Sekce

Galerie

/gallery/Twilig1.jpg

Kapitola 6 - ... a 17 jim bylo let!

Poslední kapitolka mé prvotinky. Snad se vám líbila. :)))

Bella s Edwardem seděli opět na své oblíbené louce uprostřed lesa. Slunce viselo vysoko nad nimi a hladilo jim tváře. Edward se cítil šťastný, tak jako ještě nikdy v životě. Jeho tvář i tělo házely diamantové odlesky. Bella si ho prohlížela se zájmem i zalíbením. Tento jev jí přišel naprosto úchvatný. Naprosto bořil všechny mýty, které kdy slyšela o upírech. A když jí řekl, že on a jeho rodina lidi nezabíjejí, že se živí pouze krví zvířat, byla naprosto ohromena. Někde hluboko v sobě věděla, že by jí Edward nikdy neublížil. Měla pravdu, když si myslela, že jeho rodina není taková, jako ti upíři z knížek a filmů. Byla naprosto fascinována. Toužila poznat jeho rodinu. Zjistit, jaké to je, být mezi lidmi a překonávat svoje hranice. Obdivovala je. Obdivovala jeho. Teprve teď věděla, že je to láska. Ta pravá láska, pravý cit. Naproti ní seděla bytost, jež si mohla opravdu vážit. Kolik v sobě musel mít síly a lásky, aby překonal svoji přirozenou touhu. Jak musel trpět, sedět vedle ní, cítit proudění její krve, a přesto na ni nekoukal nijak lačně. Dokonce se neodvážil se jí byť jen dotknout, aby se nevyděsila. Milovala ho. Ne pro jeho nadpozemskou krásu. Ale pro jeho duši, o níž si myslel, že jí nemá.

Edward nemohl stále uvěřit svému štěstí. Mohl si jen tak ležet v trávě, na slunci, vychutnávat si krásný den a nemusel se bát, že jeho láska uteče, až uvidí, co slunce dělá s jeho tělem. Ležel na zádech a přemýšlel o Belle. Seděla vedle něj, naprosto klidná. Se zájmem poslouchala vše, co jí o sobě a jeho rodině vyprávěl. Ty příběhy o minulých životech i to, co je svedlo dohromady, jí vehnalo slzy do očí. Obdivoval její schopnost se vcítit. Byla tak citlivá. A chápavá. Jistě, ostatní ženy v jeho životě také byly chápavé k jeho situaci. Ale ony byly stejně jako on upíry. Bella je člověk z masa a kostí. Zákonitě by se ho měla bát. I přes to všechno, co z něho a jeho rodiny dělá skoro lidské tvory. Chápala ho, ale nelitovala. Proto si jí nesmírně vážil. Nebyla jako ostatní živé holky, kterým se podlamovaly nohy, jen co ho zahlédly. Nekoukala na jeho vypracované břicho, když jí chtěl něco říct. Koukala mu do očí. Nezajímalo ji, jestli má nejvíc sexy zadek na světě. Zajímala ji jeho duše, o které si myslel, že ji už dávno nemá. Probudila v něm pravý, skutečný cit. Pomohla mu, se zase o krůček přiblížit k jeho lidské podstatě. Neodsuzovala jeho odlišnost. Přijala ji a snažila se ji pochopit. Takovou toleranci viděl snad jen u Carlisla a Esmé. Miloval ji. Opravdově. Už si to nenamlouval, už to nebyla jen touha být v přítomnosti její krve. Toužil být s ní, aby mohl čerpat z její moudrosti, která byla v jejích sedmnácti letech naprosto odzbrojující.

Ale i přes všechen veškerý hluboký, oduševnělý cit, to byli jen dva mladí a nezkušení lidé. Jejich rozkvetlá psychická láska ani to, co spolu stihli za tu krátkou chvíli prožít, jim neusnadňovalo posunout jejich vztah dál. To že si vše vyříkali a každý v sobě ujasnili, neznamená, že vědí jak na to. Tahle láska byla jejich poprvé. Poprvé se měli chytit za ruku. Poprvé se měli políbit. Bella o téhle chvíli snila od doby, kdy ho uviděla ve školní jídelně a on zase po tomto okamžiku toužil snad celý svůj upírský život. Přesto nebo právě proto, byli oba tak nervózní.

Nyní seděli naproti sobě. Nehleděli si do očí. On měl pocit, že musí udělat první krok. Usmál se na ní. Trochu nervózně. Vzal ji za ruku. Cítil, jak se jí zachvělo srdce. Obávala se, že něco zkazí. Že si při své nešikovnosti zláme ruce. Ale nic se nestalo. Zavřela oči. Pochopil.

Naklonil se k ní a pak se jejich rty setkaly.

 

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Jalle

10)  Jalle (05.12.2012 17:38)

ach ta srdcedrásajúca romantika krása

Nosska

9)  Nosska (20.02.2011 19:42)

Krásný, hlavně v tom, že ta povídka byla založena na hloubce jejich myšlenek. To ji posunulo úplně do jiný roviny. Klobouk dolů

eMuska

8)  eMuska (19.02.2011 19:31)

Tak to sa vážne teším!

Estampida

7)  Estampida (19.02.2011 19:26)

Holky, já se úplně čevenám a jsem vašema komentářema dojatá!!! Děkuju moc!!
Ani jsem nečekala, že moje prvotinka bude mít takový ohlas! Jste prostě úžasné! Jako správný autor jsem totiž samozřejmě sama se sebou nespokojená!! :p :p :p :p
Už pracuju na další povídce, jednorázovce, bude to o Carlislovi a Esme! :) :) :)

Janeba

6)  Janeba (19.02.2011 16:53)

Estampido, od samého začátku mě Tvá povídka zaujala a vyprávění formou deníčku bylo velmi působivé. Líbilo se mi pozvolé oťukávání, seznamování i pomalu se probouzející cit! Krásná prvotinka a moc se Ti povedla!
Děkuji!!

Dennniii

5)  Dennniii (19.02.2011 12:17)

bylo to krásná povídka, opravdu nádherně napsaná a ten konec je prostě kouzelnej

Evelyn

4)  Evelyn (19.02.2011 09:18)

Žádné drama, jen dva lidé (nebo tedy jeden člověk a jeden upír) se potkali a zamilovali. Tahle povídka mě chytla za srdíčko Něžná, krásná a čistá (jako láska hlavních hrdinů). Děkuju

eMuska

3)  eMuska (18.02.2011 20:39)

Krásne, toto bola veľmi pekná a precítená kapitolka! Som rada, že som si ju mohla prečítať! Úžasné!

semiska

2)  semiska (18.02.2011 16:59)

Krásný konec. Moc se mi tahle povídka líbila.

1)  bb (18.02.2011 16:33)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek