Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Forrest%20Love.jpg

Původně jsem neměla v plánu tuhle kapitolu.

Našla si mě sama, tak nás tady máte spolu.

Posuňte se se mnou trochu zpátky v čase.

Příště se zas vrátíme, vpřed Vás vezmu zase.

III. Memories

 

Před chvílí opustil se svou rodinou letiště. Ostatní nechal v jejich autech daleko za sebou. Řítil se nepovolenou rychlostí po Minnesota Drive ve svém oblíbeném černém hybridním sedanu Mercedes S400. Cestě nevěnoval nejmenší pozornost, vše obstaraly jeho dokonale vyvinuté smysly.

To, co teď zcela zaměstnávalo jeho mysl, byly vzpomínky. Ty, o kterých si myslel, že se mu navždy podařilo potlačit. Bolestnější, než vzpomínky na smrt rodičů. Bolestnější, než vědomí toho, čím se po jejich smrti stal on.

Vzpomínky na oběť, která pro něho znamenala největší ztrátu života. Dočasného i věčného.

 

Opustil Ji. Muselo to tak být. Za žádnou cenu nechtěl dovolit, aby se z ní stala stejná zrůda, jako byl on sám. A setrvávat v jeho blízkosti pro ni bylo životu nebezpečné. Jasperův úlet byla pouze poslední kapka. Už předtím mu došlo, že je dříve nebo později vyslídí Volturiovi. A to by byl její konec. Ne, to by nikdy nedopustil.

Už nějaký čas se potloukal po Jižní Americe, kam ho zavedla stopa Victorie. Ztratil ji už před mnoha týdny, ale silou vůle si vsugeroval, že Ona je v bezpečí. Pouze do okamžiku, kdy mu volala Alice.

„Edwarde, musíš se hned vrátit do Forks!“ začala na něj chrlit.

„Ahoj Alice,“ přerušil ji, „už jsme se o tom bavili. Rozhodl jsem se a tys mi slíbila, že Bellu přestaneš sledovat.“

„Nech mě domluvit, Edwarde, je to vážné, jinak bych ti kvůli tomu nevolala, nemyslíš?“ řekla naléhavě a schválně udělala pauzu, aby mu dala čas zhodnotit situaci.

V tu chvíli se mu sevřel žaludek, jediný orgán, kterému zůstaly lidské reflexy. „Povídej,“ snažil se o klidný tón.

„Bellu nesleduju, opravdu, ale ty víš, že některé vize si mě prostě najdou samy,“ začala Alice opatrně.

Jeho žaludek udělal další kotrmelec při představě, co všechno by mu teď mohla Alice říct.

„Kdy jsi ztratil stopu Victorie?“ zeptala se ho.

Došlo mu to okamžitě. „Kolik mi zbývá času?“

„Právě se rozhodla. Už vyrazila, ale myslím, že je pořád v Jižní Americe, takže bude mít jen malý náskok. My vyrážíme na letiště. Mohli bychom tam být do dvanácti hodin.“

„Dobře. Mně dejte dvacet. Snažte se ji držet co nejdál od Belly a od města. Až dorazím, ukončíme to.“ Jeho jindy sametový hlas teď zněl velmi tvrdě.

O osmnáct hodin později ho ve Forks čekalo překvapení. Ostatní se dostali do obrazu už dříve, takže ho teď Carlisle v kostce poinformoval.

„Vlčí smečka z rezervace, se kterou máme smlouvu, se za naší nepřítomnosti rozrostla. Říkají, že ze setrvačnosti. Nyní jich je pět a očekávají, že časem zhruba dalších pět přibude. Nám se to každopádně teď hodí. Hned po příjezdu jsme se setkali s radou starších. O Victoriině příchodu už věděli a samozřejmě je rozrušil i náš náhlý návrat. Podařilo se mi je přesvědčit, že je pouze účelový, takže mě vyslechli. Ihned jsme udělali dočasnou dohodu o spolupráci.“

„Jaký je plán?“ zeptal se Edward věcně. Jednal teď jako stroj. Nemohl si dovolit jednat pudově, nebo doknce zapojit city. Nesměl udělat chybu. Ne teď, když bylo v sázce vše…

Plán vyšel dokonale. Nejdřív nechtěl za žádnou cenu připustit, že bude Bella nevědomky návnadou, ale přesvědčili ho. Bella se skutečně vydala sama na útes, ovšem to, že doopravdy skočí nenapadlo nikoho. Victorie věděla, že má co do činění se smečkou vlků, ale zřejmě bláhově doufala, že jim proklouzne. Co však, zaslepená loveckou vášní, nezaregistrovala, byla přítomnost dalších sedmi upírů.

Nakonec se hodilo, že Bella skočila. Nic totiž neviděla. Neviděla, že v okamžiku, kdy se zhoupla na špičkách prstů, se k ní zezadu řítila Victoria, následovaná těsně pěti obrovskými vlky. A také neviděla, že ve stejném okamžiku se sedm upírů lehce přehouplo přes okraj útesů, kde čekali zavěšeni, jako netopýři. Neslyšela, že ve chvíli, kdy její tělo narazilo na vodní hladinu, se nahoře rozezněla ohlušující rána drceného kamení. Z temnoty pod hladinou neviděla šlehat plameny.

„Bello!“ zařval Edward, když akutní nebezpečí pominulo a jako první se dral ke kraji útesu.

„Počkej, to jí chceš zase udělat v hlavě guláš, pijavice?“ vztyčil se před ním náhle z polohy na čtyřech Jacob Black.

Rozeběhnutý upír má větší páru než vlk v lidské podobě, došlo oběma najednou, když se srazili a nekontrolovatelně řítili do rozbouřených vln.

Bude to tak lepší, pomyslel si, a pouze dohlížel na Jacobovu záchrannou misi. Jednu chvíli pod vodou měl pocit, že k němu Bella vztáhla ruku, že se na něj dívala, ale donutil se zůstat v klidu. Snad si později bude myslet, že viděla přelud…

Výpadovka z Forks. Opíral se o své stříbrné Volvo. Jacob stál tak daleko, jak to nutnost vzájemné konverzace jenom dovolovala. Ruce tlačil hluboko do kapes rozdrbaných džínových kraťasů. Jinak na sobě neměl nic. Na jeho pravém boku se skvěla výstavní fialová modřina. Edward věděl, že mu při té srážce na útesu zlomil dvě žebra. Zaplavila ho vlna uspokojení.

„Jsem rád, žes ji do toho znovu nezatáhnul,“ začal indián.

Doopravdy Jacob v duchu křičel: „Už vypadni!“ Edwardovi hořce cukly koutky.

Indián zamrkal, došlo mu to. „Dalo mi to vážně dost práce ji z toho vysekat. A doopravdy myslím, že už bude dobrá. Potřebuju... totiž potřebuje," opravil se rychle, "ještě trochu času.“

Edward to věděl. Už věděl všechno, co Jakob za poslední měsíce viděl a cítil. Nejdřív měl na to štěně hrozný vztek. Málem se na něj vrhnul. Ještě teď se styděl za výbuch žárlivosti, který v tom okamžiku předvedl. Teď tu už zase stál starý Edward, všechno měl pod kontrolu. Věděl, co je pro Ni nejlepší.

„Dej na Bellu pozor,“ řekl jenom a nasedl do auta. Musel odjet. Hned. Jinak by to znovu nedokázal.

 

Od té doby to jméno nikdy nevyslovil. Dnes poprvé. Seděl ve svém voze, před rodinným srubem v Bear Valley, ruce položené na volantu, motor na neutrál tiše vrněl. Ostatní už byli dávno doma. V krku ho pálila důvěrně známá chuť. Důkaz, že se mu to celé jenom nezdálo.

„Bella,“ znovu zkusmo zašeptal.

 

 


 

Povídky od Bye

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

TeenStar

13)  TeenStar (25.08.2016 13:07)

Ako keby mi niekto rozšliapal hrudný kôš... Au :'-(

DjKasicka

12)  DjKasicka (19.04.2012 19:54)

No, co k tomu jen dodat? Co k tomu napsat za komentář? Jak psala Ambra, opravdu dechberoucí a hezky vužity filmové scény!
Těším se na další kapitolu!

ambra

11)  ambra (06.11.2011 15:58)

Jo a trošku se culím nad délkou kapitol (no já vím, že se to bude zlepšovat )

ambra

10)  ambra (06.11.2011 15:57)

Dokonale využité filmové předělávky. Přiznávám, že detaily už jsem zapomněla, takže čtení je to opravdu dechberoucí .

Ajjinka

9)  Ajjinka (01.09.2011 14:32)

Chjo, mně je ho líto :( To se moc často nestává, většinou trpím syndromem, kdy mu naopak přeju bolest, když ji debil opustil, ale v tomhle případě to nějak... nejde
Hodněkrát jsem přemýšlela, jak by to dopadlo, kdyby Bella zůstala s Jacobem... já mu teda moc nefandim, ale tady je vidět, že by to šlo - a ono by to určitě šlo, s trochou snahy... Ale co si budeme povídat, Edward je jen jeden
Myslím, že Hezounek se ani nebude muset pořádně snažit a udělá na Sunny dojem, hm? Určitě je to dědičný Co ale řekne na to, co se stalo s Bellou? No, jsem zvědavá!

ScRiBbLe

8)  ScRiBbLe (07.08.2011 10:01)

Uch, takže on ji opustil jednou... a pak znova? Dokázal v tý vodě jen koukat a nedtkout se jí? Bože, to je takovej , nesobec.:(
„Dej na Bellu pozor,“:'-( Tak tohle mě už zbouralo. Fakt jsem se celou dobu držela, abych nebulela, ale tohle. Prostě...:'-(
„Bella,“ znovu zkusmo zašepta.
On... asi to neví, co? Že Bella už... není. Jestli ne, tak snad raději ani nechci vědět, co to s ním udělá.
Díky, bylo to smutný, ale strašně krásný.

Lenka326

7)  Lenka326 (10.06.2011 21:30)

Panebože, tenhle sebemrskačský Edward je ještě horší než originál. On tam byl, v podstatě ji zachránil a tiše odešel. Je normální??? A ještě dodá "Dej na Bellu pozor". Budu věřit, že Bella byla s Jakem šťastná, i když byl až ten druhý. Zato Edward si asi užil šťastné a spokojené roky, že???

Kristiana

6)  Kristiana (10.06.2011 17:08)

„Dej na Bellu pozor.“ On ji zvládl opustit i podruhé? Uch, Edward je tak strašně nesobecký a paličatý.

SarkaS

5)  SarkaS (10.06.2011 13:48)

Panečku, tak tahle verze to bylo něco! Neuveřitelné, nikdy by mě nenapdlo že se vrátí a bude schopen ještě jednou odejít

4)  Anna43474 (26.02.2011 16:00)

„Dej na Bellu pozor,“ řekl jenom a nasedl do auta.
Jsem ještě pořád rozkouskovaná z jiné povídky, takže mi to vehnalo slzy do očí.
Vy autorky jste ale potvory, grr
Díky za tuhle kapitolu
TKSATVO

kytka

3)  kytka (27.01.2011 22:41)

Jé, to je smutný, ale hezký.

Bye

2)  Bye (13.10.2010 23:01)

Ha, první koment u třetí kapitoly! To chce
Díky Yasmínko.
Jen pro Tvou informaci. Dnes jsem k FL dělala dodatečné korektury. Stihla jsem první čtyři kapitoly. Takže se u dalších nevyděs. Budou tam nejspíš nějaký češtinářský prohřešky ;)

Yasmini

1)  Yasmini (13.10.2010 22:51)

Krásně to pokračuje, jsem zvědavá co bude dál...


S Y.

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek