neurobil - všetko je totižto dokonalé. Skvele si ma pobavila!

Carlie

7)  Carlie (17.10.2010 19:54)

Díky, Ree , Iwko , ScRiBbLe , Evelyn , Šári , Kristo .
Přemýšlím nad dalším možným námětem (a jestli neumřela, tak přemýšlí dodnes ) a pokusím se ke Cullen-klanu vrátit zase trochu jinak :-)

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek