Sekce

Galerie

http://i89.photobucket.com/albums/k217/Lawsy_/lawsy/Icons/81812BDP2-11.png

Press junket z Los Angeles pro Breaking Dawn. (21:07)

Tisková konference.

MTV First.

Fotky.

Překlady nejsou určeny k dalšímu volném šíření. © Lada, Ajjinka

Protože se dá předpokládat, že bude hodně nových rozhovorů, fotek a videí, dělám samostatný článek, abych Washe ušetřila šoku z toho, že mi v News nestačí zatím povolený počet znaků

DEN PRVNÍ

Zatím tu najdete:

Pár fan fotek.

Nějaké portréty.

Překlad z tiskovky: Billa, Stephenie, Melissy, Wycka, Beth, Nikki, Jacksona, Kellana, Taylora, Roba a Kristen. Jediný, kdo chybí, je Michael Sheen (pokud by byl zájem, možná by se dal dopřeložit).

Nový klip, který pouštělo MTV. a Screeny z MTV First - videa a výcuc.

FAN FOTKY

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Twilightish

FOTKY - TAK RŮZNĚ

BrandHeroin

BILL CONDON

Jaké pocity teď máte, když je film dokončený?

Udělat vše pro to, aby to bylo důstojné završení ságy, byla opravdová výzva. Film začíná scénami ze všech pěti filmů. Udělal jsem to, aby si diváci vše oživili.

Představa upířích schopností… jak jste je přenesli na plátno?

Alecova schopnost byla tou nejtemnější. Pořád jsme se to ale snažili brát jemně. Bellin psychický štít je něco, co nikdo nemůže vidět, ale vy to musíte přenést na plátno. Nejde změnit něco, co je už dané. Chtěl jsem natočit Bellinu schopnost tak jemně, jak to jen bylo možné. Když ji uvidíte poprvé, je to, jako by z ní vystupoval vlastní obrys. Něco, co je její součástí. Nechtěl jsem dělat bubliny z Čaroděje ze země Oz… to už by znamenalo změnu.

Cast filmu se rozrostl. Jaké bylo představit všechny nové postavy a dát jim prostor, aby zaujaly diváka?

V tomhle filmu jsem měl tu šanci. Bylo to i součástí procesu výběru herců… tyto postavy totiž musely zaujmout v krátkém čase. Když jsme se dostali na plac, už jsme věděli, co by mohli udělat. Přisuzuji to hereckému talentu těch herců. Všichni to vzali tak vážně a všem se podařilo, aby jejich postavy vynikly.

Nerežíroval jste všechny filmy, ale všechny jste viděl.  Můžete říct něco o vývoji, kterým Bella prošla, z toho, co jsi viděl - Bella prochází nejvíce změnami ze všech.

Klaním se proměně Kristen Stewart. Její vývoj byl skvělý – i když v prvních třech filmech nebyl tak velký. V první části BD je zamilovaná do muže a chystá se vdát. Natáčeli jsme první i druhou část jako jeden film. A už to mluví o výkonu Kristen Stewart. Je to úžasný vývoj, kterým si prošla, a je důležité si uvědomit, že jsme filmy točili najednou. Ráno natáčela jako nadupaná bojovnice a odpoledne hrála na kost vyhublou (natáčení těhotenství). Má v sobě neuvěřitelnou energii. Když je do něčeho zabraná, doopravdy se soustředí. Dělal jsem si starosti, když jsme si procházeli rozvrh. Ale ona byla nadšená z další výzvy. Myslím, že umírala touhou hrát upíra.

Největší výzvou jsou bojové scény. V tomto filmu je jedna obrovská. Jaké bylo její plánování a dělání choreografie?

Tahle scéna… o které nemáme mluvit… byla NEJVĚTŠÍ výzvou. Bitvy jsou těžké. Obvykle máte koně, velké vlajky a prapory. Nic takového tady není. Je nemožné je zabít… jedině utrhnutím hlav. Práce s choreografem Jeffem byla úžasná. A naši střihači na této scéně strávili dost času.

Všiml jsem si té dvojitosti - tenhle film vypadal spíš o uvědomění si sama sebe, s více humorem. Jak jste to vyvážili?

Do prvního filmu jsem dal klip z Frankensteinovy nevěsty. To byl vzor. Mělo to dobré vyvážení. Twilight není svět Batmana. Je jinak naladěný. A Michael Sheen to podle mě perfektně představuje. Je na něm něco velmi zábavného. Je to epicky akční film s upíry – někteří z nich jsou vtipní. Protože jsou tak neobyčejní.

Billův nejoblíbenější upíří film je Dracula od Coppoly.

Můžete nám říct o nárocích a rozdílech při pracování na tak velké sáze?

Když už na filmu děláte, je to stejná zkušenost, jako u ostatních filmů. I u takového filmu si musíte říct, jak ho pojmete… je tu to uvědomování si… a to je zajímavá věc. Především fanouškovská základna. Vypadá to, že Twilight je ta nejvíc interaktivní sága. První věc, co si pamatuju z natáčení v Brazílii. Dorazili jsme tam a během dvaceti minut byly paparazzi fotky online. Fanoušci si na těch fotkách všimli, že Bella nemá svůj prstýnek, takže jsme to museli napravit. Je tu trochu tlak kvůli tomu, že musíte zůstat věrní knize. Byl jsem velmi opatrný, když šlo o film, který lidi milují.

Co můžeš prozradit o změněném konci filmu? Co si o tom myslela Stephenie?

Stephenie s Mellisou ‚uvařily‘ tuhle scénu u večeře. Schválila to, byla tam.

Můžeš nám prozradit, jaké filmové nabídky ti Twilight přineslo?

Teď budu dělat film podobný těm, které jsem vždy dělal. Je to jen o tom dělat filmy, které vás nadchnou.

Můžeš nám prozradit něco o CGI efektech v tomto filmu? Třeba u Renesmee.

V BD2 jsme měli spoustu scén se speciálními efekty a na rovinu - dokončili jsme je před pár dny. Nejtěžší byla Renesmee. Museli jsme ukázat, že roste velmi, velmi rychle. Pokaždé, když ji vidíme, roste. V několika filmech už se něco takového dělalo… Bylo to velmi složité, protože se snažíme ukázat Mackenzie Foy, vzít, co z ní známe, a představit ji v několika různých věcích. Opravdu náročná věc, na které jsme, jak jsem už řekl, pracovali ještě před pár dny. Ulehčoval nám to fakt, že je Renesmee tak skvělé stvoření.

V BD jsou krásné záběry krajiny a skvělá práce kamery. Řekni nám o tom něco.

Kniha vás zavede různě po světě a my jsme taky cestovali, abychom měli kousek Egypta, Baton Rouge, New Orleans a podobně.

STEPHENIE, MELISSA A WYCK

Stephenie, teď, když jsi viděla všechny postavy, kdo byl ve filmu nejblíž tvé představě v hlavě?

Stephenie: Lee Pace vynikal. Byl výborný. MyAnna Buring byla jako Tanya skvělá. Všichni si vedli dobře se svými postavami.

Jaká byla vaše reakce, když jste uviděli upíří efekty?

Wyck: Začínáme tím, že máme hrubý koncept. Připisujeme poznámky, připisujeme poznámky, připisujeme poznámky. Jakmile uvidíte hotový film, zapomenete na ty první návrhy. Líbilo se mi, jak si Bill poradil s Bellou. Bylo to rafinované a představovalo to to, co jsme ve filmu potřebovali. Když stojíte na place v Lousianě s umělým sněhem pod nohama, je těžké si představit, že je to bojiště, jak ho Stephenie popsala. Jsme velmi spokojeni s tím, co z toho vzniklo.

Stephenie: Když mluvíme o Belle jako o upírce, bylo to tam od první chvíle, kdy si nasadila kotaktní čočky. Poprvé ji jako upírku uvidíme ve vánoční scéně, byla jsem nervozní, protože jsem si říkala ‚Bude to jiné? Bude to nové?‘ Potichu jsme si tam šťastně tančili, protože jsme byli nadšeni z toho, jak to zahrála.

Můžete mluvit o změně, která byla provedena na konci filmu?

Stephenie: Nenazvala bych to alternativním koncem. S Melissou jsme si sedly a přemýšlely, jestli to rozdělíme do dvou filmů a jak se vypořádáme s tím koncem. Přišly jsme s něčím, co vám pomůže to vidět i z perspektivy ostatních postav. Pořád mě ten konec samotnou překvapuje.

Melissa: Tu chvíli ve steak housu si pamatuju. Říkaly jsme si: ‚Jak to uděláme? MĚLI bychom to udělat? Jak uděláme filmový konec, který se neodliší od knižního?‘ A pak nás to napadlo. Řekly jsme si ‚Je to film! Můžeme to udělat!‘

Co tě čeká dál?

Stephenie: Nejlépe se mi píše v noci, bez vyrušování. Děti vstávají brzo do školy. Snažím se teď psát během dne, ale prostě se nesoustředím. Co mě čeká... je těžké přemýšlet o něčem jiném, než co bude příštích pár dní, protože je to obrovský konec. Až skončím s tímhle, budu se věnovat filmu Hostitel.

Ve filmu je hodně humoru. Jak jste našli rovnováhu mezi vtipnými momenty a vážnými událostmi?

Stephenie: Humor je součást života. Myslím si, že do mých knih neproniká tak hodně, jako kolik ho je v mé hlavě.  V mé hlavě je všechno ironicky podané. Bill Condon má přirozený talent to ukázat.

Melissa: Scénáře byly velmi vtipné. BD1 je emociální příběh a tenhle díl se posouvá k akci. Postavy jsou zábavné.

Stephenie: Taylor bude mít několik vtipných scén.

Jedním z největších otazníků už od počátků bylo zobrazení Nessie. Jak se to povedlo a co si myslíte o výběru Mackenzie?

Stephenie: Ano, to byl předmět diskuze už od začátku. Říkali jsme si: ‚Může se to udělat tak, aby Renesmee vypada dobře?‘ Koukali jsme na mladší herečky, ale potřebovali jsme někoho, kdo už mohl vést konverzaci s rodiči. Když jsme uviděli Mackenzie, měli jsme s Billem naprosto jasno.

Wyck: Renesmee je v několika směrech nadpřirozeně rozumná, bylo skvělé mít devítiletou herečku, která mohla zahrát artikulování od 6 měsíců do 10 let, protože jsme ji mohli pak upravit tak, jak jsme potřebovali.

Edward tráví většinu série odmítáním přeměnit Bellu, ale zdá se to jako skvělá věc – žít navždy, mít nadpřirozené schopnosti. Dokonce i Jacob na konci uzná, že je to fajn věc. Jaké jsou nevýhody?

Stephenie: Edward se v prvních třech knihách hodně brání tomu být šťastný. Bojí se, že si to nezaslouží. On sám nebyl rád za to, že ho přeměnili. Je teď on sám tím špatným? Ale jsou naprosto šťastní. Kdyby byl věděl, že to dopadne tak dobře, možná by to udělal dřív.

Jaký byl poslední den natáčení?

Stephenie: Skvělý. Byli jsme v St. Thomas (Pannenské ostrovy).

Wyck: Celou sérii jsme dokončili v St. Thomas, na pláži, za rozbřesku. Natáčeli jsme noční koupání.

Stephenie: Bylo to opravdu dobře načasované, bylo nás tam jen pár. Nádherně jsme zakončili film – všechny filmy by měly končit v St. Thomas.

Přemýšlela jsi někdy o tom, co by byly zač děti Jacoba a Renesmee? Napůl člověk? Upír? Vlkodlak?

Stephenie: Jednou si o nich pro sebe napíšu, o jejich budoucnosti s dětmi.

Uvidíme další Twilight?

Stephenie: Nikdy neříkám nikdy.

Povězte nám o Robovi a Kristen jako rodičích.

Stephenie: Kristen byla skvělým rodičem. Chodívala za Billem a říkala mu, jak by se měla jako matka chovat k Renesmee. Rob byl takový ten pohodový táta, s Mackenzie se pořád něčemu smáli. Bylo to velmi přirozené, roztomilé. Všichni s ní chtěli trávit čas. Nebylo těžké mít ji rád.

Na Wycka - Když jsme s tebou mluvili na premiéře BD, řekl jsi, že možná pracuješ na něčem s Robem. Něco nového?

Wyck: Zůstaňme u Twilight. Myslím si, že my všichni bychom chtěli s těmi herci ještě někdy pracovat.

JACKSON, KELLAN, NIKKI A ELIZABETH

Co byste si přáli, aby se vašim postavám stalo?

Beth: Chtěla bych pauzu (směje se). Chtěla bych pro Esme trochu klidu a nějakou dobu žádné spory s Volturiovými. Dr. Cullen a já bychom si odjeli na ostrov… nechali děti jen tak. Prostě jen to, aby se věci uklidnily.

Jackson: Lovecká výprava pro chlapy by byla super.

Kellan: Rosalie a já bychom měli jít do svýho. Někoho adoptujeme!

Utahovali jste si z nových upírů?

Kellan: Šikana nové krve, jo?

Jackson: Viděli jsme všechny ty nové postavy v druhé části BD, což bylo úžasný, trochu jako upíří X Men.

Nikki: Chvíli to hrozilo, protože si, myslím, mysleli, že se jim straníme… ale ve skutečnosti jsme se snažili navázat kontakt s těmi úžasnými herci, kteří se přidali k nám na plac. Byla to paráda.

Beth: Bylo tam hodně chvil, kdy si nebyli jistí, co budeme dělat. V těchto filmech se skamarádíte s každým, vedle koho se postavíte. V jedné scéně jsem stála vedle několika herců po šest týdnů… takže jsme se sblížili, měla jsem štěstí. Někteří noví herci měli hodně dobré otázky týkající se toho, jak hrát upíra.

Jackson: Erik Odom… když přišel na plac, zmátl jsem ho. Přesvědčoval jsem ho, že mu chybí upíří zuby. Řekl jsem mu, aby si pro ně rychle běžel. Ale ve skutečnosti žádné upíří zuby nepoužíváme.

Hrála jste Esme ve všech dílech. Od doby, co už ji nehraješ, jak moc s tebou její postava zůstala?

Beth: Opravdu si vážím její přívětivosti, ušlechtilosti, kuráže. Její schopnosti nosit podpatky a šaty 24 hodin denně. Moje pravé já by nosilo oprané džíny. Byla jsem Esme několik let a osvojila si schopnost vlastnit pár podpatků a úzkou sukni.

Jak jste na tom byli s bojovou choreografií?

Jackson: Byla zábava naučit se všechny ty nové techniky. Vždycky řešíte, jak to nakonec bude vypadat na plátně, dopadlo to vážně úžasně.

Beth: Vždycky jsem vzdorovala akci. Byla opravdu výzva dělat to věrohodně. Z jistého úhlu pohledu to bylo vážně těžké. Vždycky, když mě někdo měl uhodit, bylo mi to nepříjemné. Myslím, že pro Nikki byly tyhle zadek-nakopávací scény snazší.

Nikki: Taky si ohlídat, abychom vypadali ladně a elegantně. Je to jako tanec. Je mi smutno, když si uvědomím, kolik odhodlání jsme do těchto scén dali.

Cullenovi se zúčastnili žertu, kdy během boje začala hrát hudba. Kdo byl nejlepší tanečník?

Nikki: Mia (Maestro; Carmen) to roztočila. Nemůžu uvěřit, že se o tom můžeme takhle otevřeně bavit. Dva týdny zpátky, kdy jsem se o tom zmínila, z toho bylo haló, zjevně jsem o tom mluvit nemohla.

Beth: Michael Sheen měl opravdu nějaké šílené taneční pohyby. Byl opravdu divoký a vypadal naštvaně. Bylo to vážně vtipné a rozkošné.

Povídej o roli Tarzana, Kellane.

Kellan: Ptal jsem se sám sebe, co by mělo být mou vysněnou rolí. Ta představa, že tu roli vezmu, byla docela legrační. Scénář je mnohem víc současný. Výborný scénář, plný vtipu a akce.

Nikki, s Renesmee vypadáš opravdu spokojeně. Měli děti na place nějaký vliv na tebe a zbytek castu?

Nikki: Elizabeth vám řekne, že jsem velmi mateřská, protože jsem pro ni vařila. Zbožňuju děti, ale právě teď je nechci. Jsem kolem nich ráda. Mackenzie byla mimochodem nejprofesionálnější – jak je vidět -, ale pořád jsem ohromená její schopností být fantastickou herečkou. Během natáčení jsme spolu skoro každou noc trávily vařením, společně s její rodinou.

Můžete mluvit o závěrečné scéně? Překvapí diváky?

Jackson: No, ve filmu je hodně překvapení – posledních dvacet minut filmu budou pro fanoušky, kteří ságu sledují celé roky, vzrušující. Co Melissa a Bill převedli na plátno je opravdu úžasné, věnovali pozornost zpětně prvnímu filmu, tomu, co všechnu tuhle popularitu způsobil.

Co byste dali k Vánocům vašim postavám a je nějaká superschopnost, kterou byste chtěli?

Nikki: Nechtěla bych žádnou superschopnost. Strašně by mě znepokojovalo, kdybych věděla, co si lidé myslí. Nevím, co bych Rosalii dala za dárek.

Kellan: Dal bych Emmettovi nový Jeep Wrangler. A k superschopnostem. Baví mě Jasperova schopnost měnit lidem emoce. Udělat všechny šťastné… svět by byl mnohem lepším místem.

Jackson: Dal bych Jasperovi dárkovou kartu do místní krevní banky, aby si čas od času mohl dát sváču.

Beth: Esme má všechno, co by si mohla přát. Byla by extra šťastná, kdyby Obama vyhrál. Kdybych to mohla ovlivnit, udělala bych to.

Máte nějakou upomínku z placu?

Nikki: Vždycky jsem cítila… silně věřím v karmu, měla jsem prostě něco ukrást, proč ne? Co vím, nebudeme už natáčet další filmy. Jediná věc, kterou z filmů mám, jsou baseballové boty. Příliš jsem se bála je vzít, ale Kristen je pro mě vzala, když přetáčela některé scény.

Beth: Myslím, že Nikki je opravdu dobrá v udržování si takových vztahů. Vidět nedávno dokončený film, bylo velmi emotivní. Je to konec všeho. Momentálně si to snažím nepřipouštět. Tady pořád máme ještě dva dny a pak premiéru. Budu se toho držet do samého konce.

Nikki: Vážně je mi smutno. Poslední film jsme točili téměř před dvěma roky, nenechala jsem se naplnit tou představou, že už je konec. Je to těžké pochopit. Byla to obrovská část našich životů. Byly to zásadní roky pro nás všechny. Je to zvláštní. S Jacksonem ještě budeme dělat nějaké promo akce v Kodani, takže ještě není úplně konec.

Bavili jsme se o tom, že jste členy upíří bandy. Díváte se na seriály jako je True Blood? Která je vaše oblíbená upíří postava?

Jackson: Vždycky mě bavil upíří žánr. Butler v Draculovi (2000) byl úžasný. Shadow of the Vampire je skvělý film. Dívám se teď na filmy jako je Underworld… je tu tolik odlišných typů. To je důvod, proč miluju tuhle ságu, tihle upíři jsou unikátní. Jejich svět je brilantní a zářivý. Co na BD2 zbožňuju, je to, že jsme ukázali smysl těchto upírů.

TAYLOR LAUTNER

Kdybys mohl jít zpátky, do doby těsně předtím, než jsi začal natáčet první film, a dát si radu – co by to bylo?

Páni, to nevím. Asi bych si jen řekl nasávej každý jednotlivý moment. Trvalo to tak dlouho, už je to čtyři nebo pět let, ale zdá se, jako kdybychom začali včera. Tolik věcí se od té doby stalo.

Jak těžké bylo zahrát vztah s Renesmee tak, aby Jacob vyšel jako starostlivá, láskyplná osoba a ne úchylák?

Byla to tenká hranice a já jsem se toho bál. Měli jsme velké štěstí, že poslední dva filmy byla na place Stephenie Meyer, měl jsem s ní o tom debatu, protože tam nemohl být nikdo lepší, koho se zeptat. Řekla mi, ať to nekomplikuju. Je to celoživotní pouto mezi dvěma lidmi a hotovo.

Pamatuješ si, když jsi poprvé potkal Kristen a Roba, a jaké byly tvoje první dojmy?

Kristen si pamatuju velmi dobře – je fakt divný, že si nepamatuju první setkání s Robem. Fakt zvláštní. (smích)

S Robem jsem neměl v prvním filmu žádné scény. Co se týče Kristen, ukázal jsem se tam v polovině natáčení a bylo mě potřeba jen pro dvě nebo tři scény. Vpadnul jsem do nového prostředí, takže jsem byl ten nejmladší a nováček. Naše první setkání bylo rozpačitý. Točili jsme scénu na pláži, foukal vítr, já měl odpornou paruku. Nebylo to nejpříjemnější. Ale od té doby už to bylo super.

Teď když už je vše uděláno a hotovo, co jsi se naučil z této zkušenosti a co od Jacoba?

Naučil jsem se toho dost. Vlastně jsem u toho vyrostl, protože jsem začínal, když jsem byl o dost mladší. Vyrostl jsem jako člověk i jako herec – měl jsem možnost pracovat s těmi úžasnými lidmi. Hrát tu samou postavu, která se ale mění, je hercův sen. A taky hrát jednu postavu tak dlouho. Při normálním filmu natáčíte tři měsíce, kouknete se na něj a nemáte šanci už nic změnit. Tady jsem měl čtyři filmy, se kterými jsem mohl pracovat. Byla to úžasná zkušenost. Co jsem se naučil od Jacoba? Miluju Jacoba. Vážně ho respektuju v několika ohledech. Má tolik odlišných vlastností. Jeho loajalita, vytrvalost.

Můžeš nám říct o poutu, které budete s Robem a Kristen mít, ať se v budoucnu stane cokoli? Jak tohle vidíš dál?

Jsme si teď hodně blízcí, jsou jedni z mých nejlepších přátel. Ani náhodou neodejdou. Bude to těžší, protože nemáme záminku v podobě měsíců a měsíců na place. Naše přátelství vydrží napořád, a je podle mě úžasné, že si spolu celý cast tak rozumí. Jsme za to moc vděční. Jsme šťastní pokaždé, když tyhle filmy točíme, propagujeme, je to zázrak.

Řekni nám o scéně, kdy se svlékáš před Charliem.

Geeez. Billy Burkea žeru. Takže mi to bylo dost nepříjemný… je to pro mě vždycky nepříjemný, protože jsem jedinej, kdo se svlíká! Všichni jsou nabalený v sedmi vrstvách a já mám jeanový kraťasy. Ta scéna byla hodně vtipná, bylo to fakt legračně napsaný.

Když jsi mluvil o paruce, co jsi s ní potom udělal? Spalovací rituál nebo co?

Tohohle zrovna lituju. Ptali se mě, jestli ji chci, a já jim řekl, že to můžou spálit. Teď si přeju, abych si ji býval byl nechal, i když na ni nemám zrovna báječný vzpomínky.

Řekni nám o scéně z BD2, kdy se ti Bella rozhodne nakopat prdel.

Ta je asi moje nejoblíbenější z celýho filmu. Natáčení bylo fakt srandovní, vidět Kristen jako upírku, jak se pere s Jacobem, bylo neuvěřitelné. Je to poprvé, co Bellu takhle uvidíme. Kristen se u toho taky hodně bavila. Miluju tu scénu – v knížce byla skvělá a jsem opravdu spokojený s tím, jak vyšla i na plátně.

Pamatuju si, že jsi roli Jacoba skoro nedostal. Štípneš se někdy a řekneš si ‚Wow, jak by můj život vypadal, kdybych tu roli neměl?‘

Ano. Ale když jsem se snažil tu roli získat, hodně jsem se na to soustředil. Vytyčil jsem si tenhle cíl a musel jsem pro to hodně udělat. Měl jsem velkou podporu od fanoušků, od Chrise Weitze, od Kristen Stewart, dlužím jim hodně.

V podstatě jsi vyrostl na tomhle place. Co tě čeká dál? Dokážeš si představit, že budeš dělat něco podobného nebo úplně něco jiného?

Rád beru výzvy a dělám různé věci, zkouším něco nového, co jsem ještě nedělal. To na hraní a filmu miluju. Hodně se těším na pár věcí, který brzo začínám. Znovu se setkám s producenty Twilight, které mám rád a se kterými mám výborné vztahy. Je to úžasný scénář, jsem z něj nadšenej. Je to velmi vážné a dramatické.

Co bylo nejtěžší na natáčení BD?

Někdy jsme se vzbudili, natočili něco pro BD1, dali si oběd, převlékli se a dělali scény pro BD2. Co na postavě Jacoba miluju nejvíc je, že se nikdy nepřestává měnit. Dělá obrovské skoky a v druhé části je to úplně jiný Jacob. Musel jsem se hodně soustředit a mít pořád v ruce knihu – mít na place Stephenie bylo velmi nápomocné. Rád jsem hrál tohohle nového Jacoba. Konečně ví, kdo je, a hodně se mu uleví. Bylo fajn hrát jeho komediálnější stránku.

Co nejlepšího ses naučil o sobě? Jak celá tahle zkušenost ovlivní tvoje rozhodnutí o budoucnosti?

Au! Dobrá otázka. Teď jsem na vás trochu naštvanej. Nevím, jestli budu umět vybrat jen jednu věc. Jako herec jsem se toho naučil spoustu. Vzal jsem si hodně od lidí, kterými jsem byl obklopen. Jako člověk… nevím, teď jste mě fakt nachytali… Jedeme dál – prostě nemůžu být za tuhle příležitost sebevíc vděčný.

ROBERT PATTINSON

Máš teď pocit ukončení, pět filmů ze čtyř knih. Jsem zvědavý… jak se na to díváš ty? Vidíš hodnotu toho všeho?

Je to vtipný, lidi se mě ptali, jak se cítím, když tohle všechno končí, už když jsme propagovali první část Breaking Dawn. Nikdy jsem si nepřipadal tak zaraženě, vědět, že zbývá už jen měsíc do dokončení všech věcí kolem Twilight. Říkal jsem, že mi bude trvat tak deset let, než mi to v mozku docvakne. Nemyslím si, že někdo vůbec ví, proč to všechny tak vzalo. Ani nevím, jestli Stephenie ví, proč byla tak fixovaná na tenhle velmi obsáhlý příběh.

Kdyby ses mohl vrátit o pět let zpátky, jakou radu bys dal sám sobě, jak se máš připravit na to, co se v následujících pěti letech stane?

Začni pít vodku místo piva. A pokus se nadělat si co nejdřív six pack (buchty na břiše), budeš tak uznávanější herec. Je docela sranda vyrovnávat se s terorem a velkými vzestupy a pády věcí. Nikdy jsem nevěděl… Pořád jsem strašně překvapenej, když máme nějakou akci s Twilight. Když jsme byli v Mnichově, při propagaci Eclipse, byl tam olympijský stadion se 30 tisíci lidmi, kteří křičeli.

Klíčové slovo je „věčnost“ – čeho se to týká?

Smrti? (směje se) Ne. Naděje? Je to těžká otázka.

Jaká byla tvá poslední natáčecí scéna? A tvé oblíbené setkání s fanoušky?

Bylo to směšný, protože jsme celou ságu strávili natáčením v těch nejstrašnějších podmínkách, a pak jsme ho zakončili na St. Thomas. Poslední scéna byla při východu slunce – což byl úžasnej způsob, jak skončit. Zvažovali jsme natáčení v moři ve Vancouveru, což by rozhodně nedopadlo (směje se).

Byl jsi smutný, když jsi Edwarda nechal za sebou?

Ano, je to velmi zvláštní. Celou tu dobu - až do poslední klapky - na jednu stranu máte diváky, kteří mají svoji představu Edwarda. Nezáleží na tom, co občas já udělám, oni ho chtějí mít tak, jak ho mají v hlavě. A pak tady jsou moje instinkty, kdy v něm chci najít nějakou slabost. Takže se snažíte hrát obojí najednou. Snažíte se hrát někoho, kdo je brán za perfektního.

Kterou věc je nejtěžší nechat za sebou a kterou je naopak nejlehčí opustit

Bylo fajn mít několik dílů jednoho filmu a jednu postavu. Je fajn mít takovéhle šance. Na druhou stranu je to špatný, protože někdy ti dojdou nápady a někdy jsi línej, protože jsou kolem pořád ti samí lidé. To je fajn na tom, že je tu monost mít odlišné režiséry, můžeš tak zůstat ve střehu.

Rozhodně ti Twilight otevřel mnohé dveře. Jak vidíš svou kariéru, tak řekněme, za 10 – 15 let?

Netuším – lidi se mě ptají, jestli se nebojím toho, že se zaškatulkuju do jedné a té samé role, ale tohohle se bát nemůžete. Tohle není na vás. Dostávám role, ve kterých nehraju upíra. Nevím, jestli mě v nich budou lidi brát, ale opravdu se není čeho bát. Ale jo, fakt netuším, jak to bude za 15 let – vůbec nevím, jak si lidi budou tuhle ságu pamatovat. Je šílený, jak vášniví fanoušci ohledně téhle série jsou. Nejsem si jistej, jak to skončí, jestli tu bude tahle soudržnost i za 15 let.

Objevil se v průběhu natáčení ságy nějaký moment, který bys chtěl zažít znovu a proč?

Celej první film byl fakt zábavnej. Byla tam skvělá energie, lidi za něj bojovali, protože v něj věřili. To něco znamenalo. První díl byl fakt skvělej. A celej rok po něm taky.

Tahle sága ti dala hodně úspěchu. Doufáš, že se bude zvyšovat, jak půjdeš postupně dál?

No, nevím. Ale jestli bych něco mohl dostat víc pod kontrolu, byla by to moje veřejná image – to by bylo fajn.

Ne, je nemožné pokračovat v takovém úspěchu, výjma Denzela Washingtona (směje se). Filmový průmysl je zvláštní místo, kde prostě můžete hrát superhrdinu za superhrdinou. Vypadá to, že je to jediná věc, která zaručuje kasový trhák.

Jsi nakonec rád, že je po všem?

V některých směrech. Jako pro herce je to děsivý. Máte pocit, jako byste nic neměli pod kontrolou. Je to obrovské kolo, které se stalo otázkou kultury. Je to děsivý, protože tím jste chycený a bojíte se změn. A to je ta nejhorší věc, co se může stát.

Připadal sis přirozeně v roli otce?

Tak nějak rád pracuju s dětma a zvířatama, o čemž všichni říkají, že byste neměli. Protože tě to donutí cítit se, že nehraješ roli – prostě jen předpokládáš, co se stane a reaguješ na to. Především když pracujete s miminama. Je to skvělý. Řekl bych. Pes nebo dítě v každý scéně - všechno bude jen lepší. A když ne, prostě toho psa zastřelte (směje se).

A tím zastřelte psa myslíš…

To i to! (směje se)

Jsi slavnější v Británii, než tady? A když jo, jak moc?

Těžko říct. Byl jsem zvyklej bejt v Anglii na veřejnosti a bejt v pohodě – to přišlo až pak v US. V Anglii na mě víc nadávají. Je to tak trochu anglickej postoj k věcem. Je to nějak jako tvůj instinkt (směje se).

Sleduješ upíří filmy/seriály?

Opravdu se mi líbí Blade. Moje oblíbená postava z těch nových v BD… líbí se mi Benjamin. Bylo hezké mít kolem sebe nové herce, kteří pro to byli nadšení. Byli nadšení z těch pěti vět, co měli. Ale jinak se nedívám na moc upířích filmů nebo seriálů. Nejsem přímo fanoušek, je neobvyklé jim fandit. Jako třeba: „Miluju zombie filmy. Miluju zombie. Prostě je žeru.“ Je to spíš o tom, že dotyčnej má psychickej problém (směje se).

Pamatuješ si, jak jsi v roce 2008 poprvé potkal Kristen a Taylora? Nechci Taylora nějak shazovat, ale on řekl, že si setkání s tebou nepamatuje.

Boha, taky si nepamatuju první setkání s ním. Poznal jsem ho, když měl na sobě paruku a tak. Kristen jsem potkal na konkurzu Twilight. Moje dojmy z nich… Pořád se snažím přijít na to, jak být vlastně hercem. Když jsem dělal Harryho Potter, pamatuju si, že jsem se podíval na Dana, Ruperta a Emmu a říkal si: „Wow, tohle jsou herci.“ Byl jsem ohromený hvězdami a chtěl jsem jí být taky. Stejně tak ohromenej jsem byl Kristen, když jsem ji poprvé potkal. Dana, Ruperta a Emmu pořád vidím jako nejvíc slavné lidi. Je zvláštní mít za sebou stejnou zkušenost s Taylorem a Kristen. Je to pozoruhodný.

KRISTEN STEWART

Bella je v tomto díle jako tygr puštěný z klece. Jaké to pro tebe bylo, jako pro herečku, když jste natáčeli obě části dohromady - v jednu chvíli v kleci, v druhé zas venku?

Byla jsem šťastná, že jsem mohla hrát lidskou Bellu tak dlouho. Nejlepší aspekty každého upíra jsou vlastně jejich vylepšené verze toho, jací byli, když byli ještě lidé. Já těmihle krůčky mohla projít a přeměnit se v upíra. Když vezmete pryč celou tu věc, že se z ní stane upír, je to prostě způsob, jak si uvědomila, kdo vlastně celou dobu byla. Právě proto se dotkla tolika lidí.

Co sis vzala z placu?

Nechala jsem si prstýnky. Jsou pro mě opravdu důležité. Mám měsíční prstýnek, který je z prvního filmu a který mi připomíná Catherine Hardwicke. A svatební prsten mám taky. Bella do těchhle věcí moc není. Ale pro mě jsou extrémně důležité.

V jaký moment sis uvědomila, že tohle bude tak velká věc?

Hrozně se to rozrostlo. Nevím, jestli jsme někdy – nikdy jsem si neuvědomila, jak moc plošné to je. Comic Con pro mě byl prvním úderem lidské energie a už v té době jsem věděla, že to nebude normální film. Vždycky jsme měli k Twilight blízko – je tak trochu náš. Tahle první dávka sdílení něčeho s fanoušky byla neuvěřitelná.

Díky za to, že jsi do Belly Swanové vnesla tolik realismu. Teď je Bella upír, měla jsi za úkol nakopat pár zadků. Povídej nám o tom.

Zlomila jsem si palec asi hned druhý den, byla to vážně zábava. Trochu jsem zkoušela kaskadérskou práci při natáčení v Itálii, byla tam potřeba fyzičky – a teď znovu. Co můžu říct… Byla jsem mimo moc dlouho, prostě jsem toužila zapojit se jako upír. To byl ten průlom. A taky pravděpodobně důvod, proč jsem si zlomila palec. Byla jsem příliš horlivá.

Přijde mi parádní, že se Bella stala upírem tak mladá. Kdybys mohla zmrazit svůj život v jednom roce, v kolika by to bylo?

Nevím – o tom jsem ještě nepřemýšlela. Nejsem si jistá, nedávno se mě někdo zeptal na to samé a taky jsem mu nedokázala odpovědět. Ještě jsem se nedostala v životě na místo, kde bych to chtěla zmrazit.

Ještě k něčemu podobnému, zajímalo mě… Bellin příběh, jak moc se s ním ztotožňuješ?

Když to vezmu popravdě… je to všechno dost obecné. Jak jsem řekla, je to v té fázi "Mám jít do toho, nebo je to šílené?" Přemýšlím jako dopělá, takže odpověď je "rozhodně". Ptejte se sami sebe a nikdy s tím nepřestávejte. Vždycky byste se měli zeptat, zatlačit na to. Myslím, že to věci dost zjednodušší - rozhodně si věci víc uvědomuju - o hodně víc. Byla to náhoda, že jsme byly věkově stejně staré. Je to složité, protože žije tolik let.

Jak tyhle filmy ovlivnily tvou filmovou kariéru, dal ti možnosti k nějakým novým filmům?

Jako vždy – otázka, na kterou nemůžu odpovědět. „Co budeš dělat dalšího?“ To nedává smysl, protože to z tohohle pohledu říct nejde. Věci mi padají do života. V tomhle mám neuvěřitelné štěstí. Kdyby to tak bylo dál, byla bych šťastná. Je to vždycky pěkně impulzivní. Můžete číst fantastický scénář a stejně to ve vás nebude.

Kristen mluví o závěrečné scéně a o tom, kolik do toho Bill dal. Spoilery nebyly přenášeny online.

Jaké to bylo hrát matku? Změnilo to nějak to, jak se díváš na svou vlastní matku?

Nezměnilo se toho moc, co se týče úhlu pohledu na mou mamku. Nemyslím si. Vždycky mi přišlo, že máme s mamkou skvělý vztah. Tak to prostě je. Když se jí chci na něco zeptat, prostě můžu.

Nemůžu se dočkat, až budu máma… ale, můžu počkat (směje se).

To pouto, co jste si vy tři vytvořili, jaké bude za 10 - 20 let?

Je hezké nebýt sám, jsme v tom společně. Sdílíme tyhle filmy. Podobná otázka je "Jaké to je opustit tohle?" Obecně - já nikam nejdu. Udržíme to, jak to půjde. Myslím, že Rob a Taylor to cití stejně.

Jsi ráda, že je po všem? Konečně?

Jsem fakt šťastná, že byl příběh dovyprávěn, ani netušíte jak. Obvykle se do rozvrhu díváte na pět týdnů, na pět měsíců. My měli pět let. Takže fakt, že je všechno hotové a už nám nic nezbývá, je super. Nejsem ráda, že je konec. Jsem ráda, že je příběh dokončený. Je to smutné, divné. Ale normální – věci nezůstávají. Jdou dál.

Jsi otevřená k tomu, abys dělala na další filmové sérii?

Jo. Záleží… je těžké něco potvrdit, dokud to sami nevíte.

Řekněme, že by po tobě chtěli podepsat něco, co bude mít pět filmů. Řekla bys ano?

Řekla bych, že ne, ale jen proto, že je vzácné najít něco, co by bylo dobré. Ale nikdy neříkej nikdy.

Žila bys ráda věčně?

Ne.

Je tu nějaká otázka, na kterou bys chtěla, aby se tě tisk zeptal?

Ne… Naštěstí.

MTV FIRST

Už oficiálně víme, že MTV First s Joshem Horowitzem budou dělat Kristen, Rob a Taylor, kteří mimo odpovědí na otázky přinesou i exkluzivní, zatím nezveřejněný, klip. I vy samozřejmě můžete posílat své otázky a to přímo na jejich twitter

Po naší oblíbené trojici dorazí k Joshovi i další herci, jejichž jména zatím nebyla prozrazena.

Ke své otázce nezapomeňte připsat @MTVNews a #AskTwilight.

Přenos poběží živě na webu MTV, 1. listopadu, u nás tedy až v pátek v 01:00.

LIVE STREAM: odkaz

KLIP, KTERÝ MTV PROMÍTALO

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

STILLSKA Z KLIPU, KTERÝ MTV PROMÍTNE

MTV FIRST

Jak už jsem psala v noci, celý rozhovor byl uvolněný, plný vtipu. Josh je asi nejlepší moderátor, kterého si mohlo MTV přát. Za půl hodiny stihl položit několik vlastních otázek a pár těch fanouškovských. Na přeskáčku - Josh pouští naší trojici video z prvních MTV Movie Awards, na kterých byli v roce 2008 Rob s Kristen. Kristen se na klip nemohla dívat, protože nesnáší, když se něco takového pouští. Poznamenává, že to samé má se starými fotoalby. Pak se baví o obsazení jejich rolí, Rob říká, že byl nervózní, Taylor zase opakuje, že neměl nejmenší ponětí, o čem Twilight je. Slyšel jen o tom, že jsou tam upíři a les. Kristen přiznává, že oba pomáhala vybrat. Rob vzpomíná, jaká vlna nevole se zvedla, když byl obsazen do role Edwarda.

Josh pak ukazuje fotku z Halloweenské párty, na které Rob s Kristen byli. Ptá se jich na jejich kostýmy. Kris říká, že šla za Natalii Portman z filmu Closer, kde sice své přestrojení často měnila, ale tohle měla taky. Rob svou masku koupil za tři dolary někde v 7-Eleven. Kristenina nejoblíbenější scéna v BD je ta, kdy se Jacob svléká před jejím tátou. Rob přirovnává milostnou scénu z BD2 k milostné scéně s keramikou z filmu Ghost (určitě víte! :D).

Na fanouškovskou otázku, kterou scénu z prvního dílu by přetočili, Rob odpověděl, že scénu s první EB pusou. Prý kvůli tomu "zpětnému odrazu", když se od ní pak odtrhne. Ve skutečnosti tuhle scénu dvakrát přetáčeli.

Pak čtou Joshův scénář pro Breaking Dawn, part III. a náramně se u toho baví. Rob je trochu zklamaný, že zase hraje Edwarda... Josh zjišťuje, jestli má trio přehled ve fanouškovské terminologii. Kristen ví, co HBG (Hot Bodyguard) znamená a prý je to ta nejvtipnější věc na světě. Ptá se Roba a Taylora, jestli ví, kdo jsou Krisbians (holky, co by šly do lesbického vztahu jedině s Kristen Stewart), Rob odpovídá, že asi nějací lidé, kteří bývají křupaví = crisp . Taky na OME (Oh My Edward) a Robsessed.

Ke konci se k nim přidává Stephenie Meyer. Josh se jí ptá, jestli si při psaní Breaking Dawn představovala v hlavě Roba jako Edwarda, odpovídá, že většinu BD měla napsanou dřív, než byl Twilight natočený, takže spíš ne, ale když jej dodělávala, občas se jí v hlavě objevil. První scénu, kterou s Kristen a Robem viděla, byla ta v lese, kdy Bella odhalí, že ví, že je upír.

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

SCREENY Z MTV FIRST

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2

Ajjinka

7)  Ajjinka (01.11.2012 17:58)

Katari, Ashley psala na Twitter, že je v New Yorku, takže nemá šanci dostat se do LA, ale je jí to líto, přeci jen je to jejich poslední konference vůbec

6)  Katari (01.11.2012 16:52)

Ona tam nebude Ashley? :'-(

Bosorka

5)  Bosorka (01.11.2012 16:13)

Jsi skvělá, Ajjinko

Bye

4)  Bye (01.11.2012 14:25)

Zrovna jsem ti chtěla navrhnout, jestli bys nechtěla teď před premiérou News víc rozsekat... TEETH
A děkuju! KISS

tamias01

3)  tamias01 (01.11.2012 14:09)

Empress

2)  Empress (01.11.2012 13:39)

Marcelle

1)  Marcelle (01.11.2012 13:38)

Ájjo

«   1 2

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse