Sekce

Galerie

/gallery/vanityfair_cover.jpg

Kousky z rozhovoru pro Vanity Fair.

Kristen o pomluvách, oblékání

a Twilight.

Stewart není první herečka, která má problém s druhou stránkou hollywoodského úspěchu, ale jednoznačně je tou, která se nebojí upřímně tento zaběhlý systém zkritizovat. Od začátku kinematografie tu vždycky byl tlak na filmové hvězdy, aby projektu dodaly ten správný obrázek, a to zejména na ženy, ale za poslední 25 let se nároky mnohonásobně zvýšily. Vypadat dobře na premiérách a předávání cen se skoro stala práce na plný úvazek.

Často se z umělců stávají pouzí manekýni a „prodavači“ produktu. A bohužel s tím většinou herci a muzikanti souhlasí, i když je to proti jejich přirozenosti, čistě ze strachu, co na to řeknou média a aby se náhodou neobjevili na nějakém seznamu špatně oblékaných. Bůh chraň. Ale ne Stewart, která získala pověst někoho, kdo se nikdy nesměje. Sama na to říká: „Můj táta by řekl: ‚Ale, mohla by ses trochu víc usmívat.’“

Ale ani to nemusí pomoct. „Lidi už se rozhodli, jak ji budou vnímat,“ říká Robert Pattinson její Romeo s rudými rty z Twilight filmů. „Nezáleží na tom, kolikrát se usměje, vždycky si najdou fotku, kde se neusmívá.“ Je to pravda, navzdory tomu, jak úchvatně vypadá, na červeném koberci není žádným zářícím paprskem slunce. Spíš bouřkou, bleskem.

„Byla jsem hodně kritizovaná za to, že nevypadám na každé fotce dokonale,“ říká Kristen Stewart. „Dostávám za to naloženo, ale netrápí mě to. Jsem na to hrdá. Kdybych byla na každé fotce perfektní, lidi, kteří by se mnou byli v jedné místnosti, nebo na červeném koberci, by si říkali: ‚To je herečka! Falešná!’ Ta myšlenka mě trápí mnohem víc, takže když vypadám na půlce fotek blbě, netrápí mě to. Na čem mi záleží, je to, že když ode mě lidé odchází a říkají: ‚Byla v pohodě. Bylo to s ní fajn. Byla upřímná.’ Co je mi do lidí, co prahnou po každé hovadině, kterou chtějí předělat na sračku. Ne že bych to měla říkat zrovna ve Vanity Fair!“

O nevyhovujícím chování Roberta a Kristen mimo plac:

„S Robem jsme se dostali do hodně problémů. Ze studia nám dávali příkazy. Chtěli po mně, abych se pořád usmívala. Po Robovi zase, aby nebyl tak zachmuřený. A my si na to jen říkali: ‚Ne, to vy byste nám měli sakra dát pokoj’.“

O davech lidí, které se vyskytují kamkoli jde:

„Nejsou to fanoušci, kdo mě děsí. Každý z nich je jiný. Ale široké skupiny lidí jsou děsivé, není tam žádný jedinec.“

Robert o Kristen:

„Kristen je brána jako ta rozpačitá, nesvá. Ale to vám přijde vtipné, když ji znáte. Je úplně jiná, než si lidé myslí. Je neuvěřitelně sebevědomá.“

Kristen přiznává, že se už naučila užívat si nošení oblečení od předních světových návrhářů. Ale ne vždy ji móda zajímala.

„Podívejte se na fotku, kde mi bylo 15. Byla jsem kluk. Nosila jsem oblečení svýho bráchy! Ne, že by mě to trápilo, ale pamatuju si, že si ze mě dělali srandu, protože jsem nenosila rifle od Juicy. Vůbec jsem nad tím, co nosím, nepřemýšlela. Nosila jsem oblečení na tělocvik. Ale není to tak, že by mi bylo jedno, že si ze mě utahovali. Dost mi to vadilo. Jednou v šestý třídě se na mě holka v tělocvičně podívala a vyjekla: ‚Ach můj bože! To je odporný – ty si neholíš nohy!‘“

Kristen uvažuje nad tím, kdy jí došlo, že Twilight změnil její život.

„Zadáte do Googlu moje jméno a první věc, která vyjede, je fotka, kde s ex-přítelem a psem sedím na schodech před svým domem a kouřím trávu. Bylo to vyfoceno den předtím, než šel film do kin. Byla jsem nikdo. Dítě. Zrovna jsem oslavila osmnáctiny. Další den se o mně v bulváru psalo, že jsem delikvent a idiot, zatímco jsem byla jen tak trochu podivínská, kreativní holka z Californie, co kouří trávu. To je toho. Ale to mi ihned změnilo život. Už nikdy jsem nešla ven jen v pyžamu.“

- Ajjinka, Lada

Celé scany z magazínu Vanity Fair:

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Bye

10)  Bye (06.06.2012 21:53)

Ajji, Lado, děkuju, opravdu toho v poslední době chrlíte neuvěřitelný kvanta. Já sama bych si ty věci nikdy nedohledala, taže jsem vděčná, že mi to strkáte až pod nos.
Mně se zdá, jako by se jim oběma strašně ulevilo, že už TO na ně prasklo... konečně jako by našli sami sebe. A jejich přístup ke slávě, davům, módě a podobně, jim naprosto schvaluju.

Lenka326

9)  Lenka326 (06.06.2012 21:44)

Aji, nejdřív obrovské díky. Za všechny ty překlady, co nám sem dáváš. V poslední době jakoby už konečně mluvili sami za sebe, jako Kristen a Rob, ne jako Bella a Edward pod osvíceným dohledem Summitu.
Myslím, že je těžké pro holku jako je ona, udržet si svoji identitu. Jedni z ní chtějí mít dokonalou "Barbie" s věčným thymolinovým úsměvem (starší a pokročilé znají tento úsměv, pro mladší to byla značka zubní pasty), která je vždy supernačančaná a supermiloučká. Ale těch je všude jako máku. A myslím si, že stejně tak velké množství senzacechtivých novinářů by ráda viděla, jak to nezvládne a oni budou mít další Lindsay Lohan nebo jí podobné. Takže jí držím palce, aby dokázala zůstat být svá.

Janeba

8)  Janeba (06.06.2012 21:30)

Jsem moc ráda, že se nám Kris i Rob odhalují jako stále ještě normální lidé. Myslím, že si vůbec neuvědomujeme, co sil je uhlídání krapítek sama sebe, musí stát! Ale díky vám za to!!!
Ty fotky jsou nádherný a vyjadřují kousek jejího nádherného rebelantství, které tu nevšedně všední nebo nedokonalou dokonalost vlastně vytvářejí. Je opravdu JINÁ a proto jsou i její fotky tak přirozené a krásné.

Ajjinko, díky moc!!! Myslím, že vážně ani netušíš, jak skvělou práci děláš!!!
Děkuji!!!

Tammy

7)  Tammy (06.06.2012 20:26)

Spíš nám všem :)

ambra

6)  ambra (06.06.2012 19:31)

Skvělý článek!!! Děkuju!!! Myslím, že všem prospělo, že už se s Robem trochu odhalili;)

Tammy

5)  Tammy (06.06.2012 19:22)

Díky za překlad. Musím přiznat, že když mluvila o trávový fotce, tak jsem se na ní prostě zase musela podívat
A je dobře, že se pořád nezubí, protože v tomhle jsem stejný a aspoň mám výmluvu, takže: Jen se na ně ksichti, Kris!!!:D

Marcelle

4)  Marcelle (06.06.2012 18:20)

Díky, skvělej článek.

ireen

3)  ireen (06.06.2012 16:33)

Díky za přeložený článek!
Možná se Kristen málo směje na veřejnosti, ale kdo by se divil :( , nikdo z nás by nejásal, nemít žádný soukromí , na každém kroku bojovat s paparazzi a šílenými fanoušky ! Robert se zas teď pořád směje tak moc , že mi začíná chybět ten jeho tajemný pohled ;) .
Kristen je rozhodně zajímavá žena a my víme, že smát se umí! :) :) :)

Astrid

2)  Astrid (06.06.2012 15:26)

Holky, díky za preklad. Ja si o nej myslím presne čo povedala sama o sebe a čo povedal aj Robert. Nie je lahké sa nebáť davov, aj keď ste vo svojej podstate silným človekom.
Fotky z Pariža sú fakt famozne, ale zase, pod tatkým nánosom šminiek a čiernej ceruzky, bude každá z nás Kleopatra. Karl Lagelfeld povedal, že krása musí byť nedokonalá, inak krásou nemôže byť - O Kristen to platí dvakrát.
A to jej neusmievanie sa na verejnosti, to úplne chápem - to je jej povaha, s tým nič robiť nemôže.
Dík za preklad. Tento článok sa mi páčil, Kresten je dospelšia, konečne zverejnili nejaké úprimné a dobre mierené odpovede.

1)   (06.06.2012 14:46)

díky díky milé dámy - potvrdil se mi názor,že Kristen je rebel,který si prosadí svůj vlastní pohled na svět,film i módu - obdivuji ji,že se tím kolotočem filmové branže a módního diktátu nenechává semlít - spousta hvězdiček se podřídí jen aby dostaly další práci nebo ...si myslely,že ji díky tomu dostanou

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still