Sekce

Galerie

/gallery/in your world.jpg

Milé dámy, milé slečny... moje blue nálada mě přivedla k zamyšlení se nad Rosalie a v kombinaci s úžasným songem In your world od MUSE, v mé hlavince skrslo tohle docela drobné cosi, co přináší tenhle songfic... Přeju hezké počtení a poslouchání krásné písničky... ♥

In your world


 

I'm hurting you again

Zraňuji tě znovu,
Too lonely to pretend

příliš osamělá, abych předstírala,


Stála jsem venku a slyšela její kroky. I přes svůj strach si chtěla se mnou promluvit. Byla jsem k ní před chvíli zlá, ostatně jako vždycky. Nedokážu to zastavit, je to jako spínač, který se bez mého svolení nastaví na urážky a zlost. Nedokážu jí říct, jak je skvělá, ale jak moc se od nás liší. Moc se zlobím a nevím jak to zvládnout. Zlobím se na sebe a taky na ni. Není to jenom o nás dvou, o našich rozdílech. Není to jenom o tom, že bych ji nenáviděla. Je to přece... Bella. Naše Bella. Edwardova Bella… Přesto jí nedokážu dát co si zaslouží. Ukázat, jak moc ji mám doopravdy ráda. Jak moc by mi chyběla kdyby... ne... Bylo by lepší, kdybychom ji vůbec nepotkali.


Like everything is new

stejně jako vše je nové,
I promise you to

slibuji ti, že
Blow it all away

to odmrštím všechno pryč


Slibuji, že jednou se toho strachu z tebe zbavím. Že ti budu schopna říct, co pro mě znamenáš, jenom mi dej čas. I přes to, že jsem tě považovala za blázna, když jsi přišla do našeho domu jako bezbranná oběť. Bála jsem se mnohem víc tebe, než ty nás. Bála jsem se, že nás zničíš, že zničíš jeho, že zničíš mě. Ale ani ve snu mě nenapadlo, že bráškovi rozsvítíš pár lampiónů štěstí a budete si jimi svítit tam, kam povede váš směr. Ke štěstí.


In your world

Ve tvém světě
No one is crying alone

nikdo nepláče sám,
In your world

ve tvém světě
No one is dying alone

nikdo neumírá sám

Jsi tak moc jiná…  pořád máš svůj svět, kam nikdy patřit nebudeme. Jsi člověk, jsi příliš lidská na to abys stála po jeho boku. A my, stvoření tmy a noci, ničíme tvé sny. Ještě chvíli a srovnáme tvou budoucnost se zemí, bude to jako bys ani nikdy nebyla... Máme schopnosti o kterých se vám, lidem, ani nesní. Máme sílu, že bychom mohli lámat skály. Jsme rychlí jako myšlenka génia. Máme vůli, kterou jen tak něco nezlomí, máme dary se kterými je celý ten váš lidský svět jenom jedno veliké hřiště. Ale ty máš mnohem víc! Máš možnosti, za které bych vyměnila celičkou svou existenci. Můžeš si vybrat. Můžeš snít… Dala bych duši za jediné slovíčko. TO… které tak moc toužím slyšet. A nikdy nebude mé. Dala bych všechno za svou malou kopii. Nebo Emmovu. Chtěla bych tak moc vidět Esme s dítětem v náručí. Ne, nechtěla... Přála bych jí to... Přála bych si to pro sebe.


Too broken to belong

Příliš zlomená, abych byla součástí,
too weak to sing along

příliš slabá na to abych osaměle zpívala,
I'll comfort you my friend

utěším tě, přítelkyně moje,
Helping you to

pomáhám ti
Blow it all away

odmrštit to všechno pryč


Posloucháš, jak ti povídám o svém tajemství. Podvědomě čekám, kdy se mi vysměješ. Za to jaká jsem malicherná, za své tužby a přání. Šílím, že ho znáš a přesto je mi lehko na duši. Cítím, jak si ze mě sňala moje závaží. Není to pryč a nikdy nebude, ale je mi mnohem líp. Nesměješ se. Jsi opravdu jiná… v tom má Edward pravdu. Není to vzhled, co ho láká, je to tvoje schopnost mít nás ráda. Nás, krásná monstra.



In your world

Ve tvém světě
No one is crying alone

nikdo nepláče sám,
In your world

ve tvém světě
No one is dying alone

nikdo neumírá sám


Vidíš, jak moc jiný je tvůj svět?! Nikdo v něm nepláče sám, nikdo něm neumírá sám. To jenom my jsme věční, jako memento, jako náhrobní kámen. Přežíváme a prožíváme své soukromé peklo, zamrzneme v čase a nic dalšího pro nás osud nechystá. Osud, ta přelétavá děvka štěstěny! Existence je smutná, když sis ji nevybrala jako bonus a takových bláznů je mezi námi jako šafránu. S přeměnou k nám přichází mnoho lepšího, ale na oplátku, ještě víc ztrácíme. Zůstaň, Bello, taková jaká jsi. Nechtěj být námi… nechtěj být mnou.


Zůstaň ve svém světě, prosím…

 

Zhrnutie



předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

maryblack

28)  maryblack (01.03.2012 16:21)

HMR

27)  HMR (03.07.2011 03:37)

Twilly

26)  Twilly (24.06.2011 16:00)

au

monikola

25)  monikola (24.06.2011 15:46)

no práve som prečítala Astrid a fakt to bolo dychberúce...ALE!!! ty nijako neznižuj kvalitu svojich songficou, je ti to jasné??? inak zbehnem z môjho kopca a vybehnem na ten tvoj a vysvetlím ti to stručne ručne :D

Twilly

24)  Twilly (24.06.2011 15:36)

Moni, čo ja.. ale prečítaj si Astrid a zdochneš, to ti taký majserstuk, že by sa z toho jeden pos....

monikola

23)  monikola (24.06.2011 15:30)

o môj Bože to bolo úžasnéééé...kurnajs ja si to idem prečítať/vypočuť ešte raz...

22)  Babča S. (23.06.2011 23:53)

Nádhera :) :) :) :) :)

Twilly

21)  Twilly (23.06.2011 23:27)

Majne líbe, holky, vy mi fakt dáváte... tolik chvály, že nemůžu uvěřit vlastním očím. Hanička, Bájko, Ambruško, vy.. tady a u mě (u supa? ). Vyrážíte mi dech a navracíte ztracené sebevědomí... děkuju Vám všem za to moc...

ambra

20)  ambra (23.06.2011 23:14)

Panebože Twilly!!! Já to chtěla vzít postupně a jen nakouknout, ale od první věty jsem v háji... Tohle je neskutečná síla - úžasné! Tvoje první věc v češtině, co od tebe čtu a to jsem se chystala, jak tě budu přemlouvat, ať zůstaneš u slovenštiny (kterou miluju). Teď jen sedím a zírám, lapená Tvými myšlenkami, které jsi tak skvěle vyjádřila (pro Rose mám slabost, ale i bez toho - úžasné, opravdu!)

Bye

19)  Bye (23.06.2011 21:58)

Skvělý text, ušitý na míru skvělému textu - prostě songfic jak má být!

kytka

18)  kytka (23.06.2011 18:45)

Jé miláčku. To byla nádhera. Písnička je skvělá a Tvoje dílko neskutečné. Slzičky se mi tu koulely jak hrachy. Čeština krásná. Krásně vykreslená Rose. Jsi šikula.

Jula

17)  Jula (23.06.2011 17:57)

Nádhera Twilly, úplně přesně to vystihuje Rose, takhle nějak si představuji její myšlenkové pochody!!!
A Tvoje čeština je perfektní, lepší, než některých rodilých kolegyň

Evelyn

16)  Evelyn (23.06.2011 17:41)

Twillí,
Mám Rose ráda a takhle nějak bych si její zpověď ohledně Belly představovala.
PS: Až na několik čárek opět skvělá čeština

Kristiana

15)  Kristiana (23.06.2011 17:12)

Přesně takovou jsem si Rose vždycky představovala - na venek tvrdou a malichernou, ale uvnitř velmi laskavou a milující. Mám ji moc ráda.
Dojala jsi mě svými písmenky k slznám, až jsem na posledních pár řádků neviděla a jsem celá umatlaná od tužky na oči.
Kvůli Rosalině nedávání emocí na obdiv a necháváním si je pro sebe, na mě povídky působila velmi intimně (jako její zpoveď.)
NÁDHERNÉ! Miluji tvou češtinu.

Nerissa

14)  Nerissa (23.06.2011 16:19)

Skvělé...

Zombichlerka

13)  Zombichlerka (23.06.2011 13:45)

Ze začátku jsem byla překvapená. Rosalie smýšlela o Belle tak... laskavě. Jako o své švagrové. Ale pak se mi to taak zalíbilo. Bylo to jemné, takové... jiné. Krásně jiné. Sladké... Rose se mi líbí čím dál víc... Krásné!

MisaBells

12)  MisaBells (23.06.2011 13:39)

nechci, nechci, nechci

Twilly

11)  Twilly (23.06.2011 13:32)

Ježiš Ivka, ono to zo mňa tak vypadlo, že až keď to bolo v aministrácii som si uvedomila, že nepíšem slovensky... takže moja radosť je o to väčšia, že mám kladnú odozvu

Ivuško, málem mě kleplo... tolik citu???

Děkuju, moc moc moc
Bosi...
Dík Marvi
Mišutko, jsem tě původně neměla v plánu zneužít k nuceným pracím, ale kdybys opravdu chtěla... taky se u mě doma něco najde
Lipinečko, to já nemám slov

MisaBells

10)  MisaBells (23.06.2011 13:21)

Bos... když mě se nece

Lipi4

9)  Lipi4 (23.06.2011 12:47)

Šéfová , Twilluško ... já normálně nemám slov, jelikož povídka je naprosto dokonalá, nádherná a citová nálož emocí (.. moment musím si najít kapesník a utřít ty mokrá očka, která vznikla při čtení té krásy slov) ... a tvoje čeština je lepší než většiny rodáků (lepší než moje )

1 2   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek