Sekce

Galerie

http://stmivani-ff.cz/gallery/canto%20de%20mi%20dstino.JPG

Dlší kapitolka nese název Hudebka. Co se stane, až se všem představí nová učitelka hudebky?

Prosím o komentáře.

 


 

3. kapitola

Hudebka


„Děkuji, ale už musím jít. Mám hudebku,“ řekla jsem a otočila jsem se k odchodu.

„Počkej tedy na mě. Mám ji s tebou,“ řekla Alice a šla ke mně

S Alicí jsme tedy šly z jídelny do učebny hudební výchovy. Učitelka šla rovnou za námi. Naštěstí nic nenamítala a my si s Alicí šly sednout do zadní lavice. Sedly jsme si a učitelka hned pokývala na Alici, aby šla za ní. Ta se poslušně zvedla, vzala papíry a šla za učitelkou Rhemt (Remt). Ta její papíry vzala a podepsala je. Potom se Alice představila třídě.

„Ahoj, já jsem Alice Cullen. S mojí rodinou jsme se sem přistěhovali z Aljašky. Na tuto školu chodí ještě se mnou i mí sourozenci,“ řekla Alice a šla si sednout zpět ke mně. Učitelka si sedla ke klavíru a otočila se na nás.

„Dneska mi ukážete, jaký máte hlas. Někdo z vás může mít velikánský potenciál na zpěv, jiní z vás mohou zpívat jako kopyta. To ovšem nevadí. Tahle škola se přihlásila do soutěže School talent show 2010 (školní talentová šou 2010). Je to show, kde se žáci různých škol poperou o hlavní cenu a pohár za svou školu v kategoriích zpěv, pohybová aktivita a výtvarné umění. Každý z vás má možnost zúčastnit se. Začneme tedy zkouškou vašeho hlasu. Vyberete si píseň, kterou vám zahraji na klavír a vy mi ji zazpíváte,“ koukla se na nás, na Alici a mě.

„Začneme od slečny Swan. Prosím pojďte sem a zazpívejte nám něco. Co si budete přát?“ zeptala se mě až moc sladce. Kurňa, je na mě snad zasedlá? Nebo co? Alice do mě žduchla a já se zvedla a šla k tabuli.

„Suddenly od Ashley Tisdale prosím,“  řekla jsem a učitelka mi zahrála předehru. Potom se koukla na mě.

„Je to ono?“ Nezmohla jsem se na slovo a tak jsem radši jen přikývla.

Ashley Tisdale - Suddenly

Začala hrát a já začala zpívat. Když jsem začala zpívat, najednou se ve třídě změnila atmosféra. Všichni utichli a poslouchali se zájmem, jak zpívám. Snažila jsem se do toho dát všechno, co jsem jen mohla. Prociťovala jsem vše, co se  té písni odehrává, co vypráví, jaký příběh ukrývá. Na jednou bylo po všem, konečně to skončilo a já jsem dozpívala. Ve třídě se spustil aplaus. Všichni mi tleskali a učitelka mi pokynula, ať si jdu sednout. Sedla jsem si a na řadě byla Alice.

„Slečno Cullen, prosím, jste na řadě,“ řekla zase tak přeslazeně učitelka. Alice se s úsměvem zvedla a skoro dotančila k učitelce. Pořád obdivuji ten její ladný pohyb. Tu její ladnou chůzi. Má se tak dobře, bohatá, hezká, talentovaná, chytrá a mnoho dalších vlastností, které bych moc chtěla má. Já bohužel takové štěstí neměla nikdy a asi nikdy mít takové štěstí mít nebudu.

„Paní učitelko, prosím vás znáte Rihannu - Unfaithfull?“ zeptala se Alice učitelky ta jen přikývla a přehrála ji kousek.

„Je to ono?“ zeptala se a Alice přikývla. Začala zpívat tu nádhernou písničku. Je to jedna z mých nejoblíbenějších písní od Rihanny. Alice má dokonce i nádherný hlas mohla by to dělat profesionálně.

Začala jsem přemýšlet, jaké by to asi bylo, kdybych byla taky taková jako ona. To se mi nemůže stát. Být jako ona. Má takové štěstí. Že o to ani neví.

Alice dozpívala a šla si za mnou zpět sednout. Poté šla na řadu Lauren a potom ještě zbytek třídy. Hodina skončila dříve, než jsem čekala, a už jsem měla mít jenom tělocvik. To je hnus! Proč zrovinka já musím být na škole s povinným tělocvikem?

Zvedla jsem se a chtěla jsem odejít, vtom mě ale za ruku chytla Alice.

„Počkej, učitelka chce s námi mluvit,“ usmála se na mě a táhla mě ke kabinetu naší hudebkářky. Stáli jsme před ním a Alice zaklepala. Ze dveří vylezla naše hudebkářka a usmála se na nás. Pokynula nám, abychom šli za ní a tak jsme šli. Učitelka nás zavedla do učebny velkého koncertního sálu.

„Mám pro vás nabídku holky,“



Zanechte prosím komentář.

Kiana♥

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

3)  agness (19.02.2015 16:26)

Woow! Bella-zpěvačka? jo, proč ne? pokračuju dál...

Jalle

2)  Jalle (14.09.2012 21:25)

1)  hellokitty (16.06.2010 19:04)

1

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Aktuální články

Napsali jste

Náhodný obrázek

Eclipse