Sekce

Galerie

/gallery/Ella a Bella.JPG

Tákže nová kapča, doufám, že se bude líbit :)

V učebně historie jsem byla nečekaně jako první. Všichni ostatní ještě v jídelně rozdýchávali moje vystoupení. Musela jsem se pro sebe usmát. Na střední ve Phoenixu jsem takových divadýlek sehrála víc. Bavilo mě divadlo a nebála jsem se udělat si ze sebe legraci. Sedla jsem si do své lavice a vytáhla knížku. Pokoušela jsem se začíst do děje. Občas se mi to povedlo natolik, že jsem si připadala jako jedna z postav.

„Ehm,“ ozvalo se zakašlání u mé lavice a já si málem cvrkla, ale opravdu jen málem. Vzhlédla jsem a hleděla tak do tmavých očí Edwarda Cullena. Co má kruci s těma očima?

„Promiň,“ omlouval se, ale vůbec to neznělo kajícně.

„Až překonám srdeční kolaps, budu uvažovat o tom, že omluvu přijmu,“ odpověděla jsem mu a tragicky se chytla za srdce. To ho rozesmálo.

„Víš, říkal jsem si, že by sis třeba ráda sedla se mnou,“ navrhl mi nevinně. Vykulila jsem oči a až příliš radostně odpověděla:

„Jasně.“ Pokřiveně se usmál a já bych přísahala, že kdyby mé srdce nebylo bezpečně uložené pod žebry, stoprocentně by mi vyletělo z hrudi. Vzal mi batoh s věcmi a šel ke své zadní lavici.

„To tvé vystoupení v jídelně bylo docela vtipné. Na mé sourozence jsi udělala dojem, zvláště na Emmetta,“ rozesmál se.

„Ale, to nic nebylo. Cara mi vyhlásila válku, a tak jsem táhla do boje,“ rozesmála jsem se taky. Připadalo mi to divné. Můj první den školy, který byl před dvěma dny, mě Edward div nezabil pohledem a teď najednou se se mnou baví, jako bychom byli velmi dobří kamarádi. Ne, že by mi to vadilo. Byl vážně moc hezký a hlavně milý. Bavila jsem se s ním o všem. Vyptával se mě i na tak nudné věci, jako jsou například moje zážitky z dětství, ale vypadal, že ho to opravdu zajímalo. Nevím, kdy začala hodina, ale vím docela dobře, kdy skončila. Byla jsem totiž koncem vyučování poprvé v životě zklamaná. Znamenalo to, že moje povídání s Edwardem končí.

Odvedl mě až k autu. Bella už na mě čekala na místě řidiče, jak jinak.

„Bello, ráda bych ti představila mého kamaráda Edwarda Cullena. Edwarde, tohle je moje sestra Bells,“ představila jsem je a neuniklo mi, jak ségra na Edwardovi visí pohledem.

„Těší mě, Bello,“ usmál se přátelsky Edward a podal jí ruku. Hned do ní vložila svoji a potřásla si s ním.

„Mě taky,“ hlesla. No dobře, ségra, ty máš Jacoba, tak ruce pryč od Edwarda.

„Takže se uvidíme zítra na geografii,“ loučila jsem se s ním.

„Jasně, budu se těšit,“ usmál se a už klusal ke svému Volvu. Rychle jsem nastoupila do náklaďáčku a připnula si pás. Bella se na mě zkoumavě dívala.

„No co?“ vyhrkla jsem podrážděně. „Je sympatickej.“ Bella pozvedla obočí, ale nastartovala motor a vyjela z parkoviště.

„To tvoje divadélko převrátilo naruby celou školu. Ne, že by si to ta nádhera nezasloužila, ale dokonce mě na chodbách zastavují lidi a ptají se mě na tebe. To mi vadí,“ stěžovala si. To je celá Bella, nerada středem pozornosti.

„Tak promiň, Bellinko, už budu hodná,“ slibovala jsem a dala jí pusu na tvář.

„Pojedu do LaPush,“ začala Bella nové téma. „Chceš jet se mnou?“ ptala se. Za normálních okolností bych jela určitě, ale chtěla jsem, aby se Bells s Jakem sblížili a asi bych tomu moc nepomohla v roli křena. Proto jsem zavrtěla hlavou.

„Musím se učit, snad jindy. Ale ty si to užij a hlavně ho ode mě pozdravuj. Pokusím se uvařit večeři,“ zasmála jsem se.

„Dobře.“

Bella mě vysadila na odbočce do naší ulice a já utíkala domů. Bundu i batoh jsem jen tak hodila do rohu svého pokoje a rychle zapnula notebook. Určitě mi přišel e-mail od maminky.

Nemýlila jsem se. Byl nečekaně dlouhý, Renée v něm popisovala, jak byla na Phillově zápase, jak začala chodit do večerní školy a samozřejmě, jak jí po těch třech dnech chybím. Já jí na oplátku vyprávěla o našem autíčku, o tátovi, jak se moc snaží. Také o škole a mém triumfu nad Carou. Odstavec o Edwardovi jsem si nechala nakonec. Byl delší než všechny ostatní. Když jsem byla po hodině hotová, spokojeně jsem e-mail odeslala a odebrala se do kuchyně.

Moje výmluva pro Bellu, že se musím učit, byla výmysl. Učivo jsem zvládala a úkoly jsem neměla, proto jsem začala v lednici lovit nějaké potraviny k přípravě večeře. Pokud šlo o Charlieho, nebyl ohledně jídla nijak zvlášť náročný, jenže po tom, co Bella vykouzlila včera, jsem ho opravdu nemohla odbýt vajíčky. Nakonec jsem vytáhla kuřecí maso a zeleninu, pokusím se udělat něco na způsob číny. Vaření vážně není moje parketa, nicméně po hodině boje s pánví jsem měla hotové maso a bylo to kupodivu i poživatelné. Uvařit rýži už byla hračka a když Charlie lezl do dveří, měl jídlo na stole.

„Ahoj tati,“ pozdravila jsem ho s úsměvem, když si sedal za stůl.

„Nazdar Ello, kde je Bella?“ zeptal se mě a mně bylo jasné, že se diví, proč místo mojí sestry trůním u sporáku já. Moc dobře věděl, že jsem spíše antikuchařka.

„Jela za Jacobem do LaPush, takže si budeš muset vystačit s mojí stravou,“ usmála jsem se.

„Za Jakem? Myslel jsem, že to ty jsi s ním velká kamarádka,“ brblal. Už jsem mu chtěla říct, že mezi těmi dvěma o přátelství moc nejde, ale včas jsem se kousla do rtu.

„No, to sice ano, jenže jsem měla spoustu úkolů a musela jsem odeslat e-mail Renée, takže ho navštívím jindy,“ vysvětlovala jsem a sedala si ke stolu. Charlie u jídla nemluvil. Večeři mi nepochválil, ale ani si nestěžoval, a to byl úspěch. Pěkně jsem po sobě uklidila, ale než jsem stihla opustit kuchyni, zazvonil telefon.

„Vezmu to,“ zavolala jsem na tátu,  protože jsem viděla, jak se zvedá.

„Rezidence Swanových, u telefonu Ella,“ oznámila jsem do sluchátka. Ozval se hlasitý smích.

„To jsi ty, Ell? Tady Jessica,“ další záchvat smíchu. Klidně jsem počkala, až ji to přejde.

„Už jsi v pohodě, Jess?“ zeptala jsem se, když už to trvalo déle.

„Jo, jasně, chtěla jsem se tě zeptat, jestli nechceš v pátek zajet do kina?“ zeptala se a v hlase jí zazněl jistý odstín naděje.

„No to bude super, Jess, ještě se domluvíme ve škole, jo?“ viditelně ji potěšilo, že souhlasím.

„Dobře, tak zatím ahoj,“ rozloučila se.

„Čau,“ řekla jsem a položila sluchátko. Charlie seděl ve svém křesle a sledoval televizi. Pravděpodobně mě moc nevnímal, když mi dovolil jet do Port Angels. To byla jediná konverzace, kterou jsem ten večer s Charliem vedla. Když se vrátila Bella, měla totálně nablblej úsměv, tak jsem to vzdala a šla spát.

Druhý den jsem si vydupala, že budu řídit, a hrozně se těšila na hodiny společné s Edwardem. Jenže se neukázal. A další den taky ne. Říkala jsem si, že je nejspíš nemocný. S Jess jsem si to v kině hrozně moc užila, staly se z nás opravdu kamarádky. O víkendu na mě padly chmury. Bella byla oba dva dny v LaPush a mně bylo jasné, že Jake zabodoval. Nesnášela jsem samotu a jejich vztah mi jí přinášel opravdu hodně.

Edward se neukázal celý další týden. Začínala jsem být zoufalá, protože jsem si až moc dobře uvědomovala, že mi vážně chybí. Nechápala jsem sama sebe, jak je možné, že jsem se během tří dnů dokázala upnout na nějakého kluka. Jenže Edward nebyl jen tak nějaký kluk, byl to prostě nádherný a milý mladý muž. Jediná výhoda toho, že byl Edward pryč, byla ta, že mi Cara dala pokoj. Jess ovšem byla toho názoru, že je to pouze ticho před bouří. Další víkend za mnou přišel Charlie.

„Ello, co je to s tebou? Vždy záříš jako sluníčko a poslední týden jsi jako vyměněná.“ Měl starost.

„To nic není, tati. Dneska pojedu s Bellou do LaPush,“ usmála jsem se, jak nejlépe jsem to dovedla. Tatínka to uklidnilo. Ano, jsem dobrá herečka. Ale vážně jsem nemínila sedět na zadku. Bella nic nenamítala a Jake už vůbec ne.

Ukázalo se ovšem, že kvůli mně pozval spoustu kamarádů, abych si nepřipadala sama, když se věnoval Belle. Dlouho jsem je pozorovala. Kam se hnula Bella, hnul se Jacob a naopak.

Byli jako jeden a samozřejmě, ani jeden se o mě nezajímal. Ano, byla jsem ráda, že jsou spolu, ale mě a Bellu teď něco oddělovalo jako neviditelná zeď. Okolo třetí hodiny odpoledne mě to přestalo bavit.

„Bello, pojedu domů,“ řekla jsem nakvašeně. Nechápavě se na mě podívala, ale začala se zvedat.

„Dobře, pojedu s tebou,“ navrhla mi.

„Ne, jen mi dej klíčky od náklaďáčku. Jake tě potom domů odveze, ok?“ navrhla jsem jí jinou variantu a čekala, až mi dá klíčky. Usmála se na mě a podala mi klíčky. Dobře, Jake je pro ni víc, pokusím se to přijmout. Takhle bych nereagovala, kdybych už tak neměla špatnou náladu. Nemůžu obviňovat Bellu a Jacoba, když za tím vězí někdo jiný.

Nastartovala jsem náklaďáček a jako obvykle se rozeřval motor. Vyjela jsem na silnici a začala si pobrukovat oblíbenou písničku. Zrychlila jsem na osmdesátku, víc náklaďáček nedával. Tohle mě trošku štvalo. Na rozdíl od Belly jsem byla milovníkem rychlé jízdy. Nepršelo, a tak jsem si stáhla okénka a nechala vítr pohrávat si s mými vlasy.

Jenže nastal problém, když se přiblížila zatáčka, sešlápla jsem brzdu, ale auto nereagovalo. Okamžitě mě zaplavila panika. Zatáčka se přibližovala obrovskou rychlostí. A potom se stalo několik věcí v takové rychlosti, že jsem nechápala, jak to stihla moje vyděšená mysl pobrat.

Ozvala se rána, jak něco přistálo na korbě auta.

„Ell, neboj se. Dostanu tě z toho,“ zašeptal sametový hlas Edwarda Cullena. Ano, musela jsem na tom být tolik špatně, že jsem měla halucinace. Smrt se blížila obrovskou rychlostí. Edward mě objal paží a odepnul bezpečnostní pás. Otevřel dveře auta a zaštítil mě svým tělem. Potom vyskočil z auta, těsně před tím, než narazilo do stromu. Kutáleli jsme se po silnici a já slyšela křupnutí, za kterým následovala ohromná bolest v zápěstí. Něco mě praštilo do hlavy a najednou se všude rozlila černočerná tma.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

8)  Jalle (19.12.2012 18:37)

Edward záchranca

KajaCh

7)  KajaCh (14.09.2010 18:58)

Wow
NÁÁÁÁDHERÁÁÁÁ *zpívám si jako střelená*
No jo, HV nikdy nebyl a nebude mlj obor:D

6)   (12.09.2010 16:11)

DALŠÍ!!!!!!!! Proč ještě není nová kapitola? Vždyť už je to tak dlouho!!!! PIŠ!!!!!!!

5)  Rene5esme (17.08.2010 17:26)

Páni krásné velmi

Abera

4)  Abera (08.08.2010 14:34)

3)  hellokitty (08.08.2010 10:22)

2)   (07.08.2010 13:16)

Je to super Ale taky jsem byl překvapenej že Ed bude S Ellou, ale to neva

Pawi

1)  Pawi (07.08.2010 12:10)

páááááááááni tak Edí bude s Ellou? Já bych to tak brala ale kdyby to pak náhodou bylo obráceně (Ella x Jake a Bella x Edík) nenamítala bych,ale tohle je taký supeeeer už aby bylo další

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Edward & Bella