Sekce

Galerie

/gallery/robert015.jpg

Dnešní dílek stvořila Eleanor. Doufám, že se vám bude líbit. Dneska se vydáme s klukama na jednu zajímavou večerní akci. Užijte si to! Vaše semiška =)

29.

Edward:

Získané volno jsme strávili s Belou spolu. Každičký moment její přítomnosti jsem si užíval, jako by měl být poslední. Tak dlouho jsem na ni čekal, že pokaždé ji na chvíli opustit a jít třeba do školy, bylo pro mě velmi těžké.

Seděl jsem v autě a přemýšlel nad tím, jak získáme informace o Bellině rodině. S Jasperem jsem prodiskutovával, co všechno budeme potřebovat, pro zjišťování informací legální cestou a každá překážka pro nás byla výzvou. Věčný život je dlouhý a Jasper byl stratég a bývalý voják. Vždy ho bavilo, když mohl podnikat něco, co na nějakou dobu kromě Alice zabaví jeho hlavinku.

Škola proběhla překvapivě rychle. Nikdo nás tentokrát neotravoval a my jsme kvůli sluníčku museli domů o něco dřív. Děkoval jsem všemu, že mě počasí nenechává ve škole. Poslední dny, co jsem byl s Bellou, jsem si na její přítomnost vedle sebe zvykl. Teď jsem si částečně připadal jako feťák bez drog.

Dorazili jsme domů a já šel rovnou za Bellou. Seděla u počítače a něco se snažila hledat. Byla nad tím tak zamyšlená, že mě ani nezpozorovala.

„Ahoj, lásko, nad čím dumáš?“ zeptal jsem se jí a políbil ji šíji.

„Ty už jsi doma? Nejsi tu nějak brzo?“ Ohlédla se a špikovala mě zkoumavým pohledem.

„Dobře, začalo svítit slunce, tak jsem nešel na poslední hodinu,“ přiznal jsem se.

„Neodpovědělas mi,“ rejpnul jsem si.

„Plním svůj plán dne , tedy pátrání,“ informovala mě.

„Našla jsi něco? Proč jsi tak nesouhlasně kroutila hlavou?“ ptal jsem se se zvědavostí v hlase.

„Našla jsem něco o Charliem Swanovi a taky o sobě. Bydlela jsem Seattlu. S ním. Pak jsem prostě zmizela. Píšou tu o nálezu mého auta, ale já vím, že jsem šla sama do lesa. Tohle mi tu prostě nesedí. Jinak jsem už nenašla nic zajímavého, pokud tě nezajímá chovatelství a rozmnožování labutí.“

„A víš, že to by mě docela zajímalo? Veterinu jsem nikdy nedělal. Jak že se rozmnožují ty labutě?“ škádlil jsem ji. Vzal jsem ji do náruče ze sedu na židli a posadil jsem se s ní na pohovku. Usadil jsem si ji do klína, vzal její obličej do dlaní, dlouze se jí podíval do očí a poté se vrhl na její rty. Líbal jsem ji tak náruživě a vášnivě, jako bychom se neviděli strašně dlouho.

„Chybělas mi, ve škole jsem na tebe pořád myslel. Těším se, až tam budeme chodit spolu,“ vysvětlil jsem ji.

„Díky tobě to určitě přežiju,“ pošeptala mi.

„Přemýšlel jsem nad návštěvou úřadu a matriky v Seattlu. Jelikož ty se tam jen tak ukázat nemůžeš a vyptávat se na žijícího Charlieho Swana by bylo neobvyklé, musíme vymyslet něco jiného, to víš. Napadlo mě, no spíš Emmetta, abych byl přesný, že bychom se tam mohli podívat v noci. Při příštích nákupech Alice, které se mimochodem budou konat za dva dny, a všichni povinně, “ uvedl jsem ji do plánů, které se připravovaly, „bychom mohli obhlídnout, jestli se dá do obou budov zajít i jinak než vchodem pro veřejnost.“

„No, to je skvělé! Teda až na ty nákupy, samozřejmě,“ zašklebil jsem se a ona vykouzlila podobný škleb na mě.

...

Připravovali jsme se na výlet do Seatllu a vyrazili. Psychicky jsem se připravoval na nakupovací maraton a dobrodružství v podobě získávání informací o mé Belle.

Když jsme dorazili před matriku, zjistili jsme, že večerní návštěva nebude zas tak složitým úkolem, jak jsme očekávali.

Večer celá akce měla být hračka. Získali jsme klíče od vrátného, který o tom ani nevěděl, a hned mu je vrátily. Kopie nám budou na večer stačit.

Dámy si na dobu naší nepřítomnosti naplánovaly holčičí mejdan, Esmé s Carlislem měli v plánu jít na operu a nás čekalo takové malé dobrodružství.

Holky jsme večer opustili s Emmettem, který zářil jako sluníčko, protože mu Rose dovolila dostat alespoň pusu. Jeho pozitivní nálada se odrážela v Jasperovi a ve mně kvůli tomu taky. Normálně bychom měli být zvědavý, nervózní a napjatí z celé situace, ale místo toho jsme zářili jako sluníčka na báni.

Auto jsme pro jistotu zaparkovali několik bloků od matriky a zbytek cesty doběhli.

Matrika byla v tuto dobu velmi tmavým místem, kde se nikdo nezdržoval. Rozhlédli jsme se po okolí a zjistili, že máme volný vstup ke dveřím. Jasper vytáhl klíče a začal zkoušet, který z nich se hlásí o otevření dveří. Během několika vteřin se mu povedlo trefit ten správný klíč. Zahučeli jsme dovnitř a mířili si to rovnou do skladů vzadu, kde se měli nacházet všechny spisy za několik posledních let. Jenže to jsme ještě nevěděli, že jsme cestou ztratili Emmetta. Když jsme se s Jasperem otočili, tak prostě za námi nebyl. Nechápavě jsme oba zakroutili hlavou a vydali se po jeho pachové stopě.

Vedla do druhého patra, kde jsme našli Emmetta, jak si hraje v muzeu starožitných zbraní. Zkoumal jakousi mačetu a vypadal, jako kdyby chtěl probodnout vojáka stojícího naproti němu.

„Emmette, co to tu vyvádíš?“ zavrčel na něj Jasper. Ujistili jsme Carlislea, že Emmetta ohlídáme, ale tímhle způsobem nám kazil naše plány.

„Jen mě zaujaly tyhle hračky. Tak s něčím podobným jsi, Jaspere, bojoval?“ položil mačetu a vzal do ruky jakousi pušku a namířil na něj.

„Tak a teď tě zastřelím,“ pověděl se smíchem, zbraň odjistil a zmáčkl spoušť. Jenže se stalo něco, s čím nikdo z nás nepočítal. Zbraň sice nevystřelila, ale bouchla mu v ruce. Asi nebyla vyčištěná a zbytek střelného prachu v ní prostě bylo.

Po budově se nesla velká ozvěna rány a já doufal, že se to moc neneslo až ven. Ale pohled na Emmetta stál za to. Stál tam černý od hlavy k patě černý a tvářil se jako já nic. S Jasperem jsme se začali smát, ale náš záchvat smíchu jsme museli přerušit, protože ulicí se rozezněli sirény.

„A sakra!“ vypustil z úst Jasper. Emmett v rychlosti vrátil zbraň na původní místo a my rychle ještě vběhli do skladu a upíří rychlostí prohledali šanony. Během chvíle jsem narazil na dvě složky se jmény, které jsem potřeboval, Charlie Swan a Isabella Swanová. Ukázal jsem na ně a vzal je. Jasper pochopil, a protože policisté byli už u vstupu do matriky, vylezli jsme zadním oknem a pelášili k autu. Jakmile jsme nastartovali a odjeli, vypustili jsme oba z Jasperem na Emmetta stejnou nadávku.

„Pitomče!“

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

semiska

16)  semiska (12.04.2011 21:32)

Zlatí, i můj matrix asi nezvládá :D Jsem ale ráda, že to byla jen tahle prkotina. ;)

Mystery

15)  Mystery (12.04.2011 21:20)

To bys pak mohla čekat ještě dlouho... ;) Ale hlavní je, že se to vyřešilo.

semiska

14)  semiska (12.04.2011 21:15)

Mysty, ne :D Jsem se uklikla a zaškrtla "Zobrazit na titulní straně" Jsem se překoukla asi včera večer... Njn, chybička se vloudila...

Mystery

13)  Mystery (12.04.2011 20:49)

Semi, a zaškrtlas članek je hotov?

semiska

12)  semiska (12.04.2011 20:30)

Lipi je od vbčera večer připravená na schválení. Ještě ji nikdo neschválil.... :'-(

Lipi4

11)  Lipi4 (12.04.2011 00:19)

Zlato , Já bych Emmetta vážně někdy uškrtila on je vážně jako malej:D :D :D ... ještě, že jsou to kluci upíří a tak to všechno stihli . .. .. . Moc se tato kapitolka povedla a doufám, že ta příští už je připravená na moje čtení a komentování

semiska

10)  semiska (28.02.2011 00:10)

NO,snad až dodělám tu zkoušku z chemie z minulého semestru, tak by mohl být trošku oraz a já byhc mohla něco napsat... NO, tvá otázka zmínila jistý nedostatek, který mi unikl, ale po přečtení prvních dvou kapitol, jsem měla jasno. A povídka se protáhne na 100% Už se těším na psaní KJ? i SUAKL, ptž se mi trošku po nich stejská. Snad už brzy ;)
Ale stejně ještě jednou DÍKY!!!

Mystery

9)  Mystery (27.02.2011 22:32)

Miško semiško, tak to jsem moc ráda!
Snad budeš mít aspoň malou chvilku volna, abys nám mohla napsat další díl. Už se těším!!!

semiska

8)  semiska (27.02.2011 22:28)

Zlatíčko Mysty, to je takhle naschvál, ptž jsem příběh doladila a přidala i něco nového, co nebylo původně v plánu. ;) Vše bude v pravou chvíli objasněno ;) Právě si mě přivedla na jednu myšlenku, musim si ji poznamenat. Bravo Ti!!!

Mystery

7)  Mystery (27.02.2011 21:59)

Pitomče!
To ranní škádlení... ááách...
Akorát... Víš, co jsem si teď uvědomila, Miško? Hned na začátku Bella přeplavávala oceán, aby se dostala do Severní Ameriky. Takže tam bydlet nemohla. Tak jak to, že najednou jsou všechny údaje o Belle uložené na matrice a úředech v Seattlu? :p
Určitě to máš ale nějak šikovně vymyšlené a brzo nám předložíš další romantickou kapitolu.

semiska

6)  semiska (26.02.2011 12:19)

bebe, tahle povídka je moje prvotina, kterou jsem již takto začala psát a chci ji tak i dokončit. Zvraty, nové události a zjištění přibývají pomalu, ale jistě. Jak jsi teďka dočetla tuto kapitolu, trocha akce tu byla. Nemám pocit, že jsem jejich setkání, vyznání lásky a vztah uspěchala. V časovém období, které zmiňuji jen málo kdy, jsme se od podzimu její přeměny, přes cestování, setkání s Cullenovými na jaře a teď je léto. Nepřijde mi to zase tak rychlé posunování v ději.
Mrzí mě, že přestáváš se čtením. Děkuju za kritiku. Snad se třeba časem k téo povídce vrátíš.

5)  bebe (25.02.2011 23:08)

akože nič proti vám baby, poviedka je super ale prečo dávaš po každej kapitolke z bellinho pohľadu aj edwardov pohľad keď prežívajú to isté? nie sú tam zvraty, ani nové udalosti, nejaké zistenia. dokonca im vkladáš tie isté myšlienky. prepáč, ale kvôli tomuto práve teraz prestávam čítať túto poviedku. inak výborný nápad, len neviem kam sa ženieš, tak rýchlo sa dali dokopy, tak rýchlo si vyznali lásku... neviem... niečo mi tam chýba... nič proti ale touto kapitolkou som skončila... držím palce :)

mima19974

4)  mima19974 (22.02.2011 16:35)

Perfektnéé

3)  hellokitty (21.02.2011 23:26)

2)  kkkat (21.02.2011 18:40)

Nenachali ho tam náhodou??
bezva kapča jen snad trochu krátká

Nosska

1)  Nosska (21.02.2011 17:40)

Ale no tak, to by nebyl přece Emmet, kdyby něco neprovedl:D :D :D

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward - screen