Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/Eli%20B.png

Seth našel fotky usvědčující Eli z toho, že zná jeho otce a že mu lhala i o svém skutečném jménu. Z rozčílení u něj dojde k přeměně. Eli mu pomáhá situaci zvládnout. Ve chvíli, kdy se oba přemění zpět, dojde u nich k oboustrannému otisku. Ani jeden se tomu nebrání. Eli objasňuje Sethovi situaci kolem smečky a přijde na přetřes otázka, kdo je Alfa. Jaký je jejich údiv, když zjistí, že Alfou je Eli.

9. Smečka

Ráno jsem se probudila kolem osmé. Vylezla jsem z ložnice a nakoukla do obýváku. Spal. Nahý. Župan byl pohozený přes křeslo a on byl zamotaný do přikrývky. Zavřela jsem za sebou dveře a vběhla do koupelny. Provedla jsem ranní hygienu a pak se oblíkla. Potichu jsem se vykradla ven a vytlačila motorku dál od domu. Sjela jsem do města a v prvním obchodě s oděvy mu koupila džíny, mikinu a triko. V dalším obchodě jsem vybrala obyčejný tenisky. Já vím, není to potřeba, zima by mu nebyla, ale v La Push nemusí všichni vědět o přeměně. Ne, dokud si Seth nepromluví se starou smečkou. Nakonec jsem koupila čerstvý pečivo. Celý nákup mi i s cestou netrval ani hodinu. Teta Alice by se ze mě zbláznila.

Vrátila jsem se a on ještě spal. Není divu, včerejšek byl pěkně perný. Položila jsem mu oblečení vedle gauče a pak se zavřela do kuchyně. Oba si zasloužíme pořádnou snídani. Poslední jídlo, co jsme měli, byl ten masovej koláč včera ve tři. Osmažila jsem slaninu, upekla lívance, naskládala je na dva talíře a štědře polila javorovým sirupem. Nakonec jsem usmažila kopec vajec. K pití jsem nám nalila džbán džusu. Kafe po ránu není zdravý. Vyskládala jsem to na velký tác a přiložila k tomu chlebové bagety, které jsem koupila. Právě v tu chvíli jsem z obýváků uslyšela, že objekt mýho zájmu vstává. Za pár minut jsem ho ucítila za sebou.

„Ahoj vlčice,“ objal mě zezadu a líbl na krk.

„Ahoj vlku,“ odpověděla jsem a trochu se odtáhla.

„Co je?“

„Smrdím smažením,“ zamumlala jsem zahanbeně.

„No a co, já zas po ránu nejsem žádnej Pattinson,“ zasmál se a otočil mě čelem k sobě.

„To teda nejsi,“ vyprskla jsem smíchy, když jsem si ho pořádně prohlídla. Vůbec nevypadal jako Rob Pattinson, byl totiž o moc hezčí. A už rozhodně nepřipomínal drsnýho vlka, spíš rozespalýho medvídka. Věci, který jsem koupila,  mu neskutečně slušely. Chytil mě za bradu a vtiskl jeden ze svých dokonalých polibků. Je výhoda mít kluka vyššího jen o deset čísel, nemusí se při líbání tak naklánět a vy tak šponovat. Vzpomněla jsem si na tátu a mámu.  Uchechtla jsem se.

„Hej, co se děje? Mý líbání je ti k smíchu?“ zavrčel Seth, ale v očích mu hrálo.

„Ne, jen jsem si uvědomila, jak je fajn, že jsme skoro stejně velcí. Nelupne ti v zádech, když mě chceš líbnout. Máš vidět naše. Táta je o půl metru větší než máma. Strejda Emmett se mu směje, že když s ní chodil na rande, brali si sebou štafle.“

Seth vyprskl smíchy a prohlásil: Tak tohle tvrzení si musím ověřit.“ Políbil mě znovu a ještě jednou a ještě a ještě… Stal se ze mě roztřesený uzlíček. Já ho tak miluju. Krucipísek, copak se tady někde schovává Jasper? Ach jo, vážně ho miluju.

Až za hodnou chvíli nás napadlo, že bychom se mohli najíst. Ve chvíli, kdy jsem strčila do pusy první sousto, jsem si uvědomila, jak velký hlad jsem měla. Ze snídaně brzy nezbyl ani drobeček. Seth mi pomohl s nádobím a potom se už musel sbírat domů.

„Hele, jak přijedeš domů, vyklop to tátovi a zajděte za Samem. A ještě něco… nerada ti něco přikazuju, ale musím. Aspoň do tý doby, než se pár věcí vyjasní. Takže přikazuju ti z pozice Alfy: S nikým nemluv o tom, kdo jsem.

Seth

Odjížděl jsem až v jedenáct, nějak jsme se s Eli nemohli rozloučit. Sotva jsem ujel pár kilometrů, začalo se mi neskutečně stýskat. No ták, jsem přece chlap, ne? Doma na mě čekal táta. V ruce držel obálku od fotek, kterou jsem zapomněl na ponku. Průšvih! Fotky zůstaly u Eli.

„Kde jsou?“ zahřměl.

„Táto, já ti to pak řeknu, ale nejdřív bychom měli zajít za Samem Uleyem.“ dostal jsem ze sebe a nějak mu nedokázal říct, že jsem vlk.

Tátovi to okamžitě zapálilo: „Jdeme.“

Cestou jsme oba neřekli ani slovo. Doma byl jen Sam a Emily. Isabella a Susan trávily svátky se svými rodinami. Isabella ve Washingtonu a Susan v Dallasu.

Sam se na nás zadíval a bylo mu to jasné. Pobídnul mě: „Tak spusť.“

„Včera večer. Rozčílil jsem se a bylo to.“

„Počkej, ty ses dokázal proměnit tak brzo zpět?“ Sam si vyměnil pohled s tátou a potom pokračoval: „Jsi první ze smečky, takže jsi…“

„Nejsem, Alfa se proměnil přede mnou. To on mi všechno vysvětlil. I o Cullenových, i o Jacobovi, Edwardovi, Belle a Renesmé.“

„Počkej, jak to myslíš, že Alfa se už přeměnil? To není možný. Sam, Logan ani Larry ještě ne. Kdo je to?“ vyhrkl na mě Sam.

„Nemůžu to říct, nedokážu to. Je to příkaz Alfy.“ Vysvětlil jsem.

„Sethe, co je to za blbost?“ vybuchl táta.

„Žádná blbost, prostě si zatím nepřeje, aby se vědělo, kdo je. Prý potřebuje pár věcí objasnit. Jediné, co vám můžu říct, že je původem Quileut, ale nebydlí tu. Jo, Cullenovy zná moc dobře. Fotky jsou u něj, zítra je přinesu.“

Táta si se Samem vyměnili tázavé pohledy. Očividně jim nebylo vhod, že nebyli v obraze. Nakonec si Sam povzdechl: „Tak jo, budiž, budeme se to snažit akceptovat. Teď poslouchej. Musíš dávat pozor na Atearu a Silverfoxovi, jasný? Jakmile se přemění, musíš je dovést k Alfa samci.“

Usmál jsem se. Houby Alfa samec, samice a děsně sexy. Viděl jsem ji před sebou naprosto zřetelně. Pyšnou ve své nahotě, jak mi nadřazeně přikazuje, abych se přeměnil zpět. A potom ten první pohled lidskýma očima. Nádherná. Vysoká, štíhlá jako prut, s očima hloubky lesní tůně, jejíž dna nevidíš. Viděl jsem její ňadra, tak akorát do mužských dlaní, plné rty, prosící o… Ze snění mě probral Samův hlas.

„Sethe, vnímáš mě, prosím tě?“

„Jo, jasně, dávat pozor na vlčata,“ uchechtl jsem se.

„Hele, kluku, to je vážný. Nedělej si z toho legraci,“ zlobil se Sam.

„Já si nedělám, ale mám radši brečet? Probírali jsme to s Alfou. Nevíme, proč jsme se teď začali měnit, když se tu poslední upír objevil před deseti lety na pohřbu Charlieho Swana. Víme jen, že na nás to padlo proto, že jsme věkem vhodní pro boj. To máš z toho, tati, že jsi mě měl tak pozdě. Izu a Susie Uleyovi to zaručeně nepostihne a taky ne potomky Jareda, Paula a ostatních. Pokud vím, všem je dost přes třicet. Počítejte s tím, že moc doma nebudu. Dokud nebude smečka v plném počtu, budeme muset s Alfou hlídkovat sami. To znamená, že zvládnem jen okolí vesnice. Na celou rezervaci nás není dost. A taky musím chodit do školy a Alfa do práce.“

Oba na mě koukali s vykulenýma očima. První se vzpamatoval táta: „Tak koukám, že jsi dospěl. Takhle rozumnou řeč bych od kluka nečekal. Mámě ani muk, rozumíš? Emily je díky otisku zasvěcená, ale máma ne. Přinejhorším jí povím, že trávíš čas se svou holkou.“

Tentokrát se mi smích podařilo zadržet. Vždyť taky jo, já budu trávit čas se svou holkou.

Eli

Nastal pro nás tvrdý režim. Byli jsme jen dva na celé území a tak nám nezbývalo, než ve dvanáctihodinových hlídkách obíhat vesnici. Viděli jsme se jen na okamžik, když jsme se střídali. Já běhala v noci, on ve dne. Ve dne jsem spala doma, v noci on u rodičů. Copak teď to jde, ale co po Novém roce, až půjde do školy a já do práce? Nikde jsme nenarazili na nic nového. Měla jsem strach, že soužitím s upíry, můj čich otupěl, ale Seth taky nic zvláštního necítil.

Pak přišla spása. Na Silvestra se Sam pohádala s mámou a… vybuchla. Naštěstí se to stalo na dvoře a ne uvnitř. Leah okamžitě zavolala panu Clearwaterovi a ten si odchytil syna, aby ji dovedl ke mně. Se Samantou byla hrozná práce. Trvalo jí celé čtyři dny, než byla schopná se proměnit zpět a i pak měla problémy. Sam Uley mi vzkázal po Sethovi, že její máma se taky dlouho neovládala. No prima. Musela jsem zavolat Martinovi a poprosit ho o týden dovolené navíc. Naštěstí mi ji dal. Ještě o mé dovolené se proměnil Clarence Ateara, zkráceně Larry. Tak už jsme byli čtyři. Navíc nám pomohla stará smečka. Přeměna jim už nešla, ale čich zůstal. Přes den hlídkovali oni. Nebyli nápadní, protože v okolí vesnice se procházeli běžně. Na nás zbylo odpoledne a noc. Teď už to bylo veselejší. Ze začátku jsem si vzala do hlídky Sam a Seth Larryho, ale když jsme zjistili, že to zvládají bez problémů, začali jsme se Sethem běhat spolu. Den jsem teď dělila mezi práci, učení, Setha a spánek. Toho posledního bylo nejmíň.

Na nekonečných hlídkách jsem zjistila dost podstatnou věc. Když jsem sama nechtěla, nedokázali mi ostatní číst myšlenky. Zlatá Bella a její dar. Vždycky jsem byla ráda, že se mi Edward nedostane do hlavy, ale teď jsem byla nadšená. Sdílet se smečkou vzpomínky na všechny svý průšvihy, to by nebylo pravý ořechový. V době, kdy jsem běhala se Sam, jsme se skamarádily. Dost jsme si toho řekly a ještě víc pochopily.

Eli? Hele, nic mi do toho není, ale proč nechceš, aby rada věděla, že jsi Alfa?

Sam, víš, že jsem zdrhla z domova. Důvody ti říkat nebudu, ale strašně jsem se pohádala s tátou. Vrazil mi facku. Dneska už vím, že oprávněně, ale tenkrát mě tím strašně urazil. Vmetla jsem mu tváře, že ho nenávidím. Chápeš to? Já řekla vlastnímu tátovi, že ho nenávidím.

A kvůli tomu jsi zdrhla? Nejsi na hlavu? Já se s mámou pohádám každou chvíli. S tátou ne, je moc velkej kliďas. Tak proč tajíš, kdo jsi? Kruci, já mít tátu Jacoba Blacka, tak se tím vytahuju od rána do večera.

Jenže já se bojím, že by Sam Uley, nebo někdo z ostatních, dal tátovi vědět. Chápej, já bych strašně chtěla tátu vidět, ale bojím se dalšího střetu s ním. A pak, potřebuju zjistit, jestli je tady nový upír, anebo jste se začali měnit kvůli tý čtvrtce upíří krve, co mám v sobě. Jestli je to kvůli mně, tak ať sem táta radši nejezdí. Určitě by vzal i mámu a možná i Edwarda a Bellu a to už by tady bylo přeupírováno a za chvíli by se v La Push začali vlci množit geometrickou řadou.

Když už mluvíme o množení… Co ty a Seth? Jaký to je být otištěná? A jakej je Seth, no vždyť, víš?

Tak o tomhle se kategoricky odmítám bavit. Já ti to vyklopím a zítra to bude z tvých myšlenek vědět Seth. Tůdle, milostivá.

Eli, aspoň mi řekni, jaký otištění je? Žadonila Sam.

Absolutní, konečný, bezvýhradný a nádherný. Najednou nevidíš nikoho jinýho, jen jeho. Není v tom jenom tělesná přitažlivost, je to víc o duši. Máš pocit, že jsi konečně celá, že z tebe nechybí už ani kousek. Víš, jak je to pro mě těžký, když ho teď vidím jen chvilku při střídání? A ještě ve vlčí podobě?

Chvíli bylo ticho. Sam přemítala o mých slovech. Nedalo mi to a tentokrát jsem se zeptala já.

Sam, řekni mi, tvoje máma je masochistka? Že dala svýmu dítěti jméno po bývalém milenci?

Ty to víš? Řekl ti to Seth, viď? Já ho zabiju.

Jo, ale pak si vezmeš jeho hlídky. Neblbni, vím to dávno. Nedošlo ti, že jako je Black legendou v La Push, jsou jména Leah a Seth pojem v mý rodině? Vždyť zachránili život mý babičce a vlastně i dědovi.

Počkej, já vím, že chránili Bellu a její mimino, ale co s tím má Edward?

Nic. Jen, že byl rozhodnutej, že pokud Bella zemře, nechá se od Jacoba roztrhat. A to o lásce tvý mámy a Sama a jeho otisku do Emily mi vyprávěla Bella.

Já vlastně nevím, proč mi dala máma tohle jméno. Sama už dávno nemiluje, má moc ráda tátu. Samanta jí prý jen tak napadla a až mi táta poprvé řekl Sam, došlo jí to. Rozhodně ale není ani škodolibá, ani masochistka.

Vyprávěla jsem Sam o tom, jaký to je, žít s upíry. O Carlisleovi, Esmé, Rose, Alici, Emmetovi, Jasperovi, Belle a Edwardovi. Nejvíc jí zajímali máma Nessie a táta Jacob. A taky Tristan. Měla jsem dojem, že by jí nebylo proti srsti, kdyby se tu objevil. Byla na mýho bráchu docela zvědavá. Houby, holka, brácha chodí se samejma skleníkovejma kytkama a hlavu nosí v oblacích. Vzala jsem jí jednou k nám a ukázala fotky. Trise jsem měla focenýho jen jako malýho, tak si místo toho zvědavě prohlížela naše. Povídala jsem jí o věčně mladý mámě, která je tak dokonale maminkovská a přitom klidně nasype tátovi do jídla hrst chilli a baví se tím, jak rudne a ztrácí dech. A mýho milovanýho tátu, kterej se kvůli svý lásce dokázal vzdát rodiny, domova a přátel. Tátu, co mě neustále štve a já ho stejně miluju. Krásnýho mužskýho, který nikdy nezestárne a v jehož teplý náruči je pro mě vždycky místo. Panebože, já jsem ale blbá! Jak jsem se k němu chovala? Díky Sam jsem si definitivně uvědomila, co jsem. Kam patřím.

Měla jsem Sam ráda, ale ještě radši jsem byla, když jsem začala hlídkovat se Sethem. Samozřejmě nejvíc jsem se těšila na chvíli, kdy nás vystřídali Sam a Larry a my mohli být spolu jako lidi. Nespočítám, kolikrát u mě přespal. JEN přespal. Zatím jsme ani jeden necítili potřebu, udělat další krok. Stačilo nám být spolu. Divný, co? Na konci ledna přibyl poslední člen – Logan. Smečka byla kompletní. Už jsem znala charaktery mých nových přátel. Sam byla výbušná, ale nesmírně zodpovědná. Larry Ateara si z ničeho nedělal hlavu, užíval si vlčí přeměnu a Logan byl kliďas po svém tátovi, nic ho nerozhodilo. A můj Seth? Kdybych nebyla Alfou já, měl to být on. Byl rozvážný, tolerantní, klidnil i mě. Od hádky, která vedla k jeho první přeměně, na mě nikdy nezvýšil hlas, nikdy se nerozzlobil. Prostě pan Dokonalý.

Přehoupl se leden, pak únor, měli jsme půlku března a pořád jsme nenašli ani stopu po upírech. Hlídky jsem zrušila. Scházeli jsme se po škole a práci a proběhli rajón. Ve volném čase jsem jim vykládala o upírech. Jak útočí, jak přemýšlí. Kolikrát jsem doma pozorovala Emmetta, Jazze a tátu, jak z legrace mezi sebou bojují. Teď se mi to hodilo.

Jen kmenová rada mi začínala dělat starosti. Nebo spíš, já dělala starosti jim. Neustále jsem odmítala prozradit svou totožnost. Vyhovovalo mi tohle inkognito. Neuměla jsem si představit, že se podívám do očí strejdovi Samovi. On mě znal nejlépe. Dokud jsme sem jezdili, byla jsem u nich pečená vařená. Moc dobře si ho pamatuju. A teď bych měla k němu přijít a říct: Ahoj strejdo, já jsem Lizzie a jsem Alfa? To prostě nešlo. Měla jsem pocit, že mě asi zahlídli v lese na hlídce. Ale co, ve vlčí kůži mě nepoznají. Netušila jsem, jak hluboce jsem se mýlila.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2 3   »

maryblack

45)  maryblack (18.09.2012 09:43)

Pattinson mě dostal No a teď rychle vařit a pak se pustím do další kapči

Empress

44)  Empress (30.11.2011 00:44)

...„No a co, já zas po ránu nejsem žádnej Pattinson,“...

43)  Anna43474 (30.04.2011 21:14)

Takže - ze začátku se dostanu k tomu, jaký mi děláš chutě při popisu jídla (uááá...)
Pak se zeptám, co tam měl co dělat ten Pattinson
Představa, že se tam někde za záclonou potichu směje Jasper, mě rovněž odkráglovává
Přírůstky v podobě Sam, Larryho a Logana mi taktéž vyhovují Pěkně se nám ta smečka rozrůstá
Elin popis otisku je...
A co teprve ten konec - jakpak tohle dopadne, hm??? Strejda Sam něco kecne rodičům???
Ouha, já to přelétla??? Tak teda vidíš
TKSATVO

SarkaS

42)  SarkaS (06.10.2010 15:06)

A jeje ze oni podaji hlaseni rodince?

41)  Alorenie (18.09.2010 13:29)

Páááni! To je skvělý!

40)  LostriS (14.07.2010 20:03)

prej "nejsem žádnej pattinson".. fakt super

JEAKS

39)  JEAKS (18.06.2010 15:13)

krásné

MargotCullen

38)  MargotCullen (17.06.2010 19:21)

Eli je úžasná, stejně jako Potíže v ráji. Hltám každou kapitolku a moc se těším na další

sfinga

37)  sfinga (16.06.2010 22:00)


Takže mě nekousneš???
Dobře, Eli bude i bez toho.

Bye

36)  Bye (16.06.2010 21:56)

Tak dobře, přiznávám, stejně by to brzy prasklo.
Minule, víš, no, nehctěla jsem, ale... bylo to tak...
...jak to jenom...
Zkrátka... když jsem Tě měla v hubě...
JÁ SI CUCLA!!!
A je to venku.
ALE FAKT JENOM TROŠKU!
Netušila jsem, že Ti to bude chybět.
Promiň!
Vážně...

sfinga

35)  sfinga (16.06.2010 21:42)

Bye, nastavuju lýtko, prosím tě, kousni mě. Minule to pomohlo.

Bye

34)  Bye (16.06.2010 21:34)

sfingo, to bude dobrý, uvidíš. U mě to je setrvalý stav. Nakonec to ze sebe vždycky nějak vymáčknu (jo, porod je to správný slovo).
Jsem si říkala, žes asi nějakej superhrdina. :D

sfinga

33)  sfinga (16.06.2010 21:30)

Bye, ale já měla pár kapitol napsaných dopředu, víš? Eli jsem začala psát v době, kdy jsem ještě vydávala Potíže. Takže jsem měla takovýho strejčka. Čáry máry fuk, kapitoly jsou fuč a já od včerejška sedím a tupě hledím na monitor.

Bye

32)  Bye (16.06.2010 21:25)

sfingo, tahle kapitola byla... wow!
Chtěla jsem to vzít popořádku a vypsat všechno, co mě vzalo, ale místo toho tady zmateně jezdím posuvníkem nahoru a dolů, a zjišťuju, že (a to už někdo přede mnou napsal) bych sem musela prostě všechno zkopírovat.
Tak snad, co bylo nejvíc. Když si konečně uvědomila, kam patří.
A ta poslední věta, příslib věcí příštích!

Hele a Ty nevykládej, že Ti jde psaní ztuha. Když jsi schopná každej den vysmrknout TAKOVOU kapitolu. JÁ Ti můžu vyprávět o tom, co je to ztuha! O tom, jaký to je vypotit jednu větu za hodinu a za další ji smazat...

Melani

31)  Melani (16.06.2010 21:04)

Tak a sem v prčicích!!!! Naprosto úžasná povídka. Líbí se mi, jak je to vyprávěný. Máš to perfektně promyšlený... Líbil se mi už prolog, ale dneska jsem narazila na devátou kapitolu a celý jsem to zhltla, bez přestávky. Omlouvám se, že jsem nnepsala komentář ke každému dílu, ale jako celek to bylo naprosto úžasný... No takže je to naprosto úžasná povídka a strááášně se těším na další díl .

30)  irisis (16.06.2010 18:51)

moje droga..tvé povídky prostě miluju... potřebuji další denní dávkůůůůůůůů

Elfik

29)  Elfik (16.06.2010 18:32)

ach...
rozespalý medvídek mě dostal, moc krásný

Radussska

28)  Radussska (16.06.2010 15:07)

Silvaren

27)  Silvaren (16.06.2010 09:28)

Mně se to tak líbí!!!
Jsem úplně nadšená z Eli a Setha. Jsou správně při zemi a stejně je vidět, jak se milují.
Ale proč se mění? Kdo za tím vězí??? Jsem napnutá
btw. On Rob po ránu asi taky nevypadá jako Rob.

Kiana

26)  Kiana (16.06.2010 08:25)

Nádherná kapitolka!

1 2 3   »

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek