Sekce

Galerie

/gallery/Chyťte Víru.jpg

Vánoce, Vánoce přicházejí... :D

Obešla jsem dům a sedla si na jednu z houpaček. Štvalo mě to. Cítila jsem se hrozně ponížená. Odevzdala jsem se mu celá a věřila jsem, že je to poprvé pro nás oba. A on mi tak sprostě lhal. Nemohla jsem tomu uvěřit. A nemohla jsem uvěřit tomu, že to bylo zrovna s ní. Štvalo mě, že mi to neřekl, a štvalo mě, že mě dokázala překvapit. Slzy vzteku, ale i bezradnosti se mi spustily z očí a já je nechala téct. Nejspíš jsem věřila, že alespoň částečně smyjou to ponížení, které jsem na sobě cítila.

Slyšela jsem něčí kroky a otočila hlavu směrem k němu. V měsíčním světle jsem poznala tu kajícnou tvář a odvrátila od něj hlavu. Sedl si na vedlejší houpačku a dlouho mlčel.

„Promiň, vím, že jsem ti to měl říct.“

„Je fajn, že to víš. Ještě jsi to mohl udělat,“ sykla jsem naštvaně a polkla pár slz.

„Nechtěl jsem, ať to kdokoliv ví. Styděl jsem se za to. A když jsme se dali dohromady, nechtěl jsem ti ublížit. Vím, jak ji nesnášíš. A vím, že by se ti to nelíbilo.“ Pokusil se mě pohladit po ruce, ale uhla jsem s ní.

„To si piš, že by se mi to nelíbilo,“ prskla jsem na něj už s hlavou otočenou k němu. „A nelíbí se mi to ani teď. Jenže předtím bych se necítila tak ponížená. Měla na mě trumf. Věděla, že mě tím překvapí. A hrozně jí to těšilo. Ano, vadilo by mi to, když bys mi to řekl, ale rozhodně bych se necítila tak mizerně jako teď,“ řekla jsem přes slzy a vstala. Chytil mě za ruku a přitáhl si mě k sobě.

„Omlouvám se. Nechtěl jsem ti ublížit. Vážně. Netušil jsem, že to řekne. Omlouvám se.“ Prosil o odpuštění a v očích ten nejsmutnější pohled, jaký jsem kdy viděla.

„Takže kdyby to neřekla, nedozvím se to? Tajil bys mi to celou dobu?!“ Povzdechl si a přemýšlel.

„Nevím,“ přiznal. „Nevěděl to nikdo a nechtěl jsem, ať to někdo ví.“

„Nikdo až na Alice,“ konstatovala jsem.

„Asi, možná. Nikdy o tom nemluvila, ale tehdy na mě byla dlouho naštvaná. A od té doby se mě snažila dát dohromady s tebou. Možná se bála, že bych odešel za Cory.“

„Takže jsem nouzové řešení,“ vyprskla jsem vztekle. „Jestli chceš, klidně za ní jdi. Uvítá tě s rozevřenou náručí. A možná i nohami.“ Otočila jsem se k odchodu, ale zadržel mě. A než jsem mu stihla vynadat, počastovat ho peprným slovníkem a začít znovu slzet, umlčel mě polibkem.

„Nejsi nouzové řešení. Miluju tě a ty to víš. Tehdy jsem měl špatné období a myslel jsem, že mi pomůže, když si někoho najdu. Byla jediná poblíž.“

Proboha, mlč už!

„Promiň,“ šeptl.

Semkla jsem rty a odvrátila hlavu. Objal mě, ale zrovna teď jsem chtěla pryč. Snažila jsem se ho odstrčit, ale držel mě moc pevně.

„Nepustím tě!“ řekl rozhodně. Vzdala jsem veškeré snahy a vzlykala mu do košile.

„Tajíš mi ještě něco?“ zeptala jsem se po chvíli.

„Ne,“ vydechl. Podívala jsem se mu zpříma do očí a vyčkávala. „Přísahám, že ti nic netajím.“

„Nemysli si, že jsem ti to odpustila,“ upozornila jsem ho.

„Já vím. Budu vzorný, slibuju!“ Políbil mě na nos, chytil kolem ramen a odvedl mě dovnitř.

Byla jsem připravená na výslech, ale zřejmě si každý byl vědom vyhrocenosti situace mezi námi, takže nás nechali alespoň chvíli na pokoji. I když máma jen těžko skrývala úsměv a Jasper s Emmettem měli zatnutou čelist, jak se snažili držet jazyk za zuby. Jediné holky se na mě usmívaly jako sluníčka.

Zakňučela jsem a praštila čelem o Edwardovo rameno. Objal mě kolem pasu a položil si hlavu na mou.

Už jsem skoro spala, když se ozvalo třísknutí vchodových dveří. Všichni se naštvaně otočili stejným směrem a někteří otráveně vrátili hlavy zpátky, když zjistili, že je to Cory.

„Musíme si promluvit,“ řekl směrem k ní Eleazar a pokynul jí, aby ho následovala do kuchyně. Sice je i tak všichni uslyší, ale tak měli alespoň nějaký pocit soukromí.

Já neposlouchala. Neměla jsem na to chuť. Ale když se potom ozval její rozzuřený hlas, nešlo ho přeslechnout.

„No jasně! Takže se všichni zastáváte té malé coury, co?! To mi mohlo být jasné!“ Edward vedle mě zaskřípal zuby a pevně sevřel oči. Mně ale bylo jedno, co říká. Šlo mi o něco jiného.

„Jestli probudí Malou, tak ji zabiju. Přísahám!“ řekla jsem naštvaně a zvedla se, abych šla Faith zkontrolovat. V tu samou chvíli vyběhla z kuchyně a postavila se přímo přede mě.

„Je to tvoje vina! Poštvala jsi proti mně celou rodinu. Hraješ si na chudáčka, ale jsi jenom vypočítavá mrcha. A já doufám, že to ostatní co nejdříve zjistí. Nejsi totiž o nic lepší než já,“ sykla na mě.

„No to jsem klesla dost hluboko,“ rýpla jsem do ní a vylétlo to ze mě tak rychle, že mě nestačila varovat ani Alice ani Edward. Potom už jsem jenom viděla Cory namáčknutou na protější zeď a Edwarda, jak ji drží předloktím na jejím krku.

„Jestli se ještě jednou pokusíš na ni zaútočit, tak ti utrhnu hlavu, je ti to jasné?“ syčel na ni ze vzdálenosti několika centimetrů.

„Abyste se z ní neudělali,“ vrátila mu nenávistně. Viděla jsem, jak se narovnal v zádech a bála se toho, co udělá dál.

„Edwarde!“ mírnila jsem ho.

Chvíli se nic nedělo a potom ji popadl za paži a vyhodil z domu.

„Opovaž se mi ještě někdy přijít na oči,“ zavrčel za ní a práskl dveřmi. „Sakra,“ zaklel a podíval se na schody. „Probudili jsme tě, zlatíčko?“ zeptal se mírnějším hlasem.

Uslyšela jsem zakňučení a za chvíli se Malá objevila pod schody s rozčepýřenými vlasy a protírala si unavené oči.

„Ploč jsi kšičel na Coly?“ zeptala se rozespale a natáhla k němu ručičky.

„Cory zlobila, víš? Tak odešla z domu,“ usmál se na ni a políbil ji na čelíčko.

„To je dobže, neměla jsem ji ráda.“

„To dítě je snad opravdu po tobě, Bello,“ zavrtěl hlavou Jasper.

„Jo,“ přitakala jsem. „Proto se mnou půjde spinkat, že jo?“ Přikývla a znovu si protřela oči.

„Řekni dobrou noc,“ šeptal jí Edward a když něco zamumlala a zamávala jim, vydali jsme se do pokoje.

 

Denalijští odjeli za čtyři dny ráno. Stačili se nám ještě několikrát omluvit za Coryino chování a Eleazar musel holky doslova dostrkat do auta, aby mohli odjet. Nechtělo se jim od Malé.

A sotva zmizely zadky aut v lese, otočila se na mě a Edwarda Alice.

„A teď vy dva!“ ukázala na nás prstem naštvaně a odkráčela do obýváku.

„Ne, Alice! Nejsme rodinná atrakce! Nemusíme probírat svoje soukromí přede všemi,“ protestovala jsem zkroušeně, ale už předem jsem věděla, že prohraju.

„No neeeee! Já to chci taky vědět,“ zahlaholil Emmett a pohledy i ostatních členů byly zvídavé.

„Jak dlouho nás taháte za nos?“ zeptala se Alice naštvaně. „Dali jste se dohromady už v té chaloupce?“

„Ne,“ řekl Edward. Alice vypadala méně naštvaně. „Už víc jak týden před ní,“ dodal a Alice se v očích objevily jiskřičky hněvu.

„Prosím?“ vyjekla tak hlasitě, že mi málem praskly bubínky.

„Uklidni se! Kdybys nebyla tak nezdravě zaměřená na to, abychom se dali dohromady, možná by ses to dozvěděla dřív. A nevztekej se, měli jste to dostat jako vánoční dárek. Teď nedostaneš nic,“ řekla jsem naštvaně.

„Měla jsem právo to vědět. Jsem vaše sestra.“

„A já měla právo vědět, že měl něco s Cory, když jsi mě s ním začala dávat dohromady,“ křikla jsem po ní. Sakra! Zavřela jsem oči a promnula si kořen nosu. „To jsem teď nechtěla řešit,“ řekla jsem o poznání klidnějším hlasem a cítila Edwardovu paži na mém rameni, kterou si mě přitáhl k sobě.

Alice jsem zřejmě vzala všechny argumenty a tím, že neprotestovala, mě ujistila v tom, že o tom věděla.

Takže teď byli všichni zticha. Jen máma se usmívala.

Vstala a vydala se k nám.

„Jednou to tak muselo dopadnout,“ řekla a oba najednou nás objala. „Jsem ráda, že mi do domu netaháte další pubertální upíry,“ mrkla pak a rozesmála se.

„No, takže když jste si to všichni vyříkali, můžeme začít zdobit dům, ne?“ navrhla Rose a setkala se s nadšeným ohlasem. Krom Alice a Rose jsme všichni nesnášeli nakupování a různé párty, ale ozdoba domu na Vánoce patřila mezi naše oblíbené činnosti.

Kluci se okamžitě vydali do garáže pro ozdoby a zbytek dne jsme nestrávili ničím jiným. Nedělali jsme to upírskou rychlostí. Užívali jsme si to. A Malá byla ve svém živlu, když ji nikdo nekontroloval a ona v klidu vlezla do krabice se zlatými řetězy. Když jsem ji pak hledala, schovávala se a ani nepípla. Kdybych ji nevyčmuchala, a to doslova, asi bych ji nenašla.

Potom si užívala věšení smrkových větviček nad okno. Zatímco ona seděla na ramenech táty, já se usídlila na těch Edwardových. V té výšce se jí líbilo, takže když ji potom dal táta na zem, za každým chodila a chtěla naholu. Nakonec ji musel Edward zbytek dne nosit na ramenech. Ještěže se nemůže unavit.

 

Pětadvacátého prosince jsem vstávala v hříšnou hodinu. Malá nemohla dospat, protože věděla, že když se vzbudí, bude mít dárky. Vstávala jsem ještě před svítáním a nezabral ani kotel punče, který mi máma uvařila a do kterého prý Emmett tajně přilil ještě notnou dávku alkoholu. Musela jsem uznat, že je to fakt zabiják, ale zvládla jsem to.

„Dálky, dálky,“ řvala Malá a poletovala okolo. Uklidnila se, až ji zachytil Edward a vysadil si ji na klín. Ještě chvíli protestovala, ale potom jí pohrozil, že jestli bude zlobit, nedostane nic. V tu chvíli se uklidnila. A za odměnu dostala první dárek.

Alice s Rose střídavě rozdávaly. Pěkně postupně. Každý si musel v klidu rozbalit svůj dárek a ostatní ho při tom pozorovali. K Jasperovi se dostal ten náš a já jen stěží skrývala pobavení.

Rozbalil ho a dostal záchvat smíchu. Alice, která byla strašně zvědavá, co dostal, si nedočkavě hrála s prsty a když to podle ní trvalo dlouho, přicupitala k němu a začala se smát taky.

„Ale no taaaak,“ zabručel Emmett nedočkavě. Jasper se trochu uklidnil a rozbalil dárek přede všemi.

Dostal červené trenky se soby. A s polohami z kamasútry.

„Prý ti sobi moc nechutnali, když jste s Alice projížděli severní Evropu, tak jsme ti jich pár koupili, abys jim přišel na chuť,“ vysvětlila jsem se smíchem.

„A, ehm… to zobrazení máte, abyste se něčemu přiučili,“ dodal Edward a schytal od Jaspera polštářem, který ale pohotově chytil a vrátil mu ho.

Potom se dostala řada na mě a Rose mi podala podlouhlou placku.

„Co to je?“ obhlídala jsem to, ještě než jsem to vůbec rozbalila.

„Uvidíš,“ usmál se Edward a vypadal, že je trošku nervózní. Roztrhla jsem papír a vytáhla obálku. Zvědavě jsem si ji prohlédla a potom z ní vyndala papír.

Začala jsem si v duchu číst, ale dostala jsem se k asi pátému řádku a měla jsem chuť ho na místě zlíbat od hlavy k patě. Místo toho jsem vzlykla dojaté Proboha a nechala si mámou vytrhnout papír z rozklepaných rukou.

„Tys mi koupil ateliér,“ fňukla jsem a když přikývl, pověsila jsem se mu kolem krku. Bylo mi jedno, že se musím natahovat, tohle byl ten nejhezčí dárek, který mi kdy kdo dal. Potom mi na nohu zaklepala malá ručka a prcek se snažil vlézt k nám. S úsměvem a slzami jsem se odklonila a Edward si nás potom obě posadil do klína.

„Děkuju,“ špitla jsem znovu dojatě a políbila ho. Malé se nelíbilo, že je mimo dění a snažila se mi odstrčit ruku, kterou jsem ho držela na zátylku. Musela jsem se její snaze zasmát a nakonec jsme skončili všichni tři v objetí. A rovnou byli vyfoceni Rosaliiným novým foťákem.

Pokud jsem Edwardovi do té doby nedokázala odpustit tu věc s Cory, tímhle to dokonale smazal. Zbytek dne jsem nemluvila o ničem jiném než o ateliéru. Emmett už mě měl plné zuby, Edward se jen spokojeně usmíval.

„Emmette?“

„Hmm?“ zamumlal a otočil ke mně hlavu.

„Já mám ateliér,“ vykřikla jsem radostně a schytala polštářem. „A je mi líto, že ti toho medvěda Malá zabavila. Když ona je ujetá na plyšáky,“ bránila jsem ji.

„Však já si ho v noci vezmu zpátky.“

Zkusil to. Ale ráno byl takový řev, že jsem z postele doslova vystartovala.

Museli jsme Emmettovi slíbit, že dostane při nejbližší příležitosti nového.

Ree

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Alda

17)  Alda (16.03.2011 21:05)

Máš moji poklonu ! A děkuju moc !!!

Janeba

16)  Janeba (21.01.2011 16:21)

Máš kliku, Ree, sice Cory nikdo hlavu neutrh, ale je pryč, konečně! Báječná vánoční atmosféra, vzduch se uklidnil a můžeme jet dál!
Děkuji!!

Linfe

15)  Linfe (10.01.2011 20:21)

Ree, promin, ze jsem nenechávala komentáře pod každými dílkem, ale všechno jsem to zhltla dneska v metru a tam to z mobilu dost dobře nejde. Klaním se tí výborná povídka, díl od dílu lepší. No a asi tuším, kdo tady bude tím hlavním záporákem ne?

14)  Lucie (07.01.2011 15:09)

13)  zuzka (05.01.2011 14:33)

12)  AMO (05.01.2011 07:18)

veselé vánoce

Lenka326

11)  Lenka326 (05.01.2011 06:29)

Pěkná kapitolka! Snad už jsou všechna tajemství venku, a Edward si svých dokonalým dárkem snad všechno vyžehlil. Jsem tak ráda, že je ta příšerná Cory pryč a doufám, že napořád! I když tyhle mrchy se občas vrací jako bumerang, aby zasáhly znovu a nečekaně. No, snad ne.
Díky a těším se na další

eElis

10)  eElis (05.01.2011 01:31)

Tak je dobře, že se Cory už zbavili a oni si to vyříkali. Jinak naprosto dokonalá oddechová kapitolka

Nosska

9)  Nosska (04.01.2011 23:31)




8)  hellokitty (04.01.2011 23:27)

Pejta

7)  Pejta (04.01.2011 23:04)

nádherný díl :)) těšim se na další....jak malá

Evelyn

6)  Evelyn (04.01.2011 22:46)

Jasně, neřekl jí, že před ní už někoho měl, ale bylo to před tím... Tohle mě fascinuje i v běžném životě. Málokdo zůstane s tím (tou) prvním a dost těžko se dají vyčítat věci, které se staly před tím daným vztahem.
Dobrý, vyvztekala jsem se a můžu hodnotit kapitolu
Až na Cory perfektní vánoční atmosféra, úplně na mě dýchla

5)  gabina (04.01.2011 22:41)

Perfektné To s Cory bolo nemilé ale nemusí byť každý Edward panic, no nie ?! Vianoce - úžasné

eMuska

4)  eMuska (04.01.2011 22:24)

echmmm. Vo mne sa teraz bijú dva protichodné hlasy, ale svoj nábeh na schyzofréniu sem ťahať nebudem. A vôbec nebudem mierumilovná. A nebudem plakať (toto predsavzatie poruším hneď, ako si na túto poviedku spomeniem). A začnem - prekvapivo - uvažovať. Neviem ešte nad čím, no táto kapitola do mňa vniesla taký... mysliaci nádych. Som divná, viem. Bolo to krásne (a prvú polovicu som akože nevidela).

3)  Ashley (04.01.2011 22:15)

dokonalý díl, jsem ráda, že se usmířili a co teprve to dítě! To chci domů!!!!

kytka

2)  kytka (04.01.2011 22:09)

Krásná kapitolka. Těším se moc na další.

1)  Eleonor (04.01.2011 21:46)

Tak tohle mě fakt dostalo. Úžasná kapitolka. To s tím alteliérem byl supr čupr nápad. To s Carou a Edwardem mě naštvalo, ale potom jsi si mě udobřila. Rychle další!!!!!!! :) :) :) :)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek