Sekce

Galerie

http://www.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/imagesCAT3OUR7.jpg

Hayden narukoval proti své vůli do války, se kterou nechtěl mít nic společného. Doma nechal dívku, s níž plánoval společný život - Chelseu. Je vám to jméno povědomé? Jedna z Arových klenotů. Tím se však stala později. Zatím ji totiž čeká poslední setkání s její láskou.

Předem díky za komentáře.

Hnal jsem koně jako o život. Jak dlouho už jsem ji neviděl? Jak je to dlouho, co mě odvedli? Dva nekonečné roky než se mi povedlo utéct z vojny. Soupeřil jsem s větrem a zapřísahal ho, aby mi svým vanutím dodal křídla. Konečně jsem se mohl přestat obávat, že zabloudím. Tuhle krajinu jsem znal. Už jen pár mil a budu doma. Snad na mě čeká tak, jak jsme si slíbili.

Představil jsem si její krásnou tvář, nikdy jsem neviděl nic úchvatnějšího. To ona mě držela při životě, když mě opouštěla naděje. To pro ni jsem zabíjel i přežíval. Byla hvězdou, která vedla mé kroky, andělem, který mě ochraňoval v přestátých bitvách – jen pro ni bilo mé srdce, s ní se ve snech pojila má duše. Nebude trvat dlouho a budu moct znovu pohlédnout do těch nádherných zářících očí. Ještě dva zákruty cesty a uvidím domek, kde jsem ji zanechal.

Seskočil jsem z koně a zabušil na dveře. Nemohl jsem se dočkat, ale když se dveře otevřely, s údivem jsem hleděl na docela neznámou tvář postarší ženy. „Kdo jste? Kde je Chelsea?“

Soucitně se na mě zadívala. „Zmizela, už to bude rok. Nikdo neví, co s ní je. Vy musíte být Hayden...“

Přestal jsem ji vnímat. Má mysl dokola opakovala, že to není možné. Nemohl jsem to všechno přestát jen proto, abych ji ztratil. To přece nešlo. Beze slova jsem vzal koně za uzdu a vyrazil jen tak nazdařbůh. Trvalo mi, než jsem si uvědomil, že mě nohy nesou na naše místo. Na louku pod lesem, kde jsme si vyznali lásku. Tam, kde jsme leželi v trávě vedle sebe a snili o společném štěstí.

Usadil jsem se na stejném místě a nechal koně pást. Zabořil jsem ruce do vlasů a poddal se svému žalu.

Náhle jsem na své tváři ucítil ledový dotyk. Zvedl jsem hlavu a… byla to ona. Připadala mi krásnější než kdy dřív. Dlouhé světlé vlasy jí vlály ve větru, její oči byly stejně zářivé, jak jsem si pamatoval, jen se teď zdály nepřirozeně tmavé. Čím déle jsem se do nich díval, tím víc jsem se do nich propadal. Musel jsem se zachytit, abych neztratil rovnováhu. Překvapeně jsem si uvědomil, že cítím jakousi nevyslovenou hrozbu.

Usmála se na mě a zašeptala hlasem jako samet: „Haydene, čekala jsem na tebe.“

Strach se rozplynul. Její hlas byl tak podmanivý, udělal bych cokoli, jen abych ho slyšel znovu. Cosi uvnitř mě žádalo, abych se zvedl, vsedl na koně a ujížděl, co mi síly stačí. Zasmál jsem se tomu. Proč bych to dělal? Vždyť jsem přece konečně tam, kde jsem chtěl být.

„Chelseo, jsem tak rád, že jsem tě našel. Řekli mi, že jsi zmizela…“

Její pohled na okamžik ztvrdl, ale vzápětí opět zněžněl. „Ano, ale to je na dlouhé povídání.“

Přecházela mi prsty po tváři, jako by si chtěla vrýt do paměti každý rys. Teď už se ale přece nerozdělíme. Nedovolím, abych ji znovu ztratil.

Chelsea se zastavila očima někde na mém krku. „Chyběl jsi mi.“

Ani jsem si neuvědomil, že se obrátil vítr, dokud jsem neviděl, jak zadržela dech, jako by cítila něco odporného. Sledoval jsem, jak s tím bojuje, ale nakonec svůj boj vzdala. Zhluboka se nadechla a na tváři jí vykvetl smutný úsměv. „Omlouvám se, můj drahý, ale voníš příliš dobře. Neovládnu se.“

Nechápavě jsem se díval, jak se ke mně přibližuje. Lehce jako vánek vydechla. „Sbohem.“

œ♦ THE END

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

kajka

5)  kajka (06.05.2012 11:15)

Aalex, hezké, moc pěkně popsané setkání.

AnneCullen

4)  AnneCullen (20.07.2011 16:02)

Díky tvým jednorázovkám ožívají i vedlejší postavy stmívání, dáváš jim další rozměr. Moc se mi to líbilo :)

3)  Wiki (23.02.2011 14:13)

úžasna povídka fakt super!!

Alda

2)  Alda (22.02.2011 15:15)

Zajímavé, jaksi moc zajímavé a pěkné :) ;) . Děkuju !!!

1)  Tery (22.02.2011 12:14)

tak toto bylo velmi zajímavé chudák Hayden , ale hlad je hlad nu

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek