Sekce

Galerie

/gallery/thumbs/otaznik.jpg

Získali jste právo přispěvatele a chystáte se publikovat svůj první článek?

Následující text by vám v tom mohl pomoci.

Dočtete se, jak přemoci administrační systém, jak nahrát perexový obrázek, kolik slov je potřeba na jeden článek...

POKUD CHCETE PŘIDAT ČLÁNEK A NEMÁTE PRÁVA, PODÍVEJTE SE NA JAK SE STÁT PŘISPĚVATELEM?

 

Ještě než začnete psát, ujistěte se, že jste se dobře seznámili s naším Autorským kodexem. Vyhnete se pak zbytečnému zdržení při publikování vašeho článku.

 

Perexové obrázky:

Každý, který u nás získá práva, si v galerii vytvoří podsložku s vlastním jménem, kam si může nahrát všechny své perexové obrázky, obrázky ke kapitolám či na shrnutí.

  • U perexů stále platí omezení výšky: 100px. Pokud si chcete práci ulehčit, při nahrávání obrázku nastavte výšku přímo v administraci.

  • Pozor na užívání zmenšovacího znaku thumbs u takto nahraných obrázků. Může se totiž stát, že systém obrázek nebude moct správně načíst a jeho výška se naopak ještě zvětší.

Ideální tvar tedy zůstává takovýto: /gallery/perex.jpg

 

Vložení textu

A teď už k výrobě článku. Samozřejmě bude všechno probíhat v administraci.

1) V levé liště klikněte na Přidat obsah a do titulku článku napište název povídky. Pokud se jedná o kapitolovou povídku, popř. o jednorázovku rozdělenou na více částí, za název povídky napište i pořadí kapitoly. Bude to tedy vypadat: "Název povídky - 1. kapitola"

2) Klikněte na tlačítko Generovat (vzniklé URL nepřepisujte!)

3) V roletce vyberte, o jaký druh příspěvku se jedná.

4) Zaklikněte políčko Standardní článek. Pokud se jedná o pokračování kapitolové povídky,odškrtněte Zobrazit na titulní stránce jako článek. Nikdy nezaškrtávejte Článek schválen a nikdy NEodškrtávejte Povolit diskusi.

5) Do okénka Perex obrázek zkopírujte URL vašeho obrázku.

6) Pokud se jedná o první část série nebo jednorázovou povídku, napište do perexového okénka v několika větách, o čem bude pojednávat.

7) Potom už můžete vložit samotnou povídku. (Vždycky je lepší napsat si ji předem ve Wordu kvůli eliminaci pravopisných chyb. Pokud vkládáte velmi dlouhý text, cca nad 5000 slov, je lepší pak povídku zkopírovat do Poznámkového bloku/Notepadu - najdete ho v Příslušenství. Ten zruší veškeré formátovací značky Wordu, které zbytečně prodlužují text -i když pro nás smrtelníky jsou neviditelné. Pak se vám nemůže stát, že by systém hlásil, že máte článek moc dlouhý. Maximální délka článku je přes 60 tisíc znaků.)

8) Na závěr vložte link na souhrn svých povídek, váš profil nebo na navazující část příběhu. (Je to na vás.)

To uděláte následujícím způsobem: Napište pod článek Povídky od (vaše jméno) a tento text označte myší. Potom klikněte na symbol řetězu v panelu nástrojů. Otevře se okno, do kterého je třeba vložit adresu odkazu a označit, jestli se odkaz má čtenáři zobrazit ve stejném nebo novém okně. Pak už stačí potvrdit.

9) Nakonec, pokud jste to ještě neudělali, si po sobě článek znovu pečlivě přečtěte. Opět to urychlí publikaci. Článek s chybami vám bude vrácen k opravě.

10) V horní části formuláře zaklikněte Článek je hotov a dejte Přidat.

 

U článků na pokračování si můžete vytvořit i Sérii, která za vás automaticky vyplní položky Další kapitola a Předchozí kapitola na konci článku. Návod najdete ZDE.

Minimální délka článků:

  • 500 slov: Prology a Epilogy povídek, jednorázové povídky
  • 1000 slov: jednotlivé kapitoly povídek

Zveřejňování povídek na titulní straně platí pořád stejné – počáteční a závěrečné kapitoly, jednorázovky a novinky. Pokud se nemůžete rozhodnout a máte v plánu povídku zakončit dvěma různými konci, na titulní straně se zveřejní pouze jeden.

  • Jednorázové povídky mohou být rozděleny maximálně na dvě části, z nichž každá musí mít minimálně 2000 slov. Pokud se povídku rozhodnete rozdělovat na více částí, řadí se již do povídek kapitolových.
  • Pro vkládání kapitolových povídek je nově dané omezení přidání maximálně tří kapitol za den. Protože potom bychom nedělaly nic jiného, než že bychom zveřejňovaly celé povídky najednou. Pokud chcete vložit dřívější kapitoly již rozepsané povídky, můžeme se domluvit.

Stmívání-FF je web zaměřený jen na fanfiction knižní/filmové předlohy ságy Stmívání, nikoliv na jiné knihy či jakékoliv reálné osoby (herci, zpěváci,…). Ani na Bez Hranic nebudeme zveřejňovat povídky týkající se žijících reálných osob, které nemají možnost vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s použitím svých charakterů v povídce. Již rozepsané povídky o slavných osobnostech budou dokončeny, nové nebudeme zveřejňovat.

 

Těšíme se na vaše práce!

Za tým adminů

Karolka

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3 4

Karolka

16)  Karolka (30.04.2010 00:54)

Vydrž 60 no radši 120 vteřin...

ambra

15)  ambra (30.04.2010 00:52)

Karolko, běž spinkat, já jen, že budu zítra u hrozně pomalého PC, kde ty obrázky nejdou, ale hňápni tam, co chceš, budu to brát jako komentB) Cítím se jak otrokář...

Karolka

14)  Karolka (30.04.2010 00:48)

Jestli to je povídka na pokračování, tak k tomu přidám číslo, jo? A ať dělám co dělám, nemůžu přijít na to, co myslíš tím, že obrázek má být "píp".

ambra

13)  ambra (30.04.2010 00:36)

Je to tam a chce to ven, když to bude zítra, tuším, že přežiju:)

Karolka

12)  Karolka (30.04.2010 00:33)

Prdelko, Za chvíli jdu spát. Tak teď nebo to bude až ráno...

Karolka

11)  Karolka (30.04.2010 00:17)

Všechno ne! Jsem mistr v delegování na druhé... Ale teď už všichni spí... Jdu si vzít lupu a pinzetu a jdu ti to rozebrat.

ambra

10)  ambra (30.04.2010 00:14)

Nějaký lehce píp já ti věřím. Jdu vkládat. Jak ty k tomu přijdeš, že to musíš aspoň letmo, všechno číst

Karolka

9)  Karolka (30.04.2010 00:02)

Normálně to vlož a já ti to schválím. :-) A jakej obrázek by si madam představovala?

ambra

8)  ambra (29.04.2010 23:54)

Karolko, kukám, že ještě nespíš. Novou povídku jen vložím? Nebo někam ještě přeposílám na opravu? Já fakt nedělám chyby:D. Je to první díl spešl pro tyto stránky. Budu ještě na Hlavní? A flákneš mi tam nějaký srdceryvný obrázek? Já už nemůžu, ale chci to vložit!

Karolka

7)  Karolka (29.04.2010 23:47)

Ahoj Zuzko, zavři Explorer a zkus se v té Mozzile znovu přihlásit... Mělo by to být v pořádku. Ještě bych zkusila F5. S Mozzilou problémy nebývají...

zuzka88

6)  zuzka88 (29.04.2010 23:19)

Ahoj, mám dotaz. Právě se tu snažím vytvořit profil s povídkami a stejně jako Anee mám malé textové pole. Stáhla jsem si Mozilu, ale tam zase nemám administraci. Mohl by mi prosím někdo poradit? Děkuju moc:)

AnneCullen

5)  AnneCullen (26.04.2010 21:55)

Mám IE, zkusím si stáhnout Mozilu, snad to půjde...

Nebraska

4)  Nebraska (26.04.2010 21:45)

Anne, jaký máš prohlížeč? IE a Chrome zloběj :-(

AnneCullen

3)  AnneCullen (26.04.2010 21:44)

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, proč mám pole na text tak malé? Je široké sotva na tři slova a dlouhé už vůbec ne. Když chci přidat článek, stáhne mi to do dlouhého textu bez odstavců. S mou inteligenci to bude určitě nějaká banalita, ale prostě se musím zeptat. Předem díky za odpověď.

2)   (23.04.2010 21:18)

To teda vubec nejsi sama...hele ja jsem tu nova tak jsem se chtěla zeptat jestli jsi taky na zacatku tveho psani posilala svou tvorbu na ten zdejší e-mail aby ti poslali práva a přidávání povídek?

eMuska

1)  eMuska (23.04.2010 21:13)

Fu... ja si to budem musieť prečítať ešte niekoľko krát...

«   1 2 3 4

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek