Sekce

Galerie

/gallery/Emmett-Rosalie.jpg

Trochu jsem se nechala inspirovat filmem Flynn Carsen: Kletba Jidášova kalichu. Snad se Vám setkání Emmetta s Rose bude líbit. Příjemnou zábavu. :)

Šel jsem po liduprázdné ulici. Kapky deště mě bily do tváře. Byl jsem na dně. V sebemrskačských myšlenkách jsem přemýšlel o smyslu života, o lidech, co prošli mým životem, o domově. Domov. Co je to domov? To jediné, na čem by mi mělo nějak záležet, jsem ztratil. Do háje se vším!

Zapadl jsem do prvního baru, kterej mi přišel pod ruku. Objednal jsem si whisky. Kopl to do sebe a znovu. Ne, že by mi nějak chutnala, ale musel jsem zahnat myšlenky, pročistit si hlavu. Těžko říct, jestli to pomůže. Takhle jsem to udělal ještě asi pětkrát. Chtěl jsem přemýšlet, a to hodně, ale zničehonic mi spadla hlava na stůl a já usnul. Většinou si sny nepamatuju, ale tentokrát to prostě nešlo. Zdál se mi sen, sen o hlasu. Šel jsem za tím hlasem, zprvu jsem neslyšel, co říká. Cestou k němu jsem procházel kolem mně známých lidí, budov a vzpomínek. V rychlém sledu se kolem mihli rodiče, bratr, dům, ve kterém jsem se narodil, moje první láska a všechno to, co jsem v tuto chvíli považoval za ztracené. Až jsem byl úplně blízko u toho hlasu, který vycházel z …ano opravdu, který vycházel z rudé růže, velice vábivou, zvonivou melodií na mě volal: „Emmette, pojď za mnou. Neboj se, jen pojď.“

V tu chvíli jsem se probudil, byl jsem dezorientovaný, letěl jsem vzduchem a prásk! Hlavou jsem udeřil o zem. Sakra! Chvíli jsem nevěděl, co se děje. Až potom mi došlo, že jsem spadl ze židle nebo se se mnou židle převrátila.

„Co se mi tu válíte, chlape?! Za chvilku zavíráme, tak se koukejte sebrat a vypadnout!“ uslyšel jsem nad sebou hlas barmana.

Zvedl jsem se, na stůl hodil peníze za whisky a snažil se co nejrychleji zmizet. Vypotácel jsem se z baru. Déšť neustal. Neměl jsem pojem o čase, prostě jsem šel dál, nevěděl jsem kam a proč, ale něco v podvědomí mi říkalo, jdi za tím hlasem ze snu. Hlas ze snu? Cože? To už mi totálně přeskočilo, nebo jsou to následky whisky nebo to, jak jsem sebou flákl o zem. Zakroutil jsem hlavou, zahnal směšné myšlenky a pokračoval v cestě po ulici.

Nevím, kolik jsem toho ušel, kilometr nebo 15 metrů, ale najednou jsem uviděl zářící ceduli s nápisem Red Rose. Rudá růže, no to se mi snad zná. Promnul jsem si oči, štípnul se, ale cedule nezmizela. Tak jsem vešel dovnitř a sednul si ke stolu. Vzduch byl nasládlý zvláštní vůní. Proč mi to připomínalo krev? Blázním, fakt! Objednal jsem si, jak jinak, whisky.

Opona se rozhrnula a na pódium vešla krásná blondýnka. Vlasy měla spletené v lokny, které jí sahaly do půlky pasu, a pár pramínků jí provokativně zdobilo výstřih. Zpívala nějakou melancholickou píseň, ale já to nevnímal, nevnímal jsem lidi kolem sebe, nevnímal jsem, že se zvonek nade dveřmi rozezněl s dalším návštěvníkem baru, nevnímal jsem, že mi číšník přinesl další (už jsem nepočítal kolikátou) whisky. Byl jsem naprosto okouzlen její krásou a jejím pohledem. Upřeně se na mě dívala, nezajímal jí nikdo jiný, jen já. Konsternovaně jsem jí hleděl do očí, byly temně černé. Většinou jsem se holkám díval úplně někam jinam než do očí, ale u téhle krasavice to fakticky nešlo.

„Tebe jsem tady ještě neviděla,“ řekl někdo za mnou. Otočil jsem hlavu, stála tam hodně vnadná bruneta, za normálních okolností bych po ní hned skočil, ale teď jsem na to neměl sílu. Mávnutím ruky jsem ji odmítnul, na víc jsem se nezmohl. Nezajímal mě nikdo jiný, jen ta blondýna vpředu. Objednal jsem si další whisky. Pořád mi v hlavě zněl ten hlas ze snu. A moment, tady něco nehraje… Hlas z toho snu se velmi velmi podobal tomu jejímu. Velmi podobal? Co to melu? Byl naprosto stejnej!

Písnička skončila, blonďatá kráska se uklonila a mrkla na mě. Pokynula mi rukou, ať jdu za ní, nevěděl jsem, co dělám, prostě jsem šel. Byl jsem její loutkou. Vedla mne tmavou uličkou, do nějakého bytu. Když se konečně zastavila, aby odemknula byt, chtěl jsem se jí zeptat na jméno. Už jsem se nadechoval, ale než jsem stačil něco říct, zatáhla mě do útrob bytu. Byt byl moderně zařízený, šli jsme přes předsíň, kuchyň, obývák až do malého pokojíku.

„Jak se jmenuješ?“ vysoukal jsem konečně ze sebe.

„Rosalie, pro přátele Rose,“ odpověděla mi a otočila se. Ten upřený pohled tu byl znovu. Při vyslovení jména Rose se její černé oči změnily na sytě červené. Rose? Red Rose? Hlas ve snu vycházel z rudé růže? Růže! Něco mi unikalo a já do této chvíle nezjistil co.

„A ty?“ chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, co po mně chce. Jasně jméno!

„Emmett… Emmett McCarty, pro přátele Emm.“

„Výborně,“ usmála se a v puse se jí zaleskly špičáky.

Než jsem se stačil vzpamatovat, ležel jsem na posteli, jak může taková křehotinka hodit na postel chlapa, jako jsem já? A že jsem nebyl zrovna žádný tintítko. V mžiku na mně obkročmo seděla. Naklonila se, až jsem měl její oči v úrovni těch mých.

„Emmette, tohle je tvá budoucnost,“ řekla a zakousla se mi do krku.

Stačil jsem si ještě pomyslet: Noo, skvělý, budu mít cucflek!

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Kate

10)  Kate (26.10.2013 19:50)

BE, neudělala, možná někdy časem, ale moc to nevypadá. Děkuju ti. :) Klidně se toho zhosti ty.

BlackElejah

9)  BlackElejah (26.10.2013 19:39)

Mě se tenhle pár naopak moc líbí a už mockrát jsem přemýšlela nad tím, že bych nějak sepsala jejich setkání. Bohužel se do toho nějak nedokážu vcítit, tak jsem ráda, že tobě se to tak skvěle povedlo :) .
Mimochodem Emmett.. no to je případ pro samotnou velkou sérii, bych řekla. Nehceš se toho zhosti..? (pokud už jsi to udělala, tak se omlouvám-vše jsem ještě nestihla přečíst).

Kate

8)  Kate (12.08.2013 20:19)

Děkuju, Em. :) Noo, souhlasím, taky mám raději ty ostatní Cullenovi. :)

emam

7)  emam (12.08.2013 13:47)

Já na tuhle dvojku moc nejsem, ale povedlo se ti to;)

Kate

6)  Kate (19.06.2013 21:37)

Kapka cynismu s kapkou whisky? Rowano, těžko říct, je to Emmett, u toho člověk nikdy neví.

Rowana

5)  Rowana (19.06.2013 15:49)

Emmett, na to, jak musel být po tolika skleničkách opilý, měl v té situaci celkem smysl pro humor. A nebo se u něj projevil cynismus?

Kate

4)  Kate (18.06.2013 20:05)

Díky, dámy! Červenám se a zároveň jsem šťastná a kope mě to vpřed.

KalamityJane

3)  KalamityJane (18.06.2013 19:29)

Moc se mi líbí ta asociace Red Rose, parádní, podle mě zatím tvoje nejpovedenější, a jestli se budeš takovým tempem zlepšovat i dál, máme se ještě na co těšit!

2)  hela (18.06.2013 17:46)

a kdyby jen cucflek

SestraTwilly

1)  SestraTwilly (18.06.2013 17:13)

Kate,ty to na záver vždy tak zaklincuješ,ale ináč fajn.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse still